Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר פירוק בית המצערת ושסתום EGR לצורך ניקוי, ניסיתי לפרק את ה- IAC מבית המצערת. הברגים הם ברגי פיליפס (נראה כאילו הם מפליז- בצבע זהוב ודי רכים), ושום דבר שניסיתי לא עזר בפתיחה. ניסיתי WD 40 וגם פתיחה בעזרת פלייר פטנט (לאחר שראש הפיליפס החל להשחק מעט).

גם הברגים על שסתום ה-EGR לא נפתחו.

יש למישהו רעיון כיצד לפתוח? לאיזה בעל מקצוע יש לפנות בעניין כזה?

דרך אגב, למה בחרו דווקא בברגי פיליפס, ולא בברגי אלן לדוגמא? (שבהם ניתן להעביר מומנט גדול יותר ללא שחיקת הראש)

תודה,

דוד

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

פורסם

דבר ראשון אין לך צורך לפתוח את הברגי פיליפס שעל הEGR, נקה רק את השסתום עצמו המלא בפיח.

מתחת סלונואיד של הEGR(אם תפתח את הברגים תראה) אין מה לנקות שם לכן אל תפתח את הברגים.

לגבי הIAC, תחפש מברג פיליפס עבה שנכנס טוב בברגים בלי חופש, קח פטיש קטן ותן מכות קטנות על המברג כשהוא על הבורג, לאחר מכן לחץ על המברג חזק ונסה תוך כדי לפתוח.

פורסם

"קח פטיש קטן ותן מכות קטנות על המברג כשהוא על הבורג, לאחר מכן לחץ על המברג חזק ונסה תוך כדי לפתוח."

חבל"ז לא יפתח.

קח פטיש קטן ותן מכות קטנות על המברג (שבתמונה) הוא יסובב את הבורג תוך כדי הדפיקות.

זהירות לא לדפוק חזק מידי.

בועז.

תמונות 014.jpg

פורסם

שלום.

פשוט מאוד קודם כול על תדפוק הלו זה חלק עדין.

דבר שני לפתיחה קח קטר טוב צבוט את רש הבורג מלמעלה כאשר הקטר עומד בניצב {לא בשכיבה}

לחץ היטב הקטר יעשה חריץ אחיזה ואז שחרר את הבורג אם הקטר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אם הברגים עשויים מפליז אזי רוב הסיכויים שבעזרת קטר אתה תהרוס את ראש הבורג.

למה בחרו בברגי פיליפס ולא אלן ? בדרך כלל בברגי אלן גובה וקוטר ראש הבורג גדולים יותר מאשר בורג פיליפס וייתכן שזו אחת מהסיבות לבחירה בברגי פיליפס.

איזה כייף לי :)

פורסם
אם הברגים עשויים מפליז אזי רוב הסיכויים שבעזרת קטר אתה תהרוס את ראש הבורג.

למה בחרו בברגי פיליפס ולא אלן ? בדרך כלל בברגי אלן גובה וקוטר ראש הבורג גדולים יותר מאשר בורג פיליפס וייתכן שזו אחת מהסיבות לבחירה בברגי פיליפס.

אני מזמין את בעל הרכב אם החלק שהברגים לא ניפתחים

אצלם בוידאו את תהליך פתיחת הברגים בעזרת קטר ותראה שאתה לא צודק.

הסיבה לברגי הנחושת היא פשוטה היצרן מעונין למכור חלקים ולא לתקן אותם.

בברכה בני ל המתלמד

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אני מזמין את בעל הרכב אם החלק שהברגים לא ניפתחים

אצלם בוידאו את תהליך פתיחת הברגים בעזרת קטר ותראה שאתה לא צודק.

הסיבה לברגי הנחושת היא פשוטה היצרן מעונין למכור חלקים ולא לתקן אותם.

בברכה בני ל המתלמד

בני, אין צורך שתצלם סרט וודיאו של חילוץ הבורג מכיוון שאני מאמין שאתה מסוגל לחלוץ את הבורג עם השיניים במקרה חירום.:-)

בכול מקרה נראה לי שהברגים עשויים מפליז שתכונות החוזק ועמידות בפני כימיקלים שונים טובה יותר מברגי נחושת לא מוסגסגת. ברגי נחושת הם רכים מדי.

