Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני יודע שדיברו הרבה על הנושא של עד 10K אבל הרצתי חיפוש פעמים רבות על דגמים שונים, ואינני מצליח למצוא רכב שעונה לדרישות חד משמעית.

קצת על עצמי ועל הדרישות מהרכב:

אני צעיר וחסר ניסיון, מחפש רכב (או יותר נכון תוהה האם ישנו רכב כזה) אמין שלא יעשה בעיות מעבר לטיפולים תקופתיים, זול מבחינת טיפולים, חסכוני בדלק, לא חייב שיהיה חזק ומהנה, מיועד בעיקר לנסיעות עירוניות קצרות, בתקציב עד 10K+-.

הבעיה שקצת הלכתי לאיבוד...

יש כ"כ הרבה דגמים שקשה לדעת מה לבחור, וחוץ מזה אף אחד לא מומלץ במיוחד.

יש הרבה שממליצים על שרייד ועל סוויפט, אך אני קצת חושש מהשנתונים הנמוכים.

קליאו, ופג'ואים למיניהם, יש הרבה שנראים שמורים ויפים, אך לפי מה שהבנתי צרפתים לא אמינים.

פיאט פונטו גם לא נחשב אמין.

סופר לנסר צריכת דלק גבוהה.

שברולט קאוואליר גם צריכת דלק גבוהה.

יונדאי לנטרה כנ"ל.

מה נשאר?

האם בכלל יש רכב בתקציב הזה שלאחר בדיקה חיצונית, ובדיקת מוסך, ניתן לקנות אותו בלב שלם ללא דאגה? (במידה והוא עבר את הבדיקה יחסית בהצלחה)

תודה לכל העוזרים!

פורסם

האם בכלל יש רכב בתקציב הזה שלאחר בדיקה חיצונית, ובדיקת מוסך, ניתן לקנות אותו בלב שלם ללא דאגה? (במידה והוא עבר את הבדיקה יחסית בהצלחה)

אין דבר כזה, לא בתקציב שלך.

ברור שבאופן תיאורתי יש סיכוי שתצליח למצוא רכב יד ראשונה מזקן שנסע ברכב 20 קילומטרים בשבוע, טיפל ברכב פעמיים בשנה במוסך מורשה היבואן, כיסה אותו בשמונה כיסויים מפני השמש וחנה רק בחניות מקורות תוך כדי שהוא קושר חמישה רוטויילרים מאולפים מסביב לרכב ויורד פעמיים בשעה לפטרל מסביב לרכב, רק ליתר ביטחון.

בתכלס, הסיכוי שלך למצוא רכב כזה די קטן. וגם אז, סיכוי סביר שמתישהו לאחר הרכישה יהיה לך בעיות ותקלות מעבר לטיפולים שוטפים. אלו החיים עם רכב ישן ומשומש.

עזוב אותך ממה שנחשב אמין ומה שלא נחשב אמין. למעט מקרים חריגים (שככל הנראה לא רלוונטיים עבורך בכל מקרה), מה שמשפיע על האמינות של רכב ישן ומשומש זה המצב המכני שלו ולא הדגל של המדינה בה יוצר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מי שצפה בתמונות מהתאונה בכביש מספר 1 , יכול לראות בוודאות שהרכבים הישנים שהיו בתאונה הפכו לכדור של נייר כסף , ואילו הרכב החדש יותר לפי דעתי הפוגע קיבל פגיעה בחלק הקידמי ושם זה נעצר.

אפילו שלא מדובר ברכבים שנחשבים בטיחותיים ביותר כמו היפניות למינהם הם בטוח יותר בטחותיים מהישנים.

בקיצור אין חיה כזאת רכב אמין חסכוני ובטיחותי ב10 K .

נסה לחסוך עוג איזה 20K לפחות , חבל לסכן את החיים .

פורסם
אני ממליץ לך על פורד פיאסטה 98-99 מנוע 1300 סמ"ק פשוט ואמין מאד רכב שבנוי היטב ויחסית די בטוח לנהג חסר ניסיון.

תודה,

אשמח אם תפרט קצת על ניסיון עם הרכב, בעיות שנתקלת בהם וכו'.

