Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדי פעם צצה בפורום השיפורים הודעה על "ידועים מקרים" של בעיות בתיבה אחרי שיפורים.

אני רוצה לדעת מה האמת? אם אני קונה תוכנת קאסטום למנוע TSI160 1.4 שמשפרת 30-40 כ"ס, האם זה יביא לסופה של התיבה?

שאלתי מספר משפרי רכב ולא קיבלתי מהם תשובות ברורות.

אשמח מאוד אם למישהו יש מידע בנושא וישפוך קצת אור בקצה המנהרה.

בתודה.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מי מבטיח לך שיפור של 30-40 כוחות סוס ? במידה והתיבה לא מתכוננת להעברת ההספק/מומנט החדש אז בוודאי שזה יגרום לבלאי מואץ של התיבה.

ספר לי בדיוק איזה מנוע מותקן ברכב שלך וקוד התיבה של ה-DSG ואני אתן לך פרטים מדוייקים יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

התיבה לא תקרוס מהכ"ס שיתווסף אלה היא יכולה לקרוס ממונט גבוה.

מרק,כל תוכנת עדכון היום(מוצרי מדף) מציעה למנוע 1.4TSI שיפור מ160 ל195 כ"ס(זה העדכון הכי "עדין") ובין 29-33 קג"מ.

בזמנו גם שמעתי על בעיות בתיבת הDSG לאחר עדכון תוכנה,השאלה אם זה סתם שמועות\מקרה בודד שתפס רגליים\או שמה הדבר אמיתי.

לפותח השרשור,ישנם מספר חברים בפורום בעלי אותו המנוע עם עדכון תכונה של כל מיני מוצרי מדף(apr,revo.אפסולוט..).

לפי מה שהבנתי מחלק מהם אין שום בעיה עם הגיר\מנוע.

בן.

Got To love It

פורסם

יכול להיות שבוסט קונטרול טוב ישלוט על העסק טוב יותר וירגיע את הבוסטים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני ממליץ לך להיכנס לפורומים בנושא בחו"ל, כי בארץ הידע שואף ל-אפס.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
התיבה לא תקרוס מהכ"ס שיתווסף אלה היא יכולה לקרוס ממונט גבוה.

מרק,כל תוכנת עדכון היום(מוצרי מדף) מציעה למנוע 1.4TSI שיפור מ160 ל195 כ"ס(זה העדכון הכי "עדין") ובין 29-33 קג"מ.

בזמנו גם שמעתי על בעיות בתיבת הDSG לאחר עדכון תוכנה,השאלה אם זה סתם שמועות\מקרה בודד שתפס רגליים\או שמה הדבר אמיתי.

לפותח השרשור,ישנם מספר חברים בפורום בעלי אותו המנוע עם עדכון תכונה של כל מיני מוצרי מדף(apr,revo.אפסולוט..).

לפי מה שהבנתי מחלק מהם אין שום בעיה עם הגיר\מנוע.

בן.

ידידי היקר,

כ"ס, מומנט, סל"ד הינם פרמטרים הקשורים זה בזה.

המומנט המקסימלי המותר שנמסר מהקראנקשאפט לשני גלגלי התנופה בתיבת DSG הינו 350 ניוטוןXמטר. כלומר הגדלת הספק המנוע בהכרח מגדילה את המומנט הנמסר לתיבה לכן בלאי התיבה עלול להיות גבוה יותר.

בל נשכח שלתיבה קיימת מערכת קירור לשמן התיבה שמתוכננת לשמור על טמפ' השמן בתחום המותר, הגדלת ההספק עלולה לגרום להגדלת טמפ' השמן וייתכן שהקולר לא יצליח לקרר את השמן לרמה הרצוייה מה שעלול לפגוע בתכונות השמן ובטווח הארוך גם בתפקוד התיבה.

לכול מנוע בעל הספק שונה משודכת תיבת DSG עם 6 הילוכים בעלת נתוני מומנט מקסימלי שונה, נתון זה הייצרן לא מגלה לנו.

פורסם

ידוע לי שהפרמטרים השונים תלויים זה בזה.

הכוונה שלי היתה שמה שמעמיס על התיבה הוא לא הכ"ס אלא המומנט.

בשביל זה קונים רכב עם תיבת הילוכים ידנית :)

Got To love It

פורסם

ברגע שאמרת קאסטום אז הכל משתנה, תוכנה קאסטום בונים בהתאם ליכולות הרכב ורצון הנהג, אם באיזה שהוא סל"ד בהילוך מסויים ההספק\מומנט הגבוה יגרום לקלצ'ים להחליק, תמיד ניתן יהיה להחליש מעט את ההספק בנקודה הזו ובכך למנוע את הבעיה.

ישנן גם חברות של תוכנות מדף אשר משדרגות את התוכנה של ה-DSG אבל אני לא יודע אם זה רלוונטי במקרה של הרכב שלך.

בחו"ל יש פרוייקטים שהוציאו הספקים גבוהים מאד ברכב עם תיבת DSG, זה מאד תלוי באיזה DSG יש לך כי ישנם מספר דגמים לתיבה הזו חלקם חזקים יותר וחלקם פחות.

