Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מTOYO R1R

roee
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי שלשום את הGoodyear F1 GSD השחוטים לחלוטין שלי (עברו 40 אלף קילומטר, כנראה היו צריכים החלפה אחרי 25K - זה עדיין מצויין לעומת המקוריים שהחזיקו משהו כמו 14K) בTOYO האמורים. אתמול האוטו נלקח ל"מעבדה" לכיוונים. כמעט כל הגיאומטריה הייתה בסדר, חוץ מtoe out קל בשמאלי אחורי. הכל יושר + תוספת קאמבר מקדימה (לא יותר מדי, גם ככה האוטו אוכל צמיגים קדמיים בקו ישר), עוד קצת toe out מקדימה ולבקשתי, גם פחות toe in מאחורה בשביל להפוך את הזנב לקצת יותר אגרסיבי.

לצערי כבר יומיים אני מזדחל עם האוטו בפקקים הכי גרועים של גוש דן, היום הייתה לי נסיעה של 10 דקות לאנשהו, שבמהרה הפכה למשהו כמו 40 דקות ומשהו כמו 10-15 ליטר דלק. אז ככה:

1. הצמיגים האלו די רועשים. הם מתחילים לשרוק באיזור ה60, זה מתמתן באיזור ה100 והופך לרעש די דומיננטי משם והלאה. לא סוף העולם, למרות שאם אתם הולכים לעשות קילומטראז' גדול במהירות קבועה, זה עשוי לחרפן אתכם דציבל אחר דציבל.

2. האחיזה פנומנלית. הturn in חד הרבה יותר, במיוחד במהירות נמוכה. עדיין יש קצת תת-היגוי תחת עומס, אבל זה דווקא די מתאים לי (אני נוהג על הברקסים - מה שאומר שהאיזון בפניה הוא ניטרלי לחלוטין).

3. הזנב הרבה יותר שמח ממקודם, אם כי השמחה הזו מוגבלת משהו בגלל מגבלות האחיזה.

4. כושר הבלימה מצויין, כששוב אני נתקל במגבלות של המערכת המקורית בGTI (למרות שאני עם מוטול 600, צינורות פלדה והכי חשוב, חתיכות OEM פתוחות לגמרי בגריל הקדמי לצורך קירור הבלמים). האוטו פשוט זועק לרפידות נורמליות, אבל בגלל בעיות ייבוא אין כרגע, אולי יהיו בעתיד.

5. האחיזה הזו חשפה שוב רכות של האוטו על המגבלות. תמיד טענתי שהGTI היא אוטו ל8/10 אבל מעבר לזה היא לא מרגישה בנוח, וזה מחודד כאן. כמות האחיזה המכאנית שהצמיגים האלו מייצרים גורמת לזוויות גלגול מוחרפות, ובמהירויות החדשות נוצרת בעיה - לא אקוטית אבל קיימת - של שליטה במרכב, במיוחד תחת בלימה חזקה. עד כמה שאני לא אוהב את קהל הדאווין, נראה לי שאני חייב הנמכה של 20 מ"מ לפחות + אנטי רולים. אגב, דודי מפיט-סטופ טען שכך יהיה, וכך היה, אז כל הכבוד לך דודי מפיט-סטופ.

עכשיו אני נמצא בדילמה, ברור שאפשר להוציא עוד הרבה מהאוטו אבל זה דורש להכנס להרפתקאות סטייל פורום שיפורים. יתכן שכן, יתכן שלא. ואם נחזור לצמיגים, למי שאוהב קצת צחוקים (במגבלות הסביר, גם אם לא החוקי), הבעיה בצמיגים כאלו - שלא לומר 888 - הוא שמעטפת הביצועים פשוט עולה מדרגה, מה שאומר שפניה שהייתי מסוגל לעשות ב130 עם סחיפה איטית לרוחב הנתיב, עכשיו הפכה לפניה של 160-170 בתנאים דומים. אני לא בדיוק מאושר מזה. כן, יש יותר אדרנלין, אבל אתה חשוף לסיכון גבוה הרבה יותר. יש פיצוי מסויים בדמות יכולות בלימה מעולה לעומת צמיגים סטנדרטיים, אבל זה דיבידינד קטן לעומת מה שהצמיגים האלו דורשים בשביל לעבוד באמת.

