Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

לפני מספר שעות חזרתי הביתה לאחר ביקור בן 10 ימים בארץ.

כראוי לערב שבת, נמה"ת בן גוריון היה ריק מנוסעים, עם טיסות בודדות שיצאו, ביניהן הטיסה שלי לבריסל.

במהלך התשאול ה"בטחוני" עאלק, עלתה השאלה איפה שירתתי בצבא. הסברתי לבחורה הנחמדה שלא רק

ש"הספקתי לשרת" כפי שהיא ניסחה זאת, אלא העברתי שלוש שנים בבסיס חיל האוויר הצמוד לשדה התעופה,

קילומטרים בודדים מהמקום בו עמדנו. למען היסר ספק,עשיתי את זה במלוא הנימוס ונועם ההליכות האירופאי שלי.

בשלב זה היא שאלה אותי אם יש עלי חוגר, או משהו מהצבא שיוכיח ששירתתי שם. תגובתי הייתה בין :shock: ל-:roll:, ובהמשך

הפכה בהדרגה ל- :evil:. בכ"ז, אני משוחרר כבר מעל 3 שנים, מתוכן שנתיים גר בחו"ל. אז מה לעזאזל קשור חוגר עכשיו?

כאן המקום לציין שלפני מספר חודשים שוחררתי ממילואים עקב "צמצום כוחות" או משהו בסגנון. מעולם לא ביקשתי את זה,

פשוט לא הספקתי לעשות מילואים אחרי השחרור, הבסיס שלי עבר לנגב, וכנראה הוחלט שאין בי יותר צורך. אי לכך, החברים

בנתב"ג החליטו כנראה שאני עריק, ויאללה בלאגן.

הם לקחו להם כמה דקות של התייעצות בשושו (חלילה שיגידו לי על מה מדובר, חבורה של טמבלים, הרי במקום זה אפשר

לבזבז את זמן הלקוח בהמתנה...) ובינתיים התחלתי לעבוד על תיאוריות של "מה השתבש". חשבתי שהייתה בעיה עם הויזה,

לכן ניגשתי אליהם והראיתי את כרטיס התושב הספרדי. בשלב זה הם ניאותו לספר לי שבעצם הבעיה היא עם נושא המילואים,

ושהם צריכים לוודא איכשהו את הסטטוס הנוכחי שלי (WTF?). במקרה היה לי עותק של תעודת השחרור בתיק, וברגע שהם

ראו אותה, הכל חזר לשגרה, כמובן ללא הסברים נוספים מצדם. לאחר שסיימתי לארוז בחזרה את התיק, ניגש אלי אחד מהם

ואמר שאם אני טס לארץ באופן קבוע, כדאי שאחזיק את העותק הזה בצמוד לדרכון כשאני נכנס ויוצא. נחמד מצדו, אבל עדיין

לא הבנתי למה...

בקיצור - עידן, גלעד, ברק, מיכאל, ג'רמי וכל שאר האנשים שלנו ברילוקיישן - קחו את זה בחשבון לעתיד. אם יש לכם תעודת

שמ"פ או תעודת שחרור, או כל מסמך אחר מהצבא בנושא מילואים, קחו אותו אתכם בפעם הבאה שאתם נכנסים לארץ. אולי

מדובר בעניין טריוויאלי וידוע לכל, אבל אני נתקלתי בו לראשונה מזה שנתיים, לכן ראיתי לנכון להזהיר את כולם.

בברכת סופ"ש חמים ונעים.

פורסם

אחחחח......מה יהיה ?...

תודה על האזהרה ואדים.

עריכה***

נזכרתי שלפני משהו כמו שנה כשחזרתי מהארץ לאחר חופשת פסח אמא שלי דיברה איתי כעבור יומיים וסיפרה שהתקשרו אלי מהצבא וביקשו לדבר איתי, אז אמא שלי ענתה להם (כמו בכל 70 הפעמים האחרות שהם חיפשו אותי) שאני בחו"ל והפקידה הנחמדה אמרה לה "אנחנו יודעים שהבן שלך בארץ", אז אמא שלי הסבירה שאכן הייתי בארץ אבל כבר הספקתי לחזור חזרה לחו"ל והיא מוזמנת ליצור איתי קשר בנייד\טלפון קוי בהונג קונג.

