Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

כפי שחלקכם כבר יודעים וראה, בשבועות האחרונים הרכב שלי עבר שדרוג פנים הרכב, שכלל בעיקר ציפוי לא מעט חלקי פלסטיק בפלוקינג, כמובן שהעבודה המדהימה בוצעה ע"י יוסי אלפיין.

לצערי, לא הצלחתי לצלם את הרכב לפני ואחרי, ולמיטב זכרוני היו מספר אנשים שצילמו - אז אשמח אם תוכלו להעלות תמונות...:)

לגבי המערכת. נתחיל מזה שרכשתי את הרכב עם איכות סאונד שדי סיפקה אותי, ומתוך רצון שלא להתחיל לפרק פלסטיקה וכאלה, החלטתי להשאיר את הקיים עד שתהיה תקלה, ואז לשדרג.

וכמובן - מרפי ביקר גם אצלי ברכב, והתקלות לא איחרו להגיע. זה התחיל מרעשי מנוע, והמשיך באלמנטים שמתנתקים לעיתים וחוזרים לעבוד עם שינוי בעוצמת הווליום ביחידת הראש (אגב - הבעיה לכך היתה נעוצה בקרוסים שהיו מותקנים בתוך הדלת, והיו מלאי קורוזיה. גם המידבאסים עצמם כבר עשו את שלהם...).

החזקתי את עצמי לא מעט זמן ולבסוף השבוע נפלה ההחלטה - הגיע הזמן לשדרג.

ראשית כל אספר על מה שהיה מורכב ברכב. יחידת ראש מקורית של אלפא, כאשר היא שולטת על מחליף דיסקים מקורי שנמצא בתא המטען. סט קדמי ואחורי של MB QUART מסידרת ה- Q, שני וופרים המותקנים על המגש האחורי. את כל הבלגן הזה מגביר מגבר מקורי בעל 6 ערוצים. חשוב לציין שמלבד הסט הקדמי והאחורי - הכל מקורי.

לצערי, החלטתי להיות גיבור גדול, ולנסות להתקין את המערכת לבד...

מאחר והאלפא אינה רכב פשוט, זו גם הסיבה שהמערכת אומנם עובדת, אבל לצערי הרב אינה נטולת בעיות, ואחרי יום מטיש, עם הרבה שמש, חום, זיעה ועצבים, הגעתי למסקנה שאני פשוט חסר ניסיון בהתקנה שכזו, וזו גם הסיבה שהרכב יבקר השבוע אצל יוסי, להתקנה מחדש של הכל - לצערי הפעם למדתי על בשרי שאסור לי לעשות קיצורי דרך.

כמובן שאנסה לצלם הפעם את הכל, מאחר והתקנת מערכת ברכב הזה אינה דבר סטנדרטי, וכפי שכבר נוכחתי על בשרי לא מעט פעמים בחיי - האיטלקים המניאקים האלה לא יכולים לעשות שום דבר פשוט :)

נרכשו אלמנטים חדשים, אשר ייתכן ויוחלפו לאחרים במהלך ההתקנה, כמובן לאחר התייעצות עם יוסי. לכן, פירוט הרכיבים שנרכשו לא רלוונטי כרגע, מה גם שהכוונה היא, לפחות כרגע, לא להשתולל בכיוון הזה.

עידכונים בקרוב.

ערב טוב לכולם,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

המערכת המקורית שלך ממש הפתיעה. תענוג היה לראות איזו השקעה יש במערכת סטריאו ברכב פרימיום איטלקי.

שדרג ותהנה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה לא באמת מצפה שנסלח לך על כך שלא צילמת את הרכב, נכון?:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אתה לא באמת מצפה שנסלח לך על כך שלא צילמת את הרכב, נכון?:)

אליקו היקר ! מה שלומך ?

מאחר ולא היית בקו הבריאות במפגש האחרון, לא זכית לראות את הרכב.

בכל מקרה - אם זכרוני אינו מטעני אני זוכר שדני צילם את הרכב לפני, ויוסי צילם אותו אחרי.

אני אשמח אם הם יוכלו להעלות תמונות...:)

תמונות !!

תמונות !!

תמונות !!

תמונות ??

בהמשך לתשובה לאליקו, הפעם אני מבטיח לצלם את ההתקנה של המערכת.

