Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בידי תוצאות בדיקה של קל אוטו מה10/5/2010 שנתבצעו בקומפיוטסט ת"א. כל התוצאות תקינות למעט צמיגים - טופל ושלדת מרכב משמעות שולית: תיקוני צבע למינהם שום דבר בעל משמעות גבוהה.

ברור שאני מתכוון לקחת בעצמי את הרכב לבדיקה. הרכב הוא מודל 2007 גיר רובוטי 95,000 ק"מ. היכן אני יכול לקבל בדיקה שתכלול גם התיחסות מעמיקה לגיר הרובוטי חוץ מקומפיוטסט באיזור חיפה? הבנתי שמ.מ.מ. לא בודקים גיר?

פורסם

אף מכון בדיקה לא יתן לך מידע אמיתי על מצבו של הגיר ולא יבדוק ביסודיות את הגיר.

המקום היחיד בו אפשר לבדוק באופן יסודי את הגיר הוא בפיאט (מוסך מורשה יבואן) או במכון גירים.

יש ברחוב המוסכים את "גירומטיק"- מכון מעולה לגיים אוטומטיים- שאל האם הם בודקים גם גירים רובוטיים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הבנתי , אבל באיזו רמה נבדק הגיר בכלליות והאם במכוניםבדיקה כגון מ.מ.מ. וקומפיוטסט ניתן לקבל מידע שהוא "מספיק" בשביל לדעת מה מצבו של הגיר?

פורסם

חד משמעתית - לא.

הבוחן עושה סיבוב ו"מרגיש" את הגיר.

מסתכלים לראות שאין נזילה משמעותית סביב הגיר.

לא הרבה יותר מזה.

הגיר הוא בגדר חתול בשק בד"כ.

פורסם

בגלל שגיר הוא רכיב יקר לתיקון בדרך כלל, וקרו מקרים שגירים כשלו ועוד יכשלו, בדרך כלל מכונים מכסתחים את עצמם סביב נושא הגיר ואני לא מאמין שיש מכון שיקח אחריות על מצב הגיר.

מה שכן גיר רובוטי הוא גיר ידני ביסודו כך שהוא קל וזול יותר לתיקון וצריך להיות יותר אמין מאוטומטי.

אני לא מבין גדול במכונאות אז אל תיקח את דברי כאמת מוחלטת, אבל כנראה שהרכיב שיש סיכוי הכי גבוה שיכשל הוא הקלאץ'(תקנו אותי בבקשה אם אני טועה), לכן דאג שיבדקו טוב מה מצבו, אולי אפילו שווה ללכת למוסך מורשה שיביט על הרכב.

אתה יכול גם לברר עלות החלפת קלאץ ברכב כזה רק כדי לקבל מושג מה יהיה הנזק במקרה של תקלה.

בנוסף הייתי ממשיך לנסות לחפש אקזמפלר עם נתונים טובים יותר כמעט 100000 ק"מ ב-3 שנים זה לא מעט.

למרות שאתה מרוויח שנתון גבוה יחסית במחיר טוב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה אמנם לא מעט אבל מדובר באחלה רכב שאפשר לנסוע עליו עוד 60-70 אלף ק"מ בלי תקלות גדולות וגם למכור אותו ברווח נאה.

אני הייתי הולך למכון "טכנו ליין" ואח"כ לבדיקה במוסך "פטין" של מצב הגיר. מדובר במוסך מורשה פיאט ובמכון הבדיקה לידו.

מומלץ ביותר להתקשר לפני ולקבוע בדיקה, ע"מ למנוע סרבול.

פורסם

להזכירכם זה הוא רכב מהשכרה, אני לא אגיע לכמות הקילומטראז' שהם עשו בפרק זמן כזה. עד היום כל הרכבים שהיו לי הם מהשכרה אחד היה ישירות מהשכרה עם 75,000 ק"מ סובארו אימפרזה ניואייג' 2006 ומכרתי אותו עכשיו עם 90,000 ק"מ כאשר הקונה היה המום מהמצב המעולה של המנוע לאחר בדיקה בקומפיוטסט! מכרתי אותו לאחר שנה מעל המחירון ומעל המחיר שבו קניתי את הרכב במקור! בגלל צריכת דלק שאני לא יכול לעמוד בה כיום. לפניו היה לי פיג'ו 306 מנוע 1400 סמ"ק 4 דלתות, גיר ידני מודל 2000 ממגרש בנתניה.... (כן לקחתי צ'אנס) שנרכש עם 96,000 ק"מ ועליו נסעתי כמעט 5 שנים. בקיצור לא מודאג מהקילומטראז'.

מה להערכתכם תהיה עלות הבדיקה במכון שליד מוסך פטין+בדיקת הרכב במוסך עצמו +-? מה עלי לבקש מהמוסך שיבדוק במיוחד? אני מתכוון לדברים שבמכון קשה להתחייב עליהם כמו הגיר למשל?

• תוכן חדש...