Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים מה שלומכם??

כידוע מומלץ להמתין כדקה עם כיבוי המנוע לאחר שימוש בטורבו,

רציתי לדעת האם לאחר דקה אני אמור לשמוע את הווונטה פועלת?

אם אני מכבה את המנוע לאחר שהמתנתי דקה, לא נשמעת הוונטה,

אבל כאשר ואני מפעיל את הסוויץ' הוונטה מתחילה לפעול, בכיבוי הסוויץ היא כובה שוב.

זה לא נראה לי כמצב נורמלי, במידה וזו אכן בעיה, מה יכול להיות הגורם לזה?

תודה רבה לעונים,

שיהיה שבוע טוב לכל אנשי הפורום!

פורסם

כיבוי המנוע עם טורבו יעשה על פי התנאים בהם נהגת טרם הכיבוי. לאחר מאמץ ו/או טורים גבוהים בדרך כלל ישנו פרק זמן בו אנו נוהגים לאט/רגוע (להכנס לחנייה, וכו'). אלא אם כן ירדת מכביש מהיר ומייד ברצונך לכבות מנוע, חובה בהחלט להמתין זמן מה עד שהטורבו יתקרר מאט, כדי שלא יקבל מכה טרמית. לאחר תנאי נהיגה קשים מומלץ להמתין 1 עד מספר דקות. בנסיעה רגילה בהחלט ניתן להמתין זמן פחות מזה, זאת אומרת גם פחות מדקה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

זה לא עניין של מכה טרמית.

מדובר בעיקר על עניין של המשך סיכוך הטורבו על ידי שמן המנוע. כשאתה מכבה את המנוע, משאבת השמן מפסיקה לספק שמן לכל המכלולים, לרבות הטורבו. משום מהירות הסיבוב הגבוהה שלו והעדר החיכוך היחסי, לוקח לו כדקה עד שהוא יורד למהירות סיבוב נמוכה עד כדי עצירה.

אם אתה מכבה מייד - הוא ימשיך להסתובב בלי שמן ומכאן יהיה בלאי מואץ.

אם תמתין מונע בסל"ד נמוך - הוא יאט את מהירותו תוך כדי קבלת שימון ראוי.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

תרגל את עצמך לסיים כל נסיעה מוטרפת ככל שתהיה בשתים שלוש דקות רגועות לפני ההגעה ליעד ותוכל לדומם ברגע ההגעה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
זה לא עניין של מכה טרמית.

מדובר בעיקר על עניין של המשך סיכוך הטורבו על ידי שמן המנוע.

לא סיכוך הטורבו, אלא קירור הטורבו ע''י זרימת שמן מנוע. ברגע שלא תהיה זרימת שמן הטורבו (מיסבים) יקבלו מכה טרמית. בנוסף לזה השמן שלא יזרום בתוך הטורבו יגיע לטמפרטורה גבוהה מאוד ובמקרים קיצוניים יהפוך לזפת. מכאן חובה שימוש בשמנים איכותיים וסינטטיים, והמתנה לפני כיבוי המנוע על מנת לתת לטורבו להתקרר ע''י זרימת השמן בתוכו.

סיבובי הטורבו לא ממש רלוונטיים, כי הם יהיה מספיק נמוכים תוך פרק זמן קצר יותר מאשר הפרק זמן הנדרש על מנת לקרר את הטורבו עד לטמפרטורה לא גבוהה מדי המאפשרת הפסקת זרימת השמן בתוכו.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אני מסכים עם מה שאתם אומרים ותודה על הסבר מכלול הטורבו,

אבל האם לדעתכם זה תקין שהוונטה פועלת רק בסוויץ'? (גם לאחר נסיעה מאומצת)

פורסם

זה תקין לגמרי, גם אצלי זה ככה. גם אחרי נסיעות מאומצות לאחר שחיכיתי 2-3 דקות ודוממתי,

אם אני אדליק סוויץ' שני, המאווררים לפעמים יפעלו ולפעמים לא, זה בהתאם לצורך.

אני בטוח שגם אצלך זה כך.:-)

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם
בכל האימפרזות ,הוונטה יש לה חיים משל עצמה,:wink:

כן חוצפנית, לפעמים היא גם מבקשת ממני מזגן!

תודה רבה על התשובות חברים! עוד נושא מאחורינו :-)

• תוכן חדש...