Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב,

אשמח אם תוכלו לעזור לי, או לכוון אותי בכיוון הנכון.

אני, חייל בשירות סדיר, נסעתי היום עם הרכב של המפקדת שלי (ליסינג אישי מהצבא - רס"ן), במסגרת התפקיד וממומל"זתי ע"י שוטר אזרחי מימת"א שפלה.

פרטי הדו"ח:

נמסר ביד,

מתנ"א מרכז,

יחידת תנועה: שפלה.

א. אל: הנהג. סמל יחידת משנה: 20

ב. פרטים אישיים.

ג. פרטי רכב:

• מספר הרכב: 34-593-66
  • סוג לוחית: ישראלי (61)
  • סוג רכב: פרטי (10)
  • צבע רכב: כסף (25)
  • תוצר הרכב: יינדא

ד. תיאור העובדות המהוות את העבירה:

• מקום העבירה: בכביש
  • תיאור המקום: כביש 7. למערב. ק"מ 12.
  • "נהג ברכב הנ"ל בדרך שאינה עירונית עם שטח הפרדה בנוי בה מותרת מהירות מרבית 90 קמ"ש במהירות של 121"
  • מהירות לאחר הפחתה: 121
  • מהירות מותרת: 90
  • סעיפים: תקנה 54 סמל הסעיף: 6554 מס' נק' חובה לעברה: 08.
  • ממל"ז LTI20-20: 13627

ה. תשלום הקנס:

• 750 ש"ח לא יאוחר מיום 30/05/10

ו. פרטי עורך ההודעה:

• 93120-4 חן אשר רס"ב, סייר בוחן ימת"א שפלה, מתנ"א מרכז.

ח. נסיבות מיוחדות של המקרה:

• "עמדתי סטטי בשול הימני והפעלתי ממלז 13627. את ההפעלה ביצעתי ממישור הנהג כאשר הדלת פתוחה. מזג האויר נאה, ריאות טובה, כביש יבש. נקלט בנתיב שמאלי ראשון בטור בעקיפה של משאית. סימנתי לו לעצור תוך שמירת קשר עין עד שנעצר, ... , הוסבר מהי העבירה ..."
  • המרחק שהוצג במכשיר: 297.7
  • דברי הנהג: "אין מצב שנסעתי במהירות הזאת"

חתמתי שקיבלתי את ההודעה בתאריך היום.

כמה שאלות/תהיות:

1. כביש 7 הוא כביש מהיר, מה המהירות המותרת בו?
  2. עקפתי משאית שהייתה בימין יחד עם לפחות 4 מכוניות אחרות, שנסעו מלפניי, כאשר האחרונה מביניהן כ-100-150 מטר מלפניי בנתיב השמאלי. כשראיתי את השוטר מבעד למשאית (השלמתי את העקיפה), ראיתי אותו רץ ומסמן לי לעצור. כך מעיד גם העד שישב לידי (קצין בדרגת סרן).
  3. כאשר עצר אותנו, אמר: "אה, זה צבאי? אז נקרא למשטרה צבאית". ולא עשה.
  4. לא נבדק שום מסמך של הרכב, רק רשיון נהיגה אזרחי שלי.
  5. השוטר רשם בדו"ח מהירות לאחר הפחתה, למרות שהממל"ז הראה 121. הוא יודע להפחית לבד?
  6. ברישום המרחק, הממל"ז נשאר שוכב על הדשבורד של הניידת, והשוטר לא נגע בו מהרגע שהראה לי את המהירות לכאורה. האם המרחק מופיע באותה חלונית של המהירות?
  7. כששאלתי אותו מתי ממל"ז אותי (כי לא היה קשר עין לפני שרץ לכיוון הכביש), והוא ענה "כשעקפת את המשאית". כששאלתי אותו האם הוא ממל"ז את המשאית, ענה "אין משאית בעולם שנוסעת 110, יש תקנה שאם מייצרים משאית שעוברת 101 קמ"ש אסור למכור אותה בשום מדינה באירופה, חוץ מהמשאיות מירוץ". פוגע באמינות שלו? במיוחד כשלפחות 4 רכבים לפניי נסעו במהירות זהה או גבוהה יותר כשעקפו את אותה המשאית?
  8. כשסיים לרשום את הדו"ח, ומסר לי אותו, ציין: "יש לך מזל שאני לא קורא למ"צ, אחרת היית בצרות צרורות". האם יש לו סמכות הרשעתית כלפיי כחייל? האם נהג כשורה מבחינתו שלא זימן מ"צ כנדרש?
  9. כששאלתי אותו אם יש על הדו"ח פרטים כדי לערער, אמר: "יש, אבל אין לך זכות, כי עוד אין לך 5 שנים רשיון", למרות שהרשיון שלי מפברואר 2005, עם עבר נקי נקי נקי. כדאי לערער אזרחית, או להישפט צבאית?

