Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי תאונה עם טויוטה קורולה 2008, רכב שחצה את הנתיב שלי בקו לבן, חזית שלי פגעה בצד ימין שלו, 70 קמ"ש בערך (בלי בלימה בכלל, לא הספקתי אפילו להגיע לברקס).

אז הטויוטה עשתה עבודה טובה לדעתי ויצאתי עם פציעה קלה יחסית - 2 צלעות שבורות מהחגורת בטיחות וכמה תפרים ביד.

תא הנוסעים נשאר שלם לגמרי כולל אזור הרגליים, ההגה קצת קרס כלפי מטה, החזית נמעכה עד האמצע בערך, כמו שצריך.

הרכב טוטל לוס.

הייתי לבד ברכב, ושתי כריות האוויר נפתחו. השאלה שלי היא - למה ? הרי המחשב יודע שאין נוסע במושב השני (יש חיישן משקל שמשמש להתרעה על אי חגירת חגורת בטיחות). למה לפתוח כרית אויר סתם ולהוסיף נזק של 7-10K ש"ח לתאונה ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מן הסתם מכיוון ששני המערכות לא מחוברות אחת לשנייה.

ברכב מודרני יש מאות מערכות שונות שעושות עשרות-אלפי דברים, לא כל המערכות "מדברות" אחת עם השנייה.

בדיוק כמו שאתה יכול להתחיל לנסוע עם דלת פתוחה, הרי הרכב "יודע" שהדלת פתוחה אבל עדיין מתחיל לנסוע בצורה שברור שהיא לא בטיחותית.

פורסם

זה לא העניין. יש מחשב שמנהל את כל האזהרות והחיישנים, זה רק עניין של החלטה בקוד מה עושים במקרה X ותנאי Y.

במקרה של דלת פתוחה החליטו לתת אזהרה (מנורה וצפצוף). אם היו רוצים בקלות היו יכולים להחליט שהרכב לא יזוז מילימטר.

אבל תאר לך מצב שבו הכפתור בדלת התקלקל ומחווה על דלת פתוחה ובגלל זה הרכב מושבת.. לכל החלטה כזאת יש השלכות.

יכול להיות שחשבו כאן על מצב שבו החיישן בכיסא מקולקל ולכן בכל מקרה פותחים כרית אוויר. לדעתי זה טיפשי, כי אם החיישן מקולקל ומתריע על אדם בכיסא כשאין נוסע, הנהג יקבל התראת חגורה, אז הסיכוי שהוא יתקלקל בדיוק בנסיעה שבה קרתה התאונה..לא ממש גדול ומצדיק את הנזק הכספי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מצד שני כנראה מתאונה שבה שתי כריות אוויר נפתחות לא נשאר הרבה מהרכב כך שלא מדובר בנזק כספי, במילא הרכב טוטאלוסט, גם אם הרכב לא ניזוק קשה והוא ניתן לשיקום ,במילא חברת הביטוח נושאת בעלות התיקון כך שאין שום סיבה לקחת סיכון בנושא.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

זה ממש לא נכון, כריות אויר נפתחות גם בתאונות יחסית קלות, נאמר התנגשות ברכב עומד ב-30-50 קמ"ש. רכב כזה לא ייחשב טוטל לוס ברוב המקרים, ובהרבה מקרים רק התיקון של כריות האויר מעביר אותו לקטגורית טוטל לוס.

קח למשל רכב ששווה 60 אלף בערך. נגרם לו נזק של 15 אלף (נאמר כל החלק הקדמי עד המנוע, לא כולל. כלומר טמבון, פנסים, רדיאטור וכו', בלי פגיעה בשסי, אולי קצה שילדה).

שתי כריות אוויר נפתחו, הנזק הוא כבר 30-35 אלף, אובדן להלכה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אתה מוזמן לבצע ניסוי ב 50 קמ''ש ולחזור עם התוצאות או לפחות עם חלקים ממנו. מבחני הבטיחות נערכים במהירות של 60 קמ''ש ואני לא צריך להזכיר לך איך נראים הרכבים לאחר המבחנים, כך שתאונה ב 50 קמ''ש יכולה להיות קטלנית לרכב.

