Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שחוץ מזה שהדגם של 206 עם מנוע 1600 ו-110 כ"ס שותה יותר דלק מהמנוע 1400 [בנסיעות עירוניות] הוא טוב מה-1400 בהכל, אבל מה לגבי הדגם עם 90 כ"ס?

כדאי בכלל להסתכל עליו או שהוא לא מוצלח? ואיך הוא לעומת ה-1400? מבחינת דלק, כוח, מהירות, חיסכון וכו'.

ובשביל ילד בן 18, ש-95% מהנסיעות שלו הן עירוניות, איזה דגם יהיה עדיף מבחינת חיסכון?

תודה.

פורסם

אם אתה מחפש חיסכון בדלק והוצאות אחזקה אז אין מה לעשות, ה1400 עדיפה.

הXS עם ה90 כ"ס קצת יותר נעימה לנסיעה עירונית בגלל מנוע גמיש יותר, אבל זה לא הופך אותה למכונית עירונית קלאסית.

חוץ מזה, יש המון שרשורים על ה206 ועל 206XS כולל ההבדלים בין הדגמים. אני בטוח שאם תריץ חיפוש תמצא תשובות לשאלות שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן אבל האם ההבדל בדלק והאחזקה בין 1600 90 כ"ס ל-1400 כזה גדול?

אני מחפש אוטו שיוכל גם לנסוע בכביש בין עירוני ושיוכל להרביץ את ה-120 130, וכמו שזה ניראה לי בינתיים, ה-1400 ידנית לא בדיוק עומדת בזה, בגלל זה אני שואל פה אנשים שמבינים יותר ממני שיגידו לי אם היא כן עומדת בזה.

ה-1600 90 כ"ס אני בטוח שעומדת בזה, השאלה היא כמה ההבדל ביניהן גדול מבחינת חיסכון.

אני גם צריך אוטו שאם אני ירצה לעקוף בעיר, הוא יוכל.

למשל יש לאבא שלי ברלינגו ידנית מנוע 1900 או 1800, אני נוסע עליה הרבה ואתמול ניסיתי לעקוף רכב ופשוט לא יכולתי, האוטו לא מאיץ ויש לו 72 כ"ס ול-260 1400 יש 75 כ"ס, בגלל זה אני פוחד שהתאוצה של המנוע 1400 ממש איטית ואפילו לעקוף אי אפשר.

פורסם

תתפלא לשמוע, אבל אפשר לעבור את המהירות המותרת גם ב206 עם מנוע 1400 סמ"ק. זה אולי יקח עוד כמה שניות, אבל בסופו של דבר זה יקרה.

אני לא ממש יודע מה לכתוב לך לגבי הביצועים של הרכב.ל-1400 סמ"ק ביצועים סבירים (יחסית) וההשוואה שאתה עושה לברלינגו של אבא שלך היא השוואה של מספרים יבשים נטו כשבמציאות הדברים יכולים להיות שונים בצורה משמעותית.

בסופו של דבר אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם אתה מחפש רכב ביצועיסט אז ברוב המקרים תצטרך לשלם על זה בדלק ובעלויות אחזקה. במקרה של ה206 ההפרש בעלויות האחזקה לא גדול, אבל קיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מחפש רכב ביצועיסט אני רק מחפש רכב שאני ידע שכשאני נוסע בו אני יכול גם לנסוע 120 ובמקרה הצורך גם לעקוף אוטו.

ובסך הכל אני גם רוצה לדעת אם ההבדלים בחיסכון בין ה-1400 לבין ה- 1600 90 כ"ס כאלה גדולים. האם אני ממש ירגיש את ההבדל בכיס שלי או שזה יהיה הבדל מזערי שאפשר להתמודד איתו בלי בעיה?

פורסם

1400 נוסע 120 קמ"ש בשקט מופתי.

מנסיון עם אחד כזה אוטומט במשך שנתיים.

הרכב יענה גם על הדרישות שלך מבחינת חיסכון בדלק בנסיעה בעיר, וגם מהירות שיוט בנסיעה בין עירונית בלי לשמוע את המנוע צורח בסלון.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
אני לא מחפש רכב ביצועיסט אני רק מחפש רכב שאני ידע שכשאני נוסע בו אני יכול גם לנסוע 120 ובמקרה הצורך גם לעקוף אוטו.

ובסך הכל אני גם רוצה לדעת אם ההבדלים בחיסכון בין ה-1400 לבין ה- 1600 90 כ"ס כאלה גדולים. האם אני ממש ירגיש את ההבדל בכיס שלי או שזה יהיה הבדל מזערי שאפשר להתמודד איתו בלי בעיה?

לא. ההבדל הוא לא כזה גדול.

ע"י סגנון נהיגה חסכוני אתה יכול לקבל מה 1.6 צריכת דלק יותר טובה מ 1.4 שלא ננהגת בחסכנות. הכל תלוי בסגנון הנהיגה.

אתה קונה מכונית משומשת. חשוב יותר שתמצא מכונית שמורה שטופלה היטב, כי תקלה אחת שתעלה לך 1000 ש"ח לתקן תמחק לך ברגע את כל מה שיכולת (אולי) לחסוך בצריכת דלק.

תבדוק גם 1.4 וגם 1.6, ותקנה את זאת שבמצב ההכי טוב.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

עומרי,גם לי הייתה את ההתלבטות שיש לך ורכשתי לבסוף פיגו 206 1600 שנת 2007 לפני כשלושה חודשים.

מבחינת צריכת דלק 1:10 משולב גם אוטומט וגם טיפרוניק קיבולת מיכל הדלק בין 45-50 ליטר.

מבחינת ביצועים ה1600 עדיפה מנסיון אישי-נסיעות לצפון,עליות לירושלים סוחבת בקלילות,נוחה מאוד בעקיפות,סגנון הנהיגה משפיע מאוד בצריכת הדלק.

מקווה שעזרתי.

• תוכן חדש...