Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

ברשותי C3 2003 1.4 אוטומטית שעברה 115K, אשר נרכשה לפני כמה חודשים.

לאחר הקנייה, הכנסתי את הרכב למוסך מורשה למיני ישור קו. פורקו גלגלים נבדקו בלמים וכ"ו, שהיו חדשים לחלוטין אגב.

הוחלף שמן מנוע פילטר שמן, אוויר, דלק ומזגן. בנוסף הוחלפו כריות בולמים. ועוד דברי פלסטיק קטנים שהיו חסרים או שבורים.

כל החלקים מקוריים.

לאחר כחודש מאותו טיפול, תוך כדי נסיעה, פתאום מד חום המנוע שתמיד היה באמצע עלה בפתאומיות עד הקו האדום.

עצרתי מיידית את הרכב ופתחתי מכסה מנוע, המאווררים עבדו ונוזל הקירור עלה מעלה המקסימום, לאחר כמה דקות הנוזל ירד במהירות לאמצע שבין המינימום למקסימום והמאווררים הפסיקו את פעולתם. חשוב לציין, שלא היו נזילות של נוזל הקירור והוא שמר על רמה קבוע (בין המינימום למקסימום) מרגע הקנייה ועד לאחר המקרה הנ"ל.

לאחר שיחה עם המוסך הוחלט להזמין גרר ולקחת את הרכב למוסך.

במהלך שיחת הטלפון עם מנהל העבודה, כאבחנה ראשונית, נאמר שכנראה מדובר בתרמוסטט שנתפס (נאמר שזו סוג של מחלה ברכבים הצרפתיים).

במוסך בדקו את הרכב, נסעו בו כרבע שעה והתופעה לא חזרה על עצמה, בדקו את נוזל הקירור ונאמר שהוא לא מקורי ושרצוי להחליף אותו, שמו לי נוזל ממיכל שהיה כתוב עליו "טכניק" היתכן שזהו הנוזל המקורי של היצרן? בנוסף הוחלט כצעד מונע להחליף באמת את התרמוסטט.

עלות הטיפול:

בית תרמוסטט SA 134

מי קירור משופר B7G 80 5L

עבודה 100

סה"כ 364

האם יכול להיות שהבעיה בעקבות התיאור הוא התרמוסטט? והאם באמת מולא לי הנוזל המקורי כדברי המוסכניק? שעלותו 80 ש"ח? אם אני לא טועה נוזל פשוט ו"עממי" של פרסטון עולה 50 ש"ח.

בינתיים אני כבר יומיים לאחר הטיפול ונסעתי עם הרכב כ200 ק"מ והכל תקין, טפו טפו טפו.

אשמח לתגובתכם.

יום טוב וחג שמח וכשר!

פורסם

תופעה מוכרת גם אצלי בברלינגו כאשר נתפש הטרמוסטט או בעצם נתפס לסרוגין זו הייתה התופעה

טוב להחליף טרמוסטט ונוזל קרור זה חוסך תקלות גדולות יותר

פורסם

זה לא משנה המקוריות הפרסטון הוא מעולה. מה שכן סביר להניח בקילומטרז שלך שהנוזל היה מקורי אבל משומש כדבעי. וכן זו תקלה הגיונית. מה עוד תבדוק בקסרה שלי החלפתי במאה K את הטרמוסטט כצעד מונע. והרכב התחמם קלות מדי פעם בטיפול טיימינג החלטתי לפרק משאבת מים וגיליתי שהכנפיים של האימפלר אכולות וזה גרם להתחממות קלה מדי פעם לא עד האדום אבל עליה פתאומית קצת מעל המאה.

• תוכן חדש...