רזי.

פורסם

תתחדש, תשדרג, תהנה ותעלה תמונות גם של הרכב גם של ההתקנה.

מה הכוון? סט שני חלקים? שלושה חלקים?

יש לך כבר מגבר שישה ערוצים - אני מניח שלהוסיף עוד מגבר שני ערוצים קטן לטוויטרים אפשרי בהחלט.

אני מבין שאתה הולך או על מערכת עם רכיבים ברמת כניסה שתהיה עדיין רמת כניסה גבוהה וטובה או מערכת עם רכיבים בסדרות ביניים.

אפשר להוציא היום תוצאות נהדרות בתקציבים שפויים סה"כ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי - פולני שכמוך - אתה לא יכול להתאפק - הא ?!

המגבר 6 ערוצים המקורי של האוטו (מתוצרת SIEMENS, אגב) לא נשמע איכותי מספיק, והכוונה היא כנראה להוציאו מכלל שימוש. הוא אגב, לפחות מה שרשום עליו הוא 40W X 6, והוא בגודל של ר"ד ממוצע (אולי טיפה'לה יותר..:)).

אני מאוד מקווה שאוכל לוותר עליו, אבל כפי שכבר נראה לי שהבנתי - השליטה על העוצמה של ה- HU נעשית דרכו, ובלי לחברו בצורה כלשהי לא ניתן יהיה לשלוט על עוצמת הסאונד. אבל את כל הבלגן הזה נשאיר ליוסי ידידנו להתמודד איתו, בע"ה עוד השבוע.

הכוונה היא סט קדמי 2 חלקים (אולי 3... מי יודע ? :) ), סאב טוב, ומגבר אחד או שניים שיגבירו את כל ה"חגיגה".

בכל מקרה, הכוונה היא לרכיבים איכותיים, של חברות טובות, ולא איכפת לי גם בסדרות "הכניסה" , כל עוד זה נשמע טוב ומספק.

אני אנסה עוד היום להעלות תמונות של "לפני". אם לא - אעשה זאת במהלך ההתקנה אצל יוסי.

רזי.

פורסם

חברים יקרים !

אחרי יום האתמול, שהתחיל בשעות הבוקר המוקדמות, והסתיים בשעות הערב המאוחרות, וכלל 3 ארוחות, שתייה, עוגיות וחטיפים, הרבה כבלים, חיווטים, הלחמות, סופיות וברגים יש לי רק משפט אחד להגיד :

יוסי היקר - אתה תותח !

הגעתי ליוסי אתמול בשעות הבוקר המוקדמות, ותוך כדי ארוחת בוקר וכוס קפה יוסי תיחקר אותי מה יש באוטו, ולאן אני רוצה להגיע. לאחר סקירת האלמנטים שהגעתי איתם, הוחלט על החלפת המגבר שחשבתי להתקינו למגבר אחר, חזק יותר, של סלסטרה 475. סט קדמי של הרץ מדגם ההי-אנרג'י, וסאב של הרץ - 10 אינץ'.

זה המשיך בחקירת המערכת באוטו. כפי שכתבתי כבר קודם, מסתבר שהאיטלקים האלה לא פראיירים ובנו כאן מערכת משולבת HU והגברה, כך שקשה מאוד לעקוף חלקים ולנטרל. המטרה שלי ושל יוסי זה להבין איך הכל עובד, ולראות איך אפשר להביא למצב שה- HU יוציא סיגנל ישירות לסלסטרה, וכל זאת מבלי להזדקק למגבר המקורי שהיה מותקן ברכב.

זה המגבר המקורי שהיה מותקן ברכב:

photo045n.jpg

אחרי שיוסי חקר והבין איך פועלת המערכת המורכבת, התחילו שלב החיווטים, ניתוק חוטים, השחלת חיווטים חדשים ועוד ועוד. לצערי לא הצלחתי לצלם את כל התהליך, וגם על מנת לחסוך מכם את כל הבלגן והכבליאדה שהלכו שם, להלן התוצאה הסופית והרצוייה, כפי שיוסי הצליח להביא - כבלים לסט הקדמי, וכבל ה- RCA :

photo047e.jpg

לאחר מכן נבחר מיקומו של המגבר החדש :

photo048q.jpg

ולאחר התקנתו התקבלה התוצאה הכמעט סופית של אתמול :

photo049v.jpg

photo050ou.jpg

photo051dn.jpg

photo052lc.jpg

נשארו עוד פינישים קטנים, אבל באופן כללי שומעים מצויין.

