Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

הלילה לפנות בוקר נסעתי עם חבר בכביש 4 לכיוון צפון, ובמחלף מורשה (עם כביש 5) האור התחלף לאדום, אולם התחלתי לבלום מאוחר מדיי, ולא רציתי לבלום בכל הכוח שישחוק צמיגים, רפידות ובכלל לא בריא לרכב - האטתי, ובאותו זמן הסתכלתי לכיוון שמאל (שהוא היחיד שממנו יכלו לבוא מכוניות - היה ריק, אז לא היה לי סיבה לבלימת חירום), אולם נכנסתי לצומת באדום, ובחרתי לעבור אותו לאט במקום לעצור באמצע ולהגדיל הסיכון.

לצערי מתברר שישנה מצלמה בצומת זה (נראה לי שראיתי שני הבזקים - אבל דיי בטוח ששניהם צילמו אותי בתוך הצומת ולא שיצאתי ממנו.

לאחר מכן, החלטתי להסתובב ולבדוק שאכן יש מצלמה שם (אכן יש).

השאלה שלי, אם אכן יגיע אליי דוח על אלף שח + 10נק' - האם כדאי לבחור ברירת משפט, להעיד שנינו שאכן בלימת חירום הייתי יכולה להיות יותר מסוכנת לרכב מאחוריי, ומכיוון שמצד שמאל (רכבים היורדים מכביד 5 לכיוון רעננה) לא היו מכוניות באותו זמן - עשיתי החלטה נכונה שלא לעצור באמצע הצומת? ובכך לבטל, או לרכך את הקנס?

אם לא, שאלה נוספת - האם הבאת הוכחות על בעיות במע' הבלימה (למשל, אני מביא קבלות על קניית רפידות וכו', ומביא את המכונאי להעיד שיום למחרת הוא תיקן מע' בלמים) - האם זה עילה מספיקה וכדאי לבחור ברירת משפט?

ועוד רעיון - אם המצלמה מצלמת רק פעמיים - אז זה אומר, שאם לא קלטה אותי יוצא מהצומת בפעם השנייה - אני יכול לטעון שהגעתי לעצירה מלאה ולא חציתי את הצומת? (ז"א לא ביצאתי עבירה של חצייה באדום)? או שיש להם צילום וידאו מלא? האם אני יכול לדרוש את הצילומים לפני ברירת משפט?

גם, מה התסריט הכי גרוע בברירת משפט? שהבקשה תידחה ובכ"ז אצטרך לשלם הקנס? (כנהג לא חדש, אני מבין שאין שלילה או טסט מחדש נכון?)

ואנא, בלי תגובות שליליות כמו לספוג את זה בשקט ולהגיד תודה... אני בדקתי טוב טוב את כל הכיוונים 2-3 שניות לפני שנכנסתי לצומת כך שאין סיכוי שהייתה יכולה לקרות תאונה.

תודה!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. אל תספר סיפורים על שיקולים טכניים בהמנעות מבלימה. אם היה לך זמן לחשוב על כל זה ולהסתכל שמאלה (2-3 שניות!), היה לך מספיק זמן לעצור. פשוט קפאת וקיבלת החלטה שגויה, כי כמו כל מי שאיננו מתורגל אתה לא יודע לבצע בלימה חזקה כשצריך. הרבה אנשים במצבי חירום מבצעים בלימת דרדל'ה, כי הם לא מורגלים ומתורגלים לתפעל את המכונית כמו שצריך, ומפחדים, אינטואיטיבית, שהיא תתפרק...

2. לגבי מערכת הבלימה, היא בסדר גמור, לא?! אז אילו הוכחות אתה רוצה להביא? ואם ידעת שמערכת הבלימה לא תקינה, הרי זו אחריותך לנהוג ברכב תקין. אל תוסיף חטא לפשע.

