Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורות LED כפנסי חניה- חוקי או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחרונה הזמנתי נורות חניה LED של פיליפס בגוון 6000K לרכב.

כנראה בגלל שאני טיפש והזמנתי 4 נורות בחבילה אחת אז עצרו את זה במכס וביקשו ממני להביא אישור ממשרד התחבורה על מנת לשחרר את החבילה עם הנורות. הלכתי למשרד התחבורה והגשתי את הטפסים הדרושים.

השאלה היא, האם מבחינה חוקית מותר להתקין נורות לד בגוון 6000K במקום נורות החניה?

פורסם

ביררתי את זה עם אבא שלי שהוא קצין תנועה במשטרת נתניה, ולפי מה שהוא טוען כל שינוי של כל פנס ברכב לפנסי לד או קסנון נחשבים לפי החוק ללא חוקיים, ועלולים לגרור לקנסות גבוהים, עד 1000 שקל ויש גם נקודות אם תופסים אותך על חם . ואם תופסים אותך עם פנסי לד פעם שנייה אחרי שכבר קיבלת אזהרה ראשונה עלולים אפילו לשלול ממך את הרישיון נהיגה לעד 30 יום. בכל מקרה, אני אישית ממליץ להישאר עם הפנסים המקוריים בלבד ולא לקחת סיכון מיותר. גם פנסי קסנון וגם לדים לא חוקיים, ולא משנה אם זה אור לבן או כחול , שום צבע לא מותר...

פורסם
ביררתי את זה עם אבא שלי שהוא קצין תנועה במשטרת נתניה ולפי מה שהוא טוען כל שינוי של כל פנס ברכב לפנסי לד או קסנון נחשבים לפי החוק ללא חוקיים ועלולים לגרור לקנסות גבוהים , עד 1000 שקל ויש גם נקודות אם תופסים אותך על חם , ואם תופסים אותך עם פנסי לד פעם שנייה אחרי שכבר קיבלת אזהרה ראשונה עלולים אפילו לשלול ממך את הרישיון נהיגה לעד 30 יום , בכל מקרה אני אישית ממליץ להישאר עם הפנסים המקוריים בלבד ולא לקחת סיכון מיותר , גם פנסי קסנון וגם לדים לא חוקיים , ולא משנה אם זה אור לבן או כחול , שום צבע לא מותר...

אנחנו מדברים על נורות חניה כן? לא הפנסים הראשיים..

ואם זה ככה אז איך משטרת ישראל מתמודדת עם גופי התאורה עשירי הלדים של VAG?

פורסם

אלה מגיעים כבר מהיצרן, והם כבר מאושרים.

זאת אומרת כל רכב שמגיע ככה מהיצרן יש לו אישור,

ואלה שמוסיפים להם - לא חוקי ולא מאושר.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

אל תשכחו שכל אדם נחשב לחף משפע עד שהוכח אחרת.

כדי שהשוטר יוכל לתת דו"ח לנהג, הוא חייב להוכיח כי הרכב לא הגיע במקור עם עם נורות לד בפנסי החניה.

נראה לי קצת בעייתי לאכוף דבר כזה, אלא אם יתחילו לצייד כל שוטר תנועה ברשימת המכוניות שיש להן לדים מקוריים מהמפעל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אוקיי, יתנו לך את הדו"ח לך איתו לבית המשפט + אישורים שהרכב בא מהמפעל עם נורות לד וישחררו אותך, אני מניח שאם האוטו לא בא כך מהמפעל לא יהיה לך את האישורים הדרושים ותיאלץ לשלם את הדו"ח

פורסם

כדי שהשוטר יוכל לתת דו"ח לנהג, הוא חייב להוכיח כי הרכב לא הגיע במקור עם עם נורות לד בפנסי החניה.

אלעד,

אתה באמת ובתמים חושב שבשביל ששוטר יוכל לתת לך דו"ח הוא צריך להוכיח לך שהנורה לא מקורית? :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מידת צמיגים אפשר לבדוק ברישיון, לכן ניתן לתת דו"ח על שינוי למידה לא מאושרת.

מקוריותו של סאנרוף אפשר לבדוק ברישיון, לכן ניתן לתת דו"ח על סאנרוף לא מקורי.

נפח המנוע וסוג הדלק מופיעים ברישיון, לכן ניתן לזהות בקלות (יחסית) שינוי מנוע.

וו גרירה חייב להופיע ברישיון, אחרת ייחשב לשינוי מבנה.

אורות חניה... האם מצוין במקום כלשהו מה סוג המנורה הדרוש? אני לא מכיר מקום כזה. אם כך, לא ברור לי כיצד שוטר יכול להוכיח שבוצע שינוי, ועל בסיס זה לרשום דו"ח.

