Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, הגעתי לתקציב סופי בקשר למערכת, את הכסף אני צריך לקבל בתחילת פברואר.

הדברים שחשבתי עליהם: (בלי לפרט עלות של כל אחד):

HU- JVC KD-AVX77 עןלה בערך 2.5K (מביאים לי מחו"ל)

מגברים- תקציב 5.5K (בתכנון SUNDOWN 100.4 ו SUNDOWN 2000 צריך מונו חזק מאד ב-3 OHM, מחייב)

קומפוננטים- תקציב 2K- לא סגור על איזה קומפוננט ללכת, מחכה למפגש מרכז הקרוב.

סאב כבר יש JBL W12GTI (עובד ב-3 אום, דורש 700 אראמאס, מחייב מונו חזק ב-3 אום, הולך לנגן בתיבה אטומה 50 ליטר, בקרוב תמונות מהבניה שתקציבה עומד על 500 ש"ח)

איטום דלתות 2 שכבות- הקצבה 1.5K במידה ויהיו ספוגים לפלסטיקים 2K.

עוד 3K להתקנה חיווט ושאר ירקות. (יש מצב שאני אתקין את המגברים לבד ואעביר חוטים להגברה אקטיבית, ואז אזדקק רק להתקנה של הקומפוננט בדלתות ולאיטום).

אני פתוח להצעות. וחושב לקנות את ה-Phase Evolution OPUS 150.4 אבל אני חושב על מקרה שהוא ידפק ואז לא יהיו חלקי חילוף כי החברה פשטה את הרגל. :S

אני פתוח להצעות מיד שניה אבל שוב לא מוכן להחליף את הסאב.

הגענו ל-15K, אם יש הצעות אחרות, חלוקת תקציב אחרת או כל דבר אחר וגם יכול להיות מאד נחמד הצעות להוזיל עלויות, אשמח לשמוע.

יום טוב לכולם. :)

under construction...

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לך 15K למערכת ואתה הולך על סנדאון?!

אתה רוצה הגברה אקטיבית או פאסיבית?

אם פאסיבי,אז אתה צריך 3 ערוצי הגברה,או 4 ו2 בגישור לסאב

בקשר להגברה הייתי מציע לך AUDISON סידרת LRX,גם 4 ערוצים וגם מונו

איכותי יותר,חזק יותר,טוב,גם יקר יותר,אבל מאוד כדאי

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

תתחיל ממערכת בינונית בתקציב של 4 - 5 אלף שתוכל לשדרג אותה בעתיד ואל תשקיע כזה סכום עצום מהתחלה , הרוב שמשקיעים ככה בסוף מתעוררים ורואים את הבזבוז כסף . אז צריך להזהר.

תהליכי שיפוצים

פורסם

אם יש לו תקציב ויכולת למערכת טובה ב15K,אז למה לחסוך?

הוא יקנה רכיבים היום ב5K,מחר ירצה לשדרג את המגבר,לדוגמה,מוכר את המגבר שלו בגרושים,קונה מגבר יקר יותר,

וכך זה ממשיך,עד שהוא מגיע למערכת של 15K,רק שבדרך עם כל השידרוגים הוא הוציא 25K

אז עדיף להשקיע (אם יש אפשרות) ברכיבים טובים ואיכותים

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

ואם הוא יקנה מערכת ב15K ולא יהיה מרוצה? לא שאלתם מה הדרישות מהמערכת

לדעתי כאשר משקיעים סכום כזה צריך לשמוע כל רכיב ורכיב בנתיים נקודת התורפה

של המערכת היא דוקא ה-HU שמשוכלל ויפה אבל לא בטוח שיתן את גוון הצליל שהוא

מחפש.

אם הייתי צריך לבנות מערכת היום אז זה היה:

HU - 7200 MKII \ALPINE 9887

קומפוננט CLARUS

מגבר קומפוננט AUDIOSON

לגבי הסאב הטעם שלי קצת שונה אז אני לא פרט

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

לדעתי התקציב שלך כל כך מבוזבז שאני לא יודע כבר מאיפה להתחיל.

שליש מהתקציב שלך הולך רק על מונובלוק שגם ככה לא תנצל חצי ממנו זה נראה לך הגיוני?

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם
יש לך 15K למערכת ואתה הולך על סנדאון?!

אתה רוצה הגברה אקטיבית או פאסיבית?

אם פאסיבי,אז אתה צריך 3 ערוצי הגברה,או 4 ו2 בגישור לסאב

בקשר להגברה הייתי מציע לך AUDISON סידרת LRX,גם 4 ערוצים וגם מונו

איכותי יותר,חזק יותר,טוב,גם יקר יותר,אבל מאוד כדאי

חשבתי על זה ובדקתי גם כיוונים אחרים אבל אז זה שוב מקפיץ לי את התקציבוכרגע התקציב הוא הכי מתוח שאפשר.

אני רוצה הגברה אקטיבית.

"מערכת ראשונה?

האם שמעת את הרכיבים שאתה ציינת?"

