Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

רציתי לדעת אם בנסיעות בתוך העיר (ולא ארוכות במיוחד), גולף מנוע 2000 יצרוך יותר דלק מאשר גולף מנוע 1600? והאם ההפרש גדול.

אני מדבר על גולף דור 4 ג'נרישן, שנת 2001 ,אוטומט.

החזקתי פעם גולף מנוע 1600, אז אני מכיר את האוטו, האם מדובר על עולם אחר לגמרי בגרסת ה-2000? הביצועים הרבה יותר טובים?

בנוסף אני ישמח לדעת האם יש הבדל ברמת האיבזור בין דגם ה-1600 ל-2000.

תודה.

פורסם

2000 סמ"ק יצרוך בתוך העיר כ 8ק"מ לליטר,רכב תקין ונסיעה סטנדרטית.

הבדל בביצועים לא מאוד משמעותי,115 כ"ס לעומת 102 כ"ס.

תקבל תאוצה טיפה טובה יותר ב2.0 אבל זה יעלה לך בצריכת דלק גבוהה יותר.

אם אני לא טועה הגנרשיין ב1.6 ו-2.0 זהה בשנתון הזה.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אף פעם לא היה לי תוצאות מדויקות, אבל גם ב-1.6 זה היה בערך 1-8.

בגלל זה אני ישמח אם מישהו יוכל להגיד לי האם ה-2000 יאכל יותר, או שמנוע יותר גדול לא תמיד מחייב צריכת דלק יותר גבוהה.

עוד תגובות בבקשה.

פורסם

אם אתה רוצה אוטומט אז 2 ליטר עדיף חד משמעי.

אבל אם ידני אז 1.6.

אבל יש בעיות גיר באוטומט וגם שיפוץ יקר למדי, למה לא ללכת על ידני ולהיות ראש שקט (מקסימום קלאץ)

פורסם

ידני זה לא אפשרות בשבילי, אני חייב אוטומט.

שאתה אומר שאם זה אוטומט אז חד משעמי 2.0, אתה אומר את זה בגלל שלדעתך 1.6 זה עגלה?

כי היה לי 1.6 וזה היה רחוק מלהיות אוטו מהיר, אבל הספיק לי.

אז אני ישמח לאוטו עם יותר כוח אבל השאלה כמה צריכת הדלק שונה מגרסת ה-1.6

פורסם

לא ממש לא עגלה!

לי היה גם 1.6 אבל ידני!

אני אומר שעדיף 2.0 בגלל שקודם כל מתאמץ פחות והצריכת דלק יותר טובה.

רוב ה1.6 אוטומט שאני מכיר יש להם בעיות בגיר,

בא נגיד אתה אוטו מלא מפעיל מזגן וחם בחוץ ה1.6 מתקשה בעליות וזה מאמץ ממש.

פורסם

למה לקחת לקיצוניות?

הוא אומר שרוב הנסיעות בעיר.

גם אם פעם בחודש הבחור ירצה לרדת לים המלח, אז בחזרה 5 דקות הוא ינעל את הגיר על הילוך 2 בשביל העליות,

ואם צריך גם יכבה את המזגן. ה C3 שלי עשתה את המסלול הזה כמה פעמים, עם מזגן + מזוודות.

לא נורא, מנוע 1400 אוט' 75 כ"ס , הגיר נעול בשני והטורים על 4000 סל"ד.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אני כבר יודע ש-1.6 מספיק לי ואני לא צריך יותר.

אבל פשוט מצאתי אחת שממש אהבתי, עוד כוח לא יכול להזיק, והיא נמצאת בעיר שלי מה שרק עושה את זה יותר קל (ואין תדגם הזה הרבה בעיר שלי) אבל היא מנוע 2000.

אז אם היא צורכת אותו דלק כמו ה-1.6 או אפילו פחות ,אני ילך עליה.

מה שמדאיג אותי זה שה-2.0 יאכל יותר מה-1.6 (שגם היא לא הייתה חסכונית אבל עוד בסדר)

פורסם

בוא נפשט לך את החיים.

בנסיעה רגועה ובטורים סבירים צפה לצריכת דלק גבוהה ב 10 עד 15 אחוזים ממה שאתה מכיר ב 1.6. ברבה יותרנעים לנהוג ב 2.0.

היתרון הגדול של מנוע ב 2 ליטרים הוא בגמישות שלו. שיא הסל"ד 71.4 קג"מ מתקבל ב 2,400 סל"ד. נתון מאוד מרשים.

אם תעשה שיקלול של העלויות הכוללות השנתיות לאחזקת הרכב בנסיעה ממוצעת של 20 אלף ק"מ שנה (ירידת ערך, טסט, תיקונים ביטוחים) תראה כי ההפרש בין ה 1.6 ל 2.0 עומד על פחות מ 5%.

