Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל כמה הערות חשובות:

1. העבודה לא הכי קלה, כמו כן אני ביצעתי את העבודה לפי ראות עיני, ייתכן שהדרך בה ביצעתי את העבודה אינה הדרך הטובה ביותר ולכן מי שעוקב אחרי המדריך הזה עושה זאת על אחריותו בלבד!

2. בוקים ומכווץ קפיצים הינם בגדר חובה - בטיחות קודמת לכל תזכרו!!

כלים דרושים ועלויות שלהם:

1. מכווץ קפיצים כאמור - מכיוון שאף אחד בפורום לא הראה את טוב ליבו, הלכתי למסגר והתפליתי למחיר המגוחך של 105ש"ח לזוג מכווצים!!

2. צריך 2 בוקסות 18, אחת מוארכת (25ש"ח) ואחת יכולה להיות רגילה רק בשביל לתפוס את הבורג מהצד השני, כמובן שצריך ראצ'ט גדול, אני מצאתי אחד שעשה את העבודה ב30ש"ח, כאמור צריך עוד ראצ'ט ובוקסה 18 אבל גם ההכי פשוטים יעשו את העבודה.

3. מפתח רינג 22, מפתח אלן 7, אצלי היה צריך גם 6 בשביל הבולם החדש. (40ש"ח ביחד)

יש לציין שאני עשיתי את העבודה בלי ספרים טכניים כמו היינס וכד' אבל צפיתי בוידאו קליפים שמסבירים יפה כיצד עושים את העבודה, באתר eHow. צריך חוש טכני טוב וסבלנות רבה לפרוייקט כזה.

מהלך העבודה בבולמים הקדמיים (אחרי שכמובן העליתם את הרכב על ג'ק ובוקים ופירקתם את הגלגל): (תמונה 1)

1. צריך לפרק את הבורג העליון, כדי לעשות זאת יש להשתמש במפתח הרינג 22 ובתוכו לשים את האלן (7), צריך להחזיק את האלן במקום כדי שזה לא יסתובב על ריק. (תמונה 2)

2. צריך לפרק את 2 הברגים שתופסים את הבולם אל בית הגלגל, בשביל זה משתמשים בשתי מפתחות\בוקסות 18 ותופסים את 2 הברגים מ2 צדדיו. חשוב לציין: אחרי פירוק 2 הברגים תאבדו את כיוון הגלגל ותצטרכו לעשות כיוון פרונט, אם אתם רוצים רק להחליף תושבות אז ניתן לסמן בעזרת טוש או צבע את המיקום המדוייק שבו יושב הבורג והבולם במקום כדי שלא תאבדו את הכיוון, כדאי לפרק את הכבל שמתחבר לחיישן הABS כדי שלא יפריע בהמשך (מסומן בחץ שפונה למטה). (תמונה 3)

3. עכשיו צריך להוציא את הבולם מהרכב, קודם לנתק את הכבלים מהקליפסים שלהם ואז למשוך בזהירות את הדיסק לכיוון שלכם ולהוציא את הבולם מחוץ לרכב, להיזהר לא לתלוש כבלים בזמן ההוצאה של הבולם.

4. כעת כשהבולם מחוץ לרכב צריך כמובן לכווץ את הקפיץ, אבל לא לפני שמתחילים לשחרר מעט את הבורג שבתמונה 8, אחרת הבורג יסתובב על ריק! חשוב לכווץ את הקפיץ בצורה שווה ב2 צדדיו וכן לתפוס היטב את הקפיץ בעזרת המכווץ כדי שהקפיץ חלילה לא ישתחרר ויעוף עליכם!! אנרגיה רבה אגורה בקפיץ כשהוא מכווץ וזה עשוי להיות מסוכן מאוד אם הוא ישתחרר, בזמן כיווץ הקפיץ וכן בזמן שחרורו צריך לתפוס את הכל שלא יזוז, אני פשוט דרכתי על הקפיץ עם הרגל כי לא הייתה דרך נוחה יותר.

5. כעת הכל מפורק ופירטתי בתמונה 4 מהו כל חלק, כשמחזירים את הקפיץ יש לשים לב למגרעת בבולם שקצה הקפיץ מתאים אליו (תמונה 5), כמו כן ישנו כיסוי ברזל שמעליו יושב מיסב ההחלקה וכרית הבולם, כשמחזירים הכל צריך גם לוודות שהבולם פתוח עד הסוף אחרת לא יהיה לכם מקום להבריג את הבורג בחזרה.

כעת יש להחזיר הכל חזרה בסדר הפוך מהפירוק, את הבורג העליון בתמונה 8 יש לסגור חזק בכוח היד בלבד (אסור לסגור באקדח אוויר), תסגרו כמה שאפשר, אי אפשר לסגור חזק מידי מכיוון שאז הכל מסתובב על ריק. את 2 הברגים שתופסים את הבולם לבית הגלגל יש לסגור חזק מאוד, אבל כמובן לא בצורה מוגזמת (אלו ברגים מחוזקים שלא נשברים בקלות). את הבורג 22 העליון גם לסגור חזק כמה שאפשר בעזרת כח היד בלבד, בבולם המונרו צריך אלן מספר 6 (במקום 7 בבולם KYB המקורי).

