Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג עצמאות שמח!

:-P

ביומיים האחרונים התנהל פרוייקט שתכננתי לבצע כבר הרבה זמן. לא משנה מה עשיתי עם המערכת המובנית וההגברה המקורית של היאריס זה פשוט לא היה זה. החלפתי רמקולים, עשיתי בידוד, הגברתי "חצי-אקטיבית" ונאדא. המערכת מזייפת ברמות קשות, אין באסים בגרוש והיא מעוותת בווליום גבוה ההכרחי בנסיעה על כביש מהיר עם חלונות פתוחים.

מוכה ושבור (מרגש, אה?) חשבתי על כל האפשרויות העומדות בפני ובסוף בחרתי במסובכת מכולן: יצירת RCA ישירות מהמעגל המודפס וביטול המגבר הפנימי. לפני שנגיע לפרוייקט עצמו, כמה עובדות ונתונים.

WTF איז מערכת מובנית?

אז מערכת מובנית כשמה כן היא – מערכת שבאה מובנית ברכב, מקורית של היצרן. למרות שאנחנו, חובבי האודיו, לא נופלים מהאיכות של מערכות כאלה הן מציעות כמה בונוסים ופיצ'רים לא רעים בכלל בדמות פאנל שלא צריך להסירו, שליטה מההגה וחיבור AUX \ אייפוד \ בלוטוות' מובנה. למרות שרובן המכריע של המערכות "לא משהו" בלשון המעטה, לרוב הנהגים הן מספיקות ויש כאלה לא רעות בכלל.

ברגע שרוצים לשדרג את המערכת נתקלים בכל מיני בעיות: צריך מגבר עם כניסת היי-פאוור ואם אין אז צריך מנחת. אולי בכלל כדאי לרכוש מתאם ורדיו "סטנדרטי"? מה עם השליטה מההגה? לא כל המכשירי AFTERMARKET תומכים בשלטי הגה, ואם ברשותנו מכשיר שכן תואם – המתאם עצמו עולה כמה מאות שקלים.

כפועל יוצא מזה רובנו מקבלים אם רוע הגזרה ונשארים עם המערכת המובנית. אולי מחליפים רמקולים או מחברים מנחת, אבל כל מי שעשה את זה יודע שזה פשוט לא זה.

אני לא הסכמתי להיכנע לבינוניות

:twisted:

מנחת ירד מהפרק מהר מאוד מהסיבה הפשוטה ש:

א. הוא מקבל סיגנל מוגבר ומעוות מאוד.

ב. הוא לא מקבל סיגנל עם כל טווח התדרים.

המגבר הפנימי (שתראו אותו בהמשך) למעשה מעוות או חותך את תדרי הבאס מערוצי ההגברה. למה? אין לי מושג. צ'יפ ההגברה הספציפי שלי עושה מתלול (SLOPE) מאוד רציני באיזור ה 100HZ, מה שמתבטא בחוסר באס מורגש ביותר. אם הייתי מחבר מנחת עדיין לא הייתה נפתרת בעיית הבאס (למרות סוג של פיצוי שקר כלשהו שחלק מהמנחתים יודעים לעשות, אבל זה בפירוש לא זה. אות שנחתך הוא אות שנעלם, אי אפשר לשחזר אותו).

גם רדיו-דיסק "סטנדרטי" ירד מהפרק. רדיו כזה מצריך מתאם מיוחד (כמה מאות שקלים), רכישת הרדיו עצמו (כמה מאות שקלים) ובנוסף אני אאבד את השליטה מההגה. גם התרגלתי לנוחות של חוסר הצורך לשלוף את הפאנל ומאוד נוח לי עם הידיעה שאני אקום בבוקר ואגלה שהרדיו לא נגנב.

אחרי שירדו שתי האופציות האלו (וגם אופציה של חיבור רדיו נוסף בתא הכפפות, שונא אילתורים) נותרתי עם האופציה האחרונה והיא ניתוח לב פתוח ופשפוש בקרביים של הרדיו המקורי תוך ביטול המגבר הפנימי ויצירת כבלי RCA ישירות מהמעגל המודפס.

בתיאורייה (אבל ממש בתיאורייה, כי בת'כלס זה לא עובד ככה :nono:) מהלך כזה יתן סיגנל נקי וחלק שיגיע ישירות למגבר ויפיק את המקסימום שהמערכת הזאת מסוגלת לתת.

