Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתוני הרכב: יד 2, 138K ק"מ, סטנדרטית לחלוטין ובמצב ויזואלי מדהים מבפנים ומבחוץ. כמו כן קיימת הסטוריית טיפולים מלאה ותקינה מצ'מפיון, מיום עלייתה לכביש.

לקחתי אותה היום לבדיקה במוסך רון ונמצאו ליקויים שוליים בעלות של כ 2000 ש"ח.

מעבר לכך, כשהעלו את הרכב על הליפט נתגלתה נזילה. המוכר טען שאכן היתה נזילה והוחלף אטם (למקורי) לא מזמן אך האיזור לא נשטף.

לאחר הבדיקה במוסך רון הרכב נלקח לבדיקה ב"דינמומטר" בת"א. מה שעניין אותי הוא רק מצב השלדה ושאכן לא הוחלפו חלקי פח ושהרכב ללא תיקון צבע, כדברי המוכר. הבדיקה הראתה שאכן השילדה נקייה ולא צוין כלום לגבי צביעת / החלפת חלקי פח.

הצבע במצב מעולה ואין דהייה.

-טיימינג הוחלף לפני 5 שנים בכ-90K ק"מ.

-הקלאץ' מפריד גבוה ולהערכתו של רון ידרש להחליפו בעוד כ-20K.

-צריך להחליף את ארבעת הצמיגים.

המוכר מבקש 50K ש"ח (5K מעל מחירון יד2 ו 12K מעל לוי יצחק).

אני ממש מתפתה ללכת על זה אבל המחיר נראה לי מופרז.

אשמח אם תוכלו לעזור לי לגבש החלטה!

תודה ולילה טוב.

פורסם

המחיר ביחס לשנתון הזה קצת מוגזם עם כל הכבוד לGTI , ו12K מעל המחירון של לוי יצחק ?

אז פתאום שבא לאנשים הם מוכרים לפי המחירון הגבוה?, לדעתי ההצעה לא משהו ולא הייתי הולך על זה , כדאי שתמשיך לחפש עוד!

פורסם

נשמע כמו אקזמפלר טוב, קשה למצוא GTI שמורה, גם אני הייתי בסרט הזה.

הייתי מנסה לסגור איתו באמצע בין המחירונים על 8.5 (מקסימום 10) אלף ש"ח מעל לוי יצחק.

אני לא בטוח שהייתי מפיל עסקה על משחקי אגו בשביל אלף-אלפיים ש"ח כי התניידות אלטרנטיבית גם עולה כסף וכמו שאמרתי קשה למצוא GTI שמורה, במיוחד לאחר שהעברת אותו כבר את כל הבדיקות (אז אולי גם תוריד אוטובוסים+ימי חופש נוספים+ 500 ש"ח כבר מהתחשיב) ואף אחד לא מבטיח לך שהאקזמפלר השמור הבא לא יבקש גם 12 מעל למחירון.

בסופו של יום (שזה היה כבר ממזמן) כל אחד עושה את החשבון שלו.

פורסם

נשמע כמו אקזמפלר טוב,

קח בחשבון שקלאץ' יעלה באיזור ה3.5-4K

4 צמיגים במידה יכול להסתכם ב2-2.5K

טיימינג גם סדר גודל של 2.5K

קשה מאוד למצוא GTI שמורה ולא אחרי תאונה,אני יכול לתת לך רפרנס ממקור ראשון:

אני מכרתי לפני כחודש וחצי GTI מודל 2001 עם ק"מ נמוך יותר

ובסדר גודל של "מעל המחירונים"של לוי יצחק ויד2 שדומה לסכומים שמדוברים כאן , אבל אצלי לא היה צריך להשקיע שקל כולל רביעיית צמיגים דנדשה , טיימינג מלא וטיפול גדול.

אם אתה שואל אותי, לפי סדר הגודל של ההשקעה הנדרשת ומצב השוק, הייתי מציע לו מחירון יד 2 .

אין לך מה לפחד כי הרכבים האלה נסחרים מעל המחירון ,

אפילו החדשים יותר !

