Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום, שלום.

עשיתי חיפוש וקראתי שרשורים בנושא צמיגים ועדיין אני זקוקה לעזרה מכיוון שהבנתי המעשית בנידון שואפת לאפס. הרכב נקנה אתמול, הוא בן שנתיים, עבר 35 אלף ק"מ, אך צמיגיו שחוקים ודורשים החלפה (קדמיים החלפה מיידית ואחוריים עוד מעט, כך שלמעשה אולי עדיף להחליף כבר את כולם). אז ככה:

1). אני כמובן מחפשת צמיגים טובים במחיר נוח.

2). מתוך החיפוש בפורום הבנתי כי צריך להתמקד במותגים הבאים: PIRELLI, DUNLOP, CONTINENTAL, KLEBER, YOKOHAMA, BRIDGESTONE, MICHELIN.

3). במקור במאזדה 2 מותקנים צמיגים ממותג TOYO, האם גם מותג זה מומלץ או שאינו מומלץ?

4). עשיתי חיפוש באתר הצמיגים למותגים שציינתי בסעיף 2 לעיל וקיבלתי טווח מחירים בין 450-750 ש"ח לצמיג. כשאני קונה 4 צמיגים, אולי ניתן לקבל הנחה נוספת? לאיזו הוצאה אני צריכה להתכונן פחות או יותר?

5). הבנתי כי מלבד המידות, יש עוד דברים של קוד מהירות למשל, איך אדע מה אני צריכה בהיבט הזה?

6). וכמובן, איך אני צריכה לבחור מהרשימה שנתן לי החיפוש באתר הצמיגים? תעזרו לי בבקשה להתמקד ולבחור מתוצאות החיפוש.

7). אפה לקבל הצעות מחיר בחיפה?

אשמח מאוד לקבל עזרה/הכוונה.

תודה מראש.

פורסם

מה התקציב שלך? זה יעזור יותר מאשר לזרוק סתם שמות של צמיגים שהם לא בתקציב.

לי ברכב יש אותה מידת צמיגים כמו אצלך ואצלי מותקנים מקדימה זוג TOYO T1R ואחורה זוג DUNLOP LM 702.

לפי דעתי שניהם צמיגים מעולים אבל קצת יקרים שוב תלוי בתקציב שלך.

פנצריה מומלצת בחיפה, יש את צמיגי פרויד מול קניון חיפה בתחנת דלק פז, תפני לשי.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
מה התקציב שלך? זה יעזור יותר מאשר לזרוק סתם שמות של צמיגים שהם לא בתקציב.

לי ברכב יש אותה מידת צמיגים כמו אצלך ואצלי מותקנים מקדימה זוג TOYO T1R ואחורה זוג DUNLOP LM 702.

לפי דעתי שניהם צמיגים מעולים אבל קצת יקרים שוב תלוי בתקציב שלך.

פנצריה מומלצת בחיפה, יש את צמיגי פרויד מול קניון חיפה בתחנת דלק פז, תפני לשי.

התקציב שלי הוא להוציא פחות ככל הניתן, אך לא על חשבון של נסיעה בטוחה בראש שקט בכל הקשור לצמיגים ברכב שלי. מכיוון שאינני מבינה בנושא, אני רוצה לדעת לאיזה סדר גודל של הוצאה אני צריכה להתכונן. עוד למשל אני רוצה לדעת האם מחיר לצמיג בודד שונה מהמחיר לארבעה, כלומר האם כדאי לשאול כמה עולה צמיג בודד ואז לנסות לקבל הנחה אם אני קונה ארבעה צמיגים? האם זה נהוג בענף הזה של צמיגים? ואם זה כן נהוג, מה שיעור ההנחה הסביר/מקובל פחות או יותר? ועוד אני רוצה לדעת לגבי פרמטר של קוד מהירות - איזה קוד מהירות אני צריכה? ואולי יש עוד פרמטרים חשובים שכדאי לי לקחת בחשבון? אני אלך ל"צמיגי פרויד", רק הייתי רוצה שיהיה לי גם איזה מושג בסיסי בעניין..

פורסם

פנה לגיא (כינוי - שומאכר). הוא רכש רביעיית יוקוהמה SDRIVE ומרוצה בטירוף :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

במאזדה 2 בא מקורי TOYO R27

שהוא צמיג לא רע בכלל, השאלה היא מה אתה הסגנון נהיגה שלך..

ולגביי עניין המהירות.. אני לא יודע מה המהירות הסופית של המאזדה 2.. ולא נראה לי שכל יום אתה "סוגר סקאלה" איתה..

אני יכול להגיד לך שאחרי היום מסלול8) (30דקות על המסלול במצטבר) שעשיתי עם הרביעיית צמיגים הזאת עם ה306 שלי, דרוש החלפה ואני עכשיו מחפש רביעייה אחרת..

לדעתי, צמיג ליום יום , לא צריך יותר מזה. לנסיעה יותר חזקה ואתגרית עדיף משהו אחר.

בהצלחה.

פורסם

תמשיכי עם הטויו, צמיג מעולה ומתאים לרכב הזה וגם זול.