***Skodillac***

פורסם

בן,

נניח שיש לך תמסורת גלגלי שיניים פשוטה עם שני גלגלי שיניים בקטרים שווים כאשר גלגל A מעביר הספק לגלגל B.

במקרה מספר 1 ההספק המועבר מגלגל A לגלגל B הינו 10 כוחות-סוס נקבל מומנט של XקילוגרםXמטר לפי הנוסחה.

P=M X N

כאשר P=הספק

M=מומנט

N=סיבובים לדקה

במקרה מספר 2 ההספק המועבר מגלגל A לגלגל B הינו 20 כוחות סוס לכן לפי הנוסחה נקבל מומנט גדול פי 2.

מכאן ניתן להסיק שהגדלת ההספק מגדילה את המומנט המועבר, לכן ניתן להסיק שהגדלת ההספק תגרום לבלאי מואץ של תיבה שלא מתוכננת להעברת הספק גבוה יותר.

מומנט והספק הם מושגים או גדלים מתחום הנדסת המכונות לכן אתה לא יכול 'לטעון' שהמומנט הינו הגורם היחיד לבלאי.

** ההסבר הינו על קצה המזלג ללא התייחסות לפרמטרים חשובים כגון: קירור/הפסדי חיכוך/סוג גלגלי השיניים ועוד...

untitled.JPG

פורסם

תודה על ההסבר,טעות שלי.

כנראה הטעו אותי בהסבר שקיבלתי או שאני לא הבנתי נכון.

לעניין פותח השרשור,מתי באמת הDSG שמשודך ל1.4TSI יקרוס?

אבל אותי יותר מעניין אם ידוע לך באיזה הספק התיבה הידנית שמשודכת בשירוקו תקרוס?

Got To love It

פורסם

יש פה הרבה פרטים מוטעים!

א. לא מומלץ לשפר מנוע 1.4 TSI 160 בעייני. לפחות לא כרגע, אבל זה נושא בפני עצמו

ב. תיבת הDSG בגרסא ה6 הילוכים שלה הוכיחה את עצמה כאחת שהקלצ'ים שלה מחזיקים לאורך יותר זמן ומחזיקים יותר כוח מהקלאץ' של הגרסא הידנית ברכבים הספורטיבים של הקונצרן.

ג. אם תחפש באתרים כמו http://www.golfmkv.com ו 'www.vwvotrex.com תראה שרשורים כל מכוניות עם 300-400 ו 500 כ"ס שנוסעות על בסיס יומי עם DSG כבר תקופה לא מבוטלת, הדבר היחיד שביצעו שם בתיבה זה עדכון תוכנה למחשב שלה, וגם זה בחלק קטן מהמקרים (תלוי בסדנא)

ד. במחשב של הגיר יש "טורק לימיט" (הגבלת מומנט בתרגום חופשי) כך שלא משנה כמה המנוע יוציא באמצע, התיבה מגיעה מוגנת, ואם טווח הבטחון קרוב למה שהאוטו מוציא במקור, יש מצב שלא תהיה מרוצה מהצ'יפ אפילו, כי התיבה מרסנת אותו.

מצד שני באותה מידה יכול להיות שהגבלת המומנט גבוהה משמעותית (כמו בGTI שלי) ואכן תהיה מרוצה מהצ'יפ.

כל זה נאמר לגבי ה DSG 6

לך ברכב יש DSG 7 ולכן הוא שונה מעט, ואנני רוצה להבטיח שכל מה שרשמתי למעלה נכון לגביו, אבל "טורק לימיט" בטוח יש לו.

אם מעניין אותך לקרוא קצת על ה"טורק לימיט" כנס לאתר של חברה בשם HPA שכרגע החברה הכי מקצועית ב"ציפים" למחשב הגיר של הDSG.

ואם מעניין אותך עוד אתה מוזמן לקרוא קצת על אופן פעולתה של התיבה פה:

http://www.myturbodiesel.com/1000q/dsg_faq.htm

-----

פורסם

"הבעיה" היא שלרוב שיפורים למנועי טורבו מעלים את המומנט בצורה משמעותית, ולא רק את יכולת הנשימה בסל"ד גבוה (כלומר הספק). זה לא הכי סימפטי לתיבות. לפי מה שאני יודע, הDSG 7 הילוכים חלשה יותר מהDSG 6. עם זאת, לא נראה לי ששיפור מתון כזה יעמיד משהו בסכנה. פשוט תהיה קצת יותר רגוע בהילוכים הנמוכים והכל יעבור בסדר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

חבל רק שהוא חאפר לא נורמאלי

כריות אוויר דולקות, צ'ק אינג'ין דולק, בקרת לחץ אוויר בצמיג דולקת,

מה נסגר ? :)

פורסם

חזק חזק, אבל מהניסיון שלי תפעול ה-DSG7 חלק יותר ומרגיש יציב הרבה יותר מה-DSG6.ה-DSG6 לאחר שנתיים כבר התחיל לבעוט ולהתפרע לקראת סוף התקופה.אז אולי הוא יכול להחזיק מעמד עם יותר כוח מה-DSG7 אך אני מאוד סקפטי שהוא ישרוד לאורך זמן.

Twincharger Stratified Injection

• תוכן חדש...