Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמן נסיעה לא משנה אם היא חמה או קרה, נשמע רעש של נקישות מין "טטטטט" כזה במהירות בין 40-70 קמ"ש

על מהירות גבוהה יותר 80-110 למשל הנקישות נפסקות,

מה שעוזר גם להפסיק את הנקישות הוא שיחרור דוושת הגז קצת,והן נפסקות ברגע שאתה לוחץ קצת יותר שוב הן חוזרות.

המנוע סך-הכל עם 60 אלף קילמוטר. הגיר הוא גיר אוטמטי ואני חושב שהוא בסדר, אין בעיה בהעברת הילוכים למשל מ-R ל-D

שמן גיר יש וגם שמן מנוע יש.

עוד משהו אולי זה קשור? אני מנסה לשתף בכל מה שאולי נראה מוזר-המד חום עובד ובכל זאת הוא בקושי ועולה 80% מהפעמים הוא על פחות מחצי המד ואף על רבע,אולי זה קשור?

אפשר השערות? עד שאני ילך ביום ראשון למוסך

תודה רבה.

פורסם

כמה זמן יש לך את הרכב?

האם בהנעה קרה אתה שומע את רעש הנקישות חזק וברור?

איזה שמן אתה ממלא ברכב? צמיגות וסוג.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

שלום רב !

בנוסף לתגובתו של ארז וולף, יש לבדוק באם צמיגוות השמן לא נכונה, באם הרכב לא מצלצל וזה הנקישות שאתה שומע, ולבדוק חשד לתרמוסטט לא תקין, או ליוניט חום לא תקין.

זכור נקישות ורעשים לא ניתן לאבחן דרך מסך המחשב, מה שמחייב בדיקה שמיעה ואבחון במוסך בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

בנוסף לתגובתו של ארז וולף, יש לבדוק באם צמיגוות השמן לא נכונה, באם הרכב לא מצלצל וזה הנקישות שאתה שומע, ולבדוק חשד לתרמוסטט לא תקין, או ליוניט חום לא תקין.

זכור נקישות ורעשים לא ניתן לאבחן דרך מסך המחשב, מה שמחייב בדיקה שמיעה ואבחון במוסך בלבד.

בברכה

צביקה

לגבי צמיגות השמן אני אבדוק זה באמת יכול לגרום לנקישות?

בקשר לטרמוסטט הרכב בעבר היה של סבא שלי והיום שאלתי אותו על זה והוא אמר שהורידו לו את החלק הזה מהרכב.

פורסם

שמן בצמיגות נמוכה יותר מהרצוי או שמן באיכות גרועה יכול לגרום לרעש מוגבר מהשסתומים אשר יתבטא בתקתוקים האלה שאתה שומע.

לא ענית לשאלתי, האם אתה שומע את הרעש הזה בעת הנעה קרה ולאט לאט הרעש נחלש או שאתה שומע אותו רק במהירות ובהילוך מסויימים?

ברכבים סטנדרטיים מומלץ להתקין חזרה חלקים שירדו מהרכב, כגון התרמוסטט.

רכב ללא תרמוסטט יגיע לטמפ' עבודה לאט יותר, הדבר יתבטא בתצרוכת דלק גבוהה יותר במעט וביצועים פחות טובים של הרכב עד להגעתו לטמפ' עבודה.

פורסם
שמן בצמיגות נמוכה יותר מהרצוי או שמן באיכות גרועה יכול לגרום לרעש מוגבר מהשסתומים אשר יתבטא בתקתוקים האלה שאתה שומע.

לא ענית לשאלתי, האם אתה שומע את הרעש הזה בעת הנעה קרה ולאט לאט הרעש נחלש או שאתה שומע אותו רק במהירות ובהילוך מסויימים?

ברכבים סטנדרטיים מומלץ להתקין חזרה חלקים שירדו מהרכב, כגון התרמוסטט.

