Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מחפש Datasheet של רכיב אלקטרוני מסויים (אני משער שמדובר ברכיב הגברה) של חברת פנסוניק מדגם AN7550NZA. דרך גוגל אני לא מצליח להגיע לשום קובץ :shock:

תודה לעוזרים,

איתמר.

DDD.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא בטוח שמישהו מהמשפחה יעזור לי, אני חושב שכדאי את ה PDF הספציפי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, הרכיב הינו מגבר שמע המיועד למערכות שמע לרכב וקשה להשיגו בימינו.

הרכיב AN7551Z הינו בול כמו הרכיב AN7550 רק הרגלים הפוכות.

מצד ימין רגל מספר אחד.

חפש את דף הנתונים של AN7551.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק, קיוותי שהישועה תגיע ממך :wink:.

אז אם אתה אומר שמדובר באותו רכיב רק עם רגליים הפוכות, אני מבין שמתח הכניסה של הסיגנל אל הצ'יפ עומד על 34mV? צירפתי את ה PDF שלו.

אני שואל את זה מהסיבה שאני מעוניין לבטל את הצ'יפ ברדיו דיסק המקורי של הרכב ולקחת את הסיגנל מהכניסה אליו ע"מ להוציא RCA למגבר חיצוני.

הפעולה הזאת נשמעת פשוטה לכאורה, אך ראיתי פרוייקט דומה בו השתמשו בנוסף בקבלים ע"מ לנטרל DC OFFSET. מה זה DC OFFSET ואיך ניתן לחשב את ערך הקבלים שצריך, אם בכלל?

תודה,

איתמר.

an7551z_199142.pdf

פורסם

אתה בעצם רוצה לבטל את המגבר הספק ולקחת את הסיגנל ממוצא ה- Pre Amp (קדם מגבר).

DC offset הינו רמת DC עליה רוכב הסיגנל. אם אני מנחש נכון הסיבה להמצאותו היא כדי להימנע מאספקת מסילת מתח שלילית למגבר ההספק ואכן במגבר הספק שאתה מדבר עליו אין מסילת מתח שלילית. אם דרוש הסבר נוסף תגיד.

לגבי קבלים אם תצרף קישור לפרויקט עליו דיברת יהיה קל יותר לענות לך. ברמת העיקרון קבלים אלקטרוליטיים מסוג NP (ללא קוטביות) בערך גבוהה אמורים לעשות את העבודה. קבלים אלו אתה שם בטור לסיגנלים של שני הערוצים.

אגב באיזה HU מדובר? אולי אפשר להשיג סכמה שלו.

להלן סכמת חיבורים של הרכיב שלך:

attachment.php?attachmentid=188545&stc=1&d=1265479625

an7550.jpg

פורסם
אתה בעצם רוצה לבטל את המגבר הספק ולקחת את הסיגנל ממוצא ה- Pre Amp (קדם מגבר). בדיוק.

DC offset הינו רמת DC עליה רוכב הסיגנל. אם אני מנחש נכון הסיבה להמצאותו היא כדי להימנע מאספקת מסילת מתח שלילית למגבר ההספק ואכן במגבר הספק שאתה מדבר עליו אין מסילת מתח שלילית. אם דרוש הסבר נוסף תגיד. זה נשמע כמו סינית מדוברת :wink:

לגבי קבלים אם תצרף קישור לפרויקט עליו דיברת יהיה קל יותר לענות לך. ברמת העיקרון קבלים אלקטרוליטיים מסוג NP (ללא קוטביות) בערך גבוהה אמורים לעשות את העבודה. קבלים אלו אתה שם בטור לסיגנלים של שני הערוצים. ערך גבוהה מבחינת מתח או קיבול? מאוד קשה למצוא קבלים בי פולאריים בקיבולת גבוהה בארץ. בפרוייקט שאני מדבר עליו הוא דווקא אמר שאפשר להשתמש בקבלים רגילים. אני אנסה לחפש את השרשור ההוא, הוא שמור במועדפים של מחשב אחר.

אגב באיזה HU מדובר? אולי אפשר להשיג סכמה שלו. מדובר ברדיו דיסק של טויוטה יאריס תוצרת חברת Matsushita

מדגם CQ-MS0371AK. גם כאן גוגל לא עזר.

באדום.

תודה!

איתמר.

עריכה: מצאתי את השרשור, שים לב לסעיף 3: http://www.msprotege.com/forum/showthread.php?t=123620193

פורסם

לא יודע אם הספקת לשים לב אבל ערכתי את ההודעה הקודמת וצרפתי סכמת חיבורים מדוייקת של הרכיב שלך.

