Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו - שנת 95/96

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

* האם רכב 55/60 סוחב בעליות? (לדוגמא: עליות ירושלים)

* מה מחירון רכב לכל המודלים בשנים 95/96?

* האם רכב נוח למכונאות אישית? (כמו למשל טיימינג)

* מאיזה בעיות אופייניות רכב סובל?

תודה מראש.

סובארו - B3 בנזין 2008 1.5L

פורסם

לפונטו גישה נוחה לטיפול בתא המנוע. בעיות אופיניות:

-קלאצ' נגמר ב 40000 ק"מ. התחליפי מחזיק הרבה יותר

-נזילת נוזל קירור מהרדיאטורצ'יק של חימום תא הנוסעים (אופיני

לעוד מכוניות אירופאיות)

-משאבת מים ב 70000 ק"מ

- תיבת הילוכים מרעישה ב 80000 ק"מ אך ניתן לנסוע כך עוד הרבה

-אחד מ 2 ה coil עלול לנפוח נשמתו. במצב זה האוטו נוסע על 2 צילינדרים ... למוסך הקרוב.

- ידית פתיחת מכסה מנוע נעקרת ממקומה אם לא מגרזים מדי פעם את נועל מכסה המנוע

-תרמוסטט נתקע ב 60000 ק"מ והמנוע רותח. מיד למוסך ולא קרה כלום

- תיזהר מלאבד מפתח אם המודל 96 או חדש יותר (הרבה כסף)

למרות זאת אנו מרוצים כי:

- האוטו מרווח ונעים לנהוג ולנסוע בו

-זול לתקן ( גם עבודה וגם חלפים)

- חסכוני בדלק בצורה יוצאת דופן ( מנסיון עם מנוע 1100 )

- ידוע כי המנוע מחזיק מאות אלפי ק"מ בטיפול רגיל

- אין חלודה

- אין בעיות חשמל כמו במכוניות הצרפתיות

- גם אם לא החלפת בזמן רצועת טיימינג והרצועה נקרעה - הרכב נתקע אבל אין פגיעה במנוע. צריך רק גרר למוסך. שים לב שבהרבה מכוניות במקרה כזה הלך מנוע והתשלום בהתאם.

בהצלחה

יהודה

פורסם

ולשאלה הראשונה - כן. עליתי לירושלים בפונטו עם 55, 60 ו- 75 כ"ס פעמים רבות. 55 - קצת עגלה, הרבה יעקפו אותך, אבל הוא יעשה את העליה (כמו, אני מאמין, כל אוטו שיוצר בשלושים השנה האחרונות). 60 - אין בעיה. קצת יותר זריז, וסוחב בסדר. 75 כבר מכובד בהחלט וסוחב יפה, אם כי בסל"ד גבוה (מה שלא צריך להפריע. יש לו אפילו צליל נחמד).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אמממ מניסיון (פיאט בראבה) כל הדברים שקשורים בפלסטיק במכוניות פיאט נהרסים מהר

במיוחד הידיות של הדלתות שלא עמידות לשמש הישראלית.

ניסן אלמרה 01' 1800

פורסם

לא יודע איך זה בבראבו, אבל בפונטו דווקא לא גיליתי בעיות כאלה. זאת מכונית באמת מאוד אמינה, אולי המכונית הכי אמינה שיצאה מאיטליה. בטח רואה פחות מוסכים מהאלפא 147 שיש לי היום (שגם היא בסה"כ בסדר). מומלץ דגם כמה שפחות מאובזר. לי היה ניסיון עם 3 פונטואים כאמור (2 שלי - 3 שנים כל אחת, ועוד אחת במשרד שנסעתי עליה לפעמים), והן היו סופר-אמינות. לעומת זאת היה לי חבר עם דגם מאובזר יותר, וההגה כוח (שאצלי לא היה) עשה לו צרות. ההגה הלא-מוגבר של הפונטו חביב, ואם לא התרגלת להגה כוח, מומלץ לחפש דגם בלי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם

לא יודע איך זה בבראבו, אבל בפונטו דווקא לא גיליתי בעיות כאלה.

כנ"ל, גם אני לא נתקלתי בבעיות כאלה מניסיון על אונו דור ראשון ושני.

אם כבר זה לבדוק את המכוניות האדומות (של פיאט) ,הן מאוד רגישות לשמש.

פורסם

מכונית בסה"כ באמת אמינה, קלאץ'הולך די מהר. לי היה נסיון עם ה-60 כ"ס והיא עשתה את הדרך לירושלים עם מזגן ללא בעיות מיוחדות.

חוץ מקלאץ' ואגזוז האוטו עשה אצלנו 100K בלי שום תקלות מיוחדות ועברו עליו חיים ממש לא קלים :wink: עד שהוא נמכר.

פורסם

לא יודע איך זה בבראבו, אבל בפונטו דווקא לא גיליתי בעיות כאלה. זאת מכונית באמת מאוד אמינה, אולי המכונית הכי אמינה שיצאה מאיטליה. בטח רואה פחות מוסכים מהאלפא 147 שיש לי היום (שגם היא בסה"כ בסדר). מומלץ דגם כמה שפחות מאובזר. לי היה ניסיון עם 3 פונטואים כאמור (2 שלי - 3 שנים כל אחת, ועוד אחת במשרד שנסעתי עליה לפעמים), והן היו סופר-אמינות. לעומת זאת היה לי חבר עם דגם מאובזר יותר, וההגה כוח (שאצלי לא היה) עשה לו צרות. ההגה הלא-מוגבר של הפונטו חביב, ואם לא התרגלת להגה כוח, מומלץ לחפש דגם בלי.

אני מנחש שבשנת 95 או משהו כזה זה לא שהיא באה בלי הגה כח ... אלה עם הגה כח הידראולי ולא חשמלי כמו בדגמים החדשים יותר ... :shock:

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני מנחש שבשנת 95 או משהו כזה זה לא שהיא באה בלי הגה כח ... אלה עם הגה כח הידראולי ולא חשמלי כמו בדגמים החדשים יותר ... :shock:

דווקא לא, היו רמות גימור שונות ומגוונות (S,SX,HSD,ELX) ויכולת לבחור עם או בלי הגה כוח.

פורסם

תודה רבה לכם!

ויש לי עוד שאלה:

איך אני מזהה שיש פגיע בשאסי?

אני אפילו לא יודע איך הוא נראה. :oops: יש אולי תמונות?

כי מפני זה צריך הכי להזהר, סימן שעברה תאונה.

נ.ב.

אספתי מכל האינטרנט איך עושים בדיקה בעת הקניית רכב יד-שניה.

למישהו יש הערות או מה להוסיף אז בבקשה...

בדיקת רכב.doc

סובארו - B3 בנזין 2008 1.5L

• תוכן חדש...