תמונה 6 - חדש מול ישן.

תמונה 7- הכל מורכב.

המשך בקרוב...

05012010082.jpg

04012010068.jpg

05012010102ed.jpg

04012010072ed.jpg

ed6.jpg

04012010075.jpg

05012010100.jpg

ed4.jpg

פורסם

יפה , אגב לפני כמה חודשים רציתי לרכוש זוג מכווצים , והציעו לי סיניים זבל ב300 ש"ח, לא קניתי . מעדיף להחזיק את הקפיצים ביד מלקנות במחיר כזה :-D.

המחיר של זוג המכווצים מחיר מצויין , ויפה שאתה משתף את כולם בפרוייקט כזה.

HONDA CIVIC LS

פורסם

עוד תמונות:

1. תמונה נוספת של הבולם החדש מורכב, ישנם קליפסים שמקיפים את הבולם המקורי ולא נכנסים על הבולם החדש ולכן השתמשתי באזיקון ע"מ שהכבל הקטן לא יזוז ממקומו.

לא ממש הכרחי, אבל ליתר בטחון.

2. תמונה של התושבת המקורית הישנה מול תושבת חליפית חדשה, ניתן לראות שהתושבת המקורית במצב טוב.

3. מגן החורף הגנרי (שנקנה בנפרד מהבולם) לא נכנס בקלות על הבולם ולכן הברגתי את הבולם לבד ללא הקפיץ חזרה על הרכב ובזמן שהיה מורכב על הרכב הורדתי את המגן למטה.

בקרוב אעלה מדריך להחלפת הבולמים האחוריים גם כן.

שכחתי לציין את הדבר החשוב ביותר:

שכל העבודה הנ"ל לא עזרה כלל ובעצם בזבזתי המון כסף ומאמץ מיותר מכיוון שעדיין כל בור ושיבוש בכביש מורגש בדיוק כמו לפני כן!!

מעניין אם החלפת הקפיצים באמת יגרמו לרכב להיות רך כמו שצריך?

05012010103.jpg

05012010094.jpg

05012010092.jpg

פורסם

אם הבולמים לא אובחנו כגמורים זה הגיוני מאד שהחלפתם לא תגרום לשום שינוי משמעותי, בטח לא למה שציפית.

כל הכבוד על ביצוע העבודה העצמית!

פורסם

מצטרף לקודמי,

כל הכבוד על היוזמה,והעבודה המוגמרת.

ישר כוח בפרוייקטים הבאים!

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

שכחתי לציין את הדבר החשוב ביותר:

שכל העבודה הנ"ל לא עזרה כלל ובעצם בזבזתי המון כסף ומאמץ מיותר מכיוון שעדיין כל בור ושיבוש בכביש מורגש בדיוק כמו לפני כן!!

מעניין אם החלפת הקפיצים באמת יגרמו לרכב להיות רך כמו שצריך?

אתה לא הראשון שאני שומע ממנו שהחלפת בולמים לא תרמה כלום לנוחות של הנסיעה , כנראה צריך כבר להחליף רכב :|.

ולהבא תכין את כל החומר ושים אותו באותו זמן , וסליחה שקטעתי לך את המדריך בתגובה שלי למעלה .

HONDA CIVIC LS

פורסם

לא לא קטעת גם ככה אני אעלה את ההמשך במועד מאוחר יותר, ותודה על התגובות!

האם החלפה לקפיצים חדשים ורכים תגרום בהכרח לרכב להיות רך או שישנם סיבות נוספות לכך שהרכב קשה?

פורסם
יפה , אגב לפני כמה חודשים רציתי לרכוש זוג מכווצים , והציעו לי סיניים זבל ב300 ש"ח, לא קניתי . מעדיף להחזיק את הקפיצים ביד מלקנות במחיר כזה :-D.

המחיר של זוג המכווצים מחיר מצויין , ויפה שאתה משתף את כולם בפרוייקט כזה.

לא ברור לי איך 105 ש"ח לזוג זה מחיר מצויין, ואתה לא הסכמת לקנות ב300 :shock:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לא ברור לי איך 105 ש"ח לזוג זה מחיר מצויין, ואתה לא הסכמת לקנות ב300 :shock:

פשוט מאוד , התעניינתי בזמו בזוג מכווצים והכי זול שמצאתי היה 300 שיקל .

ובשרשור הזה ראיתי שיש יותר זול , שזה 105 ש"ח לזוג במקום 300 ש"ח.

שמחיר של 105 ש"ח לזוג מכווצים הוא מחיר טוב לדעתי. ((הייתי קונה אם קיבלתי מחיר כזה))

עכשיו יותר ברור לא!!?

HONDA CIVIC LS

• 4 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...