Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

volvo 240 שנת1980 - דלק ותוסף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב חזר לכביש לפני כחודש אחרי העדרות של כשנתיים. ברכב הוחלפו פלגים וחוטי הצתה

ונעשה תזמון הצתה אבל המנוע לא עובד עגול...מתקשה בהאצה..רועד בסרק.

א. באיזה דלק להשתמש ?

ב. מה התוסף המומלץ לניקוי פיח אפשרי מראשי הבוכנות ?

תודה.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

שלום רב !

אוקטן 95 בלבד,ואינך זקוק לתוסף דלק כלשהו , או לאשלגן !

עדיין לא דיווחת מה תוצאות" ונפלאות התוסף", שהוספת במוסך, בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=306991

וכבר אתה מחפש תוספים נוספים,"שיעשו ברכב פלאים", ויחזירו לרכב את נעוריו, יעלו וישפרו את הקומפרסייה, ויקטינו את תצרוכת הדלק?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה כתב :"וכבר אתה מחפש תוספים נוספים,"שיעשו ברכב פלאים", ויחזירו לרכב את נעוריו, יעלו וישפרו את הקומפרסייה, ויקטינו את תצרוכת הדלק? "

מהיכן אתה '"שואב "" את המסקנה הזו ?

ראשית- כתבתי שלפני נסיעה של כ300-400 קמ לא יהיו לי מסקנות, הרכב נסע מאז כ250 ק"מו אבל רק 105קמ

עם ספידומטר תקין (לאחר שהוחלף כבל אצל דני ספידומטרים בנתניה ). מה לעשות רכב אספנות לא ממש חורך אספלט....ואני רגיל לצבור עובדות לפני שאני מפרסם מסקנות!

שנית- תגובות ואיסוף נתונים בפורום לוקחים זמן. וודאי יש קוראים שאינם מעיינים בפורום אספנות ולא למדו על הבעייה שם...

כך שבהמשך ובמקביל ללימוד התנהגות הרכב וצריכת הדלק שלו, אני מנסה גם לאסוף "המלצות /חוויות " של כאלו שהתנסו בתופעות דומות...

עיניינית ותחושתית אין ברכב עדיין שיפור משמעותי. האצה ועליות קשות לו גם במנוע חם...ואני ער לעובדה שהמנוע בן 30 שנה,

אולי 90 כוחות סוס, לטונה וחצי משקל והנעה /הנאה אחורית...

פורסם

שלום רב !

שכחת פרט חשוב, שאני פעיל בפורום טכני , וגם בפורום אספנות, ולכן אני מכיר את כל השרשורים הקודמים, שפתחת בנוגע לוולוו,וגם מהודעה פרטית ששלחת אלי בנוגע לבעייות קומפרסייה, חוסר סחיבה, רכב עצל, ותצרוכת דלק גבוהה.

מה לעשות שאני ציפיתי, שבעקבות הטיפול המסור שקיבלת במוסך שהומלץ על ידי נמרוד רחמימוב, בן דור בנווה נאמן, ולאחר שהוא הוסיף לך תוסף לדלק, תורגש מיידית שיפור בסחיבה בתצרוכת הדלק, ובעצלנות הרכב,אך אתה בעצמך יצאת מהמוסך, עם טוב על השפתיים, אך עם שאלה שנשאלה באוויר"השאלה האם פתרנו את הבעייה עדיין פתוחה"...

ולכן אני תמה שאתה ממשיך לשאול על תוספחם לדלק, שלדעתי הבלתי מחייבת ובלתי מקובלת, הקשר בין התוספים לחיסכון בדלק ולשיפורהתאוצה, הוא מקרי בהחלט. הנזק שנגרם הוא לעומת זאת וודאי !!

חבל רק שבביקורך אצל דניאל ספידומטרים המקצוען,באזור התעשייה הישן בנתניה, לא מסרת לו דש חם ממני, ולא קפצת אלי, לבדיקה לא מחייבת של הבעייה ברכבך, והיית גם מתכבד בקפה ע"ח הבית ?

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה כבר יצאתי מורווח! את המשפט הזה הקשר בין התוספים לחיסכון בדלק ולשיפורהתאוצה, הוא מקרי בהחלט. הנזק שנגרם הוא לעומת זאת וודאי !!

לא זוכר שקראתי קודם.

