Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שהנושא שחוק ונדון הרבה פעמים ולמרות זאת אני מוצא לנכון להעלות זאת שוב וזאת מסיבה פשוטה, עדיין לא ראיתי חשבון אחד מסודר כמו שצריך שמפרט את כל ההוצאות והעלויות בפרוטרוט וכולל הכל. וזאת על מנת שניתן יהיה לבצע השוואת כדאיות אמיתית ביחס לליסינג.

בחברה האחרונה שעבדתי בה שילמתי עבור רכב מקבוצה 2, 3100 שקל בברוטו שזה יצא בערך 2400 שקל בנטו (כולל שווי למס) מזה צריך עוד להוריד את השווי של 3100 שקל בתנאים הפנסיונים שלהערכתי יוצא 500 שקל בחודש = 150,000 ש"ח בפנסיה לא כולל ריבית עבור 25 שנות עבודה = 500,000 ש"ח בפנסיה כולל ריבית)

יש לשים לב ששווי התנאים הפנסיונים יוצא יותר מ-500 שקל בחודש בחישוב מצטבר אך אני לא בדיוק יודע כיצד להעריך כסף עתידי במונחים של היום, יש פה מישהו שמבין בכלכלה ומוכן להרים את הכפפה?!

כמו כן קיבלתי שטיפה מלאה, חיצוני+פנימי כולל איסוף והחזרה פעם בחודש = 50 ש"ח.

רכב חלופי בכל מקרה שהיתה בעיה, כולל איסוף הרכב והחזרתו לאן שאבחר.

השתתפות עצמית חינם פעם אחת בכל שנה = 1000 ש"ח (נראה לי. למישהו יש מחיר אחר?)

אני אנסה לתת פה חשבון ראשוני שאני עשיתי ושתואם את הרגלי הנסיעה שלי, ובעזרתכם לשדרג ולשפץ אותו עד שהוא יכלול את הכל.

חשבון שנתי:

קילומטרז' שנתי - 30,000 ק"מ בשנה

דלק - בהנחה שרכב ממוצע עושה 1:10 = 3000 ליטר = 20040 ש"ח לפי מחיר הדלק הנוכחי, 6.68 שקל/ליטר.

ביטוח חובה, מקיף וצד ג' + טסט - 6000 ש"ח בשנה

ירידת ערך - ההנחה שלי היא שאם לא לוקחים ליסינג אז לא קונים רכב חדש מהחברה, ולכן לא הסתכלתי על רכב חדש, אלא על רכבים בני 3-5 שנים שירידת הערך שלהם מתונה יותר ולקחתי את מזדה 3 כדוגמא ממוצעת - 7000 ש"ח בשנה.

שטיפה, תאונות, תיקונים, טיפולים ודברים לא צפויים - להערכתי לא יכול להיות פחות מ-500 ש"ח בחודש = 6000 ש"ח בשנה. רק שני טיפולים בשנה מתוכם אחד יותר גדול קצת = 2000 ש"ח

הפסד ימי עבודה - יום עבודה ממוצע של מהנדס בחברת הייטק = 450 ש"ח נטו ליום. להערכתי ומנסיוני מפסידים 2 ימי עבודה בשנה על הרכב, ועוד שני ימי שישי שבהם אמנם לא עובדים, אבל יש להם ערך מסויים לזה שהם נשרפו - 1000 ש"ח בשנה

לא כללתי בחשבון את הרווח שיכולתי לקבל אם הייתי מפקיד את הכסף בחיסכון וזאת מהסיבה שגם אין לי את כל הכסף לקנות אוטו ואצטרך לקחת הלוואה של בערך 30,000 ש"ח שגם עליה אשלם ריבית ולכן אני מעריך שפחות או יותר זה מתקזז אחד עם השני.

סה"כ - 40040 ש"ח - 3336 ש"ח לחודש.

רק על מנת לסבר את האוזן אוסיף גם את החישוב ללא העלות של ימי עבודה (נניח שעושים הכל בימי שישי ולזמן הפנוי שלי אין ערך כספי) ונוריד את העלות השנתית של תיקונים וכו' ל-300 ש"ח בחודש - 36640 ש"ח לשנה = 3053 ש" לחודש

כמו שאתם רואים, לפי החשבון הזה, קל לראות כי ליסינג בתנאים שקיבלתי (והם די סטנדרטיים) הינו משתלם.

בואו ננסה להפוך את השרשור לאיזשהו עוגן בנושא. בעזרת כמה שיותר תגובות שכולנו נשכיל מהן.