שמח על ההחלטה התחלתי לחקור את העניין, ומהר מאוד הבנתי את מה שרשמתי שתי שורות מעלה, פשוט זה לא הולך להיות.

שתי מילים על DC, קבלים ועכבה

מה שאני הולך לרשום בשורות הבאות מבוסס על מה שהבנתי בכוחות עצמי. אין לי מספיק ידע באלקטרוניקה כדי לענות או לנתח שאלות מורכבות. מה שאני הבנתי זה מה שאני רושם, אם מישהו יהיה מעוניין להרחיב בנושא הוא מוזמן לעשות זאת בשמחה.

DC זה רע ליהודים. אנחנו לא אוהבים DC. זרם DC הוא למעשה חלק מהסיגנל שיוצא מהקדם מגבר אל המגבר ועובר דרך ה RCA. ה DC הזה למעשה מסיט לנו את ה AC (שאותו אנחנו כן אוהבים, הוא "משנע" לנו את סיגנל האודיו) וגורם לעיוותים ו"פיקים" בסיגנל האודיו. במקרה הטוב זה ישמע לנו כ"פאק" מהרמקולים ובמקרה הגרוע זה עלול לשלוח את המגבר או הרמקולים שלנו לעולם שכולו טוב. כדי להתמודד עם DC צריך קבל.

קבל. קבל הוא רכיב חשמלי עם חומר מבודד בתוכו. באמת בלי להתפלסף על כמה ולמה, רק נאמר שקבל הוא הרכיב החשמלי שמסנן לנו את רכיב ה DC מסיגנל האודיו. אם תיגשו לחנות אלקטרוניקה ותבקשו סתם "קבל" סביר להניח שתקבלו בעיטה בעכוז, תנחתו על המדרכה בכניסה לחנות ותקבלו ברכת "יום נעים" מהמוכר. קבלים זה עולם שלם ומורכב של חומרים, טמפרטורות וקיבולות שונות.

מאחר ובאודיו עסקינן אז אחד הקבלים היותר מומלצים הוא קבל מסוג "טנטלום" ואת הערך שלו יש לחשב לפי עכבת הכניסה של המגבר.

עכבת כניסה. לכל מגבר יש עכבת כניסה מסויימת הנמדדת באוהמים. אין איזושהי עכבה סטנדרטית ולכל מגבר עכבה משלו. אנחנו חייבים לדעת את עכבת הכניסה של המגבר כדי לחשב איזה ערך של קבל אנחנו צריכים כדי שיסנן לנו את ה DC אך לא יפגע בתחום התדרים שהמגבר מסוגל להפיק. בחירת ערך קבל נמוך מדי עלול לגרום ל DC להיכנס למגבר (ובנקודה הזאת צריך לציין שקבל הוא לא קוסם, הוא פשוט מסנן הרבה מה DC אבל לא את כולו) וקבל בערך גבוה מדי עלול לפגוע לנו בתחום התדרים של השמע (לדוגמה לעשות מאין נקודת HP ב 50HZ במקום 20HZ.

אחרי שהבנו איזה גורמים צריך לקחת בחשבון, יש לבצע את החישובים המתאימים (קלי קלות, יש מחשבונים באינטרנט) ולרכוש את כל המצרכים לביצוע הפרוייקט. לפחות במקרה שלי כל שהייתי צריך לעשות הוא לנסוע לשד' הר ציון בת"א ולרכוש ארבעה קבלים בערך המתאים, את שאר הציוד היה לחבר שלי (וכאן המקום להודות לו, אביב, אני יודע שאתה קורא את זה, אז תודה, בנוהל

:wink:)

למרות שהייתי בטוח שלקחתי את כל הגורמים בחשבון, מסתבר שלא ממש התעמקתי בסכמות החשמליות של ה HU (אה, חובה חובה חובה סכמה חשמלית לכל מי שמתכנן פרוייקט כזה. סביר להניח שזה יצריך חפירה ונבירה בגוגל, אבל אני נוטה להמאין שיש שם הכל). מה שהיה נראה כמו קו תמים התברר כקו עם נגדים וקבלים עליו, מה שמשנה לגמריי את הערך של הקבלים שחישבתי ולמעשה בסוף ביטל את הצורך בהם.