3. הקנס יגיע ואתה תשלם ותצבור נקודות, כי עברת באור אדום בשל נהיגה רשלנית מצידך (חוסר ריכוז ושיקול דעת מוטעה בחציית הצומת). את התמונות אתה יכול לבדוק, אבל כדי לראות אם גם הספקת לסדר את השיער בכמה שניות שהיו לך לא לעצור.

לסיכום: אני לא חסיד גדול של ימי הדרכה בודדים לנהיגה מתקדמת, אבל לפחות לבלום כמו שצריך תלמד שם. פעם הבאה יכולת כזו אולי תציל את החיים שלך, כי אם אתה לא מבקש מהמכונית לעצור כמו שצריך, שום מערכת אלקטרונית לא תציל אותך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא אתיימר להיות מומחה נהיגה. להבא, עדיף לבלום בכל הכוח מאשר שמשהו אחר יבלום אותך או ייבלם ממך. לשמחתך, הכל בסדר ואתה חי ונושם. שבת שלום.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
1. אל תספר סיפורים על שיקולים טכניים בהמנעות מבלימה. אם היה לך זמן לחשוב על כל זה ולהסתכל שמאלה (2-3 שניות!), היה לך מספיק זמן לעצור. פשוט קפאת וקיבלת החלטה שגויה, כי כמו כל מי שאיננו מתורגל אתה לא יודע לבצע בלימה חזקה כשצריך. הרבה אנשים במצבי חירום מבצעים בלימת דרדל'ה, כי הם לא מורגלים ומתורגלים לתפעל את המכונית כמו שצריך, ומפחדים, אינטואיטיבית, שהיא תתפרק...

2. לגבי מערכת הבלימה, היא בסדר גמור, לא?! אז אילו הוכחות אתה רוצה להביא? ואם ידעת שמערכת הבלימה לא תקינה, הרי זו אחריותך לנהוג ברכב תקין. אל תוסיף חטא לפשע.

3. הקנס יגיע ואתה תשלם ותצבור נקודות, כי עברת באור אדום בשל נהיגה רשלנית מצידך (חוסר ריכוז ושיקול דעת מוטעה בחציית הצומת). את התמונות אתה יכול לבדוק, אבל כדי לראות אם גם הספקת לסדר את השיער בכמה שניות שהיו לך לא לעצור.

לסיכום: אני לא חסיד גדול של ימי הדרכה בודדים לנהיגה מתקדמת, אבל לפחות לבלום כמו שצריך תלמד שם. פעם הבאה יכולת כזו אולי תציל את החיים שלך, כי אם אתה לא מבקש מהמכונית לעצור כמו שצריך, שום מערכת אלקטרונית לא תציל אותך.

1 - למה לא? אתה מדבר כאילו לא קרה מצב, שנהג נסע במהירות גבוהה, ואז צהוב התחלף לאדום, והוא עצר באמצע צומת, רק כדי שמישהו ייכנס בו, ובדיעבד אם היה ממשיך וחוצה, בעצם לא היתה קורה תאונה?? ואז הייתה קורא להחלטה לעצור לחלוטין שגויה! מה שאני מנסה להגיד זה - שאולי אני יכול להציג לביה"מש, שההחלטה שלי להמשיך לחצות היתה רציונלית ומבוססת על בדיקת כל הגורמים האפשריים?

2 - זה נכון, אבל אני יכול לארגן מכונאי עד שיעיד שהרפידות היו שחוקות ולכן החלפתי אותן בבוקר לאחר מכן לא? ולכן גם לא יכולתי לבלום חזק? ביהמ"ש יתחשב בזה שלכאורה טיפלטי בבעיה יום לאחר מכן.. לא?

3- כמה זמן לוקח לקנס להגיע? ואיך אני מבקש לראות את התמונות?

פורסם
אני לא אתיימר להיות מומחה נהיגה. להבא, עדיף לבלום בכל הכוח מאשר שמשהו אחר יבלום אותך או ייבלם ממך. לשמחתך, הכל בסדר ואתה חי ונושם. שבת שלום.

