Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהייתה לי מיאטה '97 השלמתי עם הגג הרך (והצורך האובססיבי להיזהר מוונדליסטים), כי היא הגגות הקשיחים לא היו נפוצים אז (למיטב זכרוני רק ל SLK היה אז גג כזה) והיא הייתה מכונית ספורט זולה באופן יחסי. אם הייתי חוזר היום למיאטה, אין לי ספק שהייתי קונה את הדגם עם הגג הקשיח, למרות המשקל העודף ותוספת המחיר.

כשמדובר במכוניות עם יומרות פחות ספורטיביות, כמו 308, 307 ומגאן המשקל כבר פחות חשוב ומובן מאליו שיהיה להן גג קשיח.

אם מדובר במכונית יוקרתית ללא יומרות ספורטיביות - אז בוודאי שהייתי מצפה לגג קשיח.

הייתי בטוח שברגע שה CLK הפתוחה תוחלף יהיה לה גג קשיח.

מה גדולה הייתה הפתעתי כשה - E הפתוחה הוצגה עם גג רך.

חיפשתי הסברים ברשת ולא מצאתי, למעט דיעות בפורומים שדיברו על הגדלת המקום למטען ועל הרצון של מרצדס למנוע זליגת לקוחות של ה SL וה CL.

אני עוד לא מצאתי הסבר משכנע מיצרן שאני כל כך מעריך.

אגב, תמיד כשאני נוסע אחרי מכוניות, אני שם לב לצורת הבקליות שלהן. תמיד שמתי לב שאפילו במכוניות עממיות יחסית כמו מזדה 3 וקורולה, כל בקלית מחולקת לשתיים (כשהחצי הפנימי נמצא על מכסה תא המטען) בעוד שדווקא בכל המרצדסים, כולל S קלאס, G קלאס ו SL, הבקלית מורכבת מחלק אחד. נסעתי לאחרונה אחרי E חדשה ופתאום שמתי לב שגם מרצדס התחילו לפצל את הפנסים האחוריים.

2011-Mercedes-Benz-E-Class-Cabriolet-3-1024x682.jpg

פורסם

הפנסים אני חושב הם עניין עיצובי נטו, מעבר לזה אני לא רואה חשיבות בכך שהם (גם) על מכסה תא המטען.

גג רך - כמו בכל רכב יש לזה יתרונות וחסרונות. למה מרצדס העדיפו לשים כזה דווקא ב-E? שאלה טובה. אולי גם יש בזה עניין עיצובי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מרצדס העדיפו לעשות E-קבריו עם גג בד.

במוו מייצרים את ה3-קבריו עם גג קשיח ואת ה6 קבריו עם גג בד.

אצל אודי הA5 קבריו מגיע גם כן עם גג בד.

לגג מתכת אמנם יש יתרון גדול בדמות החסינות מוונדליסטים ובידוד - אבל יש לו גם הרבה חסרונות כמו משקל, מנגנון מסובך, תופס מקום רב, משך זמן פתיחת הגג ארוך יותר וכו'.

אני מניח שיש להם את השיקולים שלהם בהתאם ללקוחות הפוטנציאליים של כל דגם (וגם האפשרות למכור את הE-קופה בנפרד).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בלי קשר לגג רך או לא, ה-E החדשה בגרסאות הקבריולט והקופה פשוט מדהימה !

כבר יצא לי לראות לא מעט פעמים את ה-E קופה, אני חושב שזה אחד העיצובים היותר מוצלחים שהיו למרצדס בשנים האחרונות (לא מדבר על הברקות כמו ה-SLS וכו' אלא על מכונית כביש "סטנדרטית").

הם שיחקו אותה בסידרה E, היא עדיין נראית סולידית ואלגנטית מאוד ויחד עם זאת נראית הרבה הרבה יותר צעירה ועדכנית מהקודמת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפי הביקורות על ה E-קופה, הצליח להם לא רק מבחינת העיצוב, אלא גם מבחינת ניהוג והתנהגות. בהחלט יצא להם מצויין.

emotion of motion

פורסם
הפנסים אני חושב הם עניין עיצובי נטו, מעבר לזה אני לא רואה חשיבות בכך שהם (גם) על מכסה תא המטען...

לדעתי יש לזה גם השלכה כלכלית. פנסים על מכסה תא המטען מצריכים העברת חיווט דרכו והחזקת פי שניים מלאי של חלקי חילוף (צריך להחזיק מלאי של פנסים אחוריים ימניים פנימיים ומלאי של פנסים אחוריים שמאליים פנימיים).

אני מניח שכשאנחנו מדברים על יצרני היוקרה אתה צודק ועיקר השיקולים הם עיצוביים.

מעניין לעקוב אחר המתחרה הבווארית:

כשסדרה 7 הקודמת יצאה בתחילת העשור, העובדה שלא היו לה פנסים על מכסה תא המטען עשתה לה עוול.

במתיחת הפנים נוספו פנסים על תא המטען ו(לדעתי) הזנב הפך מזנב כעור לזנב נאה למראה.