מכאן ואילך אני אתן לתמונות לדבר עם הסברים במהלכן. העבודה שתאם רואים כאן התבצעה ע"י חבר שלי במשך למעלה מ 3 שעות ובוצעה בצורה לא פחות ממושלמת.

תהנו!

1. הקורבן:

YRS 010.jpg

2. RCAים של קנווד ישן שחתמו על כרטיס אד"י, קבלי הטנטלום שבסוף נותרנו בחוץ וסכמות חיוניות (בתמונה רואים את של קדם המגבר):

YRS 011.jpg

3. מבט על הלוח העליון ומנגנון ה CD בחוץ:

YRS 013.jpg

4. מבט על הלוח התחתון:

YRS 016.jpg

5. הסמכות במחשב (ותודה לדוד גוגל):

YRS 017.jpg YRS 018.jpg YRS 020.jpg

6. פירוק המעגל מכלוב ה HU:

YRS 019.jpg

7. פירוק צ'יפ ההגברה מהתושבת שלו:

YRS 023.jpg

8. צ'יפ ההגברה העקור. כן כן, זה כל מה שעושה את הרעש (פעם הבאה אני מבטיח אבטיח לקנה מידה):

YRS 022.jpg

9. הלחמות ה RCA במקום שהיו רגלי הצ'יפ. בתמונה השנייה זה אחרי קיבוע בעזרת דבק חם כדי שהעסק יבודד ולא יזוז:

YRS 026.jpg YRS 027.jpg

10. והתוצאה הסופית:

YRS 028.jpg YRS 029.jpg YRS 030.jpg

11. מי גיבור של אבא?

YRS 031.jpg YRS 032.jpg

ונעבור לרשמים לאחר ההרכבה.

קודם כל זה עובד! ואפילו עובד טוב!

:-D יש באסים, נשארה השליטה מההגה וכל הפונקציות ברדיו עובדות :idea:. בגלל שעשינו 4 יציאות אז יש אפשרות לשלוט בנפרד על הגיינים ונקודות החיתוך של הוופרים והמידים \ טוויטרים בנפרד, ממש כמו ברדיו סטנדרטי. כרגע אני רק בתחילתם של הכיוונים ועוד לא החלטתי סופית מי \ מה יהיה חתוך ואיפה.

עם זאת לצערי לא הכל ורוד. נכון לרגע זה יש רעשי אלטרנטור ועוד לא התחלתי לאתר מאיפה הם, מהמגבר, מהרדיו או מה RCA (הזול והעלוב ביותר שקיים

:oops:). כשיהיה לי כוח אני אפרק את הרדיו ואנסה לאתר את מקור הרעשים, כרגע אחרי 8 שעות עבודה על האוטו זה הדבר האחרון שבא לי.

בנוסף נעלם גם הצפצוף שמופיע בכל פעם שמאפסים את מחשב הדרך או שומרים תחנה ברדיו. לא הפסד גדול וגם ידענו שזה יקרה כאשר הוצאנו את המגבר הפנימי.

הבאסה הכי גדולה מבחינתי הייתה שאין אפשרות להוצאת REMOTE מה HU הזה. החוט האפור בתמונות, זה שמשכנו מה HU התברר כי למעשה כלל לא מדובר ב REMOTE, הוא סה"כ נותן סיגנל הדלקה למגבר הפנימי. הבעייה היא שיש שם סיגנל מהרגע שהסוויץ' פתוח, כך שלמעשה זה בעצם כמו קו ACC ולא REMOTE. מפה לשם ואחרי הרבה מחשבות חבר שלי החליט לבנות מעגל נוסף שידליק את המגבר רק כאשר ה HU יהיה במצב של טיונר ויכבה רק כאשר סוגרים את הסוויץ'. זה הפתרון היחיד (או הנורמלי היחיד) שאפשר לעשות עם הרדיו הזה. הנדסה יפנית במיטבה :?. אם זה יעניין מישהו אני ארחיב על המעגל הזה ולמה אין ברירה אחרת.

זהו זה לבינתיים. אני צריך לנסוע עם האוטו קצת ולשחק עם הכיוונים, מה שקצת בעייה כשמעל המגבר יושב כיסא. מאחר ואין לי במגבר אפשרות BAND PASS אני כנראה אאלץ לייצר אחת כזאת בצורה פאסיבית, או לחתוך את הוופרים מלמעלה עם סליל או לחתוך את הוופרים מלמטה עם קבל. למידים \ טוויטרים אין בעייה והם חתוכים HP מהמגבר.

