Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש אצלי בבית כרגע כמה רמקולים פשוטים למדיי, 3 אינצ לדעתי שהייתי רוצה לעשות בהם שימוש ולאחר שחבר קנה "מערכת ניידת" נחמדה החלטתי לנסות לבצע דבר כזה.

הכונה שלי זה למערכות עם הרמקולים הקטנים שאיכותם לא משהו והם ניידים ועובדים ללא חשמל צמוד במשך זמן.

אשמח לקבל את עזרתכם בכמה שאלות:

איך אני יגביר אותם (בערך 15 rms ) עדיף 3 יציאות או 2, יש כאלה בשוק?

איך אני יספק להם חשמל?

כנראה שיעלו לי עוד שאלות בהמשך ואשמח לתשובות לשאלות למעלה.

תוגה לכולם וצהריים טובים

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מותר לדעת מה עומד מאחורי הרעיון? היכן ה"מערכת ניידת" הזו הולכת לשמש אותך?

איזה גודל אתה מתכנן סה"כ?

איזו כמות רמקולים?

על גלגלים/ נישאת ביד?

כמה כסף עומד לרשותך לנושא?

מתחדשת*

פורסם

מערכת ניידת, כזו שאפשר לקחת לטיולים.

לא משהו ששוקל הרבה וגם לא חייב להיראות כמו מחנות.

מה עומד מתוך הרעיון ? לנסות ליצור משהו שאני אוהב עם דברים שיש לי בבית ובכמה שפחות הוצאות.

היא לא אמורה להיות כבדה כך שאני לא רוצה גלגלים.

עץ יש לי , חוטים יש לי. כעיקרון מה שצריך זה מגברון וספק כוח או סוללות נטענות או פתרון אחר ואיכשהו להוציא יציאת אוזניות (PL2.5)

אני לא מחפש איכות מטורפת או משהו, להשתמש בשלושה רמקולים שיש לי בבית , אם ההוזלה תהיה משמעותית אז שתי רמקולים.

תודה.

פורסם

מוטי, לפי דעתי לא תצליח להתקין משו בעל משמעות,כי אין סוג של סוללה שתיהיה מספיק טעונה כדי להפעיל כמה רמקולים ואתה מיתכוון שזה ייה נייד ככה שספק כח לא תוכל להפיל שם,או מגברון כל שהוא,אני מנססה לחשוב על רעיון באמת היתגרת אותי עם הרעיון שלך:-P

פורסם

מצבר של רכב/אופנוע לשם התחלה-> מחייב שימוש בעגלה כזו או אחרת (כל עוד מדובר במגבר אוטומוטיבי)

אם יש לך מגבר אחר העושה שימוש בסוללות קטנות, תתבסס עליו ותבנה סביבו.

מתחדשת*

פורסם

לא דיברתי על דבר שמצריך מצבר, זו בערך הכוונה שלי:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=678429

רק לא בעיצוב הזה ועם שתי רמקולים של 3 אינצ 4 watt.

אני מחפש משהו שיהיה נייד .

הרמקולים שנתתי קישור אליהם.. לוקחות את המתח כדי להפעיל אותם מהנגן ?

רומק, הלכת דיי רחוק ממה שהתכוונתי, כנראה שלא ניסחתי עצמי נכון.. מקוווה שעכשיו הבנת למה אני מתכוון.

תודה.

פורסם

בגדול אתה צריך לקנות סוללה יחסית גדולה (5cmX5cmX10cm) של 9 וולט (או משהו בסגנון).

לגבי השאר (מגבר שרת, מייצב, מסנן וכו'), אני מניח כי יהיה יותר זול ומהיר לקנות משהו מוכן מחנות אלק'

לא צריך להתפרע, זה אמור להיות פשוט.

אם יש לך קצת ידע באלק' תריץ חיפוש באינטרנט, יש הרבה פרוייקטים דומים שאומרים באילו רכיבים להשתמש, איך לחבר, איך לכוון וכו'.

בפרוייקט גמר שעשיתי לפני שנתיים בהנדסאים היה לי רמקול שהיה מחובר למגבר קטן ומסנן.

אם אתה רוצה אני אחפש את השרטוטים ומה הרכיבים שהשתמשתי וזה יתן לך כיוון - אם אתה מעוניין זה יקח קצת זמן.

פורסם

מוטי למה כל כך מסובך?

