Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

אני רוצה להתייעץ יותר עם בעלי ניסיון ולפתוח כאן דיון.

אני עומד לפני החלפת בלמים:

1. החלפת דיסקים למחורצים מאווררים ורפידות ספורטיביות 247 מ"מ.

2. דיסקים מוגדלים 266 מ"מ (של C2, C3, C4, ברלינגו וכו')

כיום הרכב נועל צמיגים איכותיים ואיכות הבלימה מצויינת, לדעתי בכל אופן (עם דיסק רגיל 247).

מה שחסר היום יותר הוא סיבולת הבלמים מאשר עוצמת הבלימה (לדוגמא כאשר הבלמים מתחממים העוצמה שלהם קטנה משמעותית)

מחיר שתי האפשרויות הוא זהה לצורך העניין.

ברור לי שאופציה מס' 1 היא בעלת הבלאי הגבוהה יותר אך אין לי מושג עם רק הרפידות נשחקות מהר יותר או גם הדיסק עובר בלאי מואץ?

כמובן שאני מתכנן לעבור לנוזל בלימה משודרג, וכאן היתי רוצה לשאול מה הנוזל העדיף לשימוש יומיומי (DOT4, DOT5.1 או שאולי משהו אחר)

אפשרות 2 גוררת איתה החלפה של המגבר בלם מ 200 מ"מ ל 255. אין בעיה להכניס אך כיום אני מעדיף להימנע משינוי שכזה.

אישית אופציה 1 נשמעת לי עדיפה, אולם היתי מעונין לשמוע חוות דעת אובייקטיבית.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הבנתי נכון את הבעייה (דעיכת עוצמת בלימה) אזי לדעתי אופציה מספר 1 היא הפתרון.

כל הברקסים מתחממים בבלימה (חוק שימור אנרגיה>הסבת אנרגית תנועה לחום)

ההבדלים בינהם מתבטאים בין היתר ביכולת "להיפטר" מהחום ומהר. לשם כך מאווררים/מחורצים וכו'

במידה והרכב היה חזק משמעותית יותר מהמקור, קרוב לוודאי שאופציה 1 לא היתה מספיקה.

אולם כפי שאמרתי, לא נראה שזו הבעייה שלך.

בהצלחה ושנה אזרחית טובה, יותר.

לשפר בלי להתפשר

פורסם

עמדתי בפני אותה התלבטות לפני שנה - כששקלתי לדרג את הבלמים באוטו שלי -

לעבור דיסק גדול יותר וקליפרים מרובעי בוכנות או להחליף לרפידות איכותיות יותר

מכיוון שבזמנו רפידות היו זמינות לי יותר מקאליפרים [ששכבו בבית של חבר בקליפורניה] הלכתי על האופציה הזו

אני שמח לומר שזה פתר לי את הבעיה.

השאיפה לעבור לדיסקים גדולים יותר וקאליפרים אחרים עדיין קיימת - אבל היא בעיקר אתגר טכני שהייתי שמח לפתור יותר מאשר צורך אמיתי.

הרפידות המקוריות על הרכב היו של רמסה

המשופרות - HP PLUS

השיפור הוא בנשיכה הראשונית ובדעיכה [שכמעט לא קיימת] לעומת המקוריות שהיו חלשות יותר בנשיכה והפייד שהן היה מאוד גבוה.

התשלום הוא באבק שהרפידות יוצרות ובקצב בו הן אוכלות את הדיסק

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

יש לך אפשרות לשים דיסקים גדוים יותר על הקאליפר המקורי ?

אם התכוונת להחליף את כל הסט, כמובן שהייתי הולך על זה כי בסופו של דבר דיסק גדול יותר

עובד פחות קשה ולוקח לו יותר זמן להגיע לדעיכה

אם אתה מתכוון לשים צלחות גדולות על הקאליפר המקורי, אני לא רואה איפה ההבדל פה כי שטח המגע הוא עדיין

אותו שטח (הרפידה נשארת אותה רפידה אני מניח ? )

בלכ מקרה, אם עוצמת הבלימה מספיקה לך ורק דעיכה היא הבעיה שלך ברור שעדיף דיסקים מחוררים/מחורץ

(יש חברות שמייצרות DIMPELD וזה נראה לי עדיף אבל קצת קשה למצוא) בצורה הזאת יש לך פחות הוצאות ופחות עבודה

בקשר לנוזל בלמים, אני לא כל כך מכיר את המערכות ברכבים צרפתיים, אצלי החלפתי לDOT5 ונראה כי המצב טוב יותר

פורסם

דוט 5 מבוסס על כימיית סיליקון לא לבלבל עם 5.1 ולא לערבב.

