Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

במסגרת חיפושי בשבועות האחרונים אחרי זוג צמיגי TOYO לרכב שלי, נתקלתי במבצע הבא:

http://www.toyo.co.il/

שמח וטוב לי חשבתי לתומי כך:

-אני צריך 2 צמיגים במידה 17 225/45 T1R שהמחיר שלהם ברוב הצמגיות שבדקתי נע בין 520-640 ש"ח.

-במבצע רשום 1+1 ועוד 20% הנחה במעמד הרכישה.

-אז אמרתי לעצמי, למה שלא נקנה כבר רביעייה ואני סגור לתק' הקרובה.

- לפי החישוב שלי, והלכתי לפי המחיר היקר, היה אמור לצאת לי על רביעיית צמיגים: 1024 ש"ח, מעולה!

ואז הגיעו הפרטים המוזרים.

ביצעתי 2 שיחות טלפון ל2 צמגיות שונות המשתתפות במבצע(רשום באתר) ושאלתי באשר למבצע, ולהלן התשובות שקיבלתי:

צמגייה אחת:

- מחיר לצמיג אחד לפני מע"מ 1400 ש"ח:shock:

*אני: אתה לא נורמלי מה זה המחיר הזה, הצמיג עולה בכל מקום בערך 600 ש"ח

נציג הצמגייה: המחיר עלה.

אני: כמעט פי 3?:shock::shock:

הנציג: כן, כי יש מעט במלאי.

סיכום: עדיף לומר את האמת מלזלזל באינטילגנציה של הלקוח(זאת אני למד מהשיחה הבאה)

צמגייה 2:

-מחיר לצמיג אחד לפני מע"מ 1400 ש"ח( משהו כבר מתחיל להריח לי חשוד).

*אני: אתה בטוח שזה המחיר, כי או שאתה טועה או שאתה מחזיק צמיג מגומי מיוחד מאוד

הנציג: זה המחיר.

אני: למה כל כך יקר, הרי שנינו יודעים שבצמגיות המחיר הוא בערך 600 ש"ח בבמוצע לצמיג, אז מה המבצע פה?

הנציג: אתה מקבל שירות תקרים חינם ובלא בלא בלא.....

אני: וכמה יעלה לי ללא מבצע צמיג כמו שאני רוצה:

הנציג: 640 ש"ח.

אני: מפתיע, זה לא 1400 ש"ח ללא מע"מ?

הנציג: זה המצב.

סיכום:

ברור לי שאם לא הייתי שואל על המבצע ישר הייתי קודם מקבל את המחיר הנמוך ורק לאחר מכן, מכניס את עניין המבצע ,הם כבר לא היו יכולים לחזור בעצמם, טעיתי.

לא רק שהמבצע לא מוזיל את עלויות הצמיגים הוא גם מייקר אותם:

-4 צמיגים ללא מבצע(ממוצע 600 ש"ח לצמיג): 2400 ש"ח +200 ש"ח איזון, הרכבה ושאר חמוצים= 2600 ש"ח.

-4 צמיגים במבצע: 2800 ש"ח והרבה קישקושים.

לטעמי זה פשוט בזיון שאוטולוקס נותנים לזה יד, אני לא מבין את הזלזול באינטיליגנציה של הלקוח, לרגע חשבתי שבאמת יש כאן מבצע אטרקטיבי ונוכחתי לדעת כי המבצע הוא אחיזת עיניים ותו לא או שפשוט לאוטולוקס אין מושג מה קורה בצמגיות.

כמובן שדברי כאן הרבה יותר מתונים ממה שהיה לי להגיד לנציגי הצמגיות איתם דיברתי ודעתי על הגזילה אותה הם מנסים להשיג.

פשוט בזיון.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לא יאומן!!

בושה וחרפה.

הם מנסים לעבוד על לקוחות תמימים שלא מבינים יותר מידי.

צריך לפנות לכלבוטק!

בדקת במקרה על עוד דגמים של צמיגים?

עודד

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

לא, בדקתי מאחר ואילו הצמיגים שאני צריך לרכב שלי, יתרה מזאת אם היה לי זמן כבר הייתי מוצא את הדרך לקבל את הצמיגים במחיר שמגיע לקבל אותם.

