Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני נוהג על מאזדה 6 Premium

2.5L משנת 2009.

ע"פ האתר iCar הסל"ד למומנט מירבי של האוטו הוא ב4000 סל"ד.

אני מבין בערך את הכוונה אך יש לי מספר שאלות שאשמח אם לוכלו לענות עליהן ובכך להבהיר את דבריי.

1. אם הסל"ד למומנט מירבי של האוטו הוא ב4K סל"ד אז זה אומר שאם אני אתחיל נסיעה בסל"ד כזה (פמפום בניוטרל והעברה לדרייב) האוטו יאיץ הכי מהר?

2. אם כן, רשום באתר iCar שזהו הסלד שבו המכונית "סוחבת" הכי טוב ויכולה פחות להתאמץ. השאלה שלי אם ב"פחות להתאמץ" הכוונה שהיא תצרוך פחות דלק בהאצה או שמא אני מבין לא נכון והיא תצרוך דווקא יותר.

3. האם הכוונה היא גם שכאשר רוצים להוציא את הביצועים הטובים ביותר מהאוטו (מבחינת תאוצה) אז כל העברת הילוך צריכה לגרום לסלדים לרדת ל4000 ?

תודה מראש :)

פורסם

1. לא, אין שום יתרון בפמפום בניוטרל והעברה לדרייב בסל"ד הזה לצורך האצה מירבית. היתרון היחיד הוא למוסכניק שלך, שישמח מאוד לגבות ממך סכומי עתק על החלפת תיבה אוטומטית.

2. בפשטות - הסל"ד שבו מגיע המומנט המרבי הוא הסל"ד שבו למנוע יש הכי הרבה כוח. אם אתה רוצה לשמור על יכולת האצה מרבית, מומלץ שתישאר מעל הסל"ד הזה. כמובן שבשביל להאיץ צריך לבזבז דלק...

3. עניתי ב-2.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
1. לא, אין שום יתרון בפמפום בניוטרל והעברה לדרייב בסל"ד הזה לצורך האצה מירבית. היתרון היחיד הוא למוסכניק שלך, שישמח מאוד לגבות ממך סכומי עתק על החלפת תיבה אוטומטית.

2. בפשטות - הסל"ד שבו מגיע המומנט המרבי הוא הסל"ד שבו למנוע יש הכי הרבה כוח. אם אתה רוצה לשמור על יכולת האצה מרבית, מומלץ שתישאר מעל הסל"ד הזה. כמובן שבשביל להאיץ צריך לבזבז דלק...

3. עניתי ב-2.

רוני

תיקון קטן

בשביל לשמור על יכולת האצה מירבית צריך להיות כמה שיותר קרוב לסל"ד בו המומנט מקסימלי.

פורסם
זאת אומרת האוטו שלו יאיץ יותר מהר ב 4000 סל"ד מאשר ב-6000? :?

זה יותר לכיוון של ב4000 הכוח הוא מרבי, וב6000 הכוח הוא עדיין מרבי אך המנוע סתם מסתובב 2000 סל"ד מיותרים.

איני בטוח בדבריי.

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

פורסם

תנסו להסתכל על זה אחרת.

תתיחסו למומנט כאל הכח שנותן סיבוב אחד של המנוע.

הספק הוא הכח של כל סיבוב, אבל כפול מספר הסיבובים. (עם איזשהו מכפיל קבוע בנוסף).

למעשה, אם המומנט של הרכב זהה ב4K סלד וב6K, ההספק יהיה יותר גבוה ב6K. כלומר הרכב יאיץ יותר מהר.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
זה יותר לכיוון של ב4000 הכוח הוא מרבי, וב6000 הכוח הוא עדיין מרבי אך המנוע סתם מסתובב 2000 סל"ד מיותרים.

איני בטוח בדבריי.

טל הסביר קצת יותר, אבל בגדול כאמור ההספק הוא מכפלה של המומנט בסל"ד. המומנט מגיע לשיאו בנקודה מסוימת ובמרבית המנועים נשאר באותה סביבה עד קצת לפני הקו האדום, מה שאומר שמנקודת שיא המומנט ועד לנקודת שיא ההספק הרכב נמצא ב"רצועת הכוח" שלו. לפי הדוגמא שלמעלה, ב-6000 המומנט עדיין מרבי או כמעט מרבי, אך ההספק גבוה משמעותית ולכן התאוצה גם היא טובה יותר.

