Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מי שמעוניין, פתחתי היום 2 ממסרים משומשים,אציין ששניהם ישבו בתוך הרכב,שניהם משומשים,ההבדל ה"קטן" בניהם הוא ,שאחד מהם תוצרת סין וקיים ב 90% מההתקנות של חשמלאים ואזעקות וכו ....בכל מקום.

והשני הוא ממסר איכותי להפליא של חברה שמתמחה בעניין קרי ממסר של NAGARES שהוא הכי מומלץ מבחינת איכות ואמינות,אבל מה לעשות אנשים לא מייחסים לעניין חשיבות,בכל אופן אצלי העניין הזה כן חשוב, כחלק מהחלפת\חידוש כל מערכת החשמל ברכב.

כחלק משיפוץ הרכב ואחזקתו ברמת הבורג, כמובן הגיע גם תורם של הממסרים, והתושבות שלהם, כאמור כ 10 ממסרים חדשים הוחלפו ברכב כולל התושבות שלהם בהלחמות ובידודים,חלקם בתא המנוע וחלקים בתא הנהג.

לאחר סיום הפרוייקט שלקח תקופה מסויימת של עבודה עם מלחם,איזולירבנדים,ממסרים וחקירת העניין,בסופו של יום,החלטתי לפתוח ממסר סיני ולפתוח ממסר נאגארס, כאמור שניהם משומשים ולא חדשים,שניהם עבדו ועדיין עובדים....סתאם סיקרן אותי עד כמה ישנם הבדלים אם בכלל....

שימו לב לתמונות ולהבדלים המינוריים בין השניים.

לא להאמין!

הסיניים התפוררו לי ביד , אני רק נוגע בו כל היד שלי מתמלאת פיח שחור.

קחו לצומת ליבכם האם שווה לחסוך 10-15 שקלים בממסר לטובת האיכותי - את זה אתם תחליטו.

אגב הNAGARES עולה 50 ש"ח במורשה,בחנות 30 ש"ח, בקניית כמות יעלה 25 ש"ח, הסיני עולה 15 שקל.

IMGP1936.JPG

IMGP1937.JPG

IMGP1938.JPG

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תמונות אחרונות לסיום הסאגה.

שימו לב לתמונות של אחד לייד אחד....הבדלים מינוריים....

שימו לב ששניהם חיצונית ניראים אותו הדבר, זהים לחלוטין מבחוץ.

IMGP1946.JPG

IMGP1947.JPG

IMGP1948.JPG

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אני לא שולל קיומן של סחורות זולות וגרועות אל מול טובות ואיכותיות. עם זאת הבדיקה המדגמית שערכת, ללא נתונים נוספים, לא אומרת מאומה על איכות הממסרים.

מי אמר שהם עבדו באותם תנאים? - זרם, מספר מיתוגים, סוג העומס (השראתי או שלא) ועוד.

אם היית משווה שני ממסרים שמבצעים בדיוק את אותה עבודה, בואותם תנאים, היה מקום להשוואה (וגם אז דרושים כמה סטים כדי לשלול ליקוי בייצור).

זה סתם כאמירה כללית על הסקת מסקנות מניסויים. אני כן מסכים שסביר להניח שאכן הממסר שאינו סיני, אלא מחברה מוכרת, איכותי הרבה יותר מהסיני הפשוט. בכל מקרה אני תמיד ממליץ לקנות את האיכות הגבוהה ביותר שניתן, כל עוד היד מספקת לכך.

פורסם

אחרי שרואים דבר כזה - עושה חשק לעבור ממסר ממסר באוטו ולהעיף את כל הזבל.

באופן אישי אני החלפתי מספר ממסרים באוטו לממסרים של NAGARES שמגיעים בשקית מקורית של פיג'ו סיטרואן ועוברים בקרת איכות גבוהה מאוד. עדיף בהרבה על התוצרת הסינית הנחותה.

אגב - זה תקף לכל המוצרים לרכב תוצרת סין. כולם.

פורסם

ראיתי ממסרים מקוריים של יצרנים יפנים וארופאיים שנראו יותר גרוע או כמו שהיו אמורים אצלנו במוסך "אין תוכו כברו", אבל בהפוך על הפוך.

בקיצור, מה שאביב אמר. ממסרים בכלליות - כולל הסינים והאפריקאים, הם רכיבים שמחזיקים זמן רב מאוד ובכלליות, נדיר להתקל בבעיות איתם ומאוד תלוי אופן השימוש בהם, מחזור העבודה שלהם, מקומם ברכב, יעודם וכו'.

