Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן! אני צריך קבל!

חברים, הנושא הזה עולה כאן לאחרונה כל כך הרבה פעמים שזה פשוט כבר נמאס - בואו נפתח ת'רד בנושא ונדביק אותו למען ידעו כולם מתי צריך קבל.

לכל החברים שהגיבו לאחרונה כגון גורל (עתיד), צביקה (שורלאק) ועוד אנשים רבים אחרים כגון מרק10, אליקו שהם אנשים שמבינים לעומק וחקרו ושיפרו את מערכות החשמל ברכבים שלהם.

בבקשה להתפקד ולהסביר מתי הצורך במוצר הכל כך שיווקי הזה שבעצם ב99 אחוז מהמקרים לא מוסיף אלא גורע, אבל אנשים בכל זאת קונים אותו.

בבקשה,

תודה!

הפולני הזועם :twisted:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקבל גורע היות והוא גם רכיב חשמלי שנכנס למערכת והוא דורש ממערכת החשמל להטעין אותו באופן קבוע, הוא מוסיף התנגדות למעגל החשמלי כמו כל רכיב חשמלי אחר והוא לוקח את הטעינה שלו מהאלטרנטור ומהמצבר.

אם מערכת החשמל לא חזקה מספיק מלחתכילה בכדי לספק את צרכי המערכת, הקבל הוא עומס נוסף שעוד יותר מחליש מערכת שהיא מראש לא חזקה מספיק.

יכול להיות שהקבל יהווה פתרון רגעי לבעיה של אספקת מטען חשמלי במהירות גבוהה אבל הבעיה שלך היא שהאלטנרטור עדיין לא מספק את הזרם הדרוש למערכת שלך, המערכת שלך לא עובדת בשיא היכולת שלה היות ואין לה ממה לשאוב את המשאבים וגם המצבר שלך לא נטען מהר מספיק או לא נטען בכלל.

לכל הבעיה הזאת אתה עוד הולך להוסיף קבל מתוך חשיבה שהוא יפתור לך את הבעיה?

אז זהו... שלא.

קודם כל צריך לחשב את צריכת הזרם הכוללת של המערכת שלך, להוסיף את זה לצריכת הזרם שהרכב זקוק לה, לקחת בחשבון טווח מרווח לבטחון של עבודה בפיקים.

אחרי שאתה יודע את הנתון הזה אתה צריך לבדוק כמה זרם האלטרנטור שלך מסוגל לייצר בהילוך סרק וכמה הוא מייצר בסיבובי מנוע גבוהים יותר.

אם אין לך מספיק, אתה צריך לשדרג קודם כל את מערכת החשמל מבחינת אלטרנטור והחיווט שיוצא ממנו לגוף הרכב, למצבר ולמנוע.

אחרי ששדרגת את זה רצוי שיהיה לך מצבר טוב ואם אתה עדיין רואה שיש לך חוסרים או שאתה רוצה להבטיח זמינות משאבים מיידית למערכת, להוסיף עוד מצבר שזה עולם בפני עצמו.

את הקבל אתה צריך להוסיף במידה ומערכת החשמל שלך מספקת ה-י-ט-ב את צרכי המערכת וכל מה שחסר לך זה פתרון לפיקים מאוד מהירים.

ואז אתה מוסיף את הקבל לפי חישוב של 1 פאראד עבור כל 1K RMS של הגברה.

זה פחות או יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בדיוק כמו בעולם האלקטרוניקה..

בקיצור:

מחסור ב-Continuous power = שדרוג המקור = שדרוג האלטרנטור

מחסור ב-Peak power = הוספת קבל

צריך לזכור שב-peak של זרם השפעת ההתנגדות של הכאבלים המוליכים גדלה (מפל מתח עליהם במקום על הרכיבים) ואז יכול להווצר "עמעום אורות" אע"פ שהאלטרנטור מספיק חזק.

במקרה כזה: כן! אני צריך קבל!

(או פשוט כאבלים עבים יותר, חיבורים חזקים יותר)

פורסם

אוקי אני אנסה להסביר בקצרה, אם מישהו ירצה שירחיב.