אגב, "על הדרך", יוסי טיפל (בדרך מאוד מקורית יש לציין) בצ'נג'ר שהכניס רעשי מנוע בעת פעולתו.

להלן תמונה של פנים הרכב, קצת קשה לי להאמין שתוכלו להתרשם מהשידרוג עם הפלוקינג, זאת תמונה שצולמה אתמול במהלך ההתקנה, וכפי שאמרתי ליוסי יש תמונות מעבודת הפלוקינג עצמו - אני מקווה שהוא יוכל להעלות אותן לכאן בעצמו.

photo046s.jpg

לסיכום יום האתמול -

ראשית כל - אין ספק שיוסי תותח. הידע והניסיון אתמול אמרו את דברם. ההקפדה של הפרטים, וכל הפרטים, מביאה לכדי שלמות ויזואלית ושמיעתית. חשוב שתבינו - מדובר ברכב מאוד מאוד לא קל להתקנה, עם המון חיווט, ולהגיע למצב שיוסי הגיע אליו אתמול הן מבחינת התוצר הסופי, והן מבחינת הבנת המערכת ודרך פעולתה הוא אדיר. כביכול - התקנה בסיסית ביותר של מגבר, סט קומפוננט וסאב. קשה לי להאמין, ומבלי לפגוע באף אחד, שמתקין אחר היה מצליח להגיע לתוצאה שיוסי הגיע אליה אתמול.

בנוסף, ההתקנה אתמול היא ההתקנה הראשונית ברכב. יוסי הצליח אתמול להביא את הרכב ל"מצב עבודה". בעתיד הקרוב מאוד מתוכנן "טיפול" בדלתות (אולי בנייה - אני עוד לא סגור על זה), ללא ספק "טיפול בקורות (על זה אני כן סגור...), ומחשבה למעבר לסט 3 חלקים (כתלות באופציות הבנייה בדלתות).

לבסוף ברצוני להודות ליוסי על עבודתו המקצועית והאיכותית, על היחס החם, על התענוג לצפות בעבודתו, וכמובן - על התוצאה הסופית. יישר כוח !

רזי.

פורסם

מאוד רציתי לבוא למפגש, אבל בגלל המצב הבריאותי לא יכלתי וגם לא רציתי להגיע

וירוס עצבני + רכבים סגורים זה לא בריא :D

עכשיו שהכל בסדר אני מניח שנפגש בקרוב:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

בוקר טוב רזי,

געגעתי :)

ראשית תתחדש על השדרוג והשיפור, דווקא מהתמונה האחרונה התרשמתי בהחלט משום שזכור לי איך זה היה נראה קודם לכן, אך כמובן אני ממתין לראות זאת בהזדמנות הקרובה.

דבר אחד מציק בהחלט וזה כמובן מה שהיה פחות או יותר גם אצלי ברכב במקור, הזווית הבעייתית של המידבאס, שבמקרה הטוב יכולה לשמש וופר. אם לא תבנה פודים בעלי זווית הפוכה תאלץ כמובן להתקין מידים. אמנם כתבת שטיפול בדלתות בתכנית אך אולי התכוונת לבידוד? סומך עליך בענין.

בכל מקרה יפה מאד. אחלה רכיבים, אחלה מתקין, אחלה רכב ואחלה בעלים.. :lol:

:mm_yeah:

פורסם

רזי תתחדש

העבודות של יוסי מדהימות - אולי, יום אחד - גם לי תהיה פיסה מהאומנות שלו.

בכל מקרה - אני רואה שהDSP של המערכת שלך ישב דווקא בתוך המגבר

מה שאני מנסה להבין זה בעצם האם הייתם צריכים להוציא מהמגבר את הפרוססור שלו ועקפתם את כניסת השמע למגבר וניתבתם אותה ישירות לסלסטרה או שבכלל אין שימוש במגבר והמערכת לא שולטת יותר בשום פונקציה שקשורה לDSP כמו טיימ קורקשן וחיתוכים?

במילים אחרות האם המערכת כרגע מוציאה סיגנל ערום?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...