איך שלא יהיה עדכונים יגיעו

:wink:

עד אז שיהיה לכולם חג עצמאות שמח וסעו בזהירות!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה מעניין,וואי אהבתי את הצ'יפ דימוי הזה במחשב.זה מראה לך את המבנה של הלוח? ותפקידי הג'וקים למינהם וכולי?

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מגניב לאללה!

תכלס זה נראה לי פיתרון הרבה יותר מוצלח ממנחת, וגם יותר זול (אם עושים במעבדה- או חינם במקרה שלך :-))

למה בעצם מנחת זה הפיתרון הפופולרי? (או שאני טועה?)

פורסם

שלום וחג עצמאות שמח!

איתמר, לגבי REMOTE, יכול להיות שהלינק הבא יעזור לך: http://sound.westhost.com/project38.htm

לגבי רעש - אל תשכח שצ'יפ שהוצאתם קיבל נקודת הארקה שביטלתם אותה . בנוסף שים לב לרגל 25 בשרטוט הצ'יפ - RIPPLE FILTER, הוא זה שמונע את רעשי המנוע.

ניתן לטפל בבעיה של SLOPE ע"י הגדלת ערך קבל בכניסת הצ'יפ או ביציאה שלו, אני מאמין ש2200 מיקרו יספיק אבל כדי להיות בטוח הייתי הולך על 4700, עדיף אולי גם לעבור על דאטהשיט של הרכיב ולבדוק. למרות שאני מתאר לעצמי שאין שם מקום לקבלים גדולים, ולזה יש פתרון גם.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
בשעה טובה!

אולי צריך לחבר את מינוס ה RCA לשאסי כמו בפיוניר?

:lol:

מצחיק מצחיק אבל אתמול בלילה הרעיון הזה עלה לי לראש. חוץ מרעשי האלטרנטור יש גם "פאקים" חלשים ומעצבנים שבאים כאשר ה HU עובר ממצב רדיו ל CD ולהפך. אותן תופעות למיטב זכרוני מתרחשות גם בפיונירים כאשר ההארקה לקוייה.

נראה מעניין,וואי אהבתי את הצ'יפ דימוי הזה במחשב.זה מראה לך את המבנה של הלוח? ותפקידי הג'וקים למינהם וכולי?

כן, קובץ PDF כזה נותן את כל המידע על המכשיר. החל משרטוטים, רכיבים (ערך ומק"ט), קונקטורים, הכל, פשוט הכל.

מגניב לאללה!

תכלס זה נראה לי פיתרון הרבה יותר מוצלח ממנחת, וגם יותר זול (אם עושים במעבדה- או חינם במקרה שלך :-))

למה בעצם מנחת זה הפיתרון הפופולרי? (או שאני טועה?)

כי מנחת זה פשוט רכיב שמחברים אליו את חוטי הרמקולים שיוצאים מה HU והוא עושה כבר את כל פעולת ההמרה. ביציאה מהמנחת אתה רואה יציאות RCA ו REMOTE ומחבר אליו את המגבר. כאמור מנחת הוא פתרון זול אבל לא איכותי למערכות מובנות.

שלום וחג עצמאות שמח!

איתמר, לגבי REMOTE, יכול להיות שהלינק הבא יעזור לך: http://sound.westhost.com/project38.htm

לגבי רעש - אל תשכח שצ'יפ שהוצאתם קיבל נקודת הארקה שביטלתם אותה . בנוסף שים לב לרגל 25 בשרטוט הצ'יפ - RIPPLE FILTER, הוא זה שמונע את רעשי המנוע.

ניתן לטפל בבעיה של SLOPE ע"י הגדלת ערך קבל בכניסת הצ'יפ או ביציאה שלו, אני מאמין ש2200 מיקרו יספיק אבל כדי להיות בטוח הייתי הולך על 4700, עדיף אולי גם לעבור על דאטהשיט של הרכיב ולבדוק. למרות שאני מתאר לעצמי שאין שם מקום לקבלים גדולים, ולזה יש פתרון גם.