בשרשור הזה מדובר על תאונה של 15 קמ''ש ועל תוצאותיה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=294791

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

נתתי טווח של 30-50, ואתה מפספס את הנקודה. הנקודה היא שסף הפתיחה של כרית האוויר הוא נמוך יחסית, כלומר יכול להיות נזק קל מאד לרכב ופתיחה של כרית אוויר, שמעלה את הנזק בהרבה מאד אחוזים. לכן לדעתי טיפשי לאפשר פתיחה של כרית אויר כשידוע ל מחשב שאין נוסע במושב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לצערי אתה מפספס שוב. תאונה במהירות של 15 קמ''ש כשהראש מוטח יכולה להיות מאוד כואבת וגם קטלנית, כך שתאונה שלך נראית כפשוטה היא לא פשוטה כלל ומצדיקה פתיחת כרית אויר.

לגבי הכסא השני, כנראה שמהנדסי הרכב לא לקחו סיכון ומעדיפים לא להסתמך על חיישן בכסא שעלול לההרס מעשרות סיבות.

פורסם

לא אמרתי שתאונה ב-15 קמ"ש לא מצדיקה פתיחת כרית לנהג. כל מה שאמרתי שזה טיפשי בכל מקרה לפתוח כרית נוסע, כשידוע שאין נוסע. אתה אמרת שכשנפתחת כרית אויר במילא הרכב כנראה טוטל לוס וזה לא משנה. וזה טיעון שגוי שהרגע אתה הפרכת אותו - עובדה שבתאונה ב-15 קמ"ש מוצדק לפתוח כרית אויר למרות שהנזק לרכב לא גדול ולא מגיע לטוטל לוס.

אבל הנזק גדל ב-10K ש"ח רק בגלל שהכרית של הנוסע נפתחה בלי שיש נוסע..ולרכבים לא יקרים זה יכול להעביר את הנזק משווה תיקון לאובדן להלכה.

מקווה שהובנתי עכשיו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

זה בסדר אני הבנתי אותך כבר בהתחלה.

העניין הוא שחיי אדם שווים כל מחיר, וגם אתה שוכח שמחירי המכוניות לא דומות בכלל לארץ וכך גם מחירי החלפים.

פורסם

בוקר טוב!!

חישן מושב נוסע הינו רק חלק אחד ממערכת כריות האויר - נכונה השאלה -שלא היה נוסע למה נפתח?? אז..

בכלי רכב מסוימים על פי איפיון של יצרן הרכב -גם בחניה ללא תנועה ואו ללא נהג ונוסע יכולות כריות להפתח -מותנה בכיוון החבטה מהרכב הפוגע לנפגע.[הכוונה גם שיושבים ולא חגורים וללא תנועה המערכת מוכנה לשימוש..ואפילו ללא מפתח במתג ההנעה-לא כולם חוגרים חגורות בעולם!!].

מושב הנוסע והמשקל שמעליו חשובים אך בסדר החשיבות היא עוצמת המכה כיוונה לציר התנועה וציר הרכב הנפגע.

לעיתים יפתחו רק מותחני חגורה לעיתים וגם בזה נתקלנו שבתאונה ללא נוסע נפתחו כריות נוסע ולנהג לא נפתחה כרית!!

כנראה שהמכה היתה חזקה ולא מכיוון התנועה וציר הרכב כך שהמחשב יתעלם מנושא המושב ופתח כריות.

בחלק מהמחשבים ניתן לבצע מבט לאחור -ניתוח התאונה צעד צעד ..אך לא ברכב המדובר..

יום טוב איל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הדברים יותר פשוטים לפי נסיון שלי במערכות ריסון.

ברוב המקרים החיישן תפוסה של המושב נוסע כלל לא מחובר למחשב כרית האויר ותקפידו הוא רק התראת חגורת בטיחות ותו לא.

אני מניח שכך הדבר גם בטויוטה המדוברת.

• תוכן חדש...