זה כמו שתגיד שאם התקנתי צופר תקני אך אינו מקורי, ביצעתי עבירה, כאשר ברור לך שזה לא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני חוזר ומדגיש לפי החוק היבש פשוט אסור בשום פנים ואופן להתקין שום סוג של נורות לד או קסנון או כל נורה אחרת שלא מוגדרת כנורה תקנית. כל שוטר תנועה היום יכול דיי בקלות לזהות נורות שלא שייכות לרכב, במידה כמובן שהנהג נוהג איתם דולקות ואפשר כמובן לראות אותם בבירור, כי נורות לד וקסנון בדרך כלל פולטות הרבה יותר אור והוא הרבה יותר בהיר. אני אישית לא מנסה אפילו להתחכם עם החוק ועם המשטרה ואין טעם לנסות לדון אם זה חוקי או לא. הכי טוב זה פשוט לא לעשות שום שינוי בתאורה המקורית של הרכב. העונשים של היום על החלפת תאורה מקורית הם עונשים לא זולים כל כך. ממה שביררתי אפשרי לקבל עד 1000 שקל קנס על פנסים לא חוקיים ובמקרים מסוימים אפשר אפילו לקבל שלילה לעד 30 יום ומן הסתם זה ממש לא שווה את כל הכאב ראש הזה. זה כולה תאורה זה הכל...

פורסם

אלעד,

אתה מדבר על החוק היבש ואני מדבר על החיים האמיתיים.

כל שוטר יכול לתת לך איזה דו"ח שהוא רוצה ואתה האזרח צריך להוכיח לבית המשפט (במידה ותחליט להשפט) שהחלק הוא מקורי.

אי אפשר להגיע לבית המשפט עם דו"ח (על קסנון למשל) ולהגיד שההגנה שלך היא שהשוטר צריך להוכיח שהחלק אינו מקורי.

זה אולי עובד בדין פלילי ובסדרות טלויזיה.

פורסם

לא קצת מוגזם 1000 שקל על נורות חנייה בצבע כחול? ובכלל שלילה על כך?

ממה שאני יודע האיסור על התקנת פנסים הוא בשל סינוור בעיקר, אז האור הכחול של הנורות חנייה לא מסנוור והוא בכלל דולק די חלש, אז מה מפריע בזה?

פורסם
ואם תופסים אותך עם פנסי לד פעם שנייה אחרי שכבר קיבלת אזהרה ראשונה עלולים אפילו לשלול ממך את הרישיון נהיגה לעד 30 יום.

זה חוק חדש שיצא לאחרונה ולא שמעתי עליו?

שלילה מנהלית של 30 יום על נורות לא תקניות, נשמע לי מעט לא הגיוני.

קצין תנועה יכל לשלול את רשיונו של נהג לתקופה של 30-60-90 ימים, הכל תלוי בסוג העברה, (בדרך כלל בתאונות עם נפגעים, תאונות קטלניות/תאונות עם הרוגים הרשיון נלקח ל 90 יום אוטומטית, נהיגה בשכרות, וכו').

אבא שלך קצין בקבע או מתנדב בתנועה?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לאחי יש נורות 7 LED כחולות כנורות חנייה (הונדה סיוויק SR ידנית 1996) .

נפגשנו עם שוטרים הרבה פעמים,ולא אמרו לנו כלום.רק בדיקת רשיונות. 8)

נ.ב. אני לא מייעץ לך כלום, כי יש שוטרים שיש להם "ימים לא טובים",והם יכולים לפרוק את הזעם עלייך... :-)

:twisted:
פורסם
זה חוק חדש שיצא לאחרונה ולא שמעתי עליו?

שלילה מנהלית של 30 יום על נורות לא תקניות, נשמע לי מעט לא הגיוני.

ל'

זה לא חוק חדש וגם לא עניין פרטני לעניין הנורות הכחולות אבל אם רכב מקבל הורדה מהכביש על בעיה ספציפית ברכב ולאחר מכן נתפש שוב על אותה בעיה בדיוק (משמע, הוא שם ז' על החוק ומחזיר את האלמנט הבעייתי מיד לאחר החזרת הרכב לכביש) הוא בהחלט יכול לחטוף שלילה מקצין משטרה.

פורסם

ברגע שהרכב מקבל הורדה מהכביש הוא אמור לטפל בליקויים אשר הבוחן רשם בדוח ולהעביר את הרכב טסט מחדש.

באותו הרגע הרכב עובר לסטטוס של רכב שהורד מהכביש על ידי קצין/סייר בוחן ועליו להעביר את הרכב מחדש טסט.

במידה והנהג ימשיך לנהוג ברכב שקיבל הורדה ויתפס הוא לא יקבל שלילה, הוא יקבל הזמנה לבית משפט, והשבתה של הרכב, בבית המשפט השופט יכל לשלול את רשיונו לתקופה מסויימת, אך קצין לא ישלול את הרשיון נהיגה על עברה זו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...