Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני איזה חודשיים התקנתי טרמוסטט של 82C ברכב שלי , מאחר ולא היה טרמוסטט , לפני יומיים הבחנתי בשמן שצף על המים בתוך מיכל העיבוי , ברצוני לציין שהרכב לא התחמם אף פעם, הסתכלתי על המדיד והשמן נקי ללא סימני מים , גם בפקק של מילוי השמן אין זכר לטחינה .

ברצוני לציין שאחרי התקנת הטרמוסטט , הרכב היה עומד כל הזמן על 80 מעלות יציב ((מותקן אצלי שעון חום)) , וגם שאחרי שהתקנתי את הטרמוסטט , אחרי כמה שבועות החלה הזעה קטנה מהחיבור של הראש לבלוק של המנוע בצד של הטיימנג .

אני מבין שעכשיו צריך להרים את הראש לבצע חריטה ומילוי , מאחר שכמה ממעברי השמן נפרצו , ממילא המצב היה מצריך הרמת ראש מלפני שבעיה זו צצה , מכיוון שהרכב מעשן בעת התנעה , עשן לבן , שמעיד על בעיה בגומיות שסתומים ,וכל כמה חודשים גם הפלגים היו נרטבים בשמן .

השאלה שלי אליכם,

מה כדאי לעשות ?

האם לשפץ את הראש ולהחזיר ?

או שצריך גם להחליף רינגים ?

בטסט האחרון לפני כמה חודשים הרכב עבר את בדיקת העשן ללא שום בעיה , האם זה מעיד על מצב תקין של רינגים ?

תודה לעוזרים.

HONDA CIVIC LS

פורסם

הרכב מאבד מים?

כל הבעיה בעסק הזה שהמצב יהיה הפוך, זאת אומרת שיחדרו מים לשמן והנזק יהיה גדול בהרבה.

אני לא רואה שום סיבה לא לתקן. זאת ועוד אתה עושה את רוב העבודה:-).

בהצלחה והמשך לעדכן.

פורסם

אין שום איבוד של מים .

אני מחכה שיהיה לי שבוע פנוי , כי עכשיו אני לא יכול להשבית את הרכב , עכב לימודים ועבודה.

אני אמשוך את המצב עוד חודש , אני חושב שלא יגרם נזק גדול למנוע.

מתי שאני מתחיל את הפרוייקט אני אדאג לתמונות .

עוד חוות דעת יתקבלו בשמחה :-P.

HONDA CIVIC LS

פורסם

לפי דעתי כדי רק לשפץ את הראש במיוחד אם אין סימנים לנזק במנוע עצמו. מצפה לראות את הפרויקט , בהצלחה!!!

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

למישהו יש מושג מה גרם לתופעה זו ?

שביום אחד בהיר הופיע שמן בתוך המים ?

למרות שהמנוע לא התחמם כלל , (אני תמיד שם עין על שעון החום בכל רכב שאני נוהג בו .)

HONDA CIVIC LS

פורסם

היתה לי את אותה הבעיה ברכב הישן... זאת פריצה בפקום ראש כדאי לתקן בהקדם אחרת ילך המנוע בסוף כמה שיותר אתה סוחב את זה ככה הנזק גדל עד שלבסוף הראש מנוע לא יהיה ניתן לתיקון והצנרת מים תקבל נזק גדול (Zה מה שקרה לי ברכב הישן סוזוקי סויפט שנת 92)

פורסם

לפני שאתה מוריד ראש מנוע..שמן במים יכול להיות עניין פשוט או מסובך יותר מאשר רק אטם ראש.

• הזכר, האם מולא בטעות שמן מנוע לפתח מילוי הנוזל קירור? אם לא חסר שמן מנוע זה אולי הגורם.
  • אם יש מקרן שמן מנוע המקורר עם ע"י מערכת הקירור יש לבדוק אותו תחילה.
  • אם תקין או אין מקרן השלב הבא הוא הכרות הרכב, יש לפעמים אטמים בסעפת או בבית התרמוסטט שמפרידים בין מים לשמן ויש לפתוח לבדוק אותם.
  • אם תקין, מורידים ראש מנוע ומחפשים פגיעה או עוות באטם המתכתי או הגמיש של מעבר שמן באטם ראש. לרוב עקב בלאי או התחממות בעבר האטם הזה מתעוות ומאפשר מעבר שמן מנוע למערכת הקירור.
  • אם אטם הראש נמצא תקין והראש מנוע ישר החשד הבא נופל על סדק בבלוק המנוע או בראש המנוע, ביצקת עצמה ולכך דרוש להעביר את חלקי המנוע לבית מלאכה לביצוע בדיקה בלחץ.

פורסם

תודה דניאל על ההתייחסות .

כל מה שרשמת נבדק .

היום הורד הראש ,ואיך שחשבתי , אטם ראש לא פרוץ , אלא מפורר .

מחר אני שולח אותו לחרט , שיעשה יישור , ויחליף לי גומיות שסתומים ויבדוק מובילי שסתומים , עכב היותן במצב לא הכי טוב .

מצרף כמה תמונות , בקרוב אעלה פרוייקט מסודר להחלפת אטם ראש.

יש לי שאלה :

בשסתומי הפליטה רואים מעין אבנית שהצטברה על השסתומים , האם זה תקין ?

DSC00494.jpg

DSC00495.jpg

DSC00497.jpg

DSC00499.jpg

DSC00505.jpg

DSC00501.jpg

DSC00507.jpg

HONDA CIVIC LS

פורסם

עוד שאלה ,

בתמונות למעלה , שרואים בהם את מכסה השסתומים מפורק , יש מעין מכות כאלה על הפסנתר , מה זה יכול להיות ?

לא היה רעש שסתומים חריג בכלל !

HONDA CIVIC LS

פורסם

ה"אבנית" על השסתומים לדעתי זה תקין, מברשת פלדה מסתובבת תבריש את השסתומים ותחזיר אותם כמו חדשים.

הראש במצב לא טוב הוא זקוק למילוי ויישור רואים מעט איכולים סביב המעברים.

להחליף גומיות שסתומים זה ממש לא בעיה, צריך מכווץ קפיצי שסתומים וגומיות חדשות.

בכל מקרה אתה שולח את הראש לבעל מקצוע אז הוא כבר יוכל לטפל בהכל מכה אחת.

על איזה דפיקות בפסנתר אתה רואה? כי אני עדיין לא הבחנתי.

פורסם

תודה יקיר על התגובה ,

אני מעלה תמונה יותר קרובה.

זה נראה לי סתם קילופים מאשר פגיעות , כי פשוט אני שום דבר שיכול לפגוע בפסנתר מלעמה .

DSC00498.jpg

HONDA CIVIC LS

• תוכן חדש...