פורסם

חברים מילא פותח השרשור אבל גם בעלי המקצוע המכובדים נפלו בפח?

איזה פליז ואיזה נעליים? מדובר בברגי פלדה סטנדרטיים מגולוונים עם גימור בצבע זהוב. סטנדרטי ביותר.

אף מהנדס שיש לו טיפת שכל בראש לא ישים שם ברגי פליז. קודם כל לא צריך וזה יקר יותר. דבר שני ברגי פליז באלומניום? לא נראה לי. הפרש הפוטנציאלים הכימים יגרום לקורוזיה ולכשל מוקדם.

לגבי פתיחת הברגים. דפיקות בעזרת מברג אימפקט בעיתיות בגלל שהחלק עדין ועשוי מאלומניום. אני מניח שהחלק שיפנה כלפי מטה בזמן שהברגים יפנו כלפי מעלה ינזק.

נסה בעזרת השיטות שתיארו בני ודניאל. אם מדובר בברגים שחוזקו או הודבקו (Loctite) ולא תצליח אני מציע לך לקטום שני צדדים נגדיים של הבורג בעזרת דרמל ואז יתקבל מעין מלבן, אותו תוכל לתפוס עם פלייר פטנט מבלי להפעיל יותר מידיי כוח ומבלי שיתחלק.

כל זאת כאמור שפתיחתם בכלל שווה את המאמץ. מעבר לזה אם פתחת כמובן שחובה להחליפם לברגים חדשים.

לשאלתך מדוע לא שמו ברגי אלן:

1. כי ברגי אלן יותר יקרים.

2. כי לא רצו שתתעסק עם זה.

פורסם

פותח האשכול ציין שהברגים מאוד רכים ולכן התייחסתי אליהם כברגים עשויים מפליז.

בהרבה מקרים מומלץ להשתמש בברגי פליז מהסיבות שציינתי והם יותר זולים מבורג שעבר ציפוי הגנה קרי אבץ.

אל תשכח שבורג פלדה הינו מגנטי וייתכן שזו סיבה נוספת להשתמש בבורג מפליז.

נמתין לצביקה שיבדוק כמה ברגים כאלה עם מגנט...

פורסם

אני סבור, כי אם הברגים אמורים להפתח - היצרן היה דואג לפתיחה קלה. בכל מקרה ולצורך הויכוח - כנראה סגור עם דבק LOCKTITE. מתוך נסיון LOCKTITE מתפורר בחום, כלומר ניתן לחמם חלק (בורג) לטמפ' גבוהה יחסית ואז לנסות לפתוח (בעזרת תנור או בלאואר תעשייתי. או כפי שנאמר ע"י מביני עניין - להשחיז צדדי הבורג לצורה מלבנית ולהעזר בפלייר.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

אל תנסה לחמם את הברגים, יש בתוך המצערת אטמים מגומי שמונעים מעבר נוזל קירור לסעפת היניקה, החום יהרוס את האטם הפנימי.

אני מציע שתעזוב את הברגים, ופשוט תרסס ספרי קארב' לתוך התעלות של המנוע צעדים, תתן לחומר זמן מה לעשות את שלו ותרוקן מהתעלות, תחזור על הפעולה מספר פעמים וזהו.

פורסם

לדעתי, לנסות לפתוח עם מברגת אימפקט בלבד.

כמובן, במהירות איטית בלבד - ככה הרטט יעשה את העבודה.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

תודה לכולם על העזרה.

בנתיים ניקיתי מה שיכולתי, והרכבתי חזרה. עדיין הסל"ד בסרק גבוהה מדי. מחר אני מקווה ללכת למישהו שיכוון לי את הסל"ד בעזרת מחשב (הבנתי משרשורים קודמים שלא כדאי להתעסק עם הכיוון ללא סורק).

דרך אגב הפעלתי "כח פיזי מתון" עם פלייר, אני לא יודע ממה בדיוק עשוי הבורג, אבל צירפתי תמונה מוגדלת של התוצאה לשיפוטכם.

אם יהיה עדיין יהיה צורך לפתוח את הברגים, אני אנסה כנראה הכל, מהקל אל הכבד.

*צירפתי תמונה של הסל"ד בסרק.

IMG_1467.jpg

1.jpg

2.jpg

• תוכן חדש...