פורסם

מניסיוני - נפילת מתח או התחממות וקצר בממסר חשמלי ( רליי ) - הם בעיות אשר מופיעות לעיתים רחוקות אם בכלל .

הכל תלוי בהתקנה נכונה , לפי המפרט החשמלי , ועוצמות הזרם הנדרש

ומשחק בין ממסרים , יפניים , קוראניים , ואחרים לא הראה כשל , כאשר חלקם היו אולי סיניים , ומאחר ולא הופיעה בעיה ,

לא התמקדתי בארץ היצור .

( הרבה חלקים חשמליים מיוצרים כיום בסין, עבור חברות גדולות ואיכותיות )

לדעתי - עדיף לעבוד עם חלפים של חברות מוכרות, אשר מעבירות את החלפים תקינה טובה .

ובכלל - היום כנראה - איכות ממסר חשמלי נמדדת לפי הטעם :roll:

טעים/לא טעים - ראה דיון בנושא .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=287501&highlight=%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

צר לי לאכזב אותכם אבל נראה שהניסיון של חלק מהמגיבים בשימוש ובחירת בממסרים הינו דל והינו פרי ניסיון.

ממסרים תוצרת סין העממית המיוצרים לפי המפרטים או חיקוי של ממסרים תוצרת חברות ידעות כגון Schrack,Potter & Brumfield,TYCO ELECTRONICS,HELLA אינם ברי השוואה למקור מכול הבחינות. איכות ההרכבה,החומרים שעשוי גוף הממסר והמגעים כולל הרגלים של הממסר והליפוף של הסליל נראה כמו סלילים שאני בונה בעצמי.

אחד הדברים החשובים עבורי בזמן תיכנון שברוב המקרים לא ניתן למצוא דף נתונים מפורט של הממסר המפרט את החומרים מהם בנוי הממסר זרמי עבודה AC וגם DC,טמפ' עבודה,סוג החומר ממנו עשויים המגעים ואורך חיים של הממסר או לייתר דיוק מספר מחזורי פתיחה/סגירה של המגעים וגם אם נמצא מפרט כזה הוא בדרך כלל עם המון שגיאות או לא מדוייק.

תקפצו פעם לשדרות הר-ציון ותרכשו 5 ממסרים לרכב או ממסרים למעגל מודפס תוצרת סין או חיקוי ואני מבטיח שלפחות 2 מהם לא יעבדו כראוי.

מחירו של ממסר C.O ל-25 אמפר 12 וולט תוצרת HELLA הינו כ-22-15 שקלים לעומת ממסר תוצרת סינית העולה 10 שקלים תשאלו את עצמכם האם במחיר הזה כדאי לרכוש ממסר סיני ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אל תצחיק אותי. כמה כבר נסיון יכול להיות לך אם אתה לא חשמלאי או מכונאי רכב?

מדברים פה על ממסרים אוטומטיביים וכאלו פגשתי מאות ויותר ומכל הסוגים והצורות. לא הרבה נתקלתי בממסרים שכשלו מוקדם בגלל שהיו מתוצרת עלומה ולא ניתקלתי מעולם בממסר שלא עבד עוד שהיה חדש, למעט מקרה בודד בממסר של bosch דווקא.

יכול להיות שפשוט הסחורה שמגיעה לעוסקים בענף לא גרועה כל כך, למרות שאני יודע שיש שימוש ביצרנים סיניים.

ברור שתיאורתית ממסר סיני מיצרן עלום שם יהיה נחות מממסר מיצרן ידוע, אך בכל זאת נתקלתי בממסרים מכל מגוון הקשת שמסיימים את חייהם בצורה זו או אחרת, אבל שוב, זה לא עניין שגרתי יותר מידי וממסרים בכלליות די מחזיקים מעמד, מה שבטוח שהמראה פנימי שלהם לא אומר הרבה, כפי שהיה שמשתמע מדבריו של פותח השרשור, אך בהחלט אם ניגשים לתכנן מעגל או התקן הכולל בתוכו ממסר, כדאי ללכת על איכות.

אה ועוד משהו, חלקי חילוף לרכב, לא קונים בהר-ציון.

פורסם

משום מה ההודעה שלי נעלמה בזמן שערכתי אותה עקב תקלה בפורום לכן אני מפרסם אותה מחדש עם שינויים.