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מסכים עם אייל לחלוטין.

הרכב אכן שווה יותר ממה שלוי יצחק טוען אך יש השקעה על הרכב ולכן הסכום שמבוקש גבוה.

בנוגע למצמד, אם הוא יכול להחזיק 20K ואולי יותר (או פחות), אני בתור המוכר לא הייתי מתחשב בכך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

קשה למצוא היום רכב שנת 1999 במצב טוב כפי שאתה מתאר, GTI עוד יותר קשה למצוא.

וכאשר דגמים שעברו 6/7 ידיים והרבה ק"מ נמכרים במחיר גבוה ממחירון אז אין פלא שעבור רכב שמור מבקשים הרבה.

לדעתי צריך לשכנע את המוכר להוריד עלות תיקונים צפויים ולקנות את הרכב.

פורסם

נקודה למחשבה,

קח בחשבון שחברות הביטוח עובדות לפי לוי-יצחק, מה שאומר שאם מחר הרכב נגנב אז משפים אותך על 38,000 ש"ח, וכך בלילה אחד איבדת 12,000 ש"ח..

עוד דוגמא, במקרה של תאונה, אם זה אובדן מלא/ אובדל להלכה אז שוב אותו הסיפור (12,000 הפסד).

בנוסף אתה צריך להשקיע בשנה הקרובה סכום של כמעט 10,000 ש"ח בקירוב..

לדעתי עסקה לא משתלמת, אלה אם כן אתה ממש נעול על GTI (בהנחה שאילו המחירים).

פורסם

אין מה לעשות. רוב הרכבים הספורטיביים הפופולאריים שווים מעל מחירם בלוי יצחק,

ניתן לבטח את הרכב על פי הערכת שמאי ולקבל את ערכו המלא.

מי שמחפש GTI מחפש קצת יותר מהרכב וכמובן סביר להניח שלא מחפש להסתכל על כל שקל.

רכב זו הוצאה וצריך לקחת מקרים כאלה בחשבון.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יחסית ל-GTI, הרכב נשמע כאקסמפלר נדיר ביותר, אם אתה נעול על סוג רכב כזה אין מנוס מלשלם אליו.

כלכלית, ברור שעדיף רכב אחר.

פורסם

אני חושב שיחסית הרכב במצב נדיר: יד נמוכה, קילומטרז' נמוך, היסטוריית טיפולים ועוד ללא תאונות. אם זה סוג הרכב שאתה מחפש וחשוב לך מצב שלו, לך על זה. גולף, במיוחד עם מנועים חזקים יותר רכב שאוהבים צעירים, כלומר מכוניות ששוחטים אותן ועושים תאונות. ניראה שמצאת אקזמפלר נדיר במצבו ואם המצב חשוב לך, אז לפי דעתי זה שווה את ההפרש בהתחשב במצבם של אקזמפלרים אחרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אקזמפלר נדיר בלה בלה בלה ..

תגידו לי אתם אמיתיים ? עם כל הכבוד אני עברתי תהליך דיי דומה עם רכב שגם נקנה במחירון ומעלה והצריך מקצה כזה או אחר של טיפולים ותיקונים. אם הרכב הזה לא הולך לשבת לך אחרי שנים טובות במיצג מוזיאוני, תעשה את החשבון הבא:

מחירון 38,000 ש"ח

מחיר מבוקש: 50,000 ש"ח

תיקונים:

1)צמיגים 2000-2500 ש"ח ל4 צמיגים איכותיים.

2) קלאץ' לא פחות מ3,000 ש"ח

3) טיימינג במחיר הנ"ל.

עכשיו תעשה חישוב פשוט כמה הרכב עולה לך בסופו של יום ישור קו בין 8,500-10,000 מבלי להניד עף עף. אני לא מתייחס בכוונה לעניין הנזילה מכיון שלא ידוע לי מה נוזל ומאיפה.

נגיד והגענו ל60,000 ש"ח על מנת להעמיד את הרכב תקין על הכביש, שנת 1999, מיצג מוזיאוני בעל תג מחיר WTF.