אין דבר כזה, לא בתקציב שלך.

ברור שבאופן תיאורתי יש סיכוי שתצליח למצוא רכב יד ראשונה מזקן שנסע ברכב 20 קילומטרים בשבוע, טיפל ברכב פעמיים בשנה במוסך מורשה היבואן, כיסה אותו בשמונה כיסויים מפני השמש וחנה רק בחניות מקורות תוך כדי שהוא קושר חמישה רוטויילרים מאולפים מסביב לרכב ויורד פעמיים בשעה לפטרל מסביב לרכב, רק ליתר ביטחון.

בתכלס, הסיכוי שלך למצוא רכב כזה די קטן. וגם אז, סיכוי סביר שמתישהו לאחר הרכישה יהיה לך בעיות ותקלות מעבר לטיפולים שוטפים. אלו החיים עם רכב ישן ומשומש.

עזוב אותך ממה שנחשב אמין ומה שלא נחשב אמין. למעט מקרים חריגים (שככל הנראה לא רלוונטיים עבורך בכל מקרה), מה שמשפיע על האמינות של רכב ישן ומשומש זה המצב המכני שלו ולא הדגל של המדינה בה יוצר.

כמובן שתלוי איך טיפלו ברכב,

יכול להיות מצב של רכב אמין שטיפלו בו גרוע והזניחו אותו, מול רכב פחות אמין אבל שמור ומטופל, שהוא הבחירה הכדאית.

אך בכל זאת ישנם חברות או דגמים, שלא משנה באיזה מצב הם, מומלץ להתרחק מהם.

מי שצפה בתמונות מהתאונה בכביש מספר 1 , יכול לראות בוודאות שהרכבים הישנים שהיו בתאונה הפכו לכדור של נייר כסף , ואילו הרכב החדש יותר לפי דעתי הפוגע קיבל פגיעה בחלק הקידמי ושם זה נעצר.

אפילו שלא מדובר ברכבים שנחשבים בטיחותיים ביותר כמו היפניות למינהם הם בטוח יותר בטחותיים מהישנים.

בקיצור אין חיה כזאת רכב אמין חסכוני ובטיחותי ב10 K .

נסה לחסוך עוג איזה 20K לפחות , חבל לסכן את החיים .

שים לב שעל בטיחות בכלל לא דיברתי.

אני מבין שרכבים חדשים בטיחותיים יותר, הם גם מאובזרים יותר, נוחים יותר, יפים יותר, מהנים יותר, וכו'.

אבל מה לעשות שלא לכולם יש כסף...

הפורד פיאסטה בהחלט נראה מרשים.

ראיתי שנתונים גבוהים (יחסית) במחירים מצוינים, וישנם רכבים שנראים מעולה (לפחות בתמונות ביד 2).

פורסם

ערב רב

חפש פולו קלאסיק בסביבות שנת 98 דיזל

שמור במצב טוב

זה עונה על התקציב, וזה חסכוני ברמות של 1:18

גם אם נסע 200,000 ומעלה, קטן עליהם.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

אל תתפלא אבל אני הייתי הולך על סקודה ניו פליסיה 1.6 שנת 1999 - 2000.

רכב אמין ( מנוע וגיר VW ), בטיחותי, זול לאחזקה, צריכת דלק נמוכה ועוד ועוד .. זכה באירופה להמון פרסים..

קח אחד לנסיעת מבחן , אתה תתלהב.

גולף לעניים.8)

( רק שתדע שהפליסיה מגיעה רק עם גיר רגיל ).

פורסם
שלום לחברי הפורום,

אני יודע שדיברו הרבה על הנושא של עד 10K אבל הרצתי חיפוש פעמים רבות על דגמים שונים, ואינני מצליח למצוא רכב שעונה לדרישות חד משמעית.

קצת על עצמי ועל הדרישות מהרכב:

אני צעיר וחסר ניסיון, מחפש רכב (או יותר נכון תוהה האם ישנו רכב כזה) אמין שלא יעשה בעיות מעבר לטיפולים תקופתיים, זול מבחינת טיפולים, חסכוני בדלק, לא חייב שיהיה חזק ומהנה, מיועד בעיקר לנסיעות עירוניות קצרות, בתקציב עד 10K+-.

