Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנים האחרונות נפסלתי בלא מעט מקרים בטסט בגלל שטויות. ואני לא מדבר על ליקויים שמהווים סכנת חיים אלא ליקויים שהבוחנים ממציאים לעיתים על מנת לפרנס את המכון.

אחד ה"ליקויים" הנפוצים הוא לוחית הרישוי, בשנים האחרונות החליטו להיטפל ללוחית הרישוי במכון שהלכתי אליו, הטענה של הבוחן "זה לא מחזיר טוב את האור" טענה מקורית ומאד מענינת, הלוחית יש לציין נקיה וברורה ונראית היטב למרחוק. מה שעוד מעניין שפעם נטפלו ללוחית האחורית ופעם אחרת לקדמית. בשתי הפעמים הראשונות הצלחתי עוד להתווכח עם הבוחן ולהבין איך זה בדיוק לא מחזיר טוב את האור, הגמגומים שלו גרמו לי להבין מה מקור ה"ליקוי" והוא בסוף ויתר.

בפעם האחרונה נפלתי על בוחן עצבני במיוחד, וגם בגלל שמיהרתי, נשברתי ושילמתי על לוחית חדשה אבל כשהגעתי לבית בסוף היום ישבתי ושלחתי תלונה למשרד הרישוי.

דרך אגב המכון לא הסכים להשאיר לי את הלוחית הקודמת בשביל להעלים את הראיות ...

אני מצרף את פסק הדין של משרד התחבורה לגבי המקרה, ואפשר להבין ממנו איך אמורים להתנהג מול מכון הרישוי בתקריות מהסוג הזה.

אל תפחדו להתלונן !

comp1.jpg

comp2.jpg

פורסם

ערב טוב.

כול הכבוד על היוזמה.

גם אני עם הרכב הישן שלי ניגשתי לטסט, אחרי בדיקה מאוד אבל מאוד מעמיקה של הרכב לא נמצא כול בעיה איתו.

ניגשתי לבוחן שאלתי הכול בסדר?, הבוחן בא לענות לי, נעצר ואז אמר שלוחית רישוי שלך פגומה.

לבסוף נאלצתי להחליף לוחית רישוי.

בברכה טל

צרפתיה היא כמו אישה, אתה מוציא כרטיס אשראי רק בשבילה:brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall:

פורסם

בשעתו, גם אני נדרשתי ע"י מכון הרישוי להחליף את המספר הרשוי, שנמצא דהוי לדעת הבוחן. כשנגשתי לשאול מה מידת הדהייה המותרת הוא מיד הוסיף חותמת של טופס הבדיקה של המכון, חתמתי שאני מתחייב להחליף את לוחיות הרישוי בעצמי תוך יומים וניגשתי לקבל את רשיון הרכב חתום מפקידת הרישוי.

חזרתי לבוחן לשאול מה יקרה אם אני לא אחליף את לוחיות הרישוי תוך יומיים, כי לדעתי הם במצב סביר לחלוטין, ענה הבחור: אם יתפוס אותך שוטר או עמדת בדיקת של משרד התחבורה על לוחיות רישוי דהויות, בחתימתי, מוסרת ממכון הבדיקה האחריות לעניין, בקיצור כסת"ח.

סיכום, לפחות במכון היו גלויים, מנגד היה נדרש להציג שאלות ולהתנגד עקרונית לפסילה כדי שהיא תבוטל, עם סייג.

פורסם
בשעתו, גם אני נדרשתי ע"י מכון הרישוי להחליף את המספר הרשוי, שנמצא דהוי לדעת הבוחן. כשנגשתי לשאול מה מידת הדהייה המותרת הוא מיד הוסיף חותמת של טופס הבדיקה של המכון, חתמתי שאני מתחייב להחליף את לוחיות הרישוי בעצמי תוך יומים וניגשתי לקבל את רשיון הרכב חתום מפקידת הרישוי.

חזרתי לבוחן לשאול מה יקרה אם אני לא אחליף את לוחיות הרישוי תוך יומיים, כי לדעתי הם במצב סביר לחלוטין, ענה הבחור: אם יתפוס אותך שוטר או עמדת בדיקת של משרד התחבורה על לוחיות רישוי דהויות, בחתימתי, מוסרת ממכון הבדיקה האחריות לעניין, בקיצור כסת"ח.

סיכום, לפחות במכון היו גלויים, מנגד היה נדרש להציג שאלות ולהתנגד עקרונית לפסילה כדי שהיא תבוטל, עם סייג.

שבזמנו בדקתי מה אומרות התקנות לגבי לוחית הרישוי - אין שום מדד לדהייה או החזרת אור או משהו כזה . מה שכתוב זה שהמספר על הלוחית צריך להראות ברור, הלוחית צריכה להיות נקיה וזהו.

במצב כזה כמו שאתה מתאר, אני מקווה שלא זרקת כסף על החלפת לוחית רישוי.

פורסם

מרטינז

יישר כח על היוזמה נגד התעמרות של אותו מכון רישוי.

אבל משפורסמה תגובת משרד התחבורה, מדוע שלא תפרסם את שם המכון?

מה ימנע ממנו להמשיך ולהתעלל באנשים אחרים שלא מתעקשים כמוך?

לוחית הרישוי היא רק קצה הקרחון. בחלק מהמכונים יש בתוכם וסביבם חשמלאים, מכווני שפור, פאנצר מאכרים ועוד המומלצים מאד ע"י המכון שהכשיל אותך והם יציעו לך את עזרתם.

