Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חדשה פה, (נראה לי שבטעות פרסמתי העתק של ההודעה הזו בפורום הכללי, התנצלותי) בחיפוש מצאתי הודעה על טויוטה ידנית שמגמגמת בהאצות אך איני משוכנעת שהתקלה זהה לשלי ולכן פונה אליכם. (הטויוטה כבר לא מגמגמת,אלא לא סוחבת ומשמיעה רעש בהאצה, ונכבית בנסיעה איטית במישור)

בבעלותי טויוטה קורולה 5 דלתות 1995 אוטומטית. עד עתה לא היו תקלות כלל.

בחודש האחרון הבחנתי שיש בעיה להאיץ מעצירה ומנסיעה איטית, ולאחר שהרכב גם נכבה בנסיעה איטית בעליה לאחר שגמגם ולא העלה טורים - פניתי למוסך הקבוע שלי. לא היו נורות אזהרה. הרכב חובר למכשיר שהעלה חשד לבעיה בחיישן הטמפרטורהIAT. כיון שחששתי מהוצאה על החיישן היקר (אין משומש) פניתי לאבי, שביצע ניקוי של החיישן ומגעיו וכיוון של הפלגים באמצעות מפתח שמתאים לפי סוג הרכב וכן איפוס של המצבר. לאחר זה הרכב האיץ טוב יותר וחשבתי שהבעיה נפתרה.

אחרי כ-3 שבועות הרכב כבה באופן ספונטני בנסיעה איטית במישור והבעיה עם ההאצה חזרה -פניתי למוסך ושם הפנו אותי למוסך טויוטה מורשה כיון שלא היו בטוחים כבר שמדובר בבעיה בחיישן הטמפרטורה.

במוסך טויוטה המורשה טענו שהפלגים גמורים, ביצעו כיוון מנוע וניקוי מצערת ושלחו אותי גם לאגזוזן בחשד לסתימה באגזוז (היא נשללה כשהלכתי לאגזוזן הסמוך, שאמר שזה רק רעש ושניתן להפסיקו ע"י החלפת מצינוך רך אבל זה לא קשור לבעיה של הסחיבה או הכיבוי). בכל אופן הוחלפו פלגים, לא בוצע תיקון באגזוז ובמוסך טענו שפתרו את בעיית הכיבוי.

כעבור שבוע שוב כבה הרכב, פעמיים בשתי הזדמנויות, בנסיעה איטית במישור וללא הדלקות נורות אזהרה או גמגומי מנוע. עדיין לא סוחב טוב. פניתי למוסך טויוטה המורשה שם סברו הפעם שהבעיה כולה נובעת במפלג ההצתה - דיסטריביוטור ושיחפשו עבורי אחד משומש.

להשלמת התמונה ברצוני לציין בטסט שלפני שבועיים היתה בעיה של זיהום אויר שבניגוד לשנה שעברה אז פתרתי זאת עם חומר למיכל הדלק ב-80 ש"ח הפעם "ויתרו" לי על זה לאור היכרות עם בעל המוסך. (אולי זה קשור לחיישן הטמפרטורה אחרי הכול? לפי הבנתי מקריאת ההודעה בפורום על הטויוטה הידנית)

אבי טוען שהפלגים היו בסדר ושסתם הוחלפו, שהדיסטריביוטור לא יכול להיות קשור לכיבוי כיון שההצתה נעשית במחשב של הרכב ולא בו, ושאולי בכלל הבעיה באימובילייזר ושעדיף לנתקו.

אני לא סומכת על מוסך טויוטה המורשה יותר ומעוניינת בדעתכם. אם אין ברירה אפילו אנסה את הדיאגנוסטיקה העצמית של הרכב כפי שהדרכתם בהודעה ההיא, אלא שאני חסרת ניסיון לחלוטין בטיפול ברכב וקצת חוששת לנסות את זה לבד.

איזור מגורי - תל אביב

אשמח לעזרתכם

user_online.gifreport.gif

פורסם

קראתי בעיון רב את ההודעה שלך ויש לי מה להגיב, אבא שלך טען כי אין קשר בין המפלג לכיבוי אז הוא זה שטועה תקלה במפלג כן יכולה לגרום לכיבוי אך עם זאת זו לא באכרח התקלה ברכבך.

השאלה שלי היא כזאת התקלה הינה תקלה תמידית או שרק לסרוגין?

אם הבעיה תמידית אין כל בעיה לפתור את התקלה, אך אם לא רואים את התקלה כל הזמן אז אני חושב שכלל לא אמורות להיות לך טענות כלפי המוסך אחרי הכל הם לא אלוהים ואם לא רואים תקלה פיזית ברכב ניתן רק לשער מה יכול להיות הגורם לתקלה.

*דרך אגב אני בטוח שהתקלה מופיעה לסרוגין אפילו ששאלתי.

במקרים כמו המקרה שלך את אמורה להשאיר את הרכב במוסך שהם בעצמם יסעו עם הרכב ויראו מהי התופעה כך יהיה להם הרבה יותר קל לפתור אותה כי עם כל הכבוד לך את לא יודעת לומר מה מכבה את המנוע (דלק,אויר,ניצוץ ...).

מקווה שהארתי לך מעט את המצב שבו את נתונה כעת ושתעשי(את ואביך) החלטה נכונה.

פורסם

אכן התקלה הינה לסירוגין ועד כה קרתה רק כ-3-4 פעמים.

כעת הטויוטה מאיצה יותר טוב ואני מתלבטת:

1. להחליף דיסטריביוטור כפי שיעץ המוסך המוסמך

2. לנתק את האימובילייזר (ממילא כפתוריו התבלו ואינם נלחצים בקלות, ולצרכי ביטוח כבר לא צריך אותו)

3. לקנות את הרכיב (סנסור הטמפרטורה) שעולה רק 62 דולר בארה"ב ובכתבה על הטויוטה הידנית סברו שזהו מקור התקלה

4. המצבר לדעתי לא קשור כיון שהוחלף בשנים האחרונות לא כ"כ מזמן ואין שם בעיה בהדלקת הרכב..

5. לא אוכל להשאיר בשבועיים הקרובים את הרכב במוסך כי אני במילואים וחייבת אותו, אולי אח"כ אוכל (אבל במוסך בכלל לא הציעו זאת)

יש הצעה למישהו שיכול להסיר את האימובילייזר בצורה אמינה ומבלי לגרום לניתוקים נוספים שיחמירו את הבעיה? אולי כך הרכב יסחוב עוד שבועיים

• תוכן חדש...