לא מצאתי שום מילה על שוני במחירים בכתב השירות ותקנון המבצע.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

לא יודע מה איתכם, אבל כאשר אני רואה מבצע של 1+1 2+2 על צמיגים אני יודע מראש שמחיר הצמיג חינם כבר מגולם בתור "תוספת" למחיר של צמיג בודד.

פורסם

לפעמים המחיר הוא פי 1 וחצי לזוג צמיגים. ולא באמת 1+1. וזה עדיין משתלם בחלק מהמקרים.

אבל פה זאת כבר רמאות לשמה!

ממש מרתיח.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

זה שיש שקרנים וגנבים זה לא חדש, זה שאתה תמים בצורה קיצונית זה עניין אחר.

על פניו אני יכל להגיד שמחירי הצמיגים הם די קבועים וביקום כידוע אין ארוחות חינם.

גם אם היתה מספר שחתכו באמת 50% מהמחיר הייתי בודק תאריך/דגם/ארץ יצור ובלפחות אחד מהם היה אפשר לקלוט משהו מסריח.

אגב מחירון צמיגים רשמי הוא פיקטיבי לגמרי, אין שום קשר בין הרשום בו למחירי השוק, מצד שני אוטודיפו עושים בוכטות מזוג חינם על זוג במחיר מחירון, מצד שלישי גם ג.יפית עושה קופה, ללמדך שאבולוצית השיווק מהירה מהאבולוציה של האדם הממוצע.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

קודם כל, אין ספק שהמבצע של טויו מטעה, היום מקובל לקבל על צמיג לקבל הנחה של לפחות 50% ממחיר המחירון, ולפעמים ההנחה היא אפילו גדולה יותר. במבצע של אוטולוקס נותנים הנחה של 60% ככה שתקנה את הצמיג ב 40% ממחיר המחירון.

יש מקומות שבהם המחיר הזה נחשב זול, אבל מול הפנצריות הזולות יותר - המבצע אכן איינו אטרקטיבי במיוחד כיוון שהם נותנים גם הנחות של מעל 60% לפעמים.

זילזול בלקוח?

האמת שיש במבצע הזה משהו מטעה ואין ספק שבונים על תמימות הלקוח, עדיין המחיר הוא לא יקר והמטרה של היבואן היא בסך הכל לקדם את הצמיגים שלו ולקבוע מחיר טוב לכולם.

פורסם

1400 ש"ח לצמיג הוא מחיר יקר נקודה, מחיר שחיטה ובטח ובטח שלא מחיר הוגן ללקוח, ולהגיד שלכאורה במקום לשלם 5600 אתה משלם רק 2800 ש"ח זה ממש חירטוט.

לא מדובר על שום הנחה , להיפך המחיר יקר יותר במבצע על רביעיית צמיגים מאשר אם תקנה באותה פנצ'ריה ללא מבצע.

בן.

נ.ב- למי שכתב שם- אין פה שום עניין לתמימות כבר ראיתי בעיני מבצעים של1+1 שאכן כך היה המצב והדבר לא תלוש מהמציאות, במקרה זה טויו בחרו לעשות רק "כאילו מבצע" בהנחה שאולי איזה טיפש ייפול ברשת, ובמחשבה שניה מי יודע, אולי כבר נפל אחד ברשת.

ואגב תמימות, איך אותה צמגייה נותנת באותה שיחה פעם אחת מחיר של 1400 ש"ח כשהצמיג במבצע ופעם אחת כשהוא לא במבצע 640 ש"ח(שגם זה יקר)?

תמוה

יש מצב שהבעיה לא באוטלוקס אלה בצמגיות שמעלות מחיר בשביל לא לאבד רווחים במבצע.

BENJ:

ROY:

פורסם

לא הייתי רץ להאשים את טויו, או כל יבואן צמיגים אחר. הבעיה במקור היא בכך שעל צמיגים תמיד נותנים הנחות מאוד גדולות ממחיר המחירון. זה מקשה מאוד על הצרכן שלא יכול לדעת מתי עובדים עליו ומתי לא, ומאפשר לצאת ב"מבצעי ענק מדהימים" שבתיאוריה נשמעים מעולה ובפועל הם לרוב אולי עוד הנחה קטנה ממה שהיית מקבל בכל פנצ'ריה.