לדוגמא, גרף עקומת מומנט והספק של ב.מ.וו 630:

BMW_630i_Torque_Curve.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תנסו להסתכל על זה אחרת.

תתיחסו למומנט כאל הכח שנותן סיבוב אחד של המנוע.

הספק הוא הכח של כל סיבוב, אבל כפול מספר הסיבובים. (עם איזשהו מכפיל קבוע בנוסף).

למעשה, אם המומנט של הרכב זהה ב4K סלד וב6K, ההספק יהיה יותר גבוה ב6K. כלומר הרכב יאיץ יותר מהר.

כלומר ההספק של המנוע הוא לא לניארי ביחס לסל"ד, כך שהכוח האופטימלי ביחס לסל"ד מתקבל ב"מומנט מירבי" ?

פורסם

נתוני המומנט המרבי וההספק המרבי הם פרמטרים מאוד חשובים גם לנהיגה נכונה ברכב וניצול מרבי של מה שהמנוע "יכול לתת".

נהיגה חסכונית היא נהיגה בה הנהג מחליף הילוך רק בסל"ד המומנט המרבי לא לפני ולא אחרי סל"ד אלה .

נהיגה ספורטיבית היא נהיגה בה הנהג מחליף הילוך רק בסל"ד של ההספק המרבי לא לפני ולא אחרי , כלומר הנהג מושך הילוך.

נהיגה הרסנית היא נהיגה בה הנהג מושך הילוך מעבר לסל"ד ההספק המרבי ורק אז הוא מחליף הילוך.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

ברזילי, זה ממש לא מדויק. הסל"ד של המומנט המרבי שלי הוא ב-5000. נראה לך שאני מעביר ב-5000 בשביל נהיגה חסכונית? יותר לכיוון 3000.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נתוני שיא מומנט ושיא הספק באו כדי לצין את "תחום גמישות המנוע"

תחום גמישות המנוע נע בין סל"ד שיא מומנט לסל"ד שיא הספק , כלומר נציול מרבי של המנוע הוא להעביר הילוך כך שההילוך הבא יתחיל בסל"ד שיא המומנט או במילים אחרות להשאר כל הזמן בתחום הסלדים הנ"ל (כמובן בלי להתחשב בתחילת נסיעה - הילוך ראשון) כך באצם אתה מפיק את המירב מהמנוע ,

לכל רכב ישנה "דיאגרמת שיני מסור" שמראה את כל אחד מההילוכים ביחס לסל"ד ומהירות , בניתי לך אחת בחיפוף לרכב 4 הילוכים בין סל"ד 4K שיא מומנט ל6K שיא הספק (לא להתיחס לנתוני המהירות) , מקווה שתבין מיזה

שיני מסור.JPG

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם
למרות התשובות השונות הבנתי את העיקרון.

תודה רבה כולם !

ובשורה התחתונה:

ברכב שלך מותקנת תיבת הילוכים אוטומטית.

בנסיעה רגילה- שים ב-D ועזוב את כל השאר (בטח שלא להעלות סל"ד בניוטראל ולשלב ל-D, זה הרס לתיב"ה).

בנסיעה בתנאים מיוחדים, עליות או ירידות המחייבות נהיגה בהתייחסות אחרת לתנאי הדרך, שלוט ברכב ע"י הורדת הילוכים מבוקרת, מ-D להילוכים נמוכים יותר.

וזהו זה.

שבת שלום.

:puzzled:
פורסם
ברזילי, זה ממש לא מדויק. הסל"ד של המומנט המרבי שלי הוא ב-5000. נראה לך שאני מעביר ב-5000 בשביל נהיגה חסכונית? יותר לכיוון 3000.

וזה גם נכון לכיוון השני - אצלי המומנט המירבי ב 1750 סל"ד, אם מעבירים הילוך בסל"ד זה, בהילוך הבא מתחילים מסל"ד סרק.

• תוכן חדש...