Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיווני מערכת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך חיפושי המרובים ברשת אחר שיטה פשוטה לכיוון אופטימאלי של המערכת או לכל הפחות כיוון שימצא את הפוטנציאל

של המערכת ניתקלתי במאמר קצר שמתמצת בצורה טובה מאוד את השלבים לכיוון טוב של מערכת.

המאמר מתייחס לכיוון מערכת 3 WAY אקטיבית אך שלבי הכיוון ישימים לכל קונפיגורציה.

אני מקווה שהתרגום שלי יהיה מספק:wink:

" ישנם מספר שיטות שונות לכיוון מערכות. זאת אחת מהם, בה אני משתמש. בשיטה זו, בהנחה שהשלבים מבוצעים בצורה נכונה,

אין צורך ב-RTA. שיטה זאת משתמשת בחיתוכים וכיווני גיין במרכיב הכי חשוב בכיוון מערכת. אני חושב שכיווני אקולציה צריכים

להיות האחרונים בשרשרת הכיוונים.

זיכרו, לאחר כל שלב רשמו את הכיוונים כך שאם הסאונד נהיה גרוע יותר, תמיד תוכלו לחזור לשלב הקודם ולהתחיל מחדש.

1. שימו את כל האקולציה על מצב FLAT, גם מהפרוססור וגם מהHU (באס וטרבל).

2. כבו את הסאב. תוך שימוש במוסיקה עם באס טוב, חיתכו את המיד באס בנקודה הנמוכה ביותר בה הוא מסוגל לנגן, ללא עיוות

או גרימת ויבראציות מוגזמות מהדלתות.

3. כבו את הטויטרים והמידים, תוך השארת המידבאסים. הקשיבו לפינק נויז (FOCAL CD 2 TRACK 3 יכול להיות טוב (הערת

המתרגם)) או לקטע ווקאלי בו הזמר ממורכז, דיסקי הדגמה כמו הדיסקים של פוקאל יכולים להתאים.

הקשיבו מהיכן מגיע קול הזמר/ת ואז היפכו את הקוטביות של אחד המיד באסים (רצוי להפוך את החיווט של הרמקול הפלוס

במינוס, אני לרוב הופך את הקוטביות של הרמקול בצד הנהג) והקשיבו מחדש לדיסק הבדיקה.את קול הזמר נשמע ממורכז

יותר אז השאירו את הקוטביות כך. אם הצליל פחות ממורכז ובלתי ניתן למיקום, החזירו את החיווט למצבו הקודם (היפכו

מחדש את הקוטביות ברמקול).

4. נתקו את המיד באסים, חברו את המידים, וחיזרו על שלב 3. רישמו לפניכם את השינויים שעשיתם במערכת.

5. חיזרו על אותה הפעולה עם הטויטרים.

6. לאחר שבדקתם את הקוטביות הנכונה לכל שלושת האלמנטים התוצאה היא כל שילוב אפשרי של קוטביות בין האלמנטים לדוגמא

המידבאסים והטויטרים קוטביות ישרה והמידים הפוכה.

7. לאחר שהשגנו את הקוטביות האקוסטית של כל זוג אלמנטים אנחנו צריכים לתקן את הקוטביות (פאזה) בין זוגות האלמנטים.

8. הקשיבו לשיר מאוד מוכר עם טווח טוב (רחב) של צלילים. היפכו את הקוטביות של 2 המידבאסים ביחד (בניגוד לשלב 3 בו

הפכנו קוטביות של אלמנט אחד בלבד בכל זוג). הקשיבו למוסיקה שוב. אם המידבאסים נשמעים חזק יותר והצליל מלא יותר.

השאירו את הקוטביות במצב זה. אם המידבאסים נשמעים חלשים יותר והצליל נשמע "לא נכון", החזירו את הקוטביות למצבה

הקודם.

