Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שדרוג מפולו 2001 - עצות בבקשה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל העוזרים - ראשית אבקש להודות לכולכם על הזמן שאתם לוקחים לעזור לכל אובדי העצות שכמוני...

לפני שנייה וחצי מכרתי את הפולו 2001, 1400 שלי ב28,500 אלף שקלים (אני טובה במו'מ), וכעת אני מחפשת אוטו חדש.

איזה אוטו? כמה חדש? השארו עמנו ותגלו.

האמת, שאין לי כ'כ מושג מה לחפש. אני יודעת כמה דברים בסיסיים:

1. אני רוצה אוטו קטן. מה זה קטן? קטן בלי תחת. מאזדה 3 לדוגמה? לא ולא. פולו? כן וכן.

2. אני לא אוהבת להוציא הרבה כסף (שהוא לא על בגדים). אז כמה שפחות טיפולים במוסך יתקבלו בברכה. כן, קראתי את כל ההודעות הדביקות ואני מבינה שאוטו עולה כסף ויורד לו הערך, אבל עדיין - אני מעדיפה לקנות בגדים או גלידה.

3. לא יודעת למה, אבל אני מעדיפה אוטו מעל 2005. נכון, אבא שלי חופר לי כבר שלוש שעות על ספיקר (ולא שם לב שאני לא שם) שאני צריכה לקנות אאודי A3 שנת 2003, אבל אני לא כ'כ מסוגלת לרדת מתחת לשנתון 2005 (אלא אם כן הוא צודק, ואני אכן צריכה לקנות אאודי A3, והשנתון לא כזה חשוב, אלא הקילומטרז'...?)

4. אני לא אוהבת להפסיד הרבה כסף, אז רצוי שירידת הערך ב-5 שנים הקרובות תהיה מינימלית.

5. תקציב. ובכן, כמובן שלאור הדרישות המגוונות לעיל, ובהנחה שאני לא חיה בתלת מימד בארץ הפלאות של עליסה, אבקש רכב שהוא באיזור ה-50K. כן, אפשר להתגמש קצת, אבל לא צריך לעשות שפגט (ראיתי שזה ביטוי נבחר בלוחות יד2 למיניהן).

כן, יצא לי גם לקרא קצת הודעות בפורום (גיליתי את מקש F5 בזכותכם!) ולהלן הרגלי הנסיעה שלי ודרישות אחרות:

אני משתמשת באוטו 2-3 בשבוע. לרוב לנסיעות קצרות מחוץ לעיר (ת'א-כפ'ס, ת'א-ראשון). מדי פעם מתוך העיר. הייתי אומרת שאני 80% בין עירוני ו-20% עירוני. הנסיעה שלי עדינה ורגועה (כיאה לבחורה, ועוד בלונדינית), ואני חייבת שהמיזוג יעבוד.

על אילו רכבים הסתכלתי כבר?

1. פולו חדשה - נחמד, אבל מעדיפה להמנע מפולו בשנית (הטיפולים היו יקרים)

2. אאודי A3 - ראו הערה של אבא שלי למעלה. היה אחד שנת 2004 באיזור ה-60 אלף שקלים, אבל אני מפחדת שהטיפולים יקרים להחריד, שצריכת הדלק גבוהה מדי, וכל מרעין בישין אחרים.

3. פג'ו 206, 207, 307 - שוב, 206 ישנות מדי, אך ה-207 לא רעות. אשמח לשמוע המלצות.

4. סיטרואן C3, C4 - נראות לא רעות בכלל, למרות דעתו הנחרצת של אבא שלי לגבי הצורה המכוערת שלהן.

5. פיאט פונטו - נראה שכולם כאן ממליצים עליו. אבל לאחי היה אחד כזה חדש שבשנתו הראשונה או השנייה על הכביש נכנס יותר למוסך מאשר היה על הכביש. אני יודעת - דעות קדומות, מזל רע וכו', אבל אלא אם זו הברירה הכי טובה שלי, אני מעדיפה להמנע.

6. האנדאיי גטס - אמנם שמעתי שצריכת הדלק שלהן מטורפת, והן קצת אוטו צעצוע, אבל גם שמעתי שעניין הדלק שופר מאז 2005 (ההוא במגרש אמר לי), והיא די עונה לכל הקריטריונים למעלה, לא?

זהו, אני מקווה שהעיניים שלכם לא יבשות לחלוטין כבר. תודה רבה על הקריאה ועל העזרה.

הילה.

פורסם

אפשר להתחיל ברשותך ב-:shock:?

:shock:

תודה :wink:

ולגבי השאלות:

1. אם הטיפולים בפולו היו יקרים, באמת אין סיבה לחזור על החוויה.

2. אם הפולו הייתה יקרה לך - תכפילי את המחיר ב-A3...

3. 206 עונה יופי על הדרישות שלך, 207 אפילו יותר. היא אמנם מכוערת (לטעמי), אבל סך הכל זו מכונית מרווחת,

נוחה ונעימה. לדעתי אפשר להימנע מה-307 הבינונית, אלא אם את צריכה קצת יותר מקום בתא הנוסעים.

4. ה-C3 לא עונה על הדרישות לירידת ערך, ה-C4 עייני ערך 307.

5. אני לא יודע איזה דגם של פונטו היה לאחיך, אבל כמו שהבנת לבד - ליפול עם רכב חדש שמתקלקל כל הזמן זה

משהו שעשוי לקרות בכל חברה. כולל טויוטה. אבל אם לך זה לא יקרה, תקבלי רכב חסכוני, זול יחסית לאחזקה ולגמרי לא רע.