דווקא תכננתי לבוא לבקר אבל נהיה מאוחר והיה לי ארוע חשוב בווינגייט ולפני שיש לי נתון בדוק על צריכת הדלק

מה יש לי "לשגע" אותך?

פורסם

עדכונים:

לאחר כ350 ק"מ נסיעה (250 קמ עם ספידומטר ׂׂ) המצב נראה כך

* רעידות בסרק- הרכב רועד והמנוע לא עובד עגול גם כשהוא חם. בעיניין זה הטיפול בהוד השרון

לא הועיל. ׁ(וסביר להניח שהוא רועד גם בטורים יותר גבוהים )

* חוסר סחיבה - מסתבר שהרכב|"עצל " בעיקר עם מנוע קר ובהתחלה....עם מנוע חם בד"כ מגיב

מוריד הילוך ומאיץ. הרכב לא נבדק למהירות מעל 100 קמש)

* צריכת דלק- 20% עירוני והשאר בין עירוני 7.8 ק"מ לליטר. אני מניח (על סמך מדידה קודמת

מעל 8.3 בנסיעה בין עירונית על קמ80 ) בתחום זה נראה שהטיפול בהוד השרון + ההערכה שלאחר נסיעה המצב ישתפר

נכונים.

קומפרסיה וואקום וטרמוסטט- טרם נבדקו

פורסם

שלום רב !

היום טיפלתי בוולוו זה לשלך שנת יצור 84.

הרכב הגיע אלי , בגלל תלונה על התנעה קשה במנוע קר וחם גם יחד, במנוע קר ההתנעה ארוכה ומתמשכת שגורמת לשחיקה בבנדיקס של הסטרטר, והרכב כבד ולא סוחב, תצרוכת הדלק בשמיים , הרכב מסריח מדלק, וסרק לא יציב, ומורגש היטב בשיוב לדרייב.

הקרבורטור שופץ, המנוע מתניע בנגיעה במפתח, הרכב מאיץ כמו רכב חדש, מנוע 2000 מוזרק לשעבר.

עדכון לגבי התנעה במנוע קר ידווח לי מחר ואחזור לעדכן בפורום.

בברכה

צביקה

פורסם

היי צביקה

כרגע באופן אישי חשוב לי לדעת מה צריכת הדלק של הוולו 84 הנדונה (נסיעה רציפה של לפחות כ50 קמ במהירות 80 ).

תודה

פורסם

שלום רב !

צר לי, אך הרכב נוסע כל יןום מנתניה, לצומת הכניסה לכביש 6, ומשם בעל הרכב נוסע באוטובוס, ואשתו לאחר שהקפיצה אותו, נוסעת לעבודתה.

הוא לא נוהג לבדוק תצרוכת דלק, אך לאחרונה, הוא גילה שקצב מלוי הדלק ניה רצחני ולא סביר, והמחוג ידד בתדירות גבוהה.

אני אבקשו למדוד תצרוכת דלק במדוייק.

אך יש כלל שאומר באם הרכב כבד, וחלה ירידה בסחיבה, הרכב יגיע לכל מהירות אך תוך מאמץ יתר, שיתבטא בלחיצת יתר על דוושת התאוצה, ומכאן בא ביזבוז הדלק.

באם לאחר שיפוץ קרבורטור, ושיפור התאוצה, יש ירידה בלחיצה על דוושת התאוצה, אוטומטית תצרוכת הדלק, יורדת משמעותית.

בברכה

צביקה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
היי צביקה

כרגע באופן אישי חשוב לי לדעת מה צריכת הדלק של הוולו 84 הנדונה (נסיעה רציפה של לפחות כ50 קמ במהירות 80 ).

תודה

שלום רב !

יש עדכון . הלקוח הגיע אלי לביקור ידידותי, ואלה הממצאים:

ראשית מדובר בוולוו 244 ולא 240, מנוע 2000 גיר אוטומטי.

נתונ צריכת הדלק

5 קילומטר לליטר, לפני הטיפול בקרבורטור, 7.5 קילומטר לליטר, לאחר הטיפול, אחוז השיפור 50 אחוז, האם ההשקעה בקרבורטור ללא תוספים היתה כדאית, תחליטו בעצמכם.

יש לציין שתנאי הנסיעה הם עירונית נטו, ממרכז נתניה דרך כעשרה רמזורים לפחות, דרך בית ליד, כפר יונה, לחיבור לכביש 6.

ובחזרה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...