רכב ללא תרמוסטט יגיע לטמפ' עבודה לאט יותר, הדבר יתבטא בתצרוכת דלק גבוהה יותר במעט וביצועים פחות טובים של הרכב עד להגעתו לטמפ' עבודה.

בקשר לשאלתך הטיקטוקים נשמעים אך ורק במהירות בהילוך D לגבי R לא בדקתי.

הרעש לא נשמע במידה ואני מגיע למהירות לאט לאט עם דוושת גז כמעט ולא לחוצה וכמו שאמרתי על מנת להפסיק את הרעשים אני מוריד טיפה את הרגל מהגז והם נעלמים.

יכול להיות שהרכב זקוק לכיוון שסתומים?

פורסם

אין צורך לבדוק בR, להערכתי הלא מקצועית ולפי התיאורים שרשמת אולי דרוש כיוון הצתה והרעשים שאתה שומע הם בעצם צלצולים אשר נגרמים כתוצאה מבערה לא מושלמת של תערובת הדלק.

איזה דלק אתה ממלא? האם 95? כמה זמן יש לך את הרכב? האם הרעשים היו מאז שקבלת את הרכב או התחילו לאחרונה? אם לאחרונה, האם בוצע איזה שינוי או טיפול ברכב שאחריו נשמע הרעש?

פורסם
אין צורך לבדוק בR, להערכתי הלא מקצועית ולפי התיאורים שרשמת אולי דרוש כיוון הצתה והרעשים שאתה שומע הם בעצם צלצולים אשר נגרמים כתוצאה מבערה לא מושלמת של תערובת הדלק.

איזה דלק אתה ממלא? האם 95? כמה זמן יש לך את הרכב? האם הרעשים היו מאז שקבלת את הרכב או התחילו לאחרונה? אם לאחרונה, האם בוצע איזה שינוי או טיפול ברכב שאחריו נשמע הרעש?

הדלק שאני ממלא הוא 96 האם כדאי לנסות להחליף ל-95? אני מפחד מכיוון שאני יודע שכל השנים הללו שהרכב היה אצל סבא שלי הוא מילא 96 אני מפחד שהרכב "התרגל" לסוג דלק 96 ושהטורים שלו לא ישתנו והוא יתכבה או משהו כזה...

סבא שלי הזכיר את הרעשים מהרכב גם שקיבלתי אותו ממנו. בקשר לטיפול לפני כחודש הרכב עבר טיפול לפני טסט ב-1200 שקל שכלל תיקון ברקסים,החלפת שמנים ועוד כמה דברים, לא שאלתי אם זה קרה אחרי הטיפול...אני צריך לשאול אותו

פורסם

שלום רב !

ארז וולף כבר עלה על הבעייה ברכבך, ונתן לך כוון .

בעייתך קשורה לכוון הצתה, ההצתה שלך מוקדמת, ויש לאחר אותה מעט, עד להפסקת הצלצול, שנשמע כמו שני מתכות שמכים אחד בשניה.

הרעש נשמע בעיקר עם לחיצה חזקה על דוושת התאוצה, ולכן הין לא נשמעת בהילוך אחורי אלא רק קדמי, והיא פוסקת עם עזיבת הדוושה.

גש למוסך/ חשמלאי רכב, על מנת לאחר את ההצתה והרעשים יפסקו.

בקשר לאוקטן אתה יכול לעבור כבר ברגע זה לאוקטן 95, ותמסורלסבא שאנו כבר בשנות ה2000, והרכבים השתנו, וההוראות שיהו לפני 30 שנה לא אקטואליות היום.

בהזדמנות שאתה במוסך, דאג שירכיבו תרמוסטט חדש שהוא חיוני מאד להגעת המנוע במהירות לטמפרטורת עבודה אופטימלית, חיסכון בדלק, והארכת חיי המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

ארז וולף כבר עלה על הבעייה ברכבך, ונתן לך כוון .

בעייתך קשורה לכוון הצתה, ההצתה שלך מוקדמת, ויש לאחר אותה מעט, עד להפסקת הצלצול, שנשמע כמו שני מתכות שמכים אחד בשניה.

