Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמח לקבל עזרה !!!

בגלגל ימני קידמי יש סימני נזילה שנראים מהצינור המוביל למתלה

האם אני יכול להחליף הצינורות בחדשים בעצמי ?

האם בזמן הוצאת הצינור לא ישפך השמן של המערכת ?

היכן ומהי העלות בערך ל-2 צינורות כאלה ?

או מה יכול להיות מקור הנזילה אם זה לא מחיבור הצינורות קשה לשכב מתחת לרכב ולזהות בוודאות את מקור הנזילה

תודה מראש:roll:

פורסם

אני מתמודד עם הבעיה הזו כבר 15 שנה מאז ימי ה BX.

אתה יכול לקנות צינור גומי תחליפי כזה בפחות מ 100 ש"ח

זה הולך בסט של צינור וטבעת שחובקת אותו בחלק התחתון לבולם.

אם אתה איש טכני מנוסה אתה יכול להחליף לבד, אתה צריך לפרק את הגלגל, לחתוך עם קטר חזק את טבעת החבק הישנה ולזרוק את הצינור הישן.

אחר כך תצמיד את החלק התחתון של הצינור החדש אל מול חור השמן של הבולם ותרכיב עליו את טבעת חבק הברזל עם החלק הרחב שלה מול החלק הרחב בגומי ואותה תהדק עם צבת כאשר אתה מהדק קטע בולט בטבעת שמיועד להידוק על ידי צבת.

אחר כך תחבר את החלק העליון של צינור הגומי לצינור הקשיח.

עליך לוודא שהרכבת את החלק התחתון הרחב של צינור הגומי בדיוק מול החור בבולם. אם טעית במיקום השמן עלול להשפך החוצה במקום להכנס לצינור.

אני נוהג להדק את הצינור לבולם עם אזיקון כ 5 סנטימטר מעל חלקו התחתון כי בדרך כלל יש לו נקודת תורפה של קריעה בחיבור לקטע התחתון כאשר הוא מתקפל שם, האזיקון לא נותן לו להתקפל שם ואז הצינור מחזיק לי הרבה זמן.

בסיום העבודה תוודא שיש לך מספיק שמן הידראולי LDS הכתום במיכל ותעשה כמה ניסיונות של העלאת והורדת הרכב כאשר אתה מוודא שלא בורח לך שמן מהצד התחתון של הצינור.

בין אם אתה מחליט להחליף לבד ובין אם אתה הולך למוסך אל תזניח את זה, איבוד השמן עלול לגרום לאבדן הגה הכוח, ירידת הבולמים ולנזקים נוספים ויקרים מאוד. (ב BX היינו מאבדים גם את הבלמים, כאן תודה לאל הבלמים לא קשורים).

פורסם

ממה שאני מצליח להבין החלק העליון פשוט מאוד להרכבה ( הכנסת הצינור במוביל )כל ההתמקדות הינה בחלק התחתון :

כשעודד אומר טבעת חבק אני משער שהכוונה לבנד BAND

השאלה היא איזה צינור אני קונה ומאיפה ?

אך אדע שהקוטר מתאים ?

וגם האם החבק מתאים ?

לא עדיף ללכת על מקורי ?

פורסם

זה הולך בקיט של צינור + בנד מתכת ייעודי.

רוב החנויות של חלקי חילוף לרכב מחזיקות את זה כי זה הולך המון בסיטרואן בכל הדגמים עם הבולמים ההידראולים.

כולם מכירים את זה, תגיד להם שאתה צריך את צינור השמן של הבולם והם כבר ידעו במה מדובר.

במקרה הזה חבל ללכת על המקורי כי הוא סתם יקר.

אני תמיד קונה תחליפי ושם את האזיקון הנוסף כמו שכתבתי לך ואז זה מחזיק המון בלי בעיות.

בתמונה המצורפת בצד שמאל אתה רואה בולם ללא הצינור. יש בו פשוט חור עגול

בתמונה מימין אתה רואה את הצינור מהודק לבולם עם חבק המתכת.

החץ מסמן את האזור שבדרך כלל הצינור נוטה להקרע בגלל ההתקפלות שלו.

באדום סימנתי את האזיקון שאני נוהג להוסיף שמונע את ההתקפלות בחלק התחתון ואז הצינור מחזיק הרבה זמן.

