Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגיסתי הונדה סיוויק סדאן בת שנה , שהיא שומרת עליה כעל בבת עינה. לאחר שנה של נסועה - רק 5200 ק"מ

הגיע מועד טיפול שנתי , הראשון ברכב.

כמובן שרצתה בטיפול אופטימלי ולכן לקחה את הרכב לשירות במוסך המורשה בירושלים של הונדה - מוסך "ארתור" בתלפיות.

הבוחן הסביר לה בקבלה על מהות הטיפול (החלפת שמן מנוע ופילטר שמן ובדיקה כללית לפי מפרט) והמליץ באופן חד משמעי

להוסיף תוסף לדלק במהלך הטיפול. גיסתי הושפעה מההמלצה החד משמעית ואישרה.

היא ליוותה את הרכב במהלך הטיפול בקשר עיין. לאחר זמן מה של טיפול על הליפט הבחינה שהרכב מורד ונוסע החוצה מהמוסך. היא שאלה את הבוחן שקיבל אותה לאן נסע הרכב. הבוחן ענה שאת החלפת השמן והפילטר הם מבצעים במוסך אחר. לאחר בירור מתברר שהרכב נלקח למוסך כללי במרחק לא קטן והוא זה שביצע בפועל את הטיפול.

מדובר במוסך קטן ,מיושן וצפוף - לא מורשה היבואן ,שמטפל בכל סוגי הרכב. הטיפול נעשה ע"י עובדי אותו מוסך.

גיסתי כועסת ואומרת - אם הייתי רוצה לטפל במוסך כללי צפוף ומיושן הייתי עושה זאת ביודעין - למה אני ניגשת למוסך

היבואן המרווח והנקי בהנחה שאצלו הרכב מטופל ברמה מסוימת - אך בפועל הוא מועבר למוסך משנה ללא יידוע שלי מראש ?

בנוסף כעסה גבר כהראיתי לה ציטוט ברור באתר היבואן :

http://www.mct.co.il/mehiron/searchtipul.aspx

בו מצויין בבירור :

"השמוש בתוספי דלק ותוספי שמן לסוגיהם אינו נחוץ, וחברת הונדה ממליצה שלא לעשות בהם שמוש כחלק מטיפולי התחזוקה השגרתיים. אנו ממליצים לעשות שמוש בדלקים ושמנים איכותיים, ולהמנע מהשמוש בתוספי דלק ותוספי שמן שלא לצורך. "

היא טוענת ובצדק שאם קיימת הנחייה ברורה של חברת הונדה והיבואן שלא לעשות שימוש בתוסף , ניחא שהבוחן והמוסך

המורשה "ארתור" בירושלים ממליצים , אבל מדוע אין גילוי נאות שהדבר בניגוד להמלצת הונדה ?

כמובן שהיא יצאה מחוויית הטיפול במוסך "ארתור" עם טעם מריר....

פורסם

הקומבינה הישראלית, זה כבר מזמן לא רק בבורגר-ראנ'ץ. (או איפה שזה לא היה :lol: )

כן, על הפנים מה אני אגיד לך. עושקים את הלקוח גם ככה המוסכים מורשי היבואן הללו, ועכשיו גם עושקים וגם לוקחים למוסך אחר.

תמצאו מוסך טוב ואמין לאו דווקא מורשה יבואן, ותטפלו אצלו. או בכלל, תעשו את הטיפולים לבד 8)

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

הייתי פונה ליבואן.

חוצפה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני מתאר לעצמי שהמחירון ניקבע לפי מחירון המוסך המורשה והוא גם זה שהנפיק את החשבונית.

הייתי פונה בתלונה ליבואן.

פורסם

לדעתי ההערה מוסך צפוף ומיושן מיותרת. אני בטוח שאם המוסך היה ענק וממוזג

עם ליפטים חדשים היא היתה מרוצה מכך שהאוטו טופל "במוסך מקצועי"

הכל עניין של פרשנות.

לעומת זאת אני מסכים עם העובדה כי המוסך היה צריך לדבוק בהוראות יצרן.

פורסם
לדעתי ההערה מוסך צפוף ומיושן מיותרת. אני בטוח שאם המוסך היה ענק וממוזג

עם ליפטים חדשים היא היתה מרוצה מכך שהאוטו טופל "במוסך מקצועי"

הכל עניין של פרשנות.

לעומת זאת אני מסכים עם העובדה כי המוסך היה צריך לדבוק בהוראות יצרן.

ומה הקשר בדיוק ?

אתה מגיע למוסך מורשה של הונדה, והרכב נלקח למוסך אחר לטיפול ?

נראה לך הגיוני ?

לי לחלוטין זה לא נראה, אלא אם כן הלקוח מיודע מראש שחלק מהטיפולים מבוצעים על ידי צד שלישי , ולספק נתונים מראש על טיבו של מוסך זה.

מעבר לעובדה שהמוסך המפנה ברמת וודאות גבוהה חותך כאן קופון על חשבון הלקוח..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תפנה למאיר, אני בטוח שהם יבדקו את העניין עם המוסך המורשה. יש לזכור שליבואן יש אינטרס שהמוסכים המורשים שלו ייתנו יחס טוב ללקוחות (למען יישארו לקוחות).

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

להתלונן אצל היבואן.

לאבא שלי היה בעיה עם מוסך מורשה של סיטרואן, הם טיפלו לו במערכת האזעקה בלי שהיו מורשים בכלל לגעת בה, גרמו לנזק, אבא שלי התלונן, המוסך "קיבל על הראש" כמובן שיצא עם פיצוי נחמד.