נוזל בסיווג 5.1 עדיף על 4

היתרונות בנוזל בסיווג הזה הוא בטמפרטורת רתיחה גבוהה יותר במצב "רטוב" ובצמיגות נמוכה יותר מהסיווגים 4/3 .

צמיגות נמוכה מאפשרת העברת כוחות טובה יותר .

החלפה ללא ניקוז יעיל של הנוזל הקודם תוריד את טמפרטורת הרתיחה של החדש לזה של הישן.

פורסם

חברים,

תודה על התגובות המהירות,

אתחיל מהסוף,

לא ניתן להלביש דיסק יותר גדול, ניתן להלביש קאליפר יותר גדול (266, 283)

אחת הסיבות המובהקות שאני לא מעוניין לעשות זאת כי לדעתי אין ממש צורך וגם אני לא רואה את עצמי משנה את איזון הבלימה ברכב.

אני כבר התרגלתי לבלמים ולהרגשה בדוושה, מה שיותר מפריעה לי זה בלימה חזקה לפני פניה (ממהירות 130 ל 70-60 בטווח של 500 - 300 מטר). הגעתי למצב שלקראת הפניה אני ב 70 קמ"ש אבל לא מרגיש יותר את הבלמים בכלל.

לדעתי ב 266 עם דיסק רגיל ורפידות רמסה ההרגשה תהיה דומה.

יצא לי כבר לשמוע מבעלי ברקס ברלינגו שיש נשיכה חזקה בהתחלה - אולם קיימת דעיכה בכל זאת.

לגבי נוזל בלימה DOT 5 הוא סיליקוני למיטב הבנתי וממש לא מומלץ לרכבי יוםיום אלא יותר מרוץ. DOT 5.1 הוא נוזל עם עמידות לטמפ' יותר גבוהה מ DOT 4. השאלה עם המעבר מ 4 ל 5.1 הוא מספק או שיש יותר טוב. והשאלה החשובה ביותר - של איזו חברה הנוזל בלמים המומלץ ביותר (עלות - תועלת).

שוב תודה.

וכמובן שנה אזרחית חדשה, טובה יותר לכולם!

הרמן.

פורסם

הרמן

מה הבעיה להחליף לדיסק טוב בגודל המקורי + רפידות טובות יותר ונוזל חבלמים טרי, אפילו DOT4 ?

סה"כ הרכב שלך קל מאד ולא צריך מערכות בלימה גדולות, כבדות ומפריעות לניהוג ...

דיסק מחורץ לא מקרר טוב יותר, רק לא יוצר גלייזינג על הרפידה, דיסק מחורר בד"כ אוהב להתעוות יותר ...

האם יש לך אפשרות לדיסק בקוטר המקורי, אבל כפול ?

ד"א, אם אני זוכר נכון, אתה עם ג'אנט ברזל, החלפה לחישוק אלומיניום משפרת את הקירור, הוא מוליך את החום מהדיסק לגלגל ביתר יעילות.

My 2 Cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור - הדיסקים המקוריים אצל הרמן מקדימה הם כפולים.

הרמן - ברלינגו זה אכן לא פיתרון משהו (נשיכה מעולה , דעיכה מהירה , לפחות בזמנו - אופציות רפידות לא משהו וקאליפר כבד למדי).

שידרוג איכותי יחסית על רכב כמו שלך (שאחי הקטן עשה בזמנו) הוא קאליפרים של S16 (של 306) - 266 מ"מ אבל קלים יותר מברלינגו ועם רפידה קצת קטנה יותר.

שם מגוון הרפידות מצויין והקאליפר מצויין ונותן על רכב כמו שלך גם את הנשיכה הרצוייה וגם את העמידות.

לגבי המערכת המקורית שיש לך - הייתי מנסה רפידות - דיסקים לא ממש.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני בדעה של ליביו.

בלמים של 306S16 עדיפים לדעתי על ברלינגו, במידה ואלו יהיו השיקולים בסוף.

ברלינגו פחות דועך, אך אין את הנשיכה שיש ל S16, מה גם שהם כבדים יותר וזה פחות טוב מפני שהמשקל המוקפץ גבוה יותר.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
ד"א, אם אני זוכר נכון, אתה עם ג'אנט ברזל, החלפה לחישוק אלומיניום משפרת את הקירור, הוא מוליך את החום מהדיסק לגלגל ביתר יעילות.

ליאור

ליאור, אינך זוכר נכון - הרמן על חישוקי סגסוגת מקוריים של פיז'ו (306XSI, אם איני טועה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יאשה - הפוך

לברלינגו יש יותר נשיכה - אבל הם דועכים משמעותית מהר מאוד , מה גם שהנשיכה הזו לאו דווקא פרקטית לרכב כמו סקסו - ואפילו תפר את האיזון בצורה די גסה.