אני גם נוהג די הרבה על מאזדה 2 עם טויו R27 ומאוד מרוצה ממנו ומהאוטו.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אנשים, תעזרו לי להבין בבקשה. מקריאת הפורום הרכבתי רשימה של אופציות אפשריות:

1). DUNLOP LE MANS LM702 81V

בסביבות 700 ש"ח לזוג או 1200 לארבעה

2). BRIDGESTONE POTENZA RE040 81V

בסביבות 1700 ש"ח לארבעה

3). KLEBER DYNAXER HP2 82V

בסביבות 1400 ש"ח לארבעה

4). YOKOHAMA S DRIVE AS01 82

בסביבות 1700-2000 ש"ח לארבעה

5). TOYO T1R

בסביבות 1400-1700 ש"ח לארבעה (בסביבות 380 ש"ח לצמיג)

הבנתי עוד כי האופציות 4-5 קצת מיותר בשבילי. בשלושת האופציות הראשונות קוד מהירות V - זה הקוד שאני צריכה?

עכשיו, YARON_Z טוען כי אפשר להמשיך ולשים דגם של צמיג מקורי TOYO R27 שלדבריו הוא מתאים לרכב הזה וגם זול. כמה הוא עולה בערך? האם זה באמת כך, אולי כל הרשימה למעלה מיותרת ו/או לא מתאימה למאזדה 2?

הפרמטר החשוב ביותר בצמיגים עבורי הוא בטיחות נסיעה ואז גם רצוי שיחזיקו זמן רב ככל הניתן ויעלו פחות ככל הניתן.

הבנתי כי צמיגים צריכים להיות בני חצי שנה לכל היותר, זאת אומרת בסביבות 28/09 תאריך היצור. עד כמה זה נוקשה/גמיש, זאת אומרת אם תאריך היצור הוא נניח 24/09 אז עדיף כבר לא לקחת?

פורסם

עדיף לרכוש צמיג טרי כמה שאפשר. צמיג עשוי מגומי, וגומי נוטה להתייבש עם השנים. חצי שנה זה הטווח המומלץ לצמיג, אבל לא כלל ברזל. אם מוצעת לך רביעייה איכותית במחיר טוב אך צמיגים קצת ישנים זו לא פסילה אוטומטית לדעתי.

לגבי אפשרויות 4 ו 5 שציינת, אכן מדובר בצמיגים קצת יותר "ספורטיביים". במילים אחרות מדובר בצמיגים שאוחזים יותר אך בעלי אורך חיים קצר יותר.

לדעתי למאזדה 2 אין שום צורך בצמיג כזה. כל צמיג של חברה מוכרת יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר. הצעות המחיר שקיבלת נשמעות טוב, ובעיקר טוב לראות שאין שום צמיג סיני עלום שם.

איתמר.

אגב, לגבי הצעות 4 ו 5, האם קיבלת אותן מפנצ'רייה באיזור המרכז או הצפון? במידה והן מאיזור המרכז אשמח לקבל את שם הפנצ'ריות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדעתי למאזדה 2 אין שום צורך בצמיג כזה. כל צמיג של חברה מוכרת יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר. הצעות המחיר שקיבלת נשמעות טוב, ובעיקר טוב לראות שאין שום צמיג סיני עלום שם.

איתמר.

אגב, לגבי הצעות 4 ו 5, האם קיבלת אותן מפנצ'רייה באיזור המרכז או הצפון? במידה והן מאיזור המרכז אשמח לקבל את שם הפנצ'ריות.

תודה, זאת אומרת שגם צמיגים כמו הצמיג המקורי TOYO R27 עונים לי על דרישת הבטיחות של הנסיעה, נכון?

לא קיבלתי עדיין שום הצעות מחיר. מה שכתבתי לגבי המחירים זה אומדן לסדר גודל של הוצאה לפי מה שהבנתי מתוך הקריאה של דיונים טריים יחסית בפורום זה.

פורסם

דווקא את צריכה לדעת אם הR27 עונה לך על דרישות הבטיחות, כמה זמן את נוסע עם הצמיג הזה?

לגבי התאריך לא כל כך קריטי שבוע 28 או 24, אפשר להתפשר על זה.

פורסם

קיבלתי הצעת מחיר בצמיגי פרויד חיפה לשלושה דגמים:

KLEBER DYNAXER HP2

MICHELIN ENERGY E3A

BRIGESTONE POTENZA RE040

כל שלושתם בסביבות 500 ש"ח לצמיג, עם הבדלי מחיר של עשרים עד חמישים ש"ח לכאן או לכאן. משום מה נראה לי יקר מדי, נכון או לא? אם כן, אפה אפשר לקבל עוד הצעות מחיר באזור חיפה?

פורסם

המידה הזאת פחות נפוצה לכן המחירים של הצמיגים במידה הזאת קצת יותר יקרים.

בכול מקרה תבדקי פה לא יודע בדיוק כמה המחירים נכונים, אבל זה יתן לך מושג להמשך.

אני קניתי את ה T1R ב-450ש"ח ליחידה.

• תוכן חדש...