מערכת החשמל של הרכב מורכבת מ-2 חלקים עיקריים, אלטרנאטור ומצבר

אלטרנאטור - תפקידו לייצר חשמל ולמעשה להזין את צרכני הרכב, ולהטעין את המצבר,

מצבר - תפקידו לשמש מאגר חשמל, על מנת לספק את הצרכים כאשר האלטרנאטור לא מסוגל (בזמן התנעה, שהאלטרנאטור עוד לא מסתובב, או במקרה ויש צריכה רגעית גבוה - שהאלטרנאטור לא יכול להתמודד איתה)

המתח ברכב תקין עומד על 13.6 וולט עד 14.4, ככל שהנתון הנ"ל קרוב יותר ל14.4 כך ייטב לרכב בכלליות, ולמערכת בפרט,

צריכת חשמל ברכב נמדדת ביחידות של אמפר-שעה, זאת אומרת כמה אמפר במשך שעה יצרוך הרכיב.

אלטרנאטור ברכב ממוצע מייצר בין 70 ל-90 אמפר בשעה,

מצבר ברכב ממוצע מכיל כ-45 עד 65 אמפר,

*ברכבי דיזל נמצא לרוב אלטרנאטורים גדולים יותר (כ120 אמפר) וזאת בשל העומס על הרכב בזמן ההתנעה, כמו גם מצברים גדולים יותר (כ72 אמפר לרוב)

המערכת שלנו היא צרכן חשמל, ככזאת היא בעצם מעלה את הצרכים שלנו ביצור חשמל ברכב,

כלל מנחה - תמיד ! האלטרנאטור צריך לספק יותר חשמל, מאשר המערכת צורכת, אחרת המערכת נשענת על המצבר והמצב לא תקין

מערכת ממוצעת של 1000 וואט (700 וואט לסאב ועוד 300 לסט הקדמי) צורכת כ-95 אמפר,

1000 וואט > חלקי מתח הרכב (13.6 וולט בממוצע) > פלוס 30 אחוז הפסדי נצילות (נצילות של מגבר היא בין 80 אחוז בממוצע - קלאס D, לבין 60 אחוז בממוצע קלאס AB)

יש להתחשב כמובן גם בצריכת החשמל של הרכב עצמו שעומדת לרוב על כ-15 עד 20 אמפר, ובפיקים (מזגן, כניסת מאווררים וכו') יכולה לתת סטירה של כ-50/60 אמפר,

ברגע שהמערכת + הרכב, צורכים יותר חשמל משהאלטרנאטור מסוגל לספק, אנחנו מבצעים פריקה של המצבר,

מלבד הנזק העצום שנגרם למגבר (מצברי עופרת לא בנויים לפריקה בכלל!),

הריי שאם נשמע חזק ולאורך זמן, לא נוכל להתניע את הרכב, המתח ברכב יפחת כתוצאה מחוסר התמודדות, ועלול להיגרם נזק למכלולים השונים ברכב,

נכון יהיה לומר שבמצב תקין לחלוטין, האלטרנאטור יוכל לספק כ-10 אמפר יותר, מהצריכה המקסימאלית של הרכב כלל המערכת,

אוקי – שדרגנו אלטרנאטור לגדול, מה הסיפור של מצברי פריקה עמוקה וקבלים ?

אלטרנאטור היות והוא מכלול מכאני, יש לו זמן תגובה לעומסים משתנים, (ולא, זה לא משנה גם אם נעשה שלושת הגדולים, וניישם חיווט של 000G, לאלטרנטור יש מגבלות תגובה מכאניות!)

דהיינו במידה והמערכת מבצעת משיכה פתאומית (בגלל סגנון מוזיקה או אלמנט כזה או אחר בשיר שגורם למגברים "להזיע")

במצב כזה למעשה אנחנו דורשים מהאלטרנאטור לשנות את קצב יצור החשמל שלו, במידה והאלטרנאטור לא עומד בקצב השינויים נוצרים מפלי מתח זעירים (נפילה רגעית, עד שהאלטרנאטור מתייצב חזרה)

פה בדיוק נכנס המצבר פריקה עמוקה, מצבר פריקה עמוקה הוא מצבר בעל יכולת להגיב במהירות לשינויים (פריקה מרובה של אמפרים,) בצריכת החשמל של הרכב, ובכך הוא מסייע לייצוב מערכת החשמל, ומסייע לאלטרנאטור להימנע משינויים תכופים בכמות יצור החשמל,

בכל הנוגע לקבלים, הריי המצב מאוד דומה עד כדי זהה למצברי פריקה עמוקה, עם מספר סייגים קטנים

הקיבולת של קבלים קטנה בהרבה משל מצבר פריקה עמוקה, ולכן לאחר פריקה מסוימת הוא חייב להטען מהר, אחרת הוא לא יהיה מוכן לפריקה הבאה, בעוד מצבר פריקה עמוקה יכול להתמודד עם פריקות מרובות ולהטען "בזמנו החופשי" כיוון שיש לו "בנק" אמפרים עשרי,

מנגד קבלים מספקים תגובה מהירה מאוד, אפילו מהירה יותר משל מצברי פריקה עמוקה, כך שלא שבפועל לא נדיר לראות מערכות מקצועיות שמכילות קבל בנוסף למצבר פריקה עמוקה,

באופן עקרוני, במידה ויש לנו אלטרנאטור באמת חזק, לפעמים יספיק לנו קבל ואין צורך במצבר פריקה עמוקה, כדי לספק חשמל יציב למערכת,

אז למה אני לא צריך קבל ?