בכ"א - ברלינגו זה לא ממש השידרוג האידאלי כשחושבים על איזון , דעיכה , רפידות זמינות והתנהגות.

S16 - כן (וזה מניסיון לא רק של אחי)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני דווקא הרגשתי נשיכה טובה יותר ב S16. הברלינגו לעומת זאת, לא רק שלא נשך אלא גם התחושה היתה די מעפנה.

לא אהבתי. הייתי לוקח את ה S16 בכל יום.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
חברים,

אני כבר התרגלתי לבלמים ולהרגשה בדוושה, מה שיותר מפריעה לי זה בלימה חזקה לפני פניה (ממהירות 130 ל 70-60 בטווח של 500 - 300 מטר). הגעתי למצב שלקראת הפניה אני ב 70 קמ"ש אבל לא מרגיש יותר את הבלמים בכלל.

לדעתי ב 266 עם דיסק רגיל ורפידות רמסה ההרגשה תהיה דומה.

יצא לי כבר לשמוע מבעלי ברקס ברלינגו שיש נשיכה חזקה בהתחלה - אולם קיימת דעיכה בכל זאת.

לגבי נוזל בלימה DOT 5 הוא סיליקוני למיטב הבנתי וממש לא מומלץ לרכבי יוםיום אלא יותר מרוץ. DOT 5.1 הוא נוזל עם עמידות לטמפ' יותר גבוהה מ DOT 4. השאלה עם המעבר מ 4 ל 5.1 הוא מספק או שיש יותר טוב. והשאלה החשובה ביותר - של איזו חברה הנוזל בלמים המומלץ ביותר (עלות - תועלת).

הרמן.

נוזל בלימה DOT 5 לא עובד עם מערכות ABS .

משמש גם למכוניות אספנים בשימור, אין דירוג גבוה מעבר ל 5.1 לשימוש ברכב רגיל.

הצמיגות של 5.1 היא חצי מ ה 4, המשמעות תגובת דושה מהירה יותר, ומודולוציה משופרת.

הבלימה עקבית יותר על טווח טמפרטורת הפעולה .

הביצועים החלשים במערכת שלך יכולים לנבוע מאויר שנלכד בנוזל , או מדעיכת רפידה בחום.

לברלינגו יש רפידות של פרודו רגילות ..

אני מחליף בקרוב גם למערכת של ברלינגו אז אדווח לך לגבי הבעיות שהעלו פה , ואם יש להן פתרון .

פורסם

מהנסיון שלי רפידות הבי דטי יעשו את העבודה

עוד דבר - הפחתת משקל הרכב תשפר מהותית את הבלימה! וכמובן תשפר דברים נוספים.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

חברים,

תודה על ההתיחסות!

כיום אין לי בעיה בנשיכה, אני יודע שאפשר לקבל יותר - אבל מה שיש כיום מספק.

כיום בכדי להגיע למצב של נעילת צמיגים צריך ממש להתאמץ. בגדול זה ההבדל הגדול בין צמיג 195/45/15 איכותי ל 185/55/14 איכותי, וכרגע אני מתייחס לסמי סליקס של דאנלופ (ב 106 הייתה אותה מערכת הלימה כמו בסקסו).

עם הדאנלפים ניתן להגיע לנעילה מוקדם יותר - רוחב הצמיג בהחלט משפיע.

מבחינה תקציבית - אין אפשרות להתקין קאליפר גדול יותר ודיסק/רפידות משופרות, כמו כן אין להשיג קאליפר S16.

יש להשיג קאליפר של C3/C4/ברלינגו שיש לו אופסט של EP22/EP25 - שזה נושא שגם צריך לבדוק את התאמתו.

ליאור,

לא כל כך הבנתי את כוונתך, מבחינה הגיוניות של שטח החשוף לסביבה - דיסק מחורץ/מאוורר בעל פני שטח יותר גדולים לסביבה משמע הוא חייב להתקרר יותר טוב.

עוד לא הבנתי למה הוא חשוף יותר לעיוות? הרי המבנה הפנימי שלו מאפשר קירור טוב יותר.

מה הכוונה לגליזינג על הרפידה? לא מבין את המושג.

סה"כ - הנטיה שלי ללכת על חלקים משודרגים מאשר לשדרג את מערכת הבלימה. (יש בי רצון גם לראות עד כמה שווה להשקיע במערכת כזו)

ירון,

הפחתת משקל לא באה בחשבון - הרכב מאוד קל ומשמש אותי ליום יום, אני לא מתכוון לוותר על פינוקים (עד כמה שיש בסקסו)

• תוכן חדש...