גם אוטודיפו עושים את זה לא פעם. מבצעים כמו 1+1 לצמיגים, כשמחיר הבסיס הוא מחיר המחירון. אני כבר מזמן הפסקתי להקשיב למבצעים האלה ומה שמעניין אותי זו השורה התחתונה. בקש מחיר לרביעיה, ברר בפנצ'ריות אחרות, תשווה ותקנה. זה הכל. אין טעם לצאת בצעקות חמאס על אמת בפרסום וכדומה, כי השיטה רקובה מיסודה.

נ.ב- למי שכתב שם- אין פה שום עניין לתמימות כבר ראיתי בעיני מבצעים של1+1 שאכן כך היה המצב והדבר לא תלוש מהמציאות, במקרה זה טויו בחרו לעשות רק "כאילו מבצע" בהנחה שאולי איזה טיפש ייפול ברשת, ובמחשבה שניה מי יודע, אולי כבר נפל אחד ברשת.

ואגב תמימות, איך אותה צמגייה נותנת באותה שיחה פעם אחת מחיר של 1400 ש"ח כשהצמיג במבצע ופעם אחת כשהוא לא במבצע 640 ש"ח(שגם זה יקר)?

תמוה

.

לא תמוה ולא בטיח. מחיר המחירון הוא 1400. המחיר לצרכן אחרי הנחות הוא 640. זה הכל. כשנותנים מבצע, הוא נלקח ממחיר המחירון, זהו.

חותם לך שאין שום סיכוי שראית מבצע של 1+1 כאשר המחיר לצמיג הוא המחיר אחרי הנחות. אתה יודע מה? אולי כשמדובר בצמיגים בני שנתיים-שלוש שישבו במחסן. החישוב פשוט - על צמיג טרי פנצ'ריה מרוויחה נניח בין 10 ל-30 אחוז מהמחיר שבו היא מוכרת. אם היא הייתה מוכרת במחיר הזה שני צמיגים, היא הייתה מפסידה כסף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש לי המון הארות והערות לשרשור.

אז ככה:

1. קודם כל, פנצ'ריה שמכבדת את עצמה ואת הלקוח מבצעת איזון לכל צמיג שהיא מרכיבה, ועושה זאת ללא תשלום (התשלום עבור איזון בד"כ הוא במידה ולא החלפתם צמיג).

2. מחירים/מחירון/מבצעים 1+1 וכו' - אחת הטעויות הכי נפוצות זה לסמוך על פאנצרמעכאר בעיניים עצומות.

סתם לדוגמא, אני שנים קניתי אצל מישהו שנחשב גם כאן בפורום לבין הזולים והמומלצים. לאחרונה אני פשוט לא מצליח לקנות ממנו.

או שהוא יקר יותר (שרכשתי רביעיית ברידג'סטון לפני שנה בערך, אוטודיפו היו יותר זולים במבצע שלהם, וגם הצמיג שלהם היה טרי טרי). או שהצמיגים הם עם תאריך ייצור יותר ישן מהרכב, או שהוא מבטיח הרים וגבעות ובסוף מביא לך מה שבא לו ומשכנע אותך ללכת על זה.

למדתי בדרך הקשה שקונים צמיגים עושים סיבוב בין כמה פנצ'ריות (עדיף בין הרציניות, ואותם נזהה על ידי ככה שהם מחזיקים מותגים נוספים חוץ מפדרל ואליאנס ודרשים עליהם מחיר מטורף).

ומה שהיה נכון אתמול כבר לא נכון היום.

ואני גם לא קונה את הקטע של "אני יביא לך" יותר.

3 פנצריות שונות הבטיחו שהם יביאו לי, אף אחת מהן לא עמדה במילה, אחד הביא מה שביקשתי עם תאריך ייצור בן שנה וחצי. השני לא הביא ולא התקשר. השלישי הביא לי משהו אחר ואז התחיל ללכלך על הצמיג שרציתי (גודאיר אקסלנס) והתחיל לשבח צמיג שיש לו במלאי (דאנלופ 490 - AKA סכנת נפשות).

תמיד יצא לי לקנות צמיגים שיש במלאי, ובד"כ קיבלתי עליהם מחיר טוב, הבעיה למצוא מישהו שיש לו משהו טוב וטרי במלאי.