בהצלחה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

מוסך מורשה שהוא אינו המוסך הראשי הוא לא בבעלות היבואן ולכן מצידם לא מזיק להם להכניס כמה שקלים נוספים על כל טיפול, הוגן? לא אבל בשביל זה אתה יכול להתלונן אצל היבואן.

לא מעט מוסכים מורשים עושים חלק מהטיפולים במוסכים אחרים! בין אם מלחץ עבודה או עבודה שלא ניתן לעשות במקום וכו'. היופי של המוסך לא אומר דבר וחצי דבר על מקצועיותו של המוסך, המיזוג והאורות הנוצצים זו הסיבה שהם מרשים לעצמם לגבות מחירים גבוהים יותר (ושוב לא תמיד מקצועיים יותר).

זה באמת חסר חשיבות לחלוטין, כלקוח לי חושב שתהיה לי אחריות על הטיפול וטיפול מקצועי. נכון שזה נראה מוזר שטיפול פשוט כזה נלקח למוסך אחר אבל זה באמת חסר חשיבות. אם שמו למשל שמן לא איכותי וכו' זה כבר סיפור אחר (שלא קשור למוסך השני).

יש מורשים טובים ומקצועיים ויש שלא יש מוסכי חצר מעולים וגם יש שלא בשביל זה יש את הפורום לשאול את השאלות הנכונות.

פורסם

עיקר הטרוניה שלי היא על אלמנט חוסר הגילוי הנאות וההטעייה מצד המוסך. ניתן גם לראות בהתנהגות המוסך הולכת שולל.

גיסתי רצתה טיפול במוסך המציג את עצמו כך באינטרנט :

http://www.artcar.co.il/WebForms/about.aspx

האם הם עמדו ביומרה : "המוסך קיים כ- 40 שנה ומונה כ- 15 עובדים מיומנים העוברים הכשרות שוטפות אצל היבואנים של הונדה וולבו בארץ ובעולם. " - הרי את הטיפול ברובו ביצעו אנשי המוסך הכללי....האם גם הם עברו הכשרה שוטפת כזו ?

טענת חוסר המקום לא נראית כמתאימה לטענה שלהם : "מוסך הונדה ארתור, המסוגל לטפל ב- 40 כלי רכב בו זמנית...".

ועובדתית הרכב עבר חלק מהטיפול על הליפט. (בדיקת בלמים וכו'). למה היה צורך לבצע את שאר הטיפול במוסך כללי מרוחק ?

מעניין לאן לוקחים את הוולבואים שבאים לטיפול...

פורסם
מוסך מורשה שהוא אינו המוסך הראשי הוא לא בבעלות היבואן ולכן מצידם לא מזיק להם להכניס כמה שקלים נוספים על כל טיפול, הוגן? לא אבל בשביל זה אתה יכול להתלונן אצל היבואן.

לא מעט מוסכים מורשים עושים חלק מהטיפולים במוסכים אחרים! בין אם מלחץ עבודה או עבודה שלא ניתן לעשות במקום וכו'. היופי של המוסך לא אומר דבר וחצי דבר על מקצועיותו של המוסך, המיזוג והאורות הנוצצים זו הסיבה שהם מרשים לעצמם לגבות מחירים גבוהים יותר (ושוב לא תמיד מקצועיים יותר).

זה באמת חסר חשיבות לחלוטין, כלקוח לי חושב שתהיה לי אחריות על הטיפול וטיפול מקצועי. נכון שזה נראה מוזר שטיפול פשוט כזה נלקח למוסך אחר אבל זה באמת חסר חשיבות. אם שמו למשל שמן לא איכותי וכו' זה כבר סיפור אחר (שלא קשור למוסך השני).

יש מורשים טובים ומקצועיים ויש שלא יש מוסכי חצר מעולים וגם יש שלא בשביל זה יש את הפורום לשאול את השאלות הנכונות.

וגם למוסך שעשה את החלפת השמן ב outsourcing לא אכפת להכניס כמה שקלים נוספים, ולחייב את מוסך הונדה על שמן לפי הוראות היצרן, אבל למלא בפועל שמן זבל שעולה רבע מחיר.

אחריות 3 חודשים על הטיפול לא יפתור לך את הבעיה כשיישחק המנוע בטרם עת בגלל שמן זול.

בתור לקוח אני הייתי רוצה לדעת איזה בקרה יש על המוסך החיצוני, ואיך הונדה יכולים להיות בטוחים שהוא מבצע עבודה איכותית עם חומרים מקוריים.

עבודות חוץ עושים בדרך כלל לעבודות שהמוסך לא מתמחה בהם - למשל חריטת דיסקים, שיפוץ צירייה וכד'.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

חוצפה שאין כדוגמתה !

אני במקומך , מקים קול מהומה ומגיש תלונה ליבואן ולא מוותר , עד שאקבל הסבר בכתב ובעל-פה לפשר הדבר ובנוסף , פיצוי הולם תוך איום בהפסקת היותך לקוח הונדה בעתיד .

מדינת הקומבינות , שכל כך מעצבנת ומרתיחה , אם לי היו עושים דבר שכזה לא הייתי חוסך במאמצים .

והמסקנה ? מוסך מורשה , זה לא תמיד כזה טוב .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
או בכלל, תעשו את הטיפולים לבד 8)

מאוד הגיוני ברכב חדש לחלוטין לעשות טיפולים לבד.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
  • תוכן חדש...