הרעש נשמע בעיקר עם לחיצה חזקה על דוושת התאוצה, ולכן הין לא נשמעת בהילוך אחורי אלא רק קדמי, והיא פוסקת עם עזיבת הדוושה.

גש למוסך/ חשמלאי רכב, על מנת לאחר את ההצתה והרעשים יפסקו.

בקשר לאוקטן אתה יכול לעבור כבר ברגע זה לאוקטן 95, ותמסורלסבא שאנו כבר בשנות ה2000, והרכבים השתנו, וההוראות שיהו לפני 30 שנה לא אקטואליות היום.

בהזדמנות שאתה במוסך, דאג שירכיבו תרמוסטט חדש שהוא חיוני מאד להגעת המנוע במהירות לטמפרטורת עבודה אופטימלית, חיסכון בדלק, והארכת חיי המנוע.

בברכה

צביקה

תודה רבה לך צביקה.

תוכל להסביר לי בקצרה על איך כיוון הצתה קשור לנקישות? פשוט כל הנושא המכונאות מעניין אותי וסתם להרחיב את הידע.

בקשר לכיוון הצתה יש לך מושג מה העלות של זה פחות או יותר? על מנת שאני יבוא מוכן וידע פחות או יותר מה הטווח מחירים.

כנ"ל לגביי הטרמוסטט אם תוכל להגיד לי טווח מחירים בערך.

תודה רבה שוב :)

פורסם

תרמוסטט - 38 שקל בקניה האחרונה שלי אם אני לא טועה. תוסיף כמובן עבודה ויכול להגיע ל150 בשקט.

הצתה לא מכוונת יכולה לגרום לבערה לא מלאה של תערובת הדלק בתא הבערה ובכך לגרום לרעשי צלצולים מתכתיים אשר ניתן לשמוע גם כנקישות.

תאר לך את המצב הבא:

נכנס תערובת דלק לתא הבערה, הבוכנה דוחסת את התערובת, ולפני שהגיעה לשיא מהלכה קבלה ניצוץ. תערובת הדלק נצתת וטבעה להתפשט ומנסה להוריד את הבוכנה חזרה בניגוד למהלכה הטבעי אשר כאמור לא סיימה.

פיצוץ לא מתואם זה גורם לזעזוע במנוע ומשמיע את צליל הנקישה המדובר.

קצת מויקיפדיה:

Knocking (also called knock, detonation, spark knock or pinging) in spark-ignition internal combustion engines occurs when combustion of the air/fuel mixture in the cylinder starts off correctly in response to ignition by the spark plug, but one or more pockets of air/fuel mixture explode outside the envelope of the normal combustion front. The fuel-air charge is meant to be ignited by the spark plug only, and at a precise time in the piston's stroke cycle. The peak of the combustion process no longer occurs at the optimum moment for the four-stroke cycle. The shock wave creates the characteristic metallic "pinging" sound, and cylinder pressure increases dramatically. Effects of engine knocking range from inconsequential to completely destructive. It should not be confused with pre-ignition (or preignition), as they are two separate events.

וזה על קצת המזלג.

אם תבצע כיוון הצתה במוסך אשר מטפל קבוע ברכב יתכן מאוד ולא יגבו ממך אגורה על כך. מדובר על פתיחה של בורג אחד והזזה של

המפלג במעלות בודדות. ניתן גם לבצע לבד אך כדי שיפתרו לך בצורה משביעת רצון עדיף שתיתן לבעל מקצוע או אדם מנוסה לטפל בכך.

פורסם

שאלה נוספת האם יכול להיות עקב הצתה לא מכוונת שהמד חום ברכב עולה מעל הרגיל?

נ.ב:

עוד משהו שלא ציינתי בהתחלת הנושא הוא שנורת ה-CHECK ECVT נדלקת לי לפני הנעת האוטו.

• תוכן חדש...