Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יוקרה מיד שניה -

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בהמשך לתכתובתיי מהיום, במסגרתן התלבטתי האם לקנות את ההונדה CRZ, פתאום ראיתי בלוח יד 2, שיש לא מעט מכוניות יוקרה משנתונים 2000-2005 שעולים משמעותית פחות (בין 65 ל-150 אלף ש"ח) - כולל פורשה, יגואר ומרצדס.

אשמח לדעת מהם המינוסים בלקנות רכב יוקרה משומש -

א. חלפים יקרים משמעותית?

ב. יגואר , פורשה , מרצדס - שנתונים 2000-2005 - רואות הרבה מוסך?

מה החסרון כאן בעצם?

תודה!

ג.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש רק צרה אחת עם המכוניות הללו. מחיר האחזקה, המאוד יקר שלהן, עומד ביחס הפוך למחיר הקניה שלהן וביחס ישר לגילן. מכוניות כאלו טובות רק למי שכסף לא מענין אותו במיוחד כי הוא רואה אותו כל הזמן, ובכמויות.

פורסם

לרוב, אם אין לך כסף קנות אחת כזאת חדשה, כנראה שאין לך כסף להחזיק אחת כזאת משומשת.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

המחירים האטרקטיביים הם בגלל נפילת הערך המהירה, שהרי בד"כ מי שיש לו כסף למרצדס או פורשה - לא יחפש אחת בת 6-7 שנים. החסרונות - טיפולים שוטפים וחלקי חילוף יקרים, צריכת דלק גבוהה ומחירי ביטוח גבוהים מאוד (אולי למעט היגואר).

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

הערה (מניסיון):

רכבי יוקרה מיושנים אכן עולים יותר בתיקונים לא צפויים. בפרמטרים אחרים העלות יכולה להיות (לפעמים, לא תמיד) מעט יותר גבוהה משפחטומטית ממוצעת אולם זה זניח לעומת ההנאה בנסיעה ברכב יוקרה.

מה שנכתב "טיפולים שוטפים וחלקי חילוף יקרים, צריכת דלק גבוהה ומחירי ביטוח גבוהים מאוד" אינו נכון מניסיוני הפרטי (מרצדס C240 שנת 98 עם 140K נסועה).

--טיפולים שוטפים לדוגמה: טיפול 15K מלא (כולל שימוש בחלפים מקורים בלבד ושמן סינטטי מלא) עולה לי כ 500 ש"ח. טיפול 15K ברכבים פשוטים אחרים אינו זול בהרבה.

--ראשית, חלקי חילוף אינם כל כך יקרים (במקרה שלי, משום שרכב כמו שלי נפוץ למדי וניתן למצוא חלקי חילוף מפירוק ואם לא אז אני מזמין מחו"ל), בדוק את מחיר החלקים הכבדים (משאבת הגה לדוגמה) במשפחטומטית 2 ליטר ותופתע. בנוסף, ברכבים יוקרתים איכותיים אורך החיים של החלקים הוא מספיק גבוה כדי להיות זניח במחיר התחזוקה של הרכב.

--צריכת דלק גבוהה תהיה אם תרכוש פורשה (או יונדאי גטס משומשת:-)), חלק גדול מצריכת דלק נקבע לפי אופי הנהיגה. מניסיוני בנסיעה של 30% עירוני ללא פקקים רצינים והשאר בין עירוני אני מגיע ל 1 ל 13 (וזאת עם מנוע V6 בנפח 2.4 ליטר) בזמן שאנשים שעובדים איתי ונוסעים ברכבי ליסינג מגיעים ל 1 ל 10.

--מחירי ביטוח יכולים להיות גבוהים מאוד אך אין זה נכון תמיד. כשחיפשתי ביטוח מקיף בשבילי קיבלתי הצעה של 10K לשנה (שני נהגים מעל 40 ללא תביעות). לאחר חיפוש מצאתי את הביטוח המתאים בעלות של 1800 ש"ח לשנה.

