Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ראשית , אני מתנצל אם הנושא לא בפורום המתאים לו או עובר על כללי הפורום זהו הנושא הראשון שלי.

השאלה שלי היא : האם בן אדם , עם ניוון שרירים קל , זאת אומרת שאן לו כ"כ שרירים בידים.

הוא אוכל לבד , הוא שוטף פנים לבד , מזיז ידים לבד . פשוט הידים חלשות למשל לא יכול להרים למעלה כמו שמרימים משקולות.

השרירים חלשים מאדם ממוצע רגיל.

ברגלים אותו הדבר. מזיז אצבעות , אך הברכיים מכופפות תמיד ( אי אפשר לישר במצב מלא, ממש קצת ואז זה כואב מאוד.. )

הבן אדם מתנייד בעזרת כיסא גלגלים חשמלי משום שכמו שהזכרתי, השרירים בידים חלשים בכדי להתנייד בכיסא גלגלים רגיל.

האם בן אדם כזה כל חיוו יהיה מוגבל ולא יוכל לנהוג אלא יעזר בנהג ? ממש חבל לי , אני ממש רוצה שהוא ינהג איך שהוא

לפחות לחוות את החוויה הזאת בחיים, נהיגה...

ישנם מכוניות שמתאימות לבן אדם שכזה ? והאם יש אותן בישראל ?

- אני מדבר על מצב אמיתי לא אם יש בן אדם כזה , אז בבקשה תיהיו רצינים תעזרו אם אתם יכולים חברים.

תודה רבה לכולם והמשך יום נפלא .

פורסם

אני מכיר בנאדם עם ניוון שרירים הרבה יותר מתקדם ממה שאתה מתאר בהודעתך שנוהג, ובהצלחה.

את המערכות שמאפשרות לו את זה התקינו לו ב"תמן", המערכות האלו לא זולות בכלל, תבדוק השתתפות חלקית ע"י הביטוח או המדינה.

עריכה:

קישור:

http://www.d.co.il/16362990/28330/

פורסם

תודה על התגובה.

אפשר עוד קצת מידע ?

אני אשמח לדעת איזה מערכת התקינו לו , יותר נכון אותו אדם ישמח.

אני אעביר לו את כל המידע שינתן פה שיכול לעזור ומקווה לשמח אותו .

הלוואי שגם הוא יוכל לנהוג ולהנות לפחות מהחוויה הזאת.

לנושא , אפשר בבקשה קצת מידע? מה יתקינו לו, איך הוא ינהג בידיוק?

זה יקר ? ( אולי בסוף העסק יעלה כמה מאות אלפים וזה ישאר בתור חלום.. )

אשמח לכל טיפת מידע , תודה חברים.

עריכה : ראיתי שהוספת קישור, תודה רבה ידידי ! מאוד מעריך את זה.

פורסם

המערכות האלו יקרות, יקרות מאוד.

כאמור תבדוק השתתפות ע"י המדינה.

מכיוון שהמערכות האלו נתפרות ע"פ מידה לנהג, ולמידת המוגבלות שלו (יכול להזיז רגליים, תנועה מוגבלת ביד שמאל למשל...) אין אפשרות אפילו להעריך את העלות של דבר כזה.

פורסם

אוקי , תודה רבה לך . עזרת מאוד ונתת כיון , יש סיכוי שהוא ינהג! :)

תגיד, עלתה לי שאלה נוספת : איך אדם נכה מלידה ( אותו אחד שדיברתי עליו בהודעות למעלה ) לומד נהיגה בכדי לנהוג ?

הראי את המערכות של תמן מתקינים על רכב , אבל הבן אדם עם המגבלות אמור ללמוד לנהוג - איך ?!

יש מוריי נהיגה עם רכב מיוחד ללימוד נכים ?

מישהו מכיר בן אדם עם מגבלות ויכול לשפוך קצת אור על הנושא? תודה.

פורסם

האמת, אני לא יודע לגבי אותו אדם שאני מכיר איך הוא עבר את ההכשרה לזה (שזאת חתיכת הכשרה, תא הנהג נראה כמו קוקפיט של F-16 עם כל עשרות הכפתורים, המסכים והפאנלים), אבל הוא התרגל יפה מאוד וכרגע זה כמו טבע שני בשבילו בדיוק כמו שנהיגה רגילה היא כמו טבע שני לאנשים בלי מוגבלויות.

אני מתאר לעצמי ש"תמן" (או כל חברה אחרת שתבחר) מצמידה מורה מוסמך שיסמיך את האדם על המערכת מטעם משרד התחבורה, אבל צריך לברר את זה.

פורסם

הבנתי.

אז ממה שהבנתי עד עכשיו.

אותו אדם יוכל לנהוג , לא משנה המגבלות הפיזית שלו.

אני צריך לפנות לחברת 'תמן' ולדבר איתם ולראות איך ממשיכים הלאה.

נהיגה - חברת 'תמן' כבר תדאג לקטע של הכשרת הנהיגה .