לא תמיד... כבר קרה לי שבלמתי מאוד חזק באיילון (רכב שכור) כי רכב מלפניי בלם והייתי קרוב מדיי - האוטו איבד שליטה והסתחרר, פגע בבטון ימין, ואז החליק על כל הכביש לצד שמאל תוך כדי סיבוב 180 מעלות, פגע בצד שמאל ונכנס למפרצון בנייה קצר, ועצר נגד כיוון התנועה.

מאז אני נשבעתי לחשוב כמה שניות, כי לא תמיד כדאי תבלום בכל מצב - לפעמים עדיף רק לשחרר את הגז, או אפילו לתת גז ואז לפחות לא לאבד שליטה.

אגב אני יצאתי מזה בלי שריטה... ומאז בכל הזמן שאני נוהג רק מתחזקת התחושה שלי שלי כלום לא יכול לקרות... כל עוד חושבים קדימה בשילוב אינסטינקטים טובים, ולא סתם לוחצים על הבלמים כמו אידיוטים כאילו זה פתרון קסם לכל מצב.

פורסם

אתה זקוק בדחיפות להדרכה ולתרגול של בלימת חירום.

כל הסיפורים הפתטיים על טראומה שגרמה לך "לחשוב כמה שניות" לפני בלימה בודאי שלא ישפיעו על שופט תעבורה.

אם תמשיך לנהוג כך בעתיד, אתה עלול לגרום לתאונה עם נפגעים.

הרעיון של "ארגון" תיקון בלמים הוא פלילי.

אחרי שתראה את התמונות של המצלמה תוכל להחליט אם יש לך עילה לטענה כי לאחר העצירה מעבר לקו העצירה (שהיא כשלעצמה עבירה) היית צריך לפנות את הצומת על מנת למנוע תאונה.

פורסם

בקיצור - העדפת לא לשחוק את הבלמים שלך, ולא "להרוס" את האוטו עם בלימה חזקה - אז עברת באור אדום.

ובמזל לא רצחת איזה אופנוען או כלי רכב אחר שהיה בסביבה - כל הכבוד לך, מזל שלא הרסת את הבלמים - גם ככה לא היה אף אחד. עדיף שהאוטו שלך יהיה תקין מאשר שחייו של מישהו אחר יתקיימו. ח"ח לך חבר.

פורסם
אתה זקוק בדחיפות להדרכה ולתרגול של בלימת חירום.

כל הסיפורים הפתטיים על טראומה שגרמה לך "לחשוב כמה שניות" לפני בלימה בודאי שלא ישפיעו על שופט תעבורה.

אם תמשיך לנהוג כך בעתיד, אתה עלול לגרום לתאונה עם נפגעים.

הרעיון של "ארגון" תיקון בלמים הוא פלילי.

אחרי שתראה את התמונות של המצלמה תוכל להחליט אם יש לך עילה לטענה כי לאחר העצירה מעבר לקו העצירה (שהיא כשלעצמה עבירה) היית צריך לפנות את הצומת על מנת למנוע תאונה.

התאונה זה לא המצאה.. זה באמת קרה ולכן אני ממש לא מאמין בבלימות חירום כפתרון לכל מצב... נהגים מקצועיים משתמשים בגז, בלי גז וגם רק עם בלם יד על מנת לבלום ולאזן את הרכב בלי לאבד שליטה....

הרעיון אולי אכן כזה - אך השאלה לא הייתה על פליליותו, אלא על מקרה (תיאורתי!) של מצב כזה - איך בית המשפט יתייחס לזה? אני חושב בהבנה והערכה לכך שהבעיה טופלה כבר למחרת, לא?

פורסם
בקיצור - העדפת לא לשחוק את הבלמים שלך, ולא "להרוס" את האוטו עם בלימה חזקה - אז עברת באור אדום.

ובמזל לא רצחת איזה אופנוען או כלי רכב אחר שהיה בסביבה - כל הכבוד לך, מזל שלא הרסת את הבלמים - גם ככה לא היה אף אחד. עדיף שהאוטו שלך יהיה תקין מאשר שחייו של מישהו אחר יתקיימו. ח"ח לך חבר.