זניח לכל הדעות.

כלכלית וראציונאלית (אם אין לך אג'נדה ירוקה...) לך על ה 2.0. סע ותיהנה (מה גם שה2ץ0 בשנתון עליו אתה מדבר מגיע עם ESP דבר שלא קיים ב 1.6. זה לבד אמור להיות שיקול משמעותי)

פורסם

גם אני שקניתי את ה1.6 התלבטתי אבל בגלל שזה היה ידני אז לא פחדתי ללכת על ה1.6

מה שאני אומר זה פשוט מנוע 1.6 אוטומט כבד ביחס למנוע 2.0

אם הנסיעות שלך הן בעיר ואתה לא אחד שעובר את ה100 קמ"ש בכל נסיעה קח את ה 1.6!

פורסם

MK4 גיר אוטומטי פשוט גרוע,לא משנה 1.6 או 2.0 צפה לבעיה בגיר,אני בכלל לא מת על הMK4 לא חסרות מלא בעיות ברכב זה.

איכות גימור מותלת בספק הכל מתפורר או נשבר,מוסכים מתים על האוטו הזה

לי אישית היה גיר רגיל וגם הוא התקלקל,חלונות חשמל מספר פעמים,הגה כח,חישנים,קלאץ הוחלף כי כבר פירקו את הגיר

מדובר באוטו חדש מחברה הוחזק 8 שנים,טיפולים בחברה

פולסווגן גולף זה MK1 ולא הזבל שמיצרים מאז

פורסם

עשה חיפוש. דיון על המכוניות האלו לרבות ההבדלים שמענינים אותך, כמו גם דעות שונות, מגוונות, מענינות וגם לא, מפרגנות, משמיצות, בקיצור כל מה שתרצה, נערך לא מכבר. הטעם בפתיחתו מחדש כבר חמצמץ.

פורסם

היה לי גולף דור 4, והייתי מאוד מרוצה מהאוטו ולא היה לי שום בעיות.

אבל עשיתי תאונה, ועכשיו אני רוצה לקנות עוד גולף (סיבה נוספת היא, שלא מצאתי אפשרות אחרת חוץ מגולף)

אני לא מודאג ש-1.6 לא יספיק לי, כי היה לי ובאמת שהאוטו הזה הספיק לי.

פשוט מצאתי אחת מנוע 2.0 שמאוד אהבתי, ועוד כוח רק יכול לעשות יותר טוב.

התלבטות היחידה הייתה האם גרסת ה-2.0 זוללת יותר דלק, שמהתגובות הבנתי שהיא לא.

אז אני ישמח לעוד תגובות, ואני יעשה חיפוש בפורום על הנושא. עד שאני יחליט סופי אם ללכת על ה-2.0

פורסם
בוא נפשט לך את החיים.

בנסיעה רגועה ובטורים סבירים צפה לצריכת דלק גבוהה ב 10 עד 15 אחוזים ממה שאתה מכיר ב 1.6. ברבה יותרנעים לנהוג ב 2.0.

היתרון הגדול של מנוע ב 2 ליטרים הוא בגמישות שלו. שיא הסל"ד 71.4 קג"מ מתקבל ב 2,400 סל"ד. נתון מאוד מרשים.

אם תעשה שיקלול של העלויות הכוללות השנתיות לאחזקת הרכב בנסיעה ממוצעת של 20 אלף ק"מ שנה (ירידת ערך, טסט, תיקונים ביטוחים) תראה כי ההפרש בין ה 1.6 ל 2.0 עומד על פחות מ 5%.

זניח לכל הדעות.

כלכלית וראציונאלית (אם אין לך אג'נדה ירוקה...) לך על ה 2.0. סע ותיהנה (מה גם שה2ץ0 בשנתון עליו אתה מדבר מגיע עם ESP דבר שלא קיים ב 1.6. זה לבד אמור להיות שיקול משמעותי)

נראה לי שקצת הפרזת במספרים :roll:

בכל מקרה ה1.6 ממש עגלה ואולי ה2.0 מגיעה רק עם 15 כ"ס יותר אבל ההפרשים במומנט משמעותיים ובנוסף הוא מגיע הרבה יותר נמוך.

צריכת הדלק תיהיה זניחה לעומת ההבדל בביצועים.

פורסם

שאלה לכל אלה שאמרו שה-2.0 לא תיהיה יותר זללנית מה-1.6 אם לא פחות אפילו.

אם כל הנסיעות שלי הם בתוך העיר, רוב הנסיעות אפילו לא ארוכות במיוחד.

עדין מנוע 2.0 יצרוך אותו דלק כמו ה-1.6? ומה הצריכה בכלל של ה-2.0 (1 לכמה)

• תוכן חדש...