9. בצעו את אותו מבחן השמיעה עם המידים והטויטרים והישתמשו בקונפיגורציה שנשמעת לכם טוב יותר.

10. אם ביצעתם את השלבים הנ"ל אז הגעתם למצב בו המערכת צריכה להישמע טוב מאוד גם ללא כיווני אקולציה.

בשלב זה תירצו אולי לשחק עם הגיינים של המגברים כדי לגרום לאלמנטים להישתלב טוב יותר אחד עם השני.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המשך

11. עכשיו ניגש לכיווני האקולציה! השלב הראשון בכיווני אקולציה הוא לכוון את הטונאליות של המערכת:

תוך כדי הקשבה למוסיקה מוכרת היטב, כוון כל ערוץ אקולציה בנפרד למעלה או למטה לאט. כשהמוסיקה נשמעת

טוב יותר, השאר זאת כך ועבור לערוץ הבא. בשלב ראשון יש לכוון את ערוץ שמאל וערוץ ימין ביחד. (נגיע לכיוון נפרד

של ערוץ שמאל וערוץ ימין מאוחר יותר). זה ממש לא משנה אם הערוצים מוגברים או מונחתים, כל זמן שזה גורם

למוסיקה להישמע טוב יותר. לא חייבים לכוון כל ערוץ, למעשה עם עקבת אחרי שלבים 1-10 בצורה נכונה, אינך צריך

לכוון יותר מחצי מהערוצים. עצם העובדה שיש לך 31 ערוצי אקולציה לא משמע שאתה צריך לכוון כל ערוץ. זה אומר

שיש לך את היכולת לכוונם במידת הצורך. היזהרו מהבדלים גדולים מדי בין שני ערוצי אקולציה סמוכים, לדוגמא ערוץ

אחד מכוון ל+4 והשני ל-6.

12 המשכו דרך כל ערוצי האקולציה, קחו הפסקה קטנה, וחזורו על התהליך בשנית אך הפעם השינויים שתערכו יהיו קטנים

יותר.

התהליך הזה יכול לקחת מס' ימים, שבועות ואף יותר מכך.

13. בזמן כיווני האקולציה, תגלו שכיוונים שונים יעלו את הבמה, יורידו אותה, יקרבו את המירכוז אליך או ירחיקו אותו.

לדוגמא, הנחתה באזור ה 5KHz תגרום לבמה להתרחק ממך והגברה באזור 2KHz תגרום לבמה לעלות.

לכל רכב או סט אפ יהיו כיוונים אופטימאליים שונים. הדרך הטובה ביותר להשיג סאונד טוב הינה באמצעות כיוונים

מתמידים.

14. לאחר שתהיו מרוצים מהטונאליות של המערכת, הגיע הזמן להתחיל לכוון בנפרד את ערוצי האקולציה. לכיוונים אלו

לא תהיה השפעה על הטונאליות של המערכת אבל ישפרו את הבמה והאימגינג שלה. לצורך זה יש להשתמש בדיסק

בדיקה (לצורך זה דיסק 2 של פוקאל יהיה טוב) ולהקשיב לכל אורך גל בנפרד. כל אורך גל בנפרד צריך להישמע

כאילו הוא מגיע ממרכז הבמה. אם גל מסוים סוטה מהמרכז, השתמשו באקולציה הנפרדת, שמאל וימין, כמעין

באלאנס. לדוגמא אם 200 Hz נשמע יותר לכיוון שמאל של הבמה מאשר במרכזה, הנחת ערוץ זה בצד שמאל והגבר

אותו בצד ימין בdB אחד לכל צד עד שתגיע למצב בו הוא נשמע במרכז הבמה.

15. לאחר שסיימתם את כל השלבים הנ"ל, קחו הפסקה, לאחר מכן חזרו על כל אורך גל מחדש לכיוונים נוספים, במידה

וצריך, עד שכל אורכי הגל יהיו ממורכזים."

אני חייב להודות שמאמר קטן זה לימד אותי מס