שוב חבר יקר - זה ממש לא עניין של מזל - זה בדיקה מהירה על כל המסלולים שעוברים בכביש שאותו אני עומד לחצות, ווידוא שאין מישהו שעומד להיכנס יחד איתי כעבור 2 שניות...

אין שום קשר למזל.

פורסם

באופן בו אתה נוהג אין אפשרות שתספיק לבלום אם לצומת יכנס רכב שחוצה את קו הצומת בנסיעה מהירה ברגע בו האור (בצד שלו) התחלף לירוק. אני מקווה שלא תיפגש בצומת עם נהג נוסף שחושב כמוך!

פורסם

טיפשות לשמה, אין מילה אחרת לתאר את זה.

כן בטח מקרה מיוחד, העדפת לשמור על חתיכת ברזל ולא היה משנה לך אם מישהו היה נהרג או נפגע קשה כתוצאה מזה, כל הכבוד לך!

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
באופן בו אתה נוהג אין אפשרות שתספיק לבלום אם לצומת יכנס רכב שחוצה את קו הצומת בנסיעה מהירה ברגע בו האור (בצד שלו) התחלף לירוק. אני מקווה שלא תיפגש בצומת עם נהג נוסף שחושב כמוך!

זה בדיוק הקטע ששבו אנשים טועים! קודם כל, אני רואה טוב מאוד לפחות 50-70 מטר מכביש המצטלב מימני ומשמאלי, כך שאני יכול לחזות בדיוק גבוה אם יש סיכוי שמישהו יכנס לצומת יחד איתי. אם לא - אני אעצור, כי הסיכון גבוהה מדיי אם אינני רואה את הכבישים משמאל ומימין - הכל עניין של אחריות ושיקול דעת.

דבר שני - שוב פעם - אוטומטים המחשבה היא על בלימה - לא על לחשב איפה הולכת להיות נק' הפגישה בין שני הרכבים, ואז או לשבור שמאלה/ימינה כדי להימנע, או לבלום רק קלות, או להאיץ - אחת מהדרכים בטוח תימנע מהצטלבות צירים.. שוב המפתח פה זה הבנה, שבלימה זה לא הפתרון היחיד או אפילו הטוב ביותר או הנכון...

עריכה - הכוונה שלי פה, היא שלפעמים דווקה בלימה חזקה תביא לנקודת הצטלבות!

עריכה נוספת - האם על עבירה כזו גם אפשר לבקש להמיר באזהרה? על בסיס היסטוריה נקייה ויותר משש שנים בעל רשיון?

פורסם
התאונה זה לא המצאה.. זה באמת קרה ולכן אני ממש לא מאמין בבלימות חירום כפתרון לכל מצב... נהגים מקצועיים משתמשים בגז, בלי גז וגם רק עם בלם יד על מנת לבלום ולאזן את הרכב בלי לאבד שליטה....

הרעיון אולי אכן כזה - אך השאלה לא הייתה על פליליותו, אלא על מקרה (תיאורתי!) של מצב כזה - איך בית המשפט יתייחס לזה? אני חושב בהבנה והערכה לכך שהבעיה טופלה כבר למחרת, לא?

תגיד לי, אתה אמיתי? אתה קורא את מה שאתה רושם? אתה לא מאמין בבלימות חירום? צודק, כל פעם שרואים רמזור פשוט צריך להאט בעדינות כי זה הורס את הבלמים, צריך לעבור את הרמזור באדום כי אם תעצור זה יצרוך המון דלק ובלאי, ועל הדרך צריך להתפלל לאללה כי אלוהים לא יעזור לך במפגש עם הסמיטריילר שגם גנב את הרמזור כי הוא עובד על פרמיות.