בתכלס. אם אתה קונה רכב אמין מטבעו (מרצדס לדוגמה8)) + נפוץ יחסית + מטופל היטב לפי הספר + מספיק מוסכים עצמאיים המכירים את הרכב ובעלי יכולת יבוא מקביל של חלפים אז אתה יכול לעשות עיסקה נהדרת של רכישת רכב מאוד מהנה/מפואר/יחודי בעלות של משפחטומטית חדשה.

לרוב, אם אין לך כסף קנות אחת כזאת חדשה, כנראה שאין לך כסף להחזיק אחת כזאת משומשת.
לא מסכים. לפני מספר ימים היה לי וויכוח דומה בפורום הרכב ב"תפוז", כדי להדגיש את הנקודה שתחזוקת רכבי יוקרה מיושנים אינה יקרה הסתכלתי במסמכים/תיעוד טיפולים של הרכב שלי ולאחר חישוב קל הגעתי לעלות כוללת הכל (למעט תיקונים לא צפויים) של כ 1000 ש"ח לחודש.

כמובן, להבדיל מרכב חדש תחת אחריות יצרן אשר אין בו תיקונים לא צפויים, או ברכב ישן וזול אשר ישלח לפירוק בזמן התקלה הרצינית הראשונה. ברכב יוקרה ישן יש להחזיק כ 10K ש"ח ברזרבה לשעת חירום (קרה לי עם המרצדס של אישתי:cry:)

אבל תרשו לי להדגיש:

*אם יש לך 50K ש"ח ואתה מתלבט בין משפחטומטית משומשת למכונית יוקרה מיושנת. לך על המשפחטומטית.

*אם יש לך 130K ש"ח ואתה מתלבט בין משפחטומטית חדשה למכונית יוקרה מיושנת. לך על המכונית יוקרה.

פורסם

נשמע לי תמוה מה שאתה אומר.

אני ממש מתקשה להאמין שאם הוא יקנה מרצדס S קלאס שנת 02 לדוגמא (בערך בעלות של מזדה 3 חדשה) הוא יהנה מעלויות אחזקה שפויות.

V5

פורסם
הערה (מניסיון):

רכבי יוקרה מיושנים אכן עולים יותר בתיקונים לא צפויים. בפרמטרים אחרים העלות יכולה להיות (לפעמים, לא תמיד) מעט יותר גבוהה משפחטומטית ממוצעת אולם זה זניח לעומת ההנאה בנסיעה ברכב יוקרה.

מה שנכתב "טיפולים שוטפים וחלקי חילוף יקרים, צריכת דלק גבוהה ומחירי ביטוח גבוהים מאוד" אינו נכון מניסיוני הפרטי (מרצדס C240 שנת 98 עם 140K נסועה).

--טיפולים שוטפים לדוגמה: טיפול 15K מלא (כולל שימוש בחלפים מקורים בלבד ושמן סינטטי מלא) עולה לי כ 500 ש"ח. טיפול 15K ברכבים פשוטים אחרים אינו זול בהרבה.

--ראשית, חלקי חילוף אינם כל כך יקרים (במקרה שלי, משום שרכב כמו שלי נפוץ למדי וניתן למצוא חלקי חילוף מפירוק ואם לא אז אני מזמין מחו"ל), בדוק את מחיר החלקים הכבדים (משאבת הגה לדוגמה) במשפחטומטית 2 ליטר ותופתע. בנוסף, ברכבים יוקרתים איכותיים אורך החיים של החלקים הוא מספיק גבוה כדי להיות זניח במחיר התחזוקה של הרכב.

--צריכת דלק גבוהה תהיה אם תרכוש פורשה (או יונדאי גטס משומשת:-)), חלק גדול מצריכת דלק נקבע לפי אופי הנהיגה. מניסיוני בנסיעה של 30% עירוני ללא פקקים רצינים והשאר בין עירוני אני מגיע ל 1 ל 13 (וזאת עם מנוע V6 בנפח 2.4 ליטר) בזמן שאנשים שעובדים איתי ונוסעים ברכבי ליסינג מגיעים ל 1 ל 10.