6. לא. היא לא נוחה, לא חסכונית, וסתמית לגמרי. אחרי פולו חבל להוריד את הרמה עד לגטס.

ואחרי שצלחתי את השרשור הזה, זה הזמן לקפה :shock:

בהצלחה :wink:

פורסם

קודם כל, תודה על התגובה.

שנית, רציתי לוודא - אכן ה-207 (שכלל לא מכוערת לטעמי) עונה על הדרישות ונחמדה ביותר, אך היא לא בתקציב :x

הסתכלתי, וראיתי שמייצרים אותה אך ורק משנת 2008, מה שמקפיץ את המחיר מעל 70K. בהנחה כי הטור הבודד שמילאתי השבוע בלוטו לא יזכה, אין לי 70K. אם הוא כן זוכה, אני קונה לך גלגלים חדשים לרכב, מיצרן לבחירתך.

בכל אופן, לגבי הפונטו, שגם מתחילה להיות על הכוונת התמנונית שלי - איזה דגם מומלץ שם? יש כ'כ הרבה, ואני כבר פוזלת לגמרי.

שוב תודה,

הילה.

פורסם

קורולה RUNX - אם את זקוקה למרווח גדול יחסית לנוסעים, יכולה להיות אפשרות טובה. אבל תידרשי להתפשר על שנתון 2003 בערך.

טויוטה יאריס גם היא מצוינת - זריזה, זולה לאחזקה וחסכונית - רק קחי בחשבון שהיא גם די קטנה וצפופה ביחס לאלטרנטיבות האחרות

(יתרון בחניות, חסרון אם את מסיעה ארבעה נוסעים).

פורסם

וואוו,לו כולם בפורום הזה היו כותבים כמוך וספציפיים :p

תגדירי כמה יקר היה לטפל בפולו שלך ? טיפלת במורשה? היה יישור קו עצבני לפני המכירה?

כי היה לי בדיוק כזה ואני לא זוכר מחירים בשמיים.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
וואוו,לו כולם בפורום הזה היו כותבים כמוך וספציפיים :p

תגדירי כמה יקר היה לטפל בפולו שלך ? טיפלת במורשה? היה יישור קו עצבני לפני המכירה?

כי היה לי בדיוק כזה ואני לא זוכר מחירים בשמיים.

תודה רבה. רק הקפדתי לקרא את הנושאים הדביקים וקצת הודעות של אנשים אחרים.

לגבי הפולו, טיפלתי ב-גגג רעננה, וכמובן שהיה יקר. אני לא זוכרת כמה יקר באופן השוטף, אבל לדוגמה כשהלך לי המצבר לפני חצי שנה, אצלם הוא עלה 1200, והחבר הגאון שלי מצא את אותו מצבר בדיוק ב-560 שקלים. אז אולי זה בגלל שאני כזו בלונדינית (ואשה) ששרפתי המון כסף על טיפולים במוסך מורשה. בסופו של דבר נראה שזה השתלם - מכרתי את האוטו ממש קרוב למחיר המחירון וללא כל בעייה - לא היה שום יישור קו, לקחנו את האוטו לבדיקה והוא עבר חלק. כשיש ספר טיפולים מסודר, כנראה שהכל מתקתק - אבל יש לזה מחיר לא נמוך.

אז מה אתה אומר על ה-A3? המחירים שלו גם לא בשמיים? כולם מפחידים אותי על התחזוקה שלו, ועכשיו גם החבר חופר לי, ואפילו יותר גרוע מהאבא הפולני שלי.

פורסם

A3 זה שוב רומן עם גגג. זה רכב מבוסס על פולקסווגן גולף וסביר שהתחזוקה שלו יותר יקרה מהפולו..

אני כבר שנים לקוח של גגג ולא מתרשם שהם יקרים כל כך ועובדה שהרכב שלך יצא ממך תקין ושמור.

לכן אני בכל זאת ממליץ על פולו (או פאביה או איביזה או קורדובה - אלה פשוט מבוססות על פולו) ואפילו להמשיך עם גגג.

לפעמים, וברכב במיוחד, זול יוצא יקר.

יש לי נסיון רב עם רכבים מבוססי פולו. כרגע יש לנו קורדובה 2007 ופאביה סטיישן 2007. הקורדובה מטופלת ב גגג וחוץ מטיפולים שוטפים היא "לא ראתה גגג" ב 90000 הק"מ שלה. הפאביה היא של הבת שלי (אני אגב אבא ייקה...) ואני עומד על כך שהיא תטופל במוסך מורשה. לכן הכל מתאזן (כמו בחיים) ואם משקיעים בטיפול שוטף במוסך טוב כמו גגג, אז חוסכים הרבה כסף בדרך.

אגב, אני לא מחליף מצבר או נורה אצלם אלא אצל החשמלאי בכניסה לאיזור התעשיה ברעננה..

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ברשותי גם פולו 2001 ואני חושב על שידרוג לפולו 2006.

במה אתם חושבים יורגש ההבדל בין המודל של 2001 למודל של 2006 (חוץ מה25K)

תודה לעוזרים!

HU: Alpine iDA-X305 Processor: IMPRINT AUDIO PXA-H100 Comp: Hertz MLK165 Amp: Audison LRx 4.5 Amp: Hertz EP4X Sub: Hertz ES250

• תוכן חדש...