אני לא יכול לומר אם זה מומלץ או לא, זה עניין אישי. זה עולם חדש ומרתק, אבל ברור שזה לא בא בחינם (אפילו שהצמיגים האלו זולים עד גיחוך לעומת התמורה).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סקירה מעניינת, אם כי כמה מושגים קצת הקשו על ההבנה שלי

כמו toe in\ toe out

וגם "תמיד טענתי שהGTI היא אוטו ל8/10" למה התכוונת?

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

לגבי toe, קרא כאן (יש גם ציורים שמסבירים)

לגבי ה8/10, האוטו נהדר ביום-יום וכיף לנהוג בו מהר, אבל זו לא STI או EVO שמתגמלת נהיגה על המגבלות. ברגע שאתה עובר נקודה מסויימת, הפידבק נהיה מעורפל ואתה מרגיש שאתה לוחץ את האוטו יותר ממה שצריך.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

זה קצת יותר מדי אנגלית בשבילי :?

אם תוכל להסביר לי בקצרה מה זה אומר אני אשמח.

(זה לא מעצלנות פשוט אני לא כל כך מבין ואני מאבד את העניין)

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

בעינין השריקה אני גם לאחר החלפת הצמיגים ל r1r ומאז יש מאין שריקה בידיוק אותם תסמינים , אני כבר חשבתי בכיוון של גיר שברתי את הראש אני" שמח "שזה מכיוון הצמיגים שאגב שיפרו את האחיזה והבלימה בצורה פנומנלית , הרכב המדובר סיאט איביזה אף אר

פורסם

אותי מסכרן איזו GTI זאת

ואיזה מידת צמיג

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

סקירה מעניינת.

גם לדעתי הטויו מהווים את התמורה הטובה ביותר לכסף שלך.

אם זאת, אם אתה מוצא עצמך נכנס לפניות במהיריות האמורת.

ואם אתה חש כי גם בעתיד תמצא עצמך מנצל את יכולות הצמיגים,

אזי זה יהיה אחראי ונכון להיכנס "להרפתקאה" ולהחליף את הבולמים ואולי גם את הבלמים.

גם בטחותי יותר, גם נאה יותר וגם כיפי הרבה יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

סקירה טובה ומעניינת.

התלבטתי אם לקחת אותם אבל בסוף הלכתי על הפתרון הטוב והמוכר או במלים אחרות:

גם אני היום התחדשתי ברביעיית TOYO, אבל T1R במקום הדאנלופ ספורט MAXX שבאו על הרכב כשקניתי אותו.

בדיוק אני חוזר מנסיעת התחרעות על הצמיגים החדשים.

מדובר בצעד ששידרג את הרכב בכל האספקטים שציינת ונוסף עושה רושם שהשינוי הפחית רעשים (ה-ר-ב-ה יותר שקטים מהדאנלופ) ותרם לנוחות בצורה מסויימת. נחכה עוד קצת ק"מ כדי לחוות דיעה סופית.

מישהו אמר מבחן השוואתי? :wink:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא חושב שאתה כ"כ יכול להתרשם מהם אחרי יומיים, לוקח להם איזה מאה מאתיים ק"מ להתאפס על עצמם. בקשר לרעש - סטנדרטי וזה יעבור כשהם יבשילו קצת. אני עכשיו עומד לקנות את הסט השני של R1R (הסט הזה יספיק משהו כמו 8-9 אלף ק"מ) ואין שום דבר אחר שהייתי שוקל לקנות חוץ מהם.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

עידן, אין כאן עניין בטיחותי, ולא פשוט להשיג אספקה סדירה של רפידות טובות, בגלל השטויות של המכס\משרד התחבורה.