--מחירי ביטוח יכולים להיות גבוהים מאוד אך אין זה נכון תמיד. כשחיפשתי ביטוח מקיף בשבילי קיבלתי הצעה של 10K לשנה (שני נהגים מעל 40 ללא תביעות). לאחר חיפוש מצאתי את הביטוח המתאים בעלות של 1800 ש"ח לשנה.

בתכלס. אם אתה קונה רכב אמין מטבעו (מרצדס לדוגמה8)) + נפוץ יחסית + מטופל היטב לפי הספר + מספיק מוסכים עצמאיים המכירים את הרכב ובעלי יכולת יבוא מקביל של חלפים אז אתה יכול לעשות עיסקה נהדרת של רכישת רכב מאוד מהנה/מפואר/יחודי בעלות של משפחטומטית חדשה.

לא מסכים. לפני מספר ימים היה לי וויכוח דומה בפורום הרכב ב"תפוז", כדי להדגיש את הנקודה שתחזוקת רכבי יוקרה מיושנים אינה יקרה הסתכלתי במסמכים/תיעוד טיפולים של הרכב שלי ולאחר חישוב קל הגעתי לעלות כוללת הכל (למעט תיקונים לא צפויים) של כ 1000 ש"ח לחודש.

כמובן, להבדיל מרכב חדש תחת אחריות יצרן אשר אין בו תיקונים לא צפויים, או ברכב ישן וזול אשר ישלח לפירוק בזמן התקלה הרצינית הראשונה. ברכב יוקרה ישן יש להחזיק כ 10K ש"ח ברזרבה לשעת חירום (קרה לי עם המרצדס של אישתי:cry:)

אבל תרשו לי להדגיש:

*אם יש לך 50K ש"ח ואתה מתלבט בין משפחטומטית משומשת למכונית יוקרה מיושנת. לך על המשפחטומטית.

*אם יש לך 130K ש"ח ואתה מתלבט בין משפחטומטית חדשה למכונית יוקרה מיושנת. לך על המכונית יוקרה.

מה שכתבת בהחלט אפשרי, אני עצמי מחזיק וולוו S-60 T-5 ממודל 2003 שקניתי לפני שנתיים, הרכב כמעט ולא רואה מוסך וההוצאות השוטפות שלו ממש סבירות. כך גם הביטוח - 3200 ש"ח למקיף. אלא מה ? אני לא חושב שהמקרה שלי או המקרה שלך הם מייצגים, התייחסתי בתגובתי לרכבים הספציפיים שהוא הזכיר (ותסכים איתי גם, שמרצדס מודל 98 כמו שלך היא הרבה יותר קלה לאחזקה ופחות מורכבת טכנולוגית מכאלו מאמצע העשור שהסתיים).

פורסם

וכמה עולה לך טיפול במורשה לוולוו שלך?

כמה עולה לך ברקסים בוולוו?

כמה דלק שותה לך הרכב?

יש לי מכר שיש לו S80 שנת 2003, הוא אמר לי בדיוק עלויות של טיפולים שהוא משלם ודלק, לפני כל נסיעה הוא צריך לחשוב פעמיים....וזה לגבי נסיעה רגועה בלטיפה של דוושת הגז.

לפי דעתי בסופו של דבר הכל שאלה של יכולת כלכלית.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
וכמה עולה לך טיפול במורשה לוולוו שלך?

כמה עולה לך ברקסים בוולוו?

כמה דלק שותה לך הרכב?

יש לי מכר שיש לו S80 שנת 2003, הוא אמר לי בדיוק עלויות של טיפולים שהוא משלם ודלק, לפני כל נסיעה הוא צריך לחשוב פעמיים....וזה לגבי נסיעה רגועה בלטיפה של דוושת הגז.