לעומת זאת, בסדרה 5 היוצאת הם הצליחו לעשות יופי של עבודה, עם פנסי צד בלבד. זה אחד מזנבות הסדאן היפים ביותר לדעתי. חבל שהם לא אימצו אותו בסדרה 3.

2005_BMW_7-series_745Li_rear.jpg

2006-bmw-750i-rear-angle-view-588x441.jpg

5series_rear500.jpg

פורסם

אני חייב להודות שזה פטיש מעניין מאוד, העניין עם הפנסים האחוריים.

בכל מקרה כמו שציינו לפני, לגג הרך יש לא רק את היתרון הכלכלי אלא גם משקל נמוך יותר שזה משהו שיצרני מכוניות הספורט שמים עליו דגש גדול ומהירות פתיחה וסגירה מהירה יותר לרוב.

פורסם

בדיוק עברתי ליד E-קלאס קופה בירושלים ופשוט אי אפשר להוריד ממנה את העיניים...

גג פנורמי+לבן פנינה, בין המכוניות היפות שראיתי עד עכשיו ניסיתי להבין איזה דגם של מרצדס זה.

רכב מדהים.

פורסם

אני חושב שזה לא עניין של מלאי גדול. פנס המורכב כולו מיחידה אחת, במקרה של שבר צריך להחליף את כולו - וזה יקר. פנס המורכב משתי חלקים, במקרה של שבר ניתן להחליף חלק אחד - וזה יהיה זול יותר.

אני לא יודע עד כמה זה באמת נכון או נלקח בחשבון.

פורסם

לגג קשיח מתקפל יש שתי יתרונות ומאה חסרונות.

באנגליה ממלכת הקבריולט לא מסתובבים וונדליסטים ברחוב וחותכים גגות.

נראה לי שזה קיים רק בארץ.

הגג הקשיח הורס לך את מרכז הכובד של המכונית,זה כמו לנהוג בג'יפ.

לא בדיוק מתאים למכוניות ספורטיביות.

כל הסטייל של גג פתוח זה שהוא נראה שונה שהוא פתוח ונראה שונה שהוא סגור.

פולקסווגן EOS נראת כמו ג'טה שתי דלתות עם הגג סגור.

הבד הרבה יותר יפה

MazdaMX5RoadsterCoupe3.jpg

2008-Mazda-MX-5-Miata-06807091990004.jpg

אייל

פורסם

אני חושב שיש יותר משיקולים טכנולוגיים בהחלטה לא לייצר אותה עם גג בד רך. תחשבו על זה: מרצדס כבר מייצרת שני דגמים עם גג קשיח נפתח (SLK, SL). מרצדס E קבריולה עם גג קשיח היתה מכרסמת במכירות של ה-SL הרווחית, ו\או מקבלת תג מחיר שמתקרב אליה, בגלל המנגנון המורכב יותר.

פורסם

לטעמי אחד הרכבים היחידים שנראה מדהים עם גג מתכת סגור זה הסידרה 3 , הרבה יותר יפה מהקופה והסדאן.

לרוב רכבי הקבריולה הרבה יותר יפה וקלאסי זה הגג בד, למרות שאצל מרצדס זה מתבקש שלפחות ה c או ה e יקבלו איזה גג מתכת מתקפל ,בשביל התחרות עם הבווארים.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

פנס אחורי במקשה אחת (מטעמים עיצוביים) יוצרת אילוצים על פתח תא המטען.

תראה בסדרה 5 כמה צר הפתח בחלקו התחתון. יהיה קשה להכניס לשם מזוודה גדולה וכבדה.

תשווה את הרוחב הזה לפורד מונדאו לדוגמה, ותראה הבדל משמעותי.

כל יצרן וסדרי העדיפויות שלו.

ב.מ.וו נמצאים במיצוב שבו אנשים משלמים הרבה כסף עבור הסמל ומה שבא איתו, ומוכנים להתעלם מויתורים כאלה ואחרים.

מישהו שמוציא חצי מהסכום הזה על מונדאו לא יהיו מוכן לחיות עם תא מטען שקשה לטעון אותו.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מסורת ארוכה ברכבי מרצדס היא פנס אחורי אופקי רחב.

יש 2 אפשרויות לשמור על מסורת זו:

1. תא מטען "גבוה". כלומר שהסף שלו יהיה מעל גובה הפנס.

2. תא מטען שהסף שלו נמוך מהפנס, יושג רק ע"י חיתוך הפנס.

כנראה רצו לשמור על קו העיצובי, ועדיין להרוויח תא מטען שקל להעמיס אותו, כלומר אין צורך "להניף לגובה" מזוודה כדי להכניסה אל מעל אותו סף.

לענין הגג הרך:

אני מניח שבגרסת E, עדיין חשבו על שימושיות, והעדיפו להשאיר נפח אכסון בתא המטען. ב-SLK למשל יכלו "לפגוע" בשימושיות ע"י הקטנת תא המטען לטובת גג קשיח.

הסיכוי שלה-SLK לשמש רכב עיקרי של מישהו שלוקח את הילד לגן ומחזיק עגלה בתא המטען, או מישהו ש"עושה שוק" לשבת קטן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...