לגבי הבולמים, זה רק יקצין את האוטו יותר. אני שוקל את זה, נראה מה הלאה.

אייל, עשית כנראה בחירה טובה, הR1R הם בפירוש צמיגים קיצוניים, וזה מורגש. נקודה אחת ששכחתי לציין היא שהנוחות במהירות נמוכה נפגעה, מרגישים יותר מפגעים על האספלט (דופן הצמיג קשיחה יותר). זה דווקא לא מאוד מפריע לי.

פורסם

אהבתי את הסקירה.

גם אני חובש טויו R1R מזה כמה חודשים ואני חייב לומר שהוא תמורה מצויינת לכסף אם כי יש לו לא מעט מגרעות. במילים אחרות - אין פתרונות קסם. לצמיג אגרסיבי במחיר כה אטרקטיבי יש גם חסרונות שאסור להתעלם מהם.

נתחיל מהצד הטוב: ה-R1R אוחז מעולה. לא זו בלבד, הוא אוחז גם כאשר הוא יחסית קר. כלומר, אתה מקבל - כבר מהקילומטרים הראשונים - מגבלות אחיזה גבוהות משמעותית מהספורט מקס, ה-T1R, האדוון ספורט, RE-50 ושאר הצמיגים בקטגוריה "השפוייה" יותר. כמו שצויין כאן לפני, עם ה-R1R אתה יכול להיות הרבה יותר מהר בסיבובים וכאן מתחילה לדעתי הבעיה.

ה-R1R מנתק אותך מהכביש ומעמעם את ההיזון החוזר מהשלדה כך שאתה לא ממש בטוח באיזה נקודת אחיזה אתה נמצא בדיוק ואם אתה יכול לדחוף עוד קצת את המכונית או שאתה נמצא שניה לפני תחילת החלקה. מבחינה זו מזכיר ה-R1R במעט את הפאלקן אזניס. שניהם לא חזקים בפידבק.

בעיה שניה של ה-R1R הוא איבוד האחיזה המידי שלו. מדובר בצמיג on/off קלאסי. כאשר הצמיג מחליק הוא מחליק בבת אחת, מהר ולא בהדרגתיות. כנ"ל בעת רכישה מחודשת של האחיזה. שניהם נעשים בפתאומיות וללא הדרגתיות עם תוצאה מטלטלת למדי.

מסקנה ראשונה - ה-R1R הוא לא צמיג לדריפט :wink:

מסקנה שניה - ה-R1R הוא לא הצמיג שהייתי לוקח איתי לכביש צר מפותל ומאתגר - עבורי הוא לא משרה מספיק בטחון על מנת שאוכל להנות באמת מבלי לתכנן נעילה נגדית מהירה בכל כניסה ויציאה מסיבוב.

מסקנה שלישית - מי שמחפש את היחס האופטימאלי בין עלות לאחיזה - look no further. ה-R1R הוא כנראה המלך החדש.

מסקנה רביעית - במחיר כזה ומגבלות אחיזה כאלו יכול להיות שמדובר בלהיט הבא של מרוצי הג'ימקנה (אשר יבואו עלינו לטובה... מתישהו...:cry: )

ובאשר אלי, אני כנראה אלך על אדוון נואבה 08 מטיירק.

פורסם
לא חושב שאתה כ"כ יכול להתרשם מהם אחרי יומיים, לוקח להם איזה מאה מאתיים ק"מ להתאפס על עצמם. בקשר לרעש - סטנדרטי וזה יעבור כשהם יבשילו קצת. אני עכשיו עומד לקנות את הסט השני של R1R (הסט הזה יספיק משהו כמו 8-9 אלף ק"מ) ואין שום דבר אחר שהייתי שוקל לקנות חוץ מהם.