תבנה תיבה שתוכל להכיל זוג רמקולים..ומגבר אם יש לך.

אם לו אז רק רדיו דיסק שאותו תשתול גם בתוך התיבת עץ שלך (אומכל דבר אחר שתרצה להכין ממנו)

וזהו.

חיבורים רגילים כמו באוטו באמצעות חוטים ומצבר תוכל להשתמש במצבר של אופנוע קטן שיחזיק לך זמן מכובד..וכשאתה נמצא בבית תוכל להטעין אותו בלי בעיה.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

כנראה שלא הבנתם אותי, אני לא מחפש דבר כזה, אני מחפש משהו שיהיה נייד ככל האפשר.. תיבה קטנה שתכיל שתי רמקולים עם מגבר כמו שיש ברדיו טיפפים למיניהם(המופעלים על סוללות).

לא מחפש להסתובב עם מצבר בכיס.

פורסם

לא יותר פשוט לקנות מוכן?

מילא אם היית אלקטרונאי ואתה היית בונה את ההגברה?!

אבל אתה רק רוצה לבנות את התיבה, בשילוב של רכיבים מוגמרים.

איזה סורס? מי ינגן?

לדעתי ה"פרוייקט" לא ממש פרקטי, יש מערכות כאילו איכותיות ומוכנות בזיל הזול...

חבל להשקיע כסף וזמן בדברים כאילו (אני יודע שאתה לא מרוויח 20K ש"ח בחודש, עוב'דים קשה בשביל הכסף)

יותר טוב תחסוך ותקנה רכיבים איכותיים לרכב.

זו רק דעתי,

לא מתכוון לקטול או משהו כזה, אבל בואו נחשוב בהיגיון.

שנה אזרחית טובה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

הפרוויקט שלך באמצעות רמקולים בודדים וללא מגבר והגברה של חשמל נוסף בחיים לא יצליח , בטיול השנתי מלפני כמה שנים בניתי תיק גב עם 2 רמקולים 6 על 9 בתוכו , שמתי בתוך התיק מצבר של טרקטורון חשמלי של הילדים , חצי מהגודל של מצבר של אופנוע בערך , חיברתי את זה למגבר שהיה לי בקטנוע מגבר מיוחד שהזמנתי מאיבי גם במימדים קטנים חיברתי את זה לMP3 והלכתי במסלול יומיים , חשוב לציין כי הטענתי הכל עם מטען מצברים בבית . ברגע שתחבר רמקולים בודדים לחוט שיוצא מMP3 אתה תשמע ממש חלש כי זה יציאה לאוזניות ומי כמונו יודע כמה חלש שומעים באוזניות , אתה מוזמן לאמת את דבריי.

תהליכי שיפוצים

פורסם
לא יותר פשוט לקנות מוכן?

מילא אם היית אלקטרונאי ואתה היית בונה את ההגברה?!

אבל אתה רק רוצה לבנות את התיבה, בשילוב של רכיבים מוגמרים.

איזה סורס? מי ינגן?

לדעתי ה"פרוייקט" לא ממש פרקטי, יש מערכות כאילו איכותיות ומוכנות בזיל הזול...

חבל להשקיע כסף וזמן בדברים כאילו (אני יודע שאתה לא מרוויח 20K ש"ח בחודש, עוב'דים קשה בשביל הכסף)

יותר טוב תחסוך ותקנה רכיבים איכותיים לרכב.

זו רק דעתי,

לא מתכוון לקטול או משהו כזה, אבל בואו נחשוב בהיגיון.

שנה אזרחית טובה

רוני נ.

רוני, את האמת שאני לא עובד, אני בן 15 .

לא התכוונתי לבנות את ההגברה, רציתי לקחת רדיו טייפ ישן, להבין איך נראה המגבר ופשוט לשתול את זה בתיבה עם יציאה של mp3 וזוג רמקולים.

משהו בסגנון של alpine/// אבל פחות עוצמתי שגם יצריך פחות חשמל, הקישור שנתתי למעלה זו בערך הכוונה, איך דבר כזה עובד ?

יש לציין שאני לא עושה את זה במקום לקנות , אלא כדי להבין קצת יותר ולהתנסות קצת עם רכיבים כאלה, בשביל הכיף ואני בכלל לא מצפה לאיכות עילאית.

תודה.

• תוכן חדש...