Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום נהרג רוכב אופניים בכביש 5.

אינני רוכב אופניים, אני מבין את הצורך ועידוד הספורט הנפלא והירוק הזה ואני באמת מאחל לכל רוכבי האופניים בריאות וכושר.

אבל-

האם זה לא הפך כבר למשהו שחייבים לתת עליו את הדין? מספר הרוגי רוכבי האופניים בכבישים "מהירים" (80 ומעלה) הולך וגדל עם השנים מהסיבה הפשוטה שהמפגשים האלו בין רוכבי אופניים של 15 קמ"ש לרכבים שנוסעים בכביש בין עירוני גדל.

אנחנו לא באירופה, תשתית הכבישים נוראית לנהגים אז בטח ובטח שנוראית לרוכבי אופניים.

לא פעם ולא פעמיים רוכב אופניים שנסע בכביש מהיר בין עירוני ללא שוליים ישב לי על הנתיב וגרם לי לסטות שמאלה, גם בכביש דו כיווני עם נתיב אחד לכל כיוון.

מי שמכיר, הכביש המחבר בין פרדס-חנה כרכור לבין בנימינה הוא בדיוק כזה: נתיב לכל כיוון,ללא שוליים, כאשר משני צדדי הכביש יש שדרת עצי דקל-> הרוכבים גונבים את קצה הנתיב הימני ולנהגים משני הנתיבים אין מרווח תמרון.

דעתי היא שחייבים למצוא לזה פתרון, ועד שזה ימצא, אני לא רואה סיבה שרוכב אופניים ידווש בכביש מהיר,סמוך או על הנתיב, ב-15 קמ"ש שלידו נוהגים ברכב ב-80 קמ"ש ומעלה.

האם אני טועה או שאני היחיד שמודאג מהיום שבו יקרה אסון ורוכב אופניים יסטה לי לנתיב? (אני תמיד מאט לידם, אבל זה עדיין בפוטנציה לאסון).

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנושא אני מניח יקבל כעת אולי טיפול שורש

כי.....

כפי שפורסם הרוכב שנהרג הוא בנו של המשנה לנשיא בית המשפט העליון לשעבר השופט מישאל חשין.

בוא נקווה שאכן משהו ישתנה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הצדק איתך.

ומעבר לזה !

תחשוב שעכשי הנהג הפוגע צריך לחיות את חייו בידיעה שהוא הרג מישהו.

ולמה? בגלל שמישהו רצה בכיף שלו לזחול על כביש מהיר עם האופניים שלו.

פורסם

יש איסור תנועה ל50 סמ"ק על כביש מהיר בדיוק מהסיבה הזו, אז בטח ובטח צריך להיות איסור על אופניים.

זו פשוט פירצה שגובה חיי אדם, אסור לרוכב אופניים להיות בשולי כביש מהיר, או כל כביש בעל מהירות 80 ומעלה לצורך הענין.

מה גם שחלק מהם, ונתקלתי בזה הרבה - רוכבים זה לצד זה!! - סכנה כפולה ומכופלת ולדעתי זה מה שהיה גם במקרה הזה.

STI 2004

פורסם

בואו לא נתייחס למקרה הספציפי של היום (בן של..הפוגע ברח וכו') אלא נתייחס למקרה הכללי ואפשרויות הפתרון.

אני מסכים עם הדעה של ההגבלה הנעשית על קטנועי 50 סמ"ק למשל.

בכלל, אם אני מסתכל על זה מנקודה אישית, אני עצמי לעולם לא הייתי עולה עם אופניים על כביש מהיר ונוסע בשוליים.

העניין הוא שבהרבה מקרים, כפי שאני רואה את זה, מדובר בזלזול מוחלט של רוכבי האופניים בנהגים המשתמשים בכביש ובטח שבעצמם ובחייהם.

פורסם
דעתי היא שחייבים למצוא לזה פתרון, ועד שזה ימצא, אני לא רואה סיבה שרוכב אופניים ידווש בכביש מהיר,סמוך או על הנתיב, ב-15 קמ"ש שלידו נוהגים ברכב ב-80 קמ"ש ומעלה.

אתה צודק. חובה להרחיק רוכבים מכבישים מהירים, ויפה שעה אחת קודם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לי רעיון! כל אחד ייתן את הכבישים בהם הוא נתקל במפגעים האלה - ככה יוכלו אנשים להזהר מבעוד מועד כאשר הם נכנסים לכביש.

אני אתחיל,

הכביש שיוצא מבני ציון שמאלה דרך בית הכלא הדרים עד לכביש 4 -זהו כביש פנימי והם נוסעים במעגלים עם כיוון התנועה - כל בוקר חבורות של 20+ רוכבים פשוט נוסעות לאט וחוסמות את השוליים+2~3 מטר לתוך הכביש...ניסיתי לצפור - הם בכלל לא מגיבים , אתה מנסה לעקוף או לתת קצת רעש מנוע - הם ישר מרימים ידיים כאילו "מה נסגר איתך? אתה לא רואה שאנחנו בטור דה פראנס?!@" .

סססעעעמממאאקקק...

פורסם

חברה,

אתם שוכחים שיש כמה סוגים של אופניים.

יש אופני כביש, כל הייעוד שלהם הוא כבישי אספלט טובים (ע"ע תור דה-פראנס).

אם תמנע מהם לסוע על הכביש לקחת מהם את הייעוד שלהם.

ולמי שחשב לומר שייסעו בעיר,

הכבישים בעיר נוראיים, וחוץ מזה, אופני כביש בנויים למהירות (כמה שזה נשמע מצחיק), בעיר הם לא יכולים לפתח את המהירות.

התשובה צריכה להיות בדמות נתיבי אופניים בלבד (כבר ראיתי כמה כאלה בת"א).