אגב. הצינור התחליפי הוא "אוניברסלי" ומתאים להרבה דגמים ולעיתים הוא ארוך מדי בחלקו העליון. תחתוך אותו בחלקו העליון בהתאם לאורך הדרוש, האורך המתאים הוא שכאשר הרכב מוגבה עד הסוף הצינור רפוי ולא מתוח אך לא יותר מדי עם עודף שיגרום לו להיות יותר מדי מקופל ומפותל כאשר הרכב מונמך.

11.JPG

פורסם

עודדי - אתה פשוט אלוף !!!

אני מקוה שאני יחזור מחר מוקדם ואוכל לבצע את העבודה

אין יותר ברור מזה

ישר כוח

כל הכבוד

עשית לי את היום :-D:roll::-o:-o

פורסם

לבנד המתכת עושים חיזוק ראשוני בלבד עם האצבעות והוא נתפס על הזיזים שיש עליו

מעבר לזה את ההידוק הסופי עושים עם צבת על ידי לחיצה בשני הצדדים של בליטה בבנד שמיועדת להידוק עם צבת רגילה ואז הבנד מתהדק וסוגר חזק על הבולם.

אם עובדים נכון ככה האצבעות לא אמורות להפצע.

אגב, כדאי לקנות גם ספריי לניקוי מנוע משמן, מניסיון באזור הצינור הקרוע על הבולם יש כמות עצומה של בוץ וג'יפה שנדבק בנסיעה לשמן שנזל שם וזה מקשה על העבודה ועלול להפריע לאיטום של הגומי החדש על הבולם. כדאי קודם כל להתיז שם הרבה ספרי ולנקות את האזור ואת הבולם עם סמרטוט נקי. העבודה אחרי זה היא הרבה יותר נעימה ואמינה.

פורסם

הבהרה

צינור זה נקרא מחזיר שמן מהבולם או צינור עודפים ולא אמור לנזול ממנו שמן בעת ההחלפה

בהצלחה

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

כאחד שהחליף לבדו את הצינור הזה או "מחזיר שמן" (whatever) חייב רק להזהיר, שלא כל כך קל, בעיקר לפגוע עם צינור בחריר במוט וגם להרכיב BAND בחזרה. לקח לי בערך 1 - 1.25 שעה בעיקר בגלל ה-BAND. בהצלחה.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן !!

אני לא מצליח למצוא ממי לקנות את הצינור מחזיר שמן מהבולם או צינור עודפים המדובר בינתיים זיהיתי כי הנזילה מגיעה מלמעלה

כי הצינור נקרע ב-3 ס"מ העליונים כך שלבנתיים דחפתי את הצינור כ-2 ס"מ פנימה לצינורית הקשיחה העליונה והנזילה פסקה

אולי יש לכם רעיון מאיפה אני יכול לרכוש את הצינורית + הבנד המזורגג? כי למרות שהנזילה פסקהאני עדיין מעוניין להחליפה

פורסם
כאחד שהחליף לבדו את הצינור הזה או "מחזיר שמן" (whatever) חייב רק להזהיר, שלא כל כך קל, בעיקר לפגוע עם צינור בחריר במוט וגם להרכיב BAND בחזרה. לקח לי בערך 1 - 1.25 שעה בעיקר בגלל ה-BAND. בהצלחה.

כאחד שהחליף את הצינורות האלה עוד ב BX ז"ל אני יכול לומר לך שלבנד יש שיטה כיצד לסגור אותו ואם עובדים לפי השיטה זה לא לוקח שעה.

אתה צריך ביד אחת לכוון והדק את קצה צינור הגומי אל החור בבולם ולא לעזוב. ביד השניה אתה מהדק את הבנד הידוק רופף עם השיניים עליו.

אחר כך עם צבת של נגרים אתה נותן הידוק על בליטה שמיועדת לזה בבנד והבנד ננעל חזק. צריך רק לא לעזוב את קצה הצינור עד לסיום ההידוק עם הצבת

פורסם

תשמע - האם שמת לב שזה קורה רק בחורף ?

למה אני שואל כי יש לי רכב זהה ואמרו לי לא לגעת זוהי בעיה ידועה של רוב הסיטרואנים

זהו אכן צינור שמן הגה כוח ומתלה - ולא בלמים!

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

• תוכן חדש...