רק הכי חשוב ( כמו תמיד אלא מה.. ) לברר עלויות , אני מתאר לעצמי שדבר כזה עולה המון..

ידוע לכם אולי איך אני יכול לקבל הנחה / עזרה כל שהיא שתעזור לי להוריד במחיר ?

כמובן שאני לא בן אדם עשיר שמנסה לחסוך כסף אם צריך אישורים והוכחות אני אתן לגורמים שצריך , רק למי עליי לפנות בכדי לקבל הנחה/ עזרה כספית ?

ממש סיפור כל הקטע הזה של הנהיגה..

בהתחלה חשבנו אולי אני אהיה הנהג שלו , ניקח אותו ואני אסיע אותו לאן שהוא רק ירצה - הנהג שלו.

אבל אם אפשרי שהוא ינהג בעצמו , ויחווה את החוויה הזאת - מדוע לא , זה עדיף פי כמה ( ויקר פי כמה.. ) , אבל חיים רק פעם אחת..

תודה לך Shuy , מעריך את העזרה שלך .

פורסם

אני מתאר לעצמי שהרופא הצמוד יוכל לתת עזרה גם בפן הביורקרטי ולהפנות אל הגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות ע"מ להגיש בקשת השתתפות וסיבסוד.

כמו כן אולי החברה שתתקין את מערכת הנהיגה (תמן או כל אחת אחרת) תצטרך להתיעץ עם הרופא הצמוד לאדם ע"מ ללמוד בצורה מקצועית על מידת המוגבלות בשביל לתפור לו את המערכת שתתאים לו.

פורסם

באם האדם זכאי לקצבת ניידות , יפנה למוסד לביטוח לאומי שגם מעניק הלוואות לרכישת האבזרים המתאימים, וגם מחזיק רכבי לימוד נהיגה מותאמים. לעזרה נוספת, פנה לאתר הביטוח הלאומי.

גם עו"ס אמורה לעזור לו.

פורסם

ענית לי על הכל , לא נשארו לי שאלות .

שוב , תודה רבה על הכל .

צביקי - תודה רבה גם לך חבר .

אפשר לסגור פה את הנושא - אלא אם יש למישהו מה להוסיף , אני אשמח .

:)

פורסם

אני מכיר אחד עם ניוון חמור משמעותית ממה שאתה מתאר.

מה שאני כן יודע, שהוא למד אצל מורה לנהיגה שגם תפקידו למצוא את המיכשור ההכי מתאים לאדם. אצלו באופן ספציפי היה צורך בכ-100 שיעורים רק עבור מציאת המערכת המתאימה ביותר לנהיגה עבורו. ואז הוא התחיל את הלימוד עצמו (הנהיגה בכלל). אני מניח שההתאמה נעשתה ברכב מיוחד באיזור מתאים או באמצעות סימולציה.

כיום הוא נוהג בשברולט סוואנה שהותאמה עבורו. והוא נוהג מצויין.

אם אתה מעוניין- אנסה להשיג עבורך את הפרטים דרכו.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אם לא קשה לך ידידי , אני אשמח מאוד.

אני בטוח שאתה מבין שבנושא כזה שאין כ"כ הרבה מידע ( לפחות אני לא מצאתי ) כל דבר יעזור .

תודה לכם חבר'ה , ממש שימחתם אותי :)

פורסם

התאמת רכב כפי שאתה מתאר היא ענין של מינימום עשרות אלפי שקלים בנוסף למחיר הרכב.

להערכתי - לא פחות מ-50,000 שקל, וחוששני שהרבה הרבה יותר.

כדאי לבדוק קודם מול משרד הרישוי אם יאפשרו לו לקבל רישיון - במקרה זה ידרש אישורו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד).

בשלב השני בדוק עם הבטל"א לאיזה זכאויות/פטורים/הלוואות עומדות וכד' זכאי הנכה הספציפי הזה - זה משתנה ממקרה למקרה.

בשביל לקבל מושג כלשהו, תוכל לבדוק מול תמן ואחרים את העלויות המינמליות שאתה יכול לשער לגבי ההתקנות וההתאמות ברכב כגון: מעלית, דלת חשמלית, התאמת עמדת נהג. יתכן ומתקינים אלה אף יכולים לכוון אותך לביצוע התהליך מול הרשויות המתאימות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תפנה לחברת "תמן" משם הם ידריכו אותך. באמת חבר'ה נהדרים.

המדינה תממן את כל האמצעים הדרושים לנהיגת נכה בדרך כלל.

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

אמיר ושחר , תודה חברים .

אני אלך עם המידע הזה לאותו אדם , אספר לו כל מה שאמרתם - ניראה מה הוא יחליט.

אם הוא ירצה לנהוג - נעשה את מירב המאמצים ונקווה שהוא יוכל לחוות את החוויה הזאת.

אם הוא לא ירצה / יוותר - אני אשמח ליהות הנהג שלו ולהסיע אותו לאן שהוא ירצה .

המשך יום טוב ונעים לכל החבר'ה הנפלאים פה .

• תוכן חדש...