Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה!

כיום יוצא לי לסוע באופן יום יומי לכיוון תל אביב וחזור, בהתחלה חשבתי שכביש 443 הוא המהיר יותר והחסכוני מבחינת דלק וזמן, לשני הכיוונים.

בבוקר אני יודע ש443 הוא פחות עמוס אבל ישנם רמזורים ומחסום בדרך שמאיטים אותי, בחזור כביש 1 יותר סימפטי אבל תמיד יהיה שם עומס מעצבן כזה או איזה תאונה.

מישהו יכול להגיד לי באמת איזה כביש עדיף? ומה משניהם בינהם באמת יותר קצר,

תודה.

Polo 2012

פורסם

מאחר ואתה יוצא מפסגת זאב, אז בהלוך עדיף לך לנסוע מ-443, העומס מכיוון ירושלים כמעט ולא קיים וגם לא במחסום.

בדרך חזרה, אם אתה חוזר בשעת עומס, כשכולם חוזרים לירושלים, לרוב אתה תתקע במחסום עטרות. אם לא מדובר בשעת עומס, אני גם חוזר מ-443.

לגבי מה יותר קצר, תיסע פעם מכאן ופעם משם ותעדכן אותנו, במידה והספידומטר ברכב שלך תקין.

נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם

443 בהחלט יותר קצר.

כמו שכבר אמרו, זה תלוי באילו שעות אתה נוסע. אם אתה כל פעם נתקע שם במחסומים אז אולי עדיף בכל זאת לנסוע דרך כביש 1.

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם

נקודה אחרת שאותי לפחות מעניינת זה שבכביש 1 יש קטע כביש שטוח בערך עד מחלף בית שמש ואז יש עליות וירידות די תלולות.

בכביש 443 העליות והירידות מתחילות כבר באזור של הפיצול מכביש 1. אבל שם העליות והירידות פחות תלולות אבל הרבה יותר ארוכות. מבחינה הזאת מה עדיף?

פורסם

הלוך ב443

חזור בכביש1.

העליה אחרי שאר הגיא היא טיפוס 600 מטר גובה. אבל במכה קצרה. ב443 ה600 מטר האלה מתחילים לפני מודיעין.

פורסם

אני אישית אוהבת את כביש מספר 443, לא אוהבת את גודש התנועה שיש בבקרים על כביש מספר 1.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

רוב הפקק זה במפגש בין 443 לכביש לפני נתב"ג.

עדיף בהלוך דרך כביש 1, כדי לנסוע יותר מהר במחלפים.

ובחזור דרך 443, בדרך לירושלים לפעמים יש טורים של משאיות איטיות שגורמות לפקק.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כמו שכבר כתבו, זה מאוד משתנה לפי השעות שבהן אתה נוסע.

אבל, בשעות הבוקר חד משמעית 443 קצר יותר.

מהרגע שאני עולה על 443 לוקח לי מקסימום 25 דק' עד לחיבור עם כביש 1. (אחרי בן שמן) בכל שעות היום.

מהרגע שאני מגיע לגשר המיתרים לוקח לי בבמוצע, בשעות הבוקר, 25-30 דק' עד לתחנת דלק של שער הגיא!

443=חיסכון של לפחות 10-15 דק'.

בחזור משום מה אני תמיד נוסע בכביש מס' 1. אני גם יורד בגבעת שאול, (גר בבית הכרם), כך שאני לא צריך לעמוד בפקק מגינות סחרוב עד הכניסה עצמה.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

443 מהיר יותר ונפח התנועה קטן יותר במשך היום - במיוחד בשעות 11-14 - שעות בהן המשאיות שולטות בכביש 1.

לעומת זאת, ב 443 יש אכיפה משטרתית הרבה יותר מאסיבית. גם של לייזרים וגם של דבורה.

(כנראה המשטרה מוציאה על הכביש הזה את התסכול מכביש 1)

בחזור לעומת זאת, בשעה 16-17 - שעת חזרת ההיטקיסטים מאיזור ת"א למודיעין רעות ומכבים, יש עומס עד צומת מכבים.

פורסם

האמת שהמלכודות של המשטרה התחילו בצורה מאסיבית בטירוף מאז שמאפשרים לפלסטינים לנוע שם.

פעם קיבלתי פעם ב.. התראות בולנטיין. היום זה לפחות כל פעם שאני עולה.

אני תמיד מעדיף את 1 לא משנה מה. ה5 ק"מ האלה לא משמעותיים כ"כ עבורי מכיוון שהחיסכון מתקזז בזמן של המחסומים/הרמזורים במכבים/צ. שילת וכן הלאה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר כל הבירורים, אלו המסקנות:

הדרך שלי כל בוקר היא מצפון ירושלים לכיוון אור יהודה.

כביש 443 קצר יותר ב4 5 ק"מ. בגלל שהירידות שם יותר תלולות ויחסית די מחוברות אני מעדיף לנסוע שם בבוקר למרות המחסומים והרמזורים שם לא כאלה נוראים. וגם אין הרבה תנועה בכלל, כך שזה יוצא יותר משתלם מכביש 1.

מה גם שאני מצאתי דרך נחמדה לחתוך את הפקק של צומת אלעל בשעות הבוקר, אני עוקף אותו מכביש 444 ו453 ויוצא מכיוון כפר טרומן ישר לכביש 40.

בחזור אני מעדיף לנסוע דרך כביש 1 ולחסוך בדלק בגלל כל העליות הקשות של 443, העליות של כביש 1 אחרי שער הגיא הן הרבה פחות מתונות, לאחר מכן אני גם מתחבר לכביש 9 החדש לכיוון צפון ירושלים שזה יוצא ממש נוח.

בממוצע יוצא לי 13 צריכת דלק של 13 קמ"ל.

תודה לעוזרים!

Polo 2012

• תוכן חדש...