Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה יוניט חום מאוורר ?

היוניט בקישור הינו יוניט שמנטר את טמפ' נוזל הקירור או בשפה קלה חום מנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

יכול להיות שאני לא מודע למונחים הנכונים של הדברים.

ידוע לי שיש יוניט חום מנוע,שהוא בעצם יושב על הבלוק מנוע,והוא זה "שמשדר" לשעון חום הפנימי שברכב,את טמפרטורת החום מנוע.

שנית,ידוע לי על יוניט חום מאוורר,שתפקידו לתת הוראה למאוורר באיזה טמפרטורה להתחיל לעבוד.בדרך כלל היוניט מאוורר הזה יושב ברדיאטור עצמו.

מקווה שהסברתי את עצמי נכון

שי

פורסם
יכול להיות שאני לא מודע למונחים הנכונים של הדברים.

ידוע לי שיש יוניט חום מנוע,שהוא בעצם יושב על הבלוק מנוע,והוא זה "שמשדר" לשעון חום הפנימי שברכב,את טמפרטורת החום מנוע.

שנית,ידוע לי על יוניט חום מאוורר,שתפקידו לתת הוראה למאוורר באיזה טמפרטורה להתחיל לעבוד.בדרך כלל היוניט מאוורר הזה יושב ברדיאטור עצמו.

מקווה שהסברתי את עצמי נכון

שי

החיישן שנותן פיקוד למאוורר באיזה טמפ' להפעיל את המאוורר ובאיזה טמפ' לנתק את המאוורר נקרא ליתר דיוק מפסק טמפ' או באנגלית Electric Fan Switch.

יש רכבים שיש להם שני חיישני טמפ' ויש רכבים שיש להם חיישן אחד שמורכב למעשה משני חיישנים כאשר אחד מחובר למחשב הרכב והשני לשעון לחום.

מה הבעיה ועל איזה רכב במדוייק מדובר ?

בכדי לרכוש את החלק שבדרוש לך עדיף להצטייד במק"ט של החלק ולאחר מכן לחפש את החלק ב-EBAY מכיוון ששנת הרכב+נפח מנוע לא תמיד מגדירים חד-משמעית את החלק השייך לרכב שלך.

פורסם

החיישן שמעביר פיקוד למאוורר להכנס לעבודה נקרא "טרמוסוויץ"

לא בכל הרכבים קיים טרמוסוויץ ברוב החדשים אם לא בכולם מה שמפעיל את המאווררים זה המחשב ניהול, ע"י קריאת חום המנוע מחיישן טמפ' נוזל קירור.

פורסם

מדובר על הונדה סיויק שנת 97 אוטומט.1600 סמ"ק דגם SR.

השאלה היא האם ברכב הנ"ל יש יוניט מאוורר,או שהמאוורר פועל על פי פיקוד מחשב?

פורסם
החיישן שמעביר פיקוד למאוורר להכנס לעבודה נקרא "טרמוסוויץ"

לא בכל הרכבים קיים טרמוסוויץ ברוב החדשים אם לא בכולם מה שמפעיל את המאווררים זה המחשב ניהול, ע"י קריאת חום המנוע מחיישן טמפ' נוזל קירור.

גם ברכבים חדשים כמו גולף דור 5 שנת 2009 וגם בהונדה סיוויק שנת 2004 קיים טרמוסווי'ץ.

בשביל העשרת הידע האישי שלי באיזה רכב לא קיים טרמוסווי'ץ ?

אני רואה שסוף סוף השתכנעת שלרכיב קוראים טרמוסוויץ' ולא חיישן. למרות שאני משתמש גם במינוח הזה בכדי שהעם יבין 8)

בתרגום חופשי הרכיב נקרא גם מפסק חשמלי של המאוורר .

בהונדה הרכיב נקרא RADIATOR FAN SWITCH ולא וטרמוסווי'ץ.

פורסם
מה זה יוניט חום מאוורר ?

היוניט בקישור הינו יוניט שמנטר את טמפ' נוזל הקירור או בשפה קלה חום מנוע.

בשפה פשוטה,האם זה היוניט שיושב ברדיאטור או שיושב בבלוק מנוע?

פורסם
גם ברכבים חדשים כמו גולף דור 5 שנת 2009 וגם בהונדה סיוויק שנת 2004 קיים טרמוסווי'ץ.