אני מתעסק כבר יותר מ-20 שנים בבנייה ותיכנון מעגלים אלקטרונים וגם עבדתי מספר שנים אצל גיסי שהינו בעל מעבדת אלקטרוניקה ככה שמבחינת ניסיון ברור לך מעל לכול ספק שניסיון זה מספיק בכדי לכתוב את מה שכתבתי.

תוכל לראות פרוייקט שבניתי שבחלקו תיכנון שלי שהינו שווה ערך למהנדס אלקטרוניקה שמתכנן מעגלי RF בקובץ המצורף (הרצאה שהעברתי באגודת חובבי הרדיו בישראל), בגלל מגבלות הפורום לא צירפתי את כול המידע.

חלקי חשמל לרכב כן ניתן לרכוש בשדרות הר-ציון ברחוב שחוצה את שדרות הר-ציון הנקרא לווינסקי (עד כמה שזכור לי) קיימים מספר חנויות לחלקים לרכב וגם אצל אלקטרוניקה שדרות-הר ציון (הבוכרי) ניתן להשיג ממסרים לרכב וגם ממסרים SOLID STATE.

צוחק מי שצוחק אחרון :cry:

Pages from vhf-uhf-receiver.pdf

פורסם

תחום העיסוק שלך הוא לא חשמל רכב, נכון? אז הנסיון שלך עם תקלות של ממסרים ברכב, מול בעלי מקצוע, גם חשמלאים פשוטים, מועט.

אתה סוטה מהנושא כי לא מדברים על תכנון מעגלים אלא מצבם של הממסרים שיש ברכב וסוגיהם.

רוב הממסרים שיש בשוק ובחנויות חלקי החילוף לרכב (לא אלקטרוניקה), טובה.

פורסם

מארק,

בתור מהנדס אלקטרוניקה ומחשבים בהכשרתי, טכנאי אלקטרוניקה בעברי, חובב RF ומנהל של קבוצות פיתוח בהווה אני חייב להגיד לך שאני לא רואה הרבה קשר לממסרי רכב.

אמנם הפרויקט שלך נראה מגניב בסל לא הייתי ממליץ לזלזל בנסיונם של אנשים שחיים שנים את עולם הרכב - כל אחד בתחומו.

בגדול אני תמיד מעדיף לשלם יותר על סחורה איכותית במיוחד שמדובר על הפרש של עשרות שקלים (האחוזים לא מענינים אותי).

נתן.

פורסם

מכובדי הניצים, השאלה היא לא למי יש [ניסיון] יותר גדול?

ההבדל בין מוצרים חליפיים אינו במפרט הטכני שלהם אלא באיכות הייצור.

המוצר יכול להיות תואם לחלוטין מבחינת (form-fit-function) אך כאשר "חוסכים" בעלויות הייצור - אמינות המוצר נפגעת.

במוצרים של יצרנים נחותים עשוי להיות כשל בגלל:

• שימוש בחמרי גלם שאינם מתאימים למפרט ולתנאי הסביבה
  • תהליכי ייצור (טיפולים תרמיים , טיפולים למניעת קורוזיה) לקויים או חסרים
  • בקרת איכות לקויה או חסרה של המוצר הסופי

פורסם

נתן,

לא טענתי שקיים קשר ישיר בין הפרוייקט שבניתי לבין ממסרי רכב, צירפתי דוגמא לפרוייקט בתחום האלקטרוניקה שהינו יחסית מורכב לאחד שאינו מהנדס אלקטרוניקה בהכשרתו אלא חובב אלקטרוניקה מילדות.:-D

חוץ מהפרוייקט שצירפתי בניתי עוד מספר פרוייקטים רב שחלקם קשורים לתחום הרכב כגון מטען אחזקה למצברים, מנתק עומסים אוטומטי לרכב כאשר מתח המצבר יורד מתחת לסף מסויים במעגלים אלא נעשה שימוש בממסרים ייעודים לתחום הרכב וחלקם ממסרים לשימוש כללי או לייתר דיוק ממסרים הנמכרים בכול חנות אלקטרוניקה.

עיקרון הפעולה של ממסר לתחום הרכב וממסר אחר הינו דומה והמבנה החשמלי דומה רק העמידות והשרידות של ממסרים לתחום הרכב גבוה יותר, לכן אני טוען מי שמתעסק בממסרים בתחום אחר יכול בקלות רבה לבחון ולהסיק מסקנות לגבי טיבם של ממסרים של ייצרן זה או אחר על סמך דפי נתונים ומבנה ואיכות הייצור של הממסר.

• תוכן חדש...