במידה ומערכת החשמל שלנו מתקשה להתמודד עם הצרכנים ברכב, הריי שקבל רק מחמיר את זה, ולמה זאת ?

ניקח מצב תיאורטי שיש לנו צריכת מתח גדולה ממה שהאלטרנאטור מספק, במצב כזה העומס על הרכב גדול והזמן לפריקת המצבר קצר, במידה ויהיה לנו גם קבל אז לאחר הפיק הראשון בו הקבל יגיב, הריי שכרגע הקבל צריך להטען בנוסף לעומס הקבוע של המערכת, ובכך למעשה הגדלנו את הצריכה על האלטרנאטור ברגע הנתון הזה, דבר שאנחנו רוצים להימנע ממנו, כי גם ככה האלטרנאטור לא עומד בעומס הנוכחי

טוב זה היה קצת ארוך, אבל אני מקווה שזה הבהיר את הנקודות השונות,

פורסם

אתה צריך לבצע בדיקה במוסך מתמחה

מחברים סקופ לרכב - שמודד מתח, וזרימה בעזרת clamp meter,

ואז מעמיסים את המצבר בעזרת מכשיר יעודי, בזה שאתה מעמיס את המצבר (נגיד ב150 אמפר צריכה) אתה גורם לאלטרנטור להכנס לקצב יצור חשמל מקסימאלי, ואז אתה רואה על הצג של הסקופ כמה הוא מייצר בפועל.

פורסם

לי בסוזוקי היה קבל ומדדתי אמפר על ההזנה ראשית לעולם לא עבר אתה70 אמפר יש לי 4 ערוצים 125 ועוד מונו שעומד על כ 500 הכל בRMS

שנתיים אין הבהוב ואן צורך להחליף מצבר ככה שבתכלס נראה לי לא רע קבל סהכ צורך איזה אמפר בשעה לצג

פורסם
לי בסוזוקי היה קבל ומדדתי אמפר על ההזנה ראשית לעולם לא עבר אתה70 אמפר יש לי 4 ערוצים 125 ועוד מונו שעומד על כ 500 הכל בRMS

שנתיים אין הבהוב ואן צורך להחליף מצבר ככה שבתכלס נראה לי לא רע קבל סהכ צורך איזה אמפר בשעה לצג

השאלה היא איזה רמקולים יש לך, זה הרמקול שגורם למגבר בעצם לצרוך יותר זרם - זה לא מדוייק למען האמת אבל רמקול שמסוגל לספוג יותר הספק מהמגבר יגרום לצריכת זרם גבוה יותר.

אם יש לך סאב של 200 RMS ועכשיו החלפת לסאב של 1000 RMS, יכול להיות שתיתקל בבעיה מסויימת :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

אני חושב שכדאי שאני אכניס פה קישור לשירשור שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=295458&page=3

יש בו הרבה מידע בנושאי חשמל ויכול לעזור למשתמשים שיריצו חיפוש.

עוד שאלה כללית בנושא:

את החישוב שחלקכם עושים לצורך קבלת מדד על הספק האמפר שנדרש, עושים את החישוב בוואטים RMS, או פיק?

נניח שיש סאב של 200WRMS, 800W

עושים את החישוב לפי ה-800W?

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

בס"ד

שיניתי את כל המערכת באוטו, אבל לא הרגשתי שום דבר שקשור לבעיות במצבר..

עדין אני צריך לדאוג?

בס"ד!! אני 0 והשם אחד ביחד שתינו 10!!! שעת האפס 2 - צפיה והורדה ישירה (סרט חינמי)

Subaru B3 2009 :-PHU: Necvox HQ4 SPEAKERS: focal k2p, Rockford preimer SUB: MTX AUDIO Magber: Rotech RTC

פורסם

גם במערכת של עתיד לא ממש הורגש שינוי מטורף בסאונד לפני ואחרי השדרוג אבל תשאל אותו איזה תופעות מוזרות היו לו ברכב לפני השדרוג...

ואם עכשיו הוא יעשה מדידת SPL...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...