אני רואה שסוף סוף השתכנעת שלרכיב קוראים טרמוסוויץ' ולא חיישן. למרות שאני משתמש גם במינוח הזה בכדי שהעם יבין 8)

בתרגום חופשי הרכיב נקרא גם מפסק חשמלי של המאוורר .

בהונדה הרכיב נקרא RADIATOR FAN SWITCH ולא וטרמוסווי'ץ.

עד כמה שידוע לי בפונטו ספייס אין את היוניט מאוורר שיושב על הרדיאטור,אלא המאוורר מופעל על ידי המחשב ניהול מנוע.

פורסם

.

במאזדה לאנטיס אין טרמוסוויץ, המחשב ניהול מקבל את הקריאה על חום המנוע דרך חיישן טמפ' נוזל קירור, ויש למחשב טווח מסויים של טמפ' שבו הוא שולח פיקוד מינוס לממסר של המאוורר רדיאטור להפעלה וכיבוי של המאוורר.

גם המחדס מזגן והמאוורר של המזגן ברכב הזה נכנסים לפעולה ע"י פיקוד מינוס מהמחשב ניהול.

מרק אין מה לעשות, לפעמים צריך לדבר כמו עילג כדי שיבינו על מה אתה מדבר :-D

פורסם

לפי דעתי ברכב שלך קיים גם חיישן טמפ' נוזל קירור וגם מפסק טמפ' של המאוורר.

במידה ואתה רוצה תשובה מדוייקת אנא ציין את קוד המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב.

פורסם

אין קשר בין רכב חדש 'מודרני' וצורת הפעלת המאווררים הכול תלוי כיצד ייצרן הרכב תיכנן את המערכת.

אתה כתבת שאצלך ברכב לא קיים טרמוסווי'ץ. אם נשווה את הרכב שלך לעומת גולף דור 5 או הונדה סיוויק שנת 2003 שהם רכבים הרבה יותר מתקדמים מאשר הרכב שבבעלותך וברכבים אלא כן קיים תרמוסווי'ץ להפעלת המאוורר.

הסקת המסקנות שלך נובעת מידע מצומצם מאוד שמסתכם בטיפול במזדה שלך ולכן אתה טועה במתן תשובות בפורום למכביר.

פורסם
אין קשר בין רכב חדש 'מודרני' וצורת הפעלת המאווררים הכול תלוי כיצד ייצרן הרכב תיכנן את המערכת.

אתה כתבת שאצלך ברכב לא קיים טרמוסווי'ץ. אם נשווה את הרכב שלך לעומת גולף דור 5 או הונדה סיוויק שנת 2003 שהם רכבים הרבה יותר מתקדמים מאשר הרכב שבבעלותך וברכבים אלא כן קיים תרמוסווי'ץ להפעלת המאוורר.

הסקת המסקנות שלך נובעת מידע מצומצם מאוד שמסתכם בטיפול במזדה שלך ולכן אתה טועה במתן תשובות בפורום למכביר.

הדברים שאתה אומר לא רק שלא נכונים אלא גם לא מבוססים.

צא מהמחשב שלך ופתח מכסה מנוע ותגלה שכבר לא קיים טרמוסוויץ אצל 99 אחוז מהרכבים מעל שנת 2000 אלא מאוורר מבוקר מחשב. ואני יכול להבטיח לך שאצל 100 אחוז מהרכבים משנת 2004 לא קיים דבר כזה שנקרא טרמוסוויץ.

פורסם

אתה טועה ומטעה וכנראה שאינך יודע מה זה טרמוסווי'ץ לכן עדיף שלא תכתוב דברים לא נכונים ומוטב שתשקיע מזמנך ללמוד את הנושא.

את הגוף מטהרים במים ואת הנפש תטהר בתבונה !

1. ברכב שלי גולף דור 5 שנת 2006 קיים טרמוסווי'ץ (הדגם שווק החל משנת 2004-2005 בארץ).

2. הונדה סיוויק שנת 2002 החלפתי לחבר את התרמוסווי'ץ לפני שנה.

אתה רוצה עוד דוגמאות ?

ככה שלצאת בהצהרות לא נכונות שהחל משנת 2000 ב-99 אחוז מהרכבים לא קיים טרמוסווי'ץ.

אכן קיימת מגמה אצל ייצרנים רבים לעבור לפיקוד PWM של המאוררים (חפש ותלמד מה זה) על-ידי מחשב הרכב אבל עדיין זה לא נפוץ בכול הרכבים.

• תוכן חדש...