Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחליף את הקלאץ' ברכבי בעצמי והייתי רוצה להשתמש בחלפים כמה שיותר קרובים למקוריים.

בסוכנות הונדה תוך חישוב העלויות המחסנאי הגיע למעל 3K ש"ח וזה לפני מיסב לחץ שהוא בכלל צריך להזמין...

 

 

הרכב הוא סיוויק האצ'בק 99 1.4L ידנית כמובן.

 

 

אשמח לדעת מיהו יצרן הOEM לקלאץ' שברכב שלי ואם אפשר לקבל המלצות למקומות בהם אוכל לכוש קיט מצמד של אותו היצרן זה יעזור לי מאוד. (אני מאיזור רחובות, אך אוכל להתרחק מעט אם החלפים והמחיר שווים את זה).

 

שאלה נוספת: מחר כניראה אחליף את משאבת הקלאץ' העליונה (זאת שמאחורי הדוושה) בגלל נזילה ממש קטנה שאני לא רוצה שתתפתח. אמרו לי שהחלפת משאבה אחת תגרור בלאי מואץ למשאבה השניה (התחתונה) ותגרום להחלפה קרובה מאוד שלה. יש אמת בדבר? כדאי להחליף את שתיהן יחד מראש?

 

 

תודה לעוזרים ויום טוב! :-D

פורסם

תודה לך!

 

אשמח לדעת מהו מחיר סביר לקיט מצמד של החברה הנ"ל לרכבי.

 

מישהו יכול גם להתייחס לשאלתי לגבי החלפת המשאבה?

פורסם

מניסיוני בשני רכבים שונים, יש אמת בטענה של משאבות הקלאץ'.

לא הייתי אומר לך להחליף במכה אחת את שתיהן, אבל בהחלט עליך לצפות לכך שהמשאבה החדשה תחליש את הישנה עד כדי צורך בהחלפתה. כמה זמן יעבור לפני שהישנה תתפגר? אי אפשר לדעת. ברכב אחד זה לקח בדיוק שבוע, ברכב אחר עברו בערך חודשיים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה גם לך.

 

זיהיתי שהמשאבה העליונה פגומה ע"י כך שמידיי פעם ראיתי שיוצאת ממנה טיפת שמן לכיוון הציר שמתחבר לדוושה ונשמעת חריקה בעת לחיצה על הדוושה שמבדיקה שלי כניראה שהחריקה מגיעה מהמשאבה.

 

אוכל לקבל טיפים לבדיקת מצב המשאבה התחתונה? סימנים למשאבה בלויה? דרך לבדוק?

פורסם

המשאבה צריכה להיות יבשה לגמרי מבחוץ, גם אם אתה מרים לה את הגומיה ומעביר אצבע על הבוכנה. אם אתה מרגיש רטיבות, זה סימן די מובהק לכך שהמשאבה גוססת.

עוד דרך שאישית אני יותר מעדיף היא פשוט לעקוב אחר מפלס נוזל הבלמים. לרוב, ירידה שלו היא סממן למשאבה דולפת, למרות שחשוב לזכור שזה גם יכול להצביע על תקלה אחרת, חמורה אף יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היום הוחלפה המשאבה העליונה.

לאחר הפירוק של הישנה היה אפשר לראות בוודאות את החופש שהיה בה, כניראה בגלל זה ההרגשה בדוושה עם המשאבה החדשה פשוט טובה, חלקה ומדוייקת מעט יותר.

שילוב ההילוכים השתפר גם הוא במעט אך בכל אופן כניראה שבשבועות הקרובים אחליף את המצמד לגמרי ואיתו את המשאבה התחתונה כתרופה מקדימה למכה.

האמת שאני עוד מתלבט אם להשקיע עכשיו בהחלפת מצמד...

מצד אחד המצמד מפריד גבוהה ומשמיע רשרוש המום כשהוא משוחרר (לא רעש אופייני למייסב לחץ כשהמצמד לחוץ - אלא כשהוא משוחרר) ומצד שני - הוא מעולם לא החליק ולא מראה סימנים של מוות קרוב פרט לאלה שציינתי קודם ושילוב רברס מעט קשה לפעמים והורדה לשני קשה במהירות של מעל ל30 קמ"ש בערך.

 

כדאי לפתוח את העניין ולטפל בו מעכשיו או לחכות שיתחיל להחליק?

×
×
  • תוכן חדש...