תודה על התגובה והלינק הזה, אני אעביר אותו לעיון חבר שלי. אותו זה לא פחות מעצבן הפתרון שהתקנו בינתיים. אני זוכר שהוא תהה לגבי תפקיד ה RIPPLE FILTER, אני אבקש ממנו להתעמק.

כמו שרשמתי ל ROMEK, אחרי לילה רווי במחשבות אני בהחלט חושד בהארקה לקוייה, זה ממש כמו תסמין פיוניר. אני מקווה לסיים את העבודות שלי מוקדם ולעוף לאוטו לסיבוב נוסף :twisted:

לא הבנתי על איזה SLOPE אתה מדבר. אין לי כבר צ'יפ הגברה ואני לא מתכנן להחזיר אותו, שיקבר בארון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל הכבוד על האומץ, נראה פרוייקט מעניין. בהצלחה!

היה שווה לך לעשות את כל זה רק בגלל שאתה לא רוצה לאבד את השליטה מההגה או שיש עוד סיבות?

ואם לשאול את השאלה בצורה פשוטה יותר, למה לא שמת HU או איזה 2DIN במקום החר* התעשייתי הזה?

רותם.

פורסם

איתמר אתה מפתיע כל פעם מחדש,

מביא רעיונות מאוד מקוריים ונחמדים לשולחן ובכלל אתה פותח פה עולם חדש של שיפורי מערכות בילט-אין.

כל הכבוד!

:-D

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

יפה יפה :)

מקווה שתצליח להתגבר על הground loop מהר

רק איזה תוספת קטנה , הפרוייקט נראה מאוד קל וזה מאוד מטעה

הסיבה היחידה שהצלחת לבצע את זה היא בגלל שהסכימות מפורסמות

לצערנו מס' הסכימות שמפורסמות לדברים כאלה היא מאוד קטנה ובעיקר רק ברכבים מאוד נפוצים עד כמה שאני יודע

ההערה הזאת הייתה בשביל שלא כל אחד יחשוב שהוא יכול לבצע את זה סתם ככה , פשוט סביר להניח שלא תמצאו את הסכמה שאתם צריכים

אבל עדיין כל הכבוד לך על הביצוע והתיעוד 8)

מזכיר לי פרוייקט שראיתי לא מזמן בdiyma שמישהו לקח רדיו דיסק aftermarket , הטמיע אותו מאחורי הרדיודיסק המקורי והתחבר לשליטה ולlcd של המקורי

כאילו אפטרמרקט במסווה מקורי , ממש מגניב

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אשמח אם תוכל לתת כאן קישור לאתר או המשמו הזה שהשגת ממנו את הדימוי של הלוחות.או איך אפשר להשיג את זה מאיפה והאם כל לוח קיים שם.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

השדרוג הזה אפשר להריץ על כל HU מקורי, גם ללא סכמות. מחפשים גיוק של מגבר במעגל, מורידים דטאשיטים בשבילו ומחפשים רגליים של כניסה. ברגע שמוצאים אותם, זורקים עליהם קבל של 10UF, נגד 100K לאחר הקבל לאדמה, ומחברים לRCA. האדמה - צריך לחפש את המקום הנכון.

אם חסר באס - מגדילים את הקבל.

מה עם שליפת I2S והוספת DAC פנימי? :)

[under construction]

פורסם

מה שאתה אומר יפה מאוד בתיאורייה (ואני לא אתפלא אם זה בדיוק מה שמעבדות עושות), בפרקטיקה זה ממש לא עובד ככה.

לפחות במקרה שלי, על הקו בין הקדם מגבר למגבר היה קבל קרמי פצפון בערך של 1 מיקרו ונגד 10 קילו. לא היה סיכוי בחיים לעלות על זה ללא סכמות (אלא אם היו לי כמה שנים לעבור ידנית ולשרטט את הסכמה). אם הייתי עושה את מה שאתה מציע סביר להניח שהעסק היה עובד, אבל איך הוא היה עובד זו כבר שאלה אחרת.

אין לי מושג מה זה ה I2S או איך להוסיף DAC, אבל אם יש לך הצעה לעוד שדרוג פשוט, מהיר וזול אשמח לשמוע :wink:

איתמר.

(נ.ב, לא לקחת בחשבון את עכבת הכניסה של המגבר, מגבר של 10 קילו ייחתך שונה ממגבר של 20 קילו ובהפרשים די גדולים)

• תוכן חדש...