בקיצור, הם בודקים היטב את המאגר של משרד הפנים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה על האזהרה, צריך לזכור את זה.

:shock::x:evil:

מדינה משוגעת לגמרי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הנושא מוכר, ולמעשה עד לפני לא הרבה שנים, כל בחור וטוב לנשק היה חייב להציג אישור מהצבא בטרם יציאתו את הארץ. בזמן האחרון הנהלים רוככו, אבל עדיין יש בעיות לפעמים.

תתנחמו בכך שאני מכיר מישהו שנולד במקסיקו כשההורים שלו היו בשליחות, ונעצר על עריקות כשנסע לטיול שם (אי אילו דולרים בקשיש שחררו אותו).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

המקרה שאתה מתאר (עריקות במדינה זרה בה נולדת) קרה גם לחבר טוב שלי, הוא קיבל לארץ צו התייצבות לצבא הטורקי וכן הבהרה שבמידה והוא לא יתייצב הוא יוכרז כעריק.

אחרי שהציג מסמכים שמאשרים שהוא כבר שירת בצבא הישראלי ושאינו תושב תורכיה ירדו ממנו.

מזה שזה היה לפני איזה 5 שנים ולא היום.

:roll:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

קודם כל לפי חוק אסור להוציא חוגר מהארץ ככה שתעודת חוגר טוב שלא היית עלייך.

לי מה שידוע לי מקצינת הקישור שלי, רק אם קיבלת צו מילואים אתה תופיע במאגר שלהם ואז אתה חייב אישור יציאה.

לפי החוק היבש כל חייל מילואים (פעיל או לא) חייב אישור יציאה מהקישור,כיום אני לא מכיר אף אחד שמוציא אישור כזה ולא שמעתי עד היום (אתה הראשון) על מישהו שעשו לו בעיות כשאין לו צו .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ביקור קצר נוסף בארץ לרגל החגים, פגישה נוספת עם הכוכבים של בטחון נתב"ג, והנה חוזרת לה המנגינה:

- ואדים, איפה אתה גר? (החוקרת המיומנת מסתכלת על הדרכון שלי, שבו כתוב שאני גר בנתניה)

- אני גר בברצלונה

- אה, באמת? (שוק של כמה שניות...) תגיד, יצא לך לעשות פה צבא?

- כן, שלוש שנים בחיל האוויר

- איפה?

- פה, בנתב"ג (מצביע על החלון), בח"א 27 ז"ל

- אה... יש לך תעודת שחרור או משהו? (ברור, איזה אזרח ישראלי לא מסתובב עם התעודה שלו 5 שנים אחרי השחרור?)

- כן, הנה! (תודה לבחור מהפעם הקודמת שאמר לי לשמור צילום עם הדרכון)

- זה צילום... זה לא תופס. יש לך את המקור?

- הגזמתם

- טוב... שניה.... בסדר, שתהיה לך טיסה נעימה

:brickwall:

אז עכשיו צילום "לא תופס". יופי. פעם הבאה אני פשוט אגיד שאני גר בארץ ואחסוך לעצמי את הבלאגן.

retard.jpg

פורסם

ואדים, איך זה קורה לך כל פעם?

מעולם לא נשאלתי בנתב״ג על שירותי הצבאי, שלא לדבר על לבקש תעודות.

כמוך, אני ברילוקיישן מתמשך ורואה את נתב״ג לא מעט. אולי יש לך פרצוף של עריק?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אולי יש לך פרצוף של עריק?

אולי יש לי פרצוף של אריק.

bert_a.jpg

סתם, אני פשוט נראה צעיר יחסית לגילי, במיוחד עם תספורת קצרה.

כנראה שלך ולשאר חברי הפורום ש"בנבצרות" אין את הבעיה הזאת.

ככל שאני חושב על זה יותר, אני מבין שפשוט צריך להמעיט בפרטים.

כשאתה אומר להם שאתה גר בחו"ל, זה רק מעורר סקרנות מיותרת.

כאמור, זה לא צו עיכוב יציאה או משהו, סתם כמה טמבלים שמנסים

להגדיל ראש ולעשות רושם על הבוסים שלהם. (כי על בטחון המדינה

ו/או המטוס זה בטוח לא מאיים)

• תוכן חדש...