הבעיה שקצת הלכתי לאיבוד...

יש כ"כ הרבה דגמים שקשה לדעת מה לבחור, וחוץ מזה אף אחד לא מומלץ במיוחד.

יש הרבה שממליצים על שרייד ועל סוויפט, אך אני קצת חושש מהשנתונים הנמוכים.

קליאו, ופג'ואים למיניהם, יש הרבה שנראים שמורים ויפים, אך לפי מה שהבנתי צרפתים לא אמינים.

פיאט פונטו גם לא נחשב אמין.

סופר לנסר צריכת דלק גבוהה.

שברולט קאוואליר גם צריכת דלק גבוהה.

יונדאי לנטרה כנ"ל.

מה נשאר?

תודה לכל העוזרים!

כמי שנהג כמה שנים טובות על פסאט CL 1.8 ידני 1994 (צורה חדשה), הרכב הזה סוס עבודה ודי בטיחותי (שתי כריות אוויר ושלדה גדולה ומאסיבית).

לגבי צריכת הדלק הוא לא מאוד חסכוני, אבל גם לא שותה דלק כמו שחושבים (במיוחד הדגם הידני). יש גם לציין שהאוטו אמין ביותר. במשך 7 שנים, נכנסתי איתו רק פעם אחת למוסך (משאבת דלק). חוץ מזה, רק טיפולים שוטפים.

כיום אני נוסע על אודי 80 ומאוד נהנה (עלה לי פחות מ- K10). זה הכי הרבה אוטו שאתה יכול לקבל בכסף שלך. שוב, לא מאוד חסכוני, אבל בתקציב כזה אתה מבין שאתה צריך להתפשר על משהו.

אודי 80 ידנית 1991 1.6i 102hp הזרקה חד נקודתית K-Jetronic

Vorsprung durch Technik

פורסם

כמובן שתלוי איך טיפלו ברכב,

יכול להיות מצב של רכב אמין שטיפלו בו גרוע והזניחו אותו, מול רכב פחות אמין אבל שמור ומטופל, שהוא הבחירה הכדאית.

אך בכל זאת ישנם חברות או דגמים, שלא משנה באיזה מצב הם, מומלץ להתרחק מהם.

אבל במציאות בה אנחנו חיים כנראה שיהיה לך קשה מאוד לדעת איזה רכב הוזנח ואיזה טופל בצורה טובה, במיוחד כשמדובר ברכבים ישנים כל כך שכבר מזמן יצאו משגרת טיפולים מקיפה. מעטים האנשים שמטפלים ברכב ששווה 10K ש"ח בתחזוקה קפדנית, זה עולה יותר מהרכב.

לגבי הדגמים - אם קראת את השרשור עד כה אז בטח כבר ראית שעפו לכיוונך כל מיני הצעות שונות ומשונות, מפיאסטה ועד אודי 80. זה לא רציני לתת לך רשימה של דגמים ש"אסור בשום פנים ואופן לקנות". כמעט כל רכב שתמצא יוכל לענות לדרישות הבסיסיות שלך כל עוד טופל כהלכה בעבר והוא במצב מכני סביר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מודה לכולכם על התגובות הנדיבות.

ערב רב

חפש פולו קלאסיק בסביבות שנת 98 דיזל

שמור במצב טוב

זה עונה על התקציב, וזה חסכוני ברמות של 1:18

גם אם נסע 200,000 ומעלה, קטן עליהם.

שא ברכה

הפולו מאוד מעניינת, רציתי לשאול מה עם גרסאות הבנזין (החיפוש הניב תוצאות מחולקות לגבי אמינות) בהיבט האמינות ומחיר החלקים/ טיפולים?

אל תתפלא אבל אני הייתי הולך על סקודה ניו פליסיה 1.6 שנת 1999 - 2000.

רכב אמין ( מנוע וגיר VW ), בטיחותי, זול לאחזקה, צריכת דלק נמוכה ועוד ועוד .. זכה באירופה להמון פרסים..

קח אחד לנסיעת מבחן , אתה תתלהב.

גולף לעניים.8)

( רק שתדע שהפליסיה מגיעה רק עם גיר רגיל ).