הם כבר עברו מעל 100 ק"מ, ואחרי היום אני בספק אם עוד נשארה שכבת מגן על הצמיג (יש סימני שחיקה ברורים).

פורסם
אותי מסכרן איזו GTI זאת

ואיזה מידת צמיג

GTI MK5 (שנת 2007), מידות סטוק - 225\45\17. עם הדופן הקשיחה של הצמיג הזה, אני לא רואה שום יתרון - אפס - בלעבור ל18, אגב, זה יגרום רק נזק.

זה קצת יותר מדי אנגלית בשבילי

אם תוכל להסביר לי בקצרה מה זה אומר אני אשמח.

(זה לא מעצלנות פשוט אני לא כל כך מבין ואני מאבד את העניין)

בקצרה - קאמבר הוא הזווית האנכית של הגלגלים. כלומר, אם תשכב כשאתה מול האוטו, מקדימה, על הרצפה ותסתכל על הגלגל, תהיה לו זווית שונה של החלק העליון ביחד לחלק התחתון. זה הקמאבר. בזמן פניה, הזווית של הצמיג ביחס לכביש משתנה בגלל הכוחות הפועלים וגיאומטריית המתלים; תחשוב שבפניה חריפה, הצמיג החיצוני יעבוד יותר על הדופן החיצונית שלו. קאמבר מבטל חלק מההשפעה הזו, אבל במחיר של אחיזה פחות טובה בקו ישר (תאוצה\בלימה) בגלל ששטח המגע של הצמיג עם הכביש, כשלא מופעלים כוחות צד על הרכב, פוחת.

toe הוא הזווית של הגלגלים פנימה\החוצה כשאתה מסתכל על האוטו מלמעלה. במצב של toe-in, הגלגלים יפנו זה לכיוון זה, גם כשההגה ישר (כאילו סובבת את השמאלי ימינה ואת הימני שמאלה). במצב של toe-out, ההשפעה תהיה הפוכה (הימני יפנה קצת ימינה והשמאלי קצת שמאלה). בציר הקדמי, תוספת toe-in תייצב את הרכב ותקטין את הרצון שלו לפנות. toe-out יעשה את ההפך. בציר האחורי יקרה בדיוק אותו דבר - toe-in מייצב, toe-out יגרום לזנב לרצות "לצאת" (היגוי יתר). ככלל, כמעט אין מכוניות עם toe-out מאחורה.

פורסם

מסקנה רביעית - במחיר כזה ומגבלות אחיזה כאלו יכול להיות שמדובר בלהיט הבא של מרוצי הג'ימקנה (אשר יבואו עלינו לטובה... מתישהו...:cry: )

יש כאלה שמעדיפים לשבת בבית ולהכנע למציאות העגומה*, או להשתפן לוותר על מדידות זמנים.

אני נמצא באירועים מאורגנים כמעט כל חודש-חודשיים :wink:

*כמובן לא דיברתי עליך. :wink:

לגבי הצמיגים: ייתכן בהחלט וזה הצמיג הבא שלי (נו עופר, כל פעם בערד אתה משכנע אותי אפילו בלי להוציא מילה :)).

דווקא אני עושה ק"מ מאוד מועט בשנה (5000 כולל נסיעות פאן) כך שהם תפורים עליי. פשוט אין לי מושג איך הם יתנהגו עם הבולמים המקוריים של הקליאו (אמנם חדשים, אבל מקוריים. העדפתי לא לשדרג לקוני ושות' כדי לשמור על הנוחות היחסית). מצד שני, על כבישים ציבוריים אני כמעט תמיד לא מגיע למגבלות (עניין של מצפון ואחריות), כך שהם מגדילים את הסיכון ובפועל ינוצלו עד הסוף רק בערד. מצד שלישי, יותר מדי אחיזה בערד זה לא תמיד יתרון, כי דווקא שם אפשר ובטוח (יחסית) לשחק עם הרכב. מצד רביעי... נו, הבנתם :)

• תוכן חדש...