פורסם

1. ק"מ שנתי 30K הוא גבוה מאוד. ברור שבמקרה הזה ליסינג ישתלם. מצד שני הק"מ הממוצע בארץ 15-20K ובמקרה הזה הליסינג כבר לא כ"כ משתלם.

2. 6.68 לליטר זה במחיר מלא בשירות מלא , יש הרבה תחנות שנותנות הנחות + הנחת שירות עצמי. ככה ניתן להגיע להפחתה של 5-10 אחוזים נוספים בסעיף זה.

3. בלא מעט מקומות מורידים מהברוטו יותר מ3100 ש"ח אצלינו למשל מורידים 3700 ש"ח.

פורסם

1. כשמקבלים רכב מהעבודה לא מקבלים דמי נסיעה ~500 נטו אם אתה גר רחוק (כנראה כן מהנסועה שרשמת).

2. לא חייבים מזדה 3 יש רכבים יותר חסכוניים, גרנדה פונטו בת שנתיים 60K (יש יותר זול), עם 13-15 לליטר, יש גם אפשרויות אחרות.

3. קארפולינג לעבודה מוריד קילומטראג בצורה מדהימה, עשיתי 50K בשנה, מהם כמעט 30K לצורכי עבודה, עכשיו אני משתף עם עוד שניים.

4. אתה יכול לבחור כל רכב שתרצה, לא חייבים להסתפק בדגמי הליסינג הסטנדרטיים והנחותים, לא חייבים לנהוג במשפחתית אוטומטית, הרבה ממי שמסביבי כולל אותי הייתי מעדיף רכב אחר ב120K.

5. בהרבה חברות מגבילים את מכסת הדלק, יכול להיות שתחרוג ותיקנס.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם שוב,

אז הסטטוס שלי לאחרונה השתנה ואני מתחיל עבודה במקום חדש, שנמצא קרוב מאוד אלי הביתה (10 ק"מ לכל כיוון ביום רע)

תנאי הליסינג די דומים, עם יתרון אחד למקום החדש, אין הגבלת ק"מ ואין הגבלת דלק. מאידך, כאמור, התקרבתי משמעותית למקום העבודה, כך שהוצאות הדלק שלי ירדו ב30% להערכתי.

מהתחשיבים שאני מנסה לעשות באקסל שהומלץ פה, אני מקבל יתרון של בערך 400-600 ש"ח בשנה לטובת אחזקת רכב פרטי, שזה לא מעט כסף בתחשיב שנתי, 4800-7200 ש"ח בשנה.

בשורה התחתונה אני נשאר עם בעיה אחת שעליה אני אשמח לקבל עצה ממביני העניין פה (וגם מי שלא מבין ויש לו דעה, זה אחלה)

אני צריך לקנות רכב כלשהו כשיש לי ביד אולי 20,000 ש"ח במקרה הטוב והשאר בהלוואה.

ואם כבר אני לא מתפנק ולא לוקח ליסינג אז לפחות שאני אראה מזה רווח ביחס לליסינג!

איזה רכב אתם ממליצים לקנות, שמצד אחד לא אצטרך לקחת הלוואה גדולה מאוד בשבילו, ומאידך לא אסע בצ'יקמוק. (כלומר, לא בא לי לנסוע באיזו אוטוביאנקי 88')

תודה לכולם!

פורסם

בוא נגדיר מטרות:

איזה תקציב מדובר ?

מה אתה מחפש ? [רכב חסכוני \ ספורטיבי \בטוח \אמין סחיר \מתחת למחירון] בד"כ צריך להגדיר לפי סדר חשיבות ואז נוכל לעזור.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
בוא נגדיר מטרות:

איזה תקציב מדובר ?

מה אתה מחפש ? [רכב חסכוני \ ספורטיבי \בטוח \אמין סחיר \מתחת למחירון] בד"כ צריך להגדיר לפי סדר חשיבות ואז נוכל לעזור.

מה אני רוצה? שאלה טובה..

אני אענה בהתאם לקריטריונים שהצעת.

חסכוני - כן.

ספורטיבי- לא ממש.

בטוח - ברמה סבירה.

אמין - כן! חשוב מבחינתי.

סחיר - אממ.. לא יודע. אם הוא לא סחיר והוא בסדר, וימכרו לי אותו משמעותית מתחת למחירון, אז לא אכפת לי גם למכור אותו בבוא העת מתחת למחירון בגלל בעיות סחירות.

חשבתי על יונדאי אקסנט, באיזור השנתונים 2005-2006.

יש לכם הצעות נוספות/דומות/שונות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...