צא מהסרט שאתה חי בו ותתחיל להפעיל את השכל בזמן נהיגה. לאוטו לא קורה שום נזק בבלימת חירום. גם אם תעמוד על דוושת הברקס בזמן בלימה האוטו יספוג את זה ובעיקר יעצור במרחק המינימלי. בהנחה שאתה נוהג ברכב עם מערכת ABS וצמיגים תקינים אין שום סיבה שבבלימת חירום תאבד שליטה ושאר פעלולים שרואים בסרטים הוליוודיים.

לגבי המקרה הנ"ל ספציפית - שלם ושכח. עם גישה כמו שלך במשפט העונש רק יוחמר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
1 - למה לא? אתה מדבר כאילו לא קרה מצב, שנהג נסע במהירות גבוהה, ואז צהוב התחלף לאדום, והוא עצר באמצע צומת, רק כדי שמישהו ייכנס בו, ובדיעבד אם היה ממשיך וחוצה, בעצם לא היתה קורה תאונה?? ואז הייתה קורא להחלטה לעצור לחלוטין שגויה! מה שאני מנסה להגיד זה - שאולי אני יכול להציג לביה"מש, שההחלטה שלי להמשיך לחצות היתה רציונלית ומבוססת על בדיקת כל הגורמים האפשריים?

2 - זה נכון, אבל אני יכול לארגן מכונאי עד שיעיד שהרפידות היו שחוקות ולכן החלפתי אותן בבוקר לאחר מכן לא? ולכן גם לא יכולתי לבלום חזק? ביהמ"ש יתחשב בזה שלכאורה טיפלטי בבעיה יום לאחר מכן.. לא?

3- כמה זמן לוקח לקנס להגיע? ואיך אני מבקש לראות את התמונות?

1. אם לא הספקת לבלום זה אומר שלא שמת לב ו/או היית במהירות גבוהה מדי. זו לא הגנה. בנוסף, אתה טועם שהיו לך 2-3 שניות לחשוב על הנזק לרכב, להביט לצומת, להפעיל שיקול דעת - אם כך, היה לך זמן לבלום!

בקיצור, אם נאלצת לחצות צומת באדום כי לא הספקת לבלום - אחריותך ואשמתך.

2. אם הרפידות שלך שחוקות - אחריותך ואשמתך ותוכל להוסיף עוד סעיפים לאישום על מעבר באור אדום (תחזוקה לקויה, רשלנות ועוד).

3. לא יודע.

לסיכום, אני חושב שאתה לא הפנמת את האחריות הכוללת שלך כנהג למה שנדרש ממך, גם מבחינת הביצוע וגם מבחינת האחריות לתקינות רכב. סליחה על הבוטות, אבל הבכיינות הזו נשמעת כמו תירוצים של ילד ביסודי למורה.

קח אחריות.

תתבגר.

נ.ב. בנאדם שחושב שבלימת חירום מזיקה לרכב, אין לו מושג בלימה מהי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חבר, רד מזה. החוק קובע שעליך להתקרב לרמזור במהירות כזאת שתאפשר לך לבלום במידה והוא יתחלף לאדום. אם אתה סבור שלא תספיק לבלום, פשוט סע לאט יותר.

וזה לא אני אומר את זה - זה החוק. הטיעון שלך פשוט אינו מחזיק מים.

נהגים מקצועיים משתמשים בגז, בלי גז וגם רק עם בלם יד על מנת לבלום ולאזן את הרכב בלי לאבד שליטה....

נהגים מקצועיים מגדוד נהגי הַפְּרדוֹת באמת נהגו לבלום בשיטות הללו. הבעיה היא שאתה נוהג במכונית, לא בפרד. במכונית בעלת תיבת הילוכים אוטומטית יש שתי דוושות. הדוושה השמאלית, ורק היא, אחראית על האטת הרכב. זה לא שאני בא להסתלבט עליך, אבל הבורות שלך בתחום מרקיעה שחקים, והואיל ולא לומדים נהיגה בהתכתבות, אני ממליץ לך להוסיף לעלות העבירה שביצעת גם קורס נהיגה מתקדמת. האמן לי, בפעם הבאה שתהיה בסיטואציה דומה, אתה תודה לי על העצה הזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...