תודה לאלו שיקראו את כל זה, ועוד יהיה להם כוח לרשום משהו!

בברכה,

ניר סבירסקי.

משכנתא זה קל

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מותר לשוטר לרשום דו"ח לרכב צבאי, על אחת כמה וכמה כשמדובר ברכבי הליסינג.

השוטר לא חייב לבדוק את רשיונות הרכב הוא אמור לבדוק מי הנהג העבריין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בקשר לחלק המשפטי אין לי עצה, אבל זו חתיכת צביעות לעצור על 121 קמ"ש, ראיתי מספיק שוטרים בנתיב השמאלי הרחוק נוסעים על 130 ויותר.

פורסם

אתה צריך עו"ד, הדו"ח הזה יכול להיפסל, יש בו הרבה סטיות טכניות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם אני זוכר נכון אתה הייתה אמור לקבל בנוסף דו״ח לבן ככה נראה לי קוראים לזה במ״צ והייתה אמור להישפט ביחידה שלך, מכוון שלא קיבלת בנושא הצבאי אני חושבת שיצאת בזול. לגבי כול השאר אני ישאר את זה למבינים ממני...

יובל

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם

כביש 7 זה כביש מהיר והמהירות המותרת בו היא 100 קמ"ש.

סימון של כביש מהיר הוא בצבע כחול, ניתן להבחין בסימונים בצד הכביש (7) שנראים כך:

40X20 לש הרפסמ GIM-21.GIF 21-ג

דרך מהירה

לדעתי תוכל להמיר/לבטל את הקנס.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

אני קיבלתי דוח ממ"צ על מהירות 100 קמש בערך ואחרי הפחתה 95 בערך ומותר 65 אז זה 30 מעל המותר ובכביש היה מותר 80 אם אני זוכר נכון אז קיבלתי שלילה לחודש(רשיון צבאי) וזימון למשפט בבית דין צבאי ויצאתי עם קנס קטן ותנאי. לא שפטו אותי ביחידה..

פורסם

גם כביש איילון מסומן בכחול,

אבל המירות המותרת בו 90 קמ"ש.

מה שקובע, זה תמרור הגבלת המהירות.

אני במקומך הייתי מנסה להמיר להזהרה , אבל תעשה את זה מהר ככל האפשר.

השוטר, שהוא גם סייר בוחן עם נסיון גדול (רס"ב ) כנראה לא שם לב לחודש פברואר 2005.

אם אין לך שום עבירות תנועה (כולל דוחות חניה משטרתיים) בשנתיים האחרונות, אין שום סיבה שלא תצא עם הזהרה בלבד.

איני רואה כאפשרות ביטול דו"ח מסיבה טכנית כלשהי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חסרים כמה דברים:

- לאן הוא כיוון את הקרן?

- כמה נתיבים יש בכביש?

- האם בנתיבים שמימין לך היתה או לא היתה תנועה?

פורסם

אינני יודע מה החוקים היום אבל עד שנת 2006 (שבה בשעה טובה הישתחררתי) קיבלתי לא מעט דוחו"ת רובם על מהירות.

את כולם המרתי לדו"ח צבאי (אם אני זוכר נכון קוראים לזה דו"ח ורוד) ובהם נישפטתי או אצל המפקד הישיר שלי או בבית דין צבאי.

כמו כן הנקודות שהיו אמורות להיות על דו"ח אזרחי לא הופיעו לי ברישיון.

פורסם

אני לא יודע איפה אבל קראתי באיזשהו מקום שאם ממל"זים אותך,

ויש מכונית במרחק של 50 מטר ממך אפשר לערער על הקביעה. (תקנו אותי אם אני טועה)

אני לא בטוח בזה, חוץ מזה אני לא חושב שיש לך מה לפחד ממ"צ, לך תערער.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם
חסרים כמה דברים:

- לאן הוא כיוון את הקרן?

- כמה נתיבים יש בכביש?

1. כנראה אליי. לא ראיתי.

2. שני נתיבים.

3. כן, מימיני במקביל הייתה משאית.

משכנתא זה קל

פורסם
חסרים כמה דברים:

- לאן הוא כיוון את הקרן?

- כמה נתיבים יש בכביש?

בחלק האחורי של דוח התנועה יש רוביקות וסעיפים אותם השוטר שממל"ז ממלא או שמסמן X.

אחד הסעיפים הוא "נקודת ההצבעה האדומה הייתה מכוונת כל זמן המדידה על מרכז רכב המטרה, עד לקבלת צליל אישור מדידה".

(פועל כמו כוונת "טריג'ון שמניחים על נשקים ארוכים).

לגבי רכבים נוספים בשעות היום זה לא משנה, אלא אם כן הוא מומל"ז בלילה, כאשר בלילה הרכב צריך להיות בודד בכיוון נסיעתו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...