לפי דעתי בסופו של דבר הכל שאלה של יכולת כלכלית.

תשובות :

לפני 10 חודשים עשיתי טיפול 120,000 שהוא הטיפול היקר ביותר וכולל החלפת רצועת טיימינג. עלות ? כ- 3000 ש"ח כולל עבודה ומע"מ. הטיפולים הרגילים הנם בעלות של 700 - 1600 ש"ח, תלוי בסוג הטיפול, ואתה יכול לאמת את העלויות במחירון הטיפולים באתר של היבואן חברת "מאיר". נכון, זה יותר מסובארו או מאזדה, אבל אלו לא מחירים שערורייתים, בטח ביחס להנאה שאתה מקבל מהרכב ביחס לעוד משפחתומטית יפנית.

צריכת דלק משולבת אצלי 1:10-1:11 כשמחצית הנסיעה בעיר ומחצית מחוץ לעיר (ואני מחשב בכל תדלוק). נורא ? ממש לא. נסעתי עם הרכב לאילת בעלות דלק של 350 ש"ח, אני ממש לא יודע מדוע החבר שלך חושב לפני כל נסיעה (אלא אם יש לו T-6 + רגל כבדה על הגז :-) ).

פורסם

לפי מה שאתה מתאר ,להחזיק וולוו זול יותר מלהחזיק גולף.

1 ל 11, בסדר.

תודה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לפי מה שאתה מתאר ,להחזיק וולוו זול יותר מלהחזיק גולף.

1 ל 11, בסדר.

תודה.

כן, כבר יצא לי 1 - 11 , ואני מודד בכל תדלוק (אם כי בד"כ זה סביב 1:10). וזה גם הגיוני - הרכב עושה 1:7 בעיר ו- 1:14 בערך בבינעירוני במהירות שיוט. לא יודע כמה האחזקה של גולף ולא אמרתי, כמובן, שהאחזקה של וולוו זולה יותר.

פורסם
מה שכתבת בהחלט אפשרי, אני עצמי מחזיק וולוו S-60 T-5 ממודל 2003 שקניתי לפני שנתיים, הרכב כמעט ולא רואה מוסך וההוצאות השוטפות שלו ממש סבירות. כך גם הביטוח - 3200 ש"ח למקיף. אלא מה ? אני לא חושב שהמקרה שלי או המקרה שלך הם מייצגים, התייחסתי בתגובתי לרכבים הספציפיים שהוא הזכיר (ותסכים איתי גם, שמרצדס מודל 98 כמו שלך היא הרבה יותר קלה לאחזקה ופחות מורכבת טכנולוגית מכאלו מאמצע העשור שהסתיים).

אתה צודק. חלקית.

לא. מרצדס מודל 98 היא לא הרבה יותר קלה לאחזקה מכאלו מאמצע העשור שהסתיים. למרבה הצער, התקופה בין 98 ל 03 היא תקופה שחורה בתולדות מרצדס כתוצאה מירידה דרסטית באיכויות היצור ונטישת ה Over engineering הקלסי שאיפיין את היצרן. אם הייתי יכול בזמנו להרשות לעצמי, הייתי שמח לרכוש C240 משנת 04 אפילו שהיא יותר מורכבת טכנולוגית, מכוון שאז איכויות היצור חזרו למה שהיו פעם (וההספק שופר ב 10% תודות לשסתום פליטה משתנה).