לעניינינו-

סיגנל אודיו שהולך לרמקול הוא סיגנל ללא רכיב DC ממוצע. כלומר אות השמע נע סביב רמת מתח האפס.

משהו כזה:

attachment.php?attachmentid=188554&stc=1&d=1265480589

בכדי להגביר אות כזה דרוש מגבר שמקבל אספקת מתח גם חיובית וגם שלילית. מאחר ולא נוח לייצר מתח שלילי (ופעם זה היה גם מסובך, לפני עידן הממירים הממותגים) נהוג להרים את הסיגנל לרמת DC ואז מקבלים משהו כזה:

attachment.php?attachmentid=188555&stc=1&d=1265480589

את הסיגנל הזה מריצים בכל דרגות ההגברה/עיבוד ולבסוף, לפני היציאה לרמקולים מורידים את רמת ה- DC בעזרת קבלים.

עד כאן תיאוריה.

ערך גבוה מבחינת קיבול. כשאני אומר גבוה אני מתכוון מעל 1uF (לא יודע להגיד כמה), לא גבוה במונחים שלכם. אתה צודק שקצת קשה להשיג אותם אבל בהחלט ניתן גם בארץ. אני לא יודע למה בדיוק הוא התכוון בפרויקט אבל יש כאלה שבמקום לשים קבל NP הם שמים שני קבלים בטור, גב אל גב. זה עובד אבל מעוות קצת את הסיגנל היות והקבלים הסטנדרטיים אינם מדוייקים בקיבול שלהם. לכן תקבל הנחתה שונה כאשר הסיגנל בחלק השלילי לעומת כאשר הוא בחלק החיובי. טרם עברתי על הקישור שהוספת.

g1.jpg

g2.jpg

פורסם

אם אני מבין נכון הסיבה שלא חייבים להשתמש בקבלי NP היא שלסיגנל עדיין יש רמת DC, לכן הקוטביות לא מתהפכת ואנו עדיין עובדים בתחום שהקבל מתפקד כקבל. זה לעומת מקרים כמו מסננים לטו'יטרים וכאלה ששם אין כבר רמת DC וחייבים קבלי NP.

בכל מקרה אני עוד צריך לבדוק את זה.

בינתיים מצאתי לך את זה:

http://www.wolfsonmicro.com/uploads/documents/en/WAN0176.pdf

ואם תחפש מידע ברשת על DC block ו- AC coupling תמצא מידע רב לבחירת הקבלים.

פורסם

אביב, האם שמת לב שבדף הנתונים של הרכיב AN7551 רשום שהרכיב דומה לרכיב AN7550 ?

בכול מקרה תיאור הרגלים קצת שונה משום מה בכול דף נתונים נוסף שאני מוצא ברשת.

AN7550NZ.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

בהנחה שחברי האלקטרונאי המדופלם יבין מה צריך לעשות עם הקבלים, איך ניתן לאתר את רגלי הכניסה לצ'יפ לאור השרטוטים המבלבלים ומה המתח שם?

איתמר.

פורסם

בסה"כ מדובר באחת משתי תצורות- סידור פינים ישר או הפוך.

חברך המדופלם יוכל לזהות בנקל באילו משתי התצורות מדובר, על פי החיבורים במעגל. למשל אלימינציה של מיקום רגלי המתח והאדמה תוכל לתת את התשובה מיידית.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הקפצה :wink:

בדרך לא דרך חבר שלי הצליח למצוא את ה Service Manual של הרדיו של הרכב שלי, ומצאנו כי ישנו רכיב העונה לשם E-VOL שהוא למעשה הרכיב (הפרוססור?) שנמצא לפני צ'יפ ההגברה. מה שאני לא הצלחתי להבין זה מה המתח שהוא מוציא.

אני מצרף את קובץ ה PDF של צ'יפ ה E-VOL. אשמח אם מישהו יוכל לומר לי מה מתח היציאה ממנו.

תודה,

איתמר.

EVOL.JPG

m62435_212601.pdf

פורסם

תסתכל בעמוד 6, בערך באמצע העמוד. יש פרמטר שנקרא Vom Maximum output voltage ולידו מצויין המתח הנומינלי והמתח המינימלי של היציאות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ראיתי את זה והייתי אופטימי. 1.8-2.2V זה די והותר.

הנקודה היא שלפי ה PDF של צ'יפ ההגברה, מתח הכניסה שלו עומד סביב ה 40mV, וזה לא מספיק כדי להניע מגבר חיצוני.

מהסרטוט נראה שאין שום דבר בין צ'יפ ה E-VOL לצ'יפ ההגברה, משהו לא מסתדר לי.

איתמר.

• תוכן חדש...