לא מערכת ראשונה ברכב הקודם היו לי רכיבים ברמה בינונית ומטה אשר הבאתי איתי מגרמניה, הסאונד לא היה משהו. אני מכיר את תחום האודיו לעומק מהבית ומעבודתי לשעבר כ- DJ.

שמעתי את המגברים אומנם לא את ה-2000 אבל את ה-1000. לא מאמין שיש כזה שוני.

קומפוננטים אני לא סגור כי לא שמעתי מספיק.

את ה-JBL שמעתי אצל חבר, וגם ככה הביאו לי אותו כמתנה.

תתחיל ממערכת בינונית בתקציב של 4 - 5 אלף שתוכל לשדרג אותה בעתיד ואל תשקיע כזה סכום עצום מהתחלה , הרוב שמשקיעים ככה בסוף מתעוררים ורואים את הבזבוז כסף . אז צריך להזהר.

חשבתי גם על האופציה הזו, לקנות את ה-PHASE הזה מיד שניה לקנות רוקפורד P2 וזוג דוטק לעשות איטום וזהו. לא יודע כמה אני אהיה שלם עם עצמי במקרה ואני אעשה את זה. פשוט אני רוצה ללכת ע משהו גדול וטוב שאני לא אתאכזב ממנו, אין לי כוח כל פעם להתחיל עם שדרוגים ובלה בלה בלה אני שונא את הדברים האלו, אני אוהב לעשות משהו פעם אחת כמו שצריך שישאר לאורך זמן.

אם יש לו תקציב ויכולת למערכת טובה ב15K,אז למה לחסוך?

הוא יקנה רכיבים היום ב5K,מחר ירצה לשדרג את המגבר,לדוגמה,מוכר את המגבר שלו בגרושים,קונה מגבר יקר יותר,

וכך זה ממשיך,עד שהוא מגיע למערכת של 15K,רק שבדרך עם כל השידרוגים הוא הוציא 25K

אז עדיף להשקיע (אם יש אפשרות) ברכיבים טובים ואיכותים

על איזה רכיביםההיית ממליץ?

וזהו זה, שאני יודע מה הדרישות שלי מהמערכת והם לא הכי בשמיים, אני אוהב לשמוע חזק וגבוה אבל גם באיכות (בגלל זה יש לי מערכת 7.1 בחדר) וגם מערכת של תקליטן. אבל זה לא הנושא כרגע. אני חושב שבתקציב הזה אני אהיה מבסוט מעל ומעבר. השאלה אם עשיתי את ההחלטות הנכונות וחילקתי את התקציב נכון או שאני יכול להוציא דברים הרבה יותר טובים בסכום הזה כי סה"כ הרכיבים שבחרתי לא ברמת HI END, אולי חוץ מהכבל + מישראל (0 גייג' אודיסון). אז בכלזאת אני שואל להצעתכם בשביל להיות בטוח.

ואם הוא יקנה מערכת ב15K ולא יהיה מרוצה? לא שאלתם מה הדרישות מהמערכת

לדעתי כאשר משקיעים סכום כזה צריך לשמוע כל רכיב ורכיב בנתיים נקודת התורפה

של המערכת היא דוקא ה-HU שמשוכלל ויפה אבל לא בטוח שיתן את גוון הצליל שהוא

מחפש.

אם הייתי צריך לבנות מערכת היום אז זה היה:

HU - 7200 MKII \ALPINE 9887

קומפוננט CLARUS

מגבר קומפוננט AUDIOSON

לגבי הסאב הטעם שלי קצת שונה אז אני לא פרט

אני משתדל לשמוע כל רכיב ורכיב רק לצערי אין לאנשים בארץ (או לפחות אני לא נתקלתי ב-HU המדובר) על קומפונננטים אני לא סגור כי יש הרבה אופציות בתקציב הזה. את המגברים שמעתי כנ"ל לגבי הסאב. ה-HU זה סיכון מראש ואני יודע את זה, אני מקווה שהמשפט: ,מי שלא מסתכן לא מרוויח" יפעל לטובתי הפעם. אני מעוניין ברדיו דיוידי לא רדיו דיסק. כמובן עם כל הפיצ'רים DVD BT וכ"ו.

דעתי התקציב שלך כל כך מבוזבז שאני לא יודע כבר מאיפה להתחיל.

שליש מהתקציב שלך הולך רק על מונובלוק שגם ככה לא תנצל חצי ממנו זה נראה לך הגיוני?

תתחיל פשוט מההתחלה. ;) זה לא קשה.

ועכשיו לענייננו, כמו שכתבתי למעלה הסאב שלי הוא 700RMS שפועל ב-3 אום, מגברים אחרים קטנים יותר לא יצליחו לספק לו את ההספק שהוא דורש, והוא לא הכי נציל שיש (89DB) נראה לי, ככה שאני חייב מונו שיעמיד אותו במקום ויתן לו מה שהוא צריך.