כן. המקרה שלי או המקרה שלך אינם מייצגים. יחסית ישנם הרבה רכבים כ C240 או S-60 T-5 בארץ. ישנם מספיק מוסכים מקבילים בעלי יכולת יבוא מקביל של חלפים. ולכן כרכבי יוקרה מיד שניה הם אינם מייצגים או חריגים סטטיסטית. (אני לפעמים חושב על מרצדס כסובארו של רכבי היוקרה:-P)

אבל שוב, מבחינה כלכלית טהורה, אין כמעט הבדל לטווח של 10 שנים בין רכישת מזדה 3 חדשה (נגיד 130K) לרכישת C240 שנת 01 (נגיד 60K) וההסבר נעוץ בהפסד ירידת הערך. המזדה 3 החדשה תאבד כ 100K תוך 10 שנים בזמן שה- C240 תאבד נאמר 50K באותה תקופה. אפילו אם יהיה צורך להשקיע במרצדס 5K כל שנה בטיפולים חריגים (תיקון תקלות, לא טיפולים שוטפים) אז העלות של שתי המכוניות זהה במשך ה 10 שנים. למיטב ידיעתי האישית, ולפי מה שקראתי בפורומים של מרצדס באירופה, רכב המטופל לפי הספר לא מגיע לעלות תיקון תקלות של 5K לשנה לפני שהוא עובר את ה 400K ק"מ, אפילו אם הוא יוצר בתקופה השחורה בתולדות מרצדס.

וכמובן, באותה עלות המחושבת של מזדה 3 חדשה ל 10 שנים מקבלים רכב יוקרה הרבה הרבה יותר מהנה.

פורסם
למיטב ידיעתי האישית, ולפי מה שקראתי בפורומים של מרצדס באירופה, רכב המטופל לפי הספר לא מגיע לעלות תיקון תקלות של 5K לשנה לפני שהוא עובר את ה 400K ק"מ, אפילו אם הוא יוצר בתקופה השחורה בתולדות מרצדס.

לרגע חשבתי שאנחנו חיים באירופה... מטופל על פי הספר? כל אוטו יד שניה שאתה קונה בארץ, מתחיל להתפורר לך בידיים מרב הזנחה ולא משנה מה הגיל שלו. אני מפחד לחשוב מה יקרה כשמרצדס, יגואר או פורשה מתחילות להתפורר. אם באיזו פונטו זולה, בן אדם עוד יכול להחליף גיר או מנוע, אז עם פורשה הוא יצטרך למשכן את הבית.

אני אישית הייתי מעדיף מאזדה 3 חדשה, שאני הנהג הראשון שלה מאשר איזה אוטו יוקרה ישן שכבר חגגו עליו ונפטרו ממנו.

לפי השוק נראה כי הרב מחזיק בדעה זאת.

פורסם

נזכרתי בשרשור הזה מלפני 4 שנים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=121948&highlight=%D7%94%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D

בלי קשר, בלוח הפורום מפורסמת עכשיו יגואר 96 ונמכרה לא מזמן סאאב 95 טורבו במחירים מגוחכים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הי. יש לי חבר עם מרצדס אס קלאס יד שניה 2004. בטיפול הראשון שעשה לרכב, עמד לפניו בתור בחור שכיר שקנה אס קלאס 2001 בכ- 110,000 ש"ח. מחיר שפוי.

אלא מה? מישהו נגח לו את מראת הצד. במוסך מורשה החליפו לו את מראת הצד, והעלות: 10,000 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה.

והבחור שכיר, שמשתכר ככל הנראה הרבה פחות מ- 10,000 ש"ח לחודש.

אני עצמי לקחתי יום אחד לנסיעת מבחן אודי אי. 8 שנת 2005, רצו עליה 130,000 ש"ח. בירור במוסך אודי העלה שעלות החלפת טיימינג במנוע וי 8 הינה 12,000 ש"ח.

בנוסף, מדובר ברכב עם חלקי אלומיניום, הווי אומר כל נזק קטן של דפיקה, מאלץ אותך להיכנס לפחח מיוחד של אודי, עלויות מטורפות.

ברחתי והשארתי מכונית זו לפנטזיה. לא סתם מדובר ברכב שחדש כמוהו עלה 650,000 ש"ח ולאחר כ4 שנים עלה 130,000 ש"ח.

בקיצור, כאשר מחזיקים מכונית יוקרה, צריך קצת כסף בצד לתיקונים יקרים.

• תוכן חדש...