את הסט האחרון שלי קניתי במקום שבד"כ נמנעתי מלהתקרב אליו.

פורסם

זה ידוע שדופקים לך מחירים בטלפון בכוונה כי לא יודעים מי המתקשר. מחירים יבשים של מחירון שלא רלוונטיים אף פעם.

גש לפנצ'ריה פיזית ותקבל מחירים הגיוניים.

צמיגים זה לא משהו שאפשר לעשות עליו סקר טלפוני.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

benj, המבצע הוא לרכישת 2 צמיגים כפי שמציינת המודעה: רכוש 2 צמיגים ב 1+1.

ז"א ש 1400 ש"ח הוא המחיר ל 2 צמיגים. על המחיר הזה ישנה הנחה במעמד הקנייה של 20%.

יוצא שמחיר 2 צמיגים: 1120 ש"ח. 560 ש"ח לצמיג, זול יותר מאשר לקנות צמיג אחד ב 640 ש"ח.

לא יודע לגבי כולל או לא כולל מע"מ, ובטח לא יודע אם זה משתלם.

אני מקווה שאני לא מטעה אך כך משתמע מהמודעה, להבנתי.

אני בהחלט מסכים עם senda, המבצע מטעה וכנראה לא ממש מובן גם למוכרים.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

1400 ש"ח ללא מע"מ+ מע"מ: 1631 ומזה נוריד 20% שזה 326.2 ש"ח, סה"כ 1305 ש"ח ל2 צמיגים , יוצא לצמיג 652.5 ש"ח שזה יותר מהמקום היקר ביותר שבדקתי והוא מוכר ב640 ש"ח.

ז"א, המחיר במבצע יקר יותר מהמחיר היקר כאשר הצמיג לא במבצע.

אני לא בא לטענות כרגע לאף אחד, אבל התשובות שקיבלתי בצמגיות לא משאירות מקום לדמיון:

- מחיר הצמיג עלה פי 2.5 לדבריה של צמגיה אחת כתוצאה מחוסר במלאי (גם אני וגם הוא הרגשנו שהוא מדבר שטויות כשהוא אמר את זה).

- במבצע המדובר זה המחיר אם ארצה לקנות שלא במבצע אז המחיר 640 ש"ח לצמיג לדבריה של צמגיה אחרת.

אני רק מפנה את תשומת לבכם לכך שהמבצע הזה לא רלוונטי, יקר ועדיף לקנות את הצמיגים במחיר זול ורגיל.

יתרה מזו, כמו הרבה עסקים בארץ, במקום לענות תשובה נורמלית, עניינית ואמיתית, מנסים למכור לך סיפור.

רוני,

מי שהוציא את המבצע לפועל הוא אוטולוקס ולא הפנצ'ריות, ז"א ממבצעים קודמים שראיתי יש להם איזה סבסוד מסויים מהיבואן ולכן כן המבצע משתלם להם, פה נוצר מצב אבסורדי שלקוח רוצה לקנות במבצע כדי להוזיל את המחיר ובסוף אם ישתמש במבצע ישלם יותר.

כמו כן, אני באמת לא בטוח שהיבואן אשם, יכול להיות שאין לו מושג מה קורה בצמגיות ולכן שלחתי לו ע"כ מייל אתמול.

בן.

נ.ב: מחיר בפמצ'ריה לא חייב להסתכם ב640 ש"ח צמיג הנ"ל ,כבר ראיתי מחירים נמוכים בהרבה.

BENJ:

ROY:

פורסם

עידכון:

חזר אלי מנהל השיווק של טויו באוטולוקס וביקש כמה פרטים על מנת שיוכל לברר את פרטי המקרה בתגובה למייל ששלחתי לו אתמול.

אני חייב לציין לטובה את השירות של אוטולוקס כיבואנים, תוך כמה שעות חוזרים לטיפול בבעיה, דבר נדיר במחוזותינו.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

הסאגה מבחינתי הסתיימה,

נרכשו 2 צמיגים ב1100 ש"ח כולל עבודה -טריים טריים, כולל הרכבה ואיזון ללא המבצע "המעולה".

מי שמעוניין בשם הצמגייה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

למבצע שלום.

בן.

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...