Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז סוף סוף, לכל אחד יש התחלה בחיים ואני התחלתי אותה עם פיאט פונטו שנת 95, עברה 220אלף קילומטר

אבל יש לי כמה שאלות כי הידע שלי ברכבים שואף לאפס ( 0 )

בכ"מ כמה שאלות ודברים .

א. הבנתי שהרכב מאוד חסכני, הדגם שלי הוא ידני 1300נפח מנוע, הבנתי שהוא לוקח 18/1 - הגיוני ?

ב. המזגן שלי פועל, אבל חלש מאוד ושמתי לב שאני מדליק את המזגן האוטו מתחיל לרעוד (פעם ב10 שניות במצב עמידה) מה אפשר לעשות ?

ג. אני רוצה להתקין ברכב מד טמפרטורה של המנוע - מישהו יודע עלויות ואם זה סיפור להתקין דבר כזה ?

ד. אין לי שעון טורים (גאונים העדיפו לשים שעון רגיל) האם ניתן להחליף במוסך לשעון טורים ?

ה. קצת קשה לי ללחוץ על הקלאץ לפעמים, זה אומר שהוא חדש ?

ו. אין לי נעילה מרכזית ברכב, אפילו קודן אין לי .. הדבר היחיד שיש לי זה מפתח אחד שפותח את הדלתות ואחד שמניע ..

האם ניתן לעשות נעילה מרכזית ע"י שלט ? + קודן ברכב ? ומה העלויות ?

ד"א אני גר בבאר שבע .

תודה לכל העונים !

פורסם

תתחדש!

אין כמו הרכב הראשון, לא משנה כמה שהוא יהיה מכוער ופשוט, הוא תמיד יהיה הזיכרון המוטורי הראשון שלך.

תעלה תמונות שנראה אותו.

אני מנחש שהדגם הוא s?

א. לגבי כמה דלק הרכב לוקח אתה יכול לבדוק את זה לבד, תמלא פול טנק ותאפס את מד הקילומטרז המתאפס (מין מוט כזה שיוצא מהלוח שעונים, תלחץ עליו), אחרי כמה ימים שהדלק כבר נגמר וצריך שוב לתדלק, כנס לתדלק שוב פעם פול טנק, תראה כמה ליטר נכנס ומופיע במונה שהוא מגיע לפול טנק, ואז תחלק את מספר הקילומטרז שנצבר במונה המתאפס במספר הליטרים שנכנסו, וזוהי צריכת הדלק.

יש לציין שיהיה הבדל בין צריכת הדלק על פי דרך הנהיגה שלך, עם אתה נוסע רגוע תקבל צריכת דלק נמוכה ועם תקרע את האוטו היא תעלה.

ב. זה קורה בגלל ירידת סל"ד בעיקר שאתה בסרק, זה קצת מציק ברמזורים אבל מסתדרים עם זה, כי בנסיעה האוטו לא רועד, עוד נקודה היא שבהפעלת מזגן הרכב צורך יותר דלק, ומאבד מכוחו.

ג. שעון כזה אתה יכול להזמין מאייבי, בעלות די נמוכה, ובארץ יתקינו לך אותו בסכום די קטן כי ההתקנה יחסית לא מסובכת, לדעתי זה דבר חובה שאתה חייב לעשות, כי ברכב שיש בו רק מנורה שנדלקת שהרכב חם הסיכוי לזהות התחממות בזמן הוא אפסי כמו הסיכוי להינצל מבעיות רבות אחר כך שיעלו הרבה.

אל תחסוך בנושא זה בעיקר בגלל הקיץ החם שמצפה לנו ועוד אתה באיזור חם.

ד. ניתן להוסיף מד טורים חיצוני ולמקם אותו בקורה, כמובן ניתן להזמין גם את חלק זה באייבי או לקנות בארץ (קצת יקר יותר), ההתקנה גם די פשוטה ולא ייקח לך הרבה כסף, והאופצייה השנייה היא לקנות מפירוקיה לוח שעונים שלם של פונטו מהדגם המפואר שיש בו מד סל"ד מובנה, אבל זה יקר יותר ומסבך את העניין יותר, וגם אז המד קילומטרז לא יראה את הקילומטרז האמיתי (למרות שלדעתי במקרים כאלה מכוונים אותו)

ה. אין לי מושג, את זה תתן למישהו שמבין שינהג לך ברכב ויתן לך חוות דעת.

ו. נ"מ אפשרי לעשות והעלות לא ממש גבוהה, ותאמין לי שאני ממליץ כי זה מעצבן להסתדר בלי אחת כזאת.

קודן אני לא מוצא סיבה ברכב ישן, אבל עם אתה מפחד כל כך שיגנבו אותה אתה יכול להתקין בעלות לא כל כך גבוהה.

חוץ מזה, אני מאחל לך מברוק על הרכב, סע בזהירות, ואתה מוזמן להצטרף למועדון פיאט הישראלי www.fiatclub.co.il

וגם להנות מהפורום פה ומכל המידע שיש לך פה על הפונטו.

פורסם

אני ממליץ דבר ראשון לעשות יישור קו - החלפת שמן מנוע , פילטר , בדיקת בלמים והחלפה אם צריך, פילטר דלק , החלפת שמן גיר , נוזל בלם.

ולקינוח וקס טוב לאוטו:)

צריכת דלק של 18 קמ לליטר תקבל בכביש ישר בנסיעה על 80-90 קמש בלחיצה עדינה על הגז, הילוך 5 עם נהג אחד ברכב ולחץ אויר תקין בצמיגים ללא מזגן אלא רק מאוורר פנימי , עם רכב ריק וחלונות סגורים.

תתחדש וסע בזהירות..

פורסם

נשמע שאתה צריך לוח שעונים של פונטו מאובזרת, יש להם שעון חום מנוע ושעון סלד.

ואם המפתח פותח לך את כל הדלתות ולא רק אחת אז כן יש לך נעילה מרכזית, פשוט אין לה שלט. להוסיף שלט זה עניין דיי פשוט, באיזה 300-350 שקל אתה מקבל שלט לנעילה.

וגם אם אין נעילה מרכזית בכלל אז אפשר להוסיף אבל ה קצת יותר עבודה (צריך לפתוח את הריפוד בכל הדלתות ולהעביר חוטים ובלאגן שלם) אבל אני חושב שיש לך נעילה רק בלי שלט.

קודן - מיותר לגמריי, למה יש לך רצון בכזה דבר?

וגם אני ממליץ לך לעשות טיפול של שמן איכותי, פילטר שמן, נוזל קירור פרפלו, פילטר אוויר, טרמוסטט אם אין, ולבדוק מה מצב הטיימינג והמשאבת מים, ולסדר נזילות למינהם. אם אתה רוצה שלא יהיה לך מה שנקרא "הלך ראש מנוע"...

בקשר למזגן - הוא תוצרת הארץ כנראה ולא מקורי והאיכות שלו כמובן לא גבוהה במיוחד בגלל זה, אבל אני ממליץ לך לברר על מזגניסט הגון באיזור שלך שיבדוק מה הבעיה, חשוב למצוא אחד הגון כי יש כאלה שימלאו לך גז שיברח אחרי חודש ויש כאלה שישר יחליפו לך מדחס וחלקים יקרים אפילו שלא צריך.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...