תשקול אלטרנטיבות, במחיר הנ"ל אתה יכול אפילו למצוא ליאון או איביזה FR משנתונים גבוהים יותר, וכנראה עם פחות בלאי.

הדוגמא של אייל אגב נדירה, הרכב שלו היה יותר ממדהים ועל אקזמפלר כזה כן הייתי משקיע מעל למחירון.

לשיקולך.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

אל תגיד לי ששילמת על הפאסאט הזאת מעל המחירון כי הרכבים האלה גם אם הם במצב מצויין הולכים דו ספרתי מתחת :)

עזוב אותך שהאקזמפלר שלי היה נדיר והיה גם מיושר ברמות על ,

אבל אם היית מכיר את השוק של ה GTI היית מבין שרוב הרכבים האלה שבורים לחלוטין.

אם הייתי מחפש היום GTI MK4 הייתי מחפש יד וק"מ נמוך, בודי נקי ,אינטריור במצב טוב (כסאות, פלסטיקה) וכל השאר מבחינה מכאנית אפשר לסדר בהדרגה.

הבחור הראשון שהגיע לראות את הרכב שלי (דרך יד2) , העביר אליו בעלות תוך זמן קצר בלי יותר מדי ויכוחים ומיקוחים. הוא היה שבע מחיפושים וידע מה הוא מחפש ומה מצב השוק.

וזה לא היה מישהו שקורא בפורומים ומכיר אותי או את הרכב, אלא מישהו שמודע למצב השוק והיה מוכן לשים סכום כסף מסויים שביקשתי כדי לקנות לעצמו רכב מעולה והרבה שקט נפשי וכלכלי.

אם נחזור רגע למקרה הנוכחי - כפי שאמרתי, אי אפשר לקזז את כל מה שנדרש לתקן מהמחיר וזכותו של המוכר לדרוש כמה שהוא רוצה.

גם אני כשרכשתי את הרכב החדש שלי, רכשתי אותו עם זוג צמיגים דורש החלפה ועם טסט ליומיים וחצי :) (טסט בGTI MK5 הוא 2500 ש"ח)

נפגשים באמצע עם המוכר, מחליטים (בינך לבין עצמך) כמה אלפים שווה עוגמת הנפש של להמשיך לחפש רכב ומה הסיכוי למצוא משהו טוב יותר

וסוגרים עניין. העובדה שלא עלתה בחודשיים האחרונים אפילו לא GTI אחת כזו בלוחות רק מצדיקה את הצעד.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תשמע אני חיפשתי המון זמן פאסאט ידנית 1.8T והיא הייתה במצב הנורמלי ביותר שיכולתי למצוא, לכן ההשקעה הנוספת.. אבל במחשבה שניה אולי לא הייתי עושה את זה. יש הרבה GTI שבורות זה נכון, אבל במקרה הנ"ל המוכר חייב להיות קצת ריאלי עם המחיר. זה לא רכב אספני נדיר, כבר אמרתי שיש אלטרנטיבות מדהימות ואפילו כרגע בלוח יד 2 תמצא מספר ליאונים יפיפיים וכמה FRים 2005-2006 שנכנסים לו בול בתקציב. שוב, שכל אחד יעשה את מה שטוב בשבילו.

my 2 cents.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

או שיתקן את הבעיות בעצמו ואז תקנה או שאל תקנה, זאת חוצפה לבקש 5K מעל למחירון שהרכב לא תקין

וגם לפי התאור שלך הוא לא מושקע או משהוא כזה.

אני הייתי בודק מאיזה שנה הצמיגים ואם הם חדשים וגמורים אז זה אומר שהרכב לא כזה שמור.

זה לא העיקר לקנות אתה תצטרך גם להחזיק את הרכב, מתאים לך כל כמה זמן לשלם מחירים מופרזים כאלו?

(יש עוד דברים חוץ מקלאץ' טיימינג וצמיגים).

Detailer.gif
  • תוכן חדש...