אשמח לגיר רגיל. ראיתי כמה ניו פליסיות שמורות. היא באמת אמינה?

אני ממליץ לך על פורד פיאסטה 98-99 מנוע 1300 סמ"ק פשוט ואמין מאד רכב שבנוי היטב ויחסית די בטוח לנהג חסר ניסיון.

אכן, בינתיים הפיאסטה היא הכיוון.

תנסה לחפש סוזוקי באלנו בשנתונים 95-96 רכב די אמין..

לא מצאתי ידנית עם קילומטראג'/ מס' ידיים נמוך (יחסית).

גם לנסר די אמינה למרות שהיא עגלה בלי סוס.

עידן

כנ"ל לגבי הלאנסר. יש הרבה שחוטות וקרועות ע"י בני דודים.

כמי שנהג כמה שנים טובות על פסאט CL 1.8 ידני 1994 (צורה חדשה), הרכב הזה סוס עבודה ודי בטיחותי (שתי כריות אוויר ושלדה גדולה ומאסיבית).

לגבי צריכת הדלק הוא לא מאוד חסכוני, אבל גם לא שותה דלק כמו שחושבים (במיוחד הדגם הידני). יש גם לציין שהאוטו אמין ביותר. במשך 7 שנים, נכנסתי איתו רק פעם אחת למוסך (משאבת דלק). חוץ מזה, רק טיפולים שוטפים.

כיום אני נוסע על אודי 80 ומאוד נהנה (עלה לי פחות מ- K10). זה הכי הרבה אוטו שאתה יכול לקבל בכסף שלך. שוב, לא מאוד חסכוני, אבל בתקציב כזה אתה מבין שאתה צריך להתפשר על משהו.

חלקים לאודי יקרים, לא?

כמה פחות או יותר צריכת הדלק של הפסאט? היא נראית מאוד מרשימה.

אבל במציאות בה אנחנו חיים כנראה שיהיה לך קשה מאוד לדעת איזה רכב הוזנח ואיזה טופל בצורה טובה, במיוחד כשמדובר ברכבים ישנים כל כך שכבר מזמן יצאו משגרת טיפולים מקיפה. מעטים האנשים שמטפלים ברכב ששווה 10K ש"ח בתחזוקה קפדנית, זה עולה יותר מהרכב.

לגבי הדגמים - אם קראת את השרשור עד כה אז בטח כבר ראית שעפו לכיוונך כל מיני הצעות שונות ומשונות, מפיאסטה ועד אודי 80. זה לא רציני לתת לך רשימה של דגמים ש"אסור בשום פנים ואופן לקנות". כמעט כל רכב שתמצא יוכל לענות לדרישות הבסיסיות שלך כל עוד טופל כהלכה בעבר והוא במצב מכני סביר.

כמובן שאתה צודק. אך, ישנם לא מעט דגמים ומכוניות שונות אשר נולדות עם מחלות ילדות, שחלקן חוזרות גם בעתיד. ישנם שפע של מכוניות אשר יוצרו עם מגבלות ש"הורסות" את החבילה הכללית של הרכב. לדוגמא, הגיר האוטומטי של פורד אסקורט, הליקוי באמינות של פיאט אונו ועוד.

ראיתי גם שפע של קליאו משנים 98+-, בעלות מס' ידיים נמוך וקילומטראג' מאוד נמוך. מה לגביהן? הם הקליאו תעשה את העבודה?

כמו כן, ראיתי גם די הרבה פורד אסקורט אריקה, בעלי ידיים מאוד נמוכות וק"מ הכי נמוך בלוח לעומת רכבים באותה שנה. בחיפוש, לא מצאתי הרבה מידע לגבי הדגם. אשמח לכל מידע.

תודה רבה לכל המגיבים.

פורסם

אי אפשר לאכול את כל הפירורים בעוגה והיא תישאר שלמה,אין דבר כזה רכב ישן ללא בעיות,אין לדעת למה לצפות,אם אתה רוצה רכב חביב מאוד אז המלצה שלי תחפש סיאט איביזה שמורה בלי יותר מדי ק"מ ותהנה לך.

• תוכן חדש...