אני לא רובין הוד ולא דון קישוט, בתוך עמי אני יושב ושנים רבות מעביר טסטים לרכביי. בחלק מהבדיקות אתה יוצא בהרגשה שדפקו אותך על סתם אבל אין לך כח וזמן להתנגד ואתה מחכה לצאת רק עם נזק קטן ככל האפשר. אולם לאור התנסות קשה שהייתה לי במכון בדיקה מסוים המוקף במוסכי לווין הגשתי גם אני את תלונתי נגד אותו מכון.

משאקבל תשובה אפרסם אותה בשמחה גם עם הצדק עם המכון.

פורסם
שבזמנו בדקתי מה אומרות התקנות לגבי לוחית הרישוי - אין שום מדד לדהייה או החזרת אור או משהו כזה . מה שכתוב זה שהמספר על הלוחית צריך להראות ברור, הלוחית צריכה להיות נקיה וזהו.

במצב כזה כמו שאתה מתאר, אני מקווה שלא זרקת כסף על החלפת לוחית רישוי.

כפי שכתבתי, לא הסכמתי טכנית עם קביעת הבוחן ולא החלפתי שום לוחיות רישוי למרות שעלות החלפתם הייתה זולה לי במיוחד.

יש לציין כי למכון הרישוי הייתה עמדה ליצור לוחות רישוי וברור שהם מרוויחים על כל הכשלה כזו, אך לפחות לא התעקשו איתי כאשר התעקשתי לקבל תשובות. אני מניח שהרבה בעלי רכבים שנכשלו על סעיף דומה התפתו לבקש מהמכון להכין להם לוחיות רישוי חדשות ולסגור עניין.

פורסם

אצלי יש שיפשוף חזק שהוריד את הצבע ללוחית בצד שמאל ולא על המספר, לא משהו רציני אבל יש סיכוי שיבקשו ממני להחליף בגלל השיפשוף?

פורסם
אצלי יש שיפשוף חזק שהוריד את הצבע ללוחית בצד שמאל ולא על המספר, לא משהו רציני אבל יש סיכוי שיבקשו ממני להחליף בגלל השיפשוף?

יש סיכוי טוב

אם באמת עדיין רואים את המספר ברור, אני מציע לך לנסות להתוכח איתם, תדפיס את המכתב שצירפתי ותדרוש שיעבירו אותך את הטסט ורק יחתמו שאתה צריך להחליף לוחית עצמאית. בדיוק כמו שכתוב במכתב.

פורסם

זה מזכיר לי את החוויה הרעה שהיתה לי לפני מס' שנים במכון בלוד שם התנכלו לרכבי על שטויות של ממש וגבו ממני סכומים מופרזים על החלפת נורית קטנה פה ונורית קטנה שם .

אני מצידי פניתי למנהל המכון ( לא לגבי הנוריות ! ) לגבי שאר הדברים והתלוננתי שהוכשלתי ללא סיבה - הוא מצידו הגן על הבוחן וסירב לקבל את הטענות שלי .

מיותר לציין שגרוטאות מעלות עשן סמיך שנכנסו למכון ובעליהן יצאו והתחבקו \ לחצו ידיים בסחבקיה עם הבוחנים יצאו עם ' תעודת כשירות לתנועה ' .

שמרתי את כל הקבלות והטפסים וישבתי לכתוב מכתב תלונה למשרד התחבורה , כנגד אותו מכון כולל תיאור של ההתנהלות שם .

צירפתי צילומים של כל המסמכים ושל הקבלות על החיובים המופקעים שחייבו אותי בעבור החלפת הנוריות .

קיבלתי התייחסות ראוייה והובטח לי שהנושא יטופל בחומרה .

אני לא יודע אם זה יזקף לזכותי אבל המכון הזה נסגר לתקופה מאד מאד ארוכה עד שנפתח מחדש - כנראה ע"י בעלים אחרים .

מן הסתם אני מתאר לעצמי שרצו שם קומבינות מטורפות של שוחד , וכנראה שהכניסו לשם צוותים גלויים וסמויים לפיקוח עד לסגירת המקום

אחח כמה טוב היה לראות את המקום סגור ונטוש .

פורסם

לא להתרגש.

נכון, זו שחיתות. אין ספק. אבל אם פסלו אתכם על לוחית בלבד - שלמו "דמי גנבנות" של כמה עשרות שקלים וסעו לשלום. כמו שאומר המשורר - "לא נורא חבר, יש צרות גדולות יותר". דוגמה אמיתית מהחיים:

פלוני העמיד את רכבו, מסוג ג'אסטי 1994, לבחינה שנתית. הרכב נפסל בגלל תקלות שונות בבלמים ובהגה, ונרשם על הטופס שחובה לתקן במוסך מורשה, להביא קבלות, משכנתא על הבית, וכן הלאה. בעל הרכב, ברוב חוצפתו, דווקא חשב שרכבו בסדר גמור. פנה למשרד התחבורה, והסביר שטופס הבחינה אבד. שילם 30 ש"ח, קיבל טופס חדש, פנה למכון בדיקה אחר ללא תיקון או שינוי כל שהוא ברכב - ועבר את הבחינה בהצלחה.

את המסקנות יסיק כל קורא בעצמו.

דני

פורסם

אני לא מבין , איך יכול להיות שמכון אחד פסל רכב על תקלות כל כך מהותיות , והוא עבר בהצלחה במכון אחר ?

מה שמעלה את השאלה איך אני רואה כל כך הרבה כלי רכב מזהמים בעשן שחור כשאת הרכב שלי פוסלים על חריגה של 0.0001% ?

מה שווה כל הבדיקה הזו ?

• תוכן חדש...