לגבי המחיר של המונו זה לא שליש מהתקציב, אומנם שליש מהתקציב הולך על מגברים אבל רק חמישית הולך על המונו. ואני לא מתכוון לנצל כל מה שיש לו, אולי בעתיד אם אני אחליף אלטרנטור ויעשה את 3 הגדולים יהיה לי אולי בסיס לעבוד איתו ב-1 אום, למרות שזה נראה לי מיותר כי בתאחלס 2000RMS מספיקים בשביל להרים אולם חתונות.

תודה לכל המגיבים אז חוץ מהמגברים של AUDISON וההמלצה להחליף HU, אין עוד הצעות?

אני אבדוק בקשר למגבר הנ"ל. אבל אני צריך שיהיה לו גם קרוס מלא (כמו של-100.4 החדש יש) כי אין לי חיתוכים ושליטה מה-HU שאני אקנה.

under construction...

פורסם

תבדוק את AUDISON LRX5.K

מגבר 5 ערוצים,2X60,2X170 ואחד 750 ב4 אוהם

http://www.audison.eu/index_main.php?Section=LRX51k

ז סוגר לך את כל הנושא ההגברה

בקשר לקומפוננט,אז צריך לשמוע,והרבה,כי בתקציב הזה יש מבחר גדול

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

אני חושב שהייתי מחליף את ההגברה של הסנדאון במקרה הזה במקום למגבר 4 ערוצים פלוס מגבר מונו

ללוייתן של זד אודיו - 3.5K

ואז הייתי משדרג בעזרת ה2K שחסכתי לך על הגברה את הסט הקדמי לסט שמורכב מוופר L6 + טוויטרים L1 פרו על הקרוס של

הקלארוס

לגבי סאב עניין של טעם - אבל הלוויתן בגישור יעשה יופי עבודה 600 וואט בגישור ב4 אוהם עד כמה שזכור לי - יכול להיות קצת פחות אבל לא פחות מה400 וואט בכל מקרה שזה די והותר בשביל להרים ארסנל או כאוס מבית AA אם כבר מדברים על רמקולים מאותו היבואן.

לגבי HU - טובים ממני ימליצו לך בתחום הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני בודק את העניין בקשר ל-AUDISON שהמלצת ומאד מודה על ההמלצה :) בהחלט נראה משהו שיחסוך לי המון כאב ראש בהתקנה וגם כמה גרושים.

בקשר לזד אודיו, עפ"י מה שהבנתי הוא מגבר D-CLASS שלם, לא רוצה להגביר את הבמה הקדמית ב-D-CLASS.

under construction...

פורסם

לא רואה שום בעיה בהגברת סט קידמי עם מגבר CLASS D,אני הגברתי את הסט שלי והתוצאה היתה מאוד טובה

ואז הייתי משדרג בעזרת ה2K שחסכתי לך על הגברה את הסט הקדמי לסט שמורכב מוופר L6 + טוויטרים L1 פרו על הקרוס של

הקלארוס

למה הוא צריך קרוס? הוא רוצה הגברה אקטיבית

בקשר ללוויטן,הייתי הולך לשמוע,באמת מגבר מענין מאוד (לא שמעתי אותו,לכן לא אוכל להגיד לך משהו עליו)

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

קבלתי את הצעתכם ובדקתי את העניין של ה- AUDISON.

היבואן של החלקים האיטלקיים הציעה לי הצעה די אטרקטיבית שכוללת את ה-MIELE (ללא קרוסים) האודיסון שדברנו עליו מוקדם יותר השרשור, וה-ECLIPSE 7200 MK II. יכול להיות שאני אלך על החבילה הזו אבל מוקדם מידיי לדעת ולהחליט גם כי לא שמעתי את השילוב של הרץ מילה ואודיסון וגם בגלל שרק בחודש הבא אני אקבל את הכסף, ככה שבנתיים הכל פתוח.

אני אגיע למפגש דרום הקרוב כי מערכת כזו תזכיר מאד את המערכת של רוני ואני חייב לשמוע לפני שאני משקיע כזה סכום.

בכל מקרה כרגיל חפשתי לצמצם הוצאות ובגלל שיש לי הזדמנות להביא רדיו דיסק מארה"ב חודש הבא אז אני מחפש את הדגם הנ"ל בארה"ב ובמידה ואני לא אמצא אני אקנה משם את הרדיו-דיוידי שדובר עליו בכמה שרשורים קודמים שפתחתי.

בכל מקרה אם מישהו מכיר אתר נאמן שאפשר לקנות הרדיו-דיסק הזה ממנו בבקשה שיעזור לי.

תודה על כל העזרה עד עכשיו, ובבקשה תמשיכו ככה,

under construction...

פורסם

תודה על ההמלצה, למרות שבחיים לא שמעתי על החברה הזו אבל עושה רושם שאי אפשר ליפול פה.

בכל מקרה אחרי שבחתרי רכיבים משם, עם מי אפשר לדבר על לקנות אותם...?

או שזה רק יבוא אישי מחו"ל?

under construction...

• תוכן חדש...