אני לא רומז שזה לא מסוכן אבל תחשבו גם על הצד השני.

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

שניאור חשין (ז"ל) היה מתחרה בטריאתלון, ומתאמן בחדר הכושר שלי (אני גם ע' מאמן בקבוצת טריאתלון בין שאר עיסוקיי),

כך שהנושא בכלל והאדם בפרט מוכרים לי היטב ומקרוב. נכון, רכיבה בצד הכביש היא מסוכנת מאוד,

וזו בדיוק הסיבה שבגללה אני מעדיף לרכוב בשטח ואת האימונים שאני מעביר אני עורך בתוך פארק הירקון.

אבל אין זה משנה את כאב הלב בהישמע על בשורה כזו, של אדם, שותף לתחביב, שסיים את חייו בצורה כזו.

סעו בזהירות, תרכבו בזהירות עוד יותר.

מר תעלול.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אילו חשב מישהו כי היום יהיה שינוי, 24 שעות לאחר האסון הריני להודיעו כי היום ב 0630 בנסיעה על כביש 5 נצפו עשרות רוכבי אופניים נוסעים חלקם על השול וחלק אפילו על הכביש כך גם על כביש 40.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

באופן כללי, אני נגד רגולציה, בטח בענייני תחביבים. היום אופניים, מחר אופנועים, אח"כ מכוניות ספורטיביות... עקומה תלולה וחלקלקה שבסוף תפגע בכולם. אולי זה ישמע לכם אכזרי, אבל מי שמספיק טיפש בשביל לרכב על כבישים מהירים, מקבל על עצמו, מבחינתי, אחריות מלאה לתוצאות, ולא הנהג.

יש סיבה שיש שוליים ומעקה בטיחות, וזאת בשביל לספק מרווח בטחון לנהג במקרה חירום. רוכב האופניים שולל את זה מהנהג. מה היה אם מחר הייתי מתחיל לרוץ על קווי הפרדה רצופים ומוציא סלוגן "יש חיים במרכז הכביש"?

שיעשו מה שהם רוצים - גם כך אלו הם אלה שנפגעים - אבל שיקבלו אחריות לטיפשות וחוסר הזהירות שלהם. בדיוק כמו שאתה לא מטייל על מסילות רכבת, אתה לא אמור לרכב על הכביש.

בכלל, הקטע העצוב הוא שאפילו אין לרוכב מה לעשות במקרה שרכב עומד לפגוע בו. הוא הרי רוכב בכיוון התנועה, אין לו מושג מה מגיע... אנשים אינטיליגנטיים ומצליחים הופכים את עצמם למטרות נייחות. פשוט טירוף.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שיעשו מה שהם רוצים - גם כך אלו הם אלה שנפגעים - אבל שיקבלו אחריות לטיפשות וחוסר הזהירות שלהם. בדיוק כמו שאתה לא מטייל על מסילות רכבת, אתה לא אמור לרכב על הכביש.

.

הבעיה היא שהרוכבים נפגעים אבל גם הנהג הפוגע נפגע , ממש לא נעים להרוג מישהו, מבחינה נפשית , שלא לדבר על הצורך להוכיח את חפותך, על כל הסיכונים הכרוכים בכך מבחינה משפטית וכספית .

ומבחינה משפטית אסור להולכי רגל ללכת על מסילת ברזל

מבחינה משפטית מותר לרוכב האופניים לנסוע בכביש ואת זה יהיה צורך לשנות או להתאים את זה בדרך כלשהי.

עדיף , הכביש לכלי רכב, השביל הסלול לרוכבי אופניים.

איך כתב קונדסון פארק הירקון כדוגמה. קיימים בו שביל מסומן להולכי רגל ושביל מסומן לרוכבי אופניים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

רוכבי האופניים האלה - אלה שרוכבים על הכבישים - פשוט טיפשים גמורים, תסלחו לי. נתקלתי לא פעם בכאלה והם משוכנעים משום מה שהם בסדר גמור ושאר נהגי המכוניות, אלו שמשתמשים בכביש למטרה לה הוא נועד, הם מופרעים מסוכנים.

המפגש האחרון היה לפני שבועיים בכביש העולה לגלבוע. כביש מצוין לנהיגה ספורטיבית, אבל עם לא מעט פניות עיוורות. גם כשלא נוסעים בו מהר זה מסוכן, ולכן הדהים אותי לראות שני רוכבי אופניים נוסעים שם בעלייה, באמצע הנתיב (כי אין ממש שוליים), באיטיות יחסית. אחרי שעברתי שם פעמיים-שלוש (ירדתי ואז עליתי) הם התחילו לעשות פרצופים ולצעוק לעברינו בכעס. תאמינו לי - מספיק טמבל אחד שיצא מסיבוב עיוור ישר לתוך המשקף שלהם בשביל שיקרה שם משהו רע מאוד, והם פשוט לא מבינים את זה.

זה קורה גם בכבישים הסובבים את ירושלים - שוב, מפותלים ומלאי פניות עיוורות. יש להם משאלת מוות?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בדיוק היום קרה לחברה שלי מקרה כאשר נסענו לטיול שטח

בין צומת התישבי(יוקנעם) לבין צומת מגידו(בדרך לעפולה) היתה קבוצה של רוכבי אופניים שנראים דיי מקצועיים עם רכב פיקוח מאחור אבל בכל מיקרה הם סטו לנתיב ובהרבה ונעלצנו לבלום ולברוח מהם ומי שמכיר את הכביש הזה יודע שזה אחד הכבישים המסוכנים ועם מאוד הרבה מפגעים חזיתיים... כביש צר בלי ראות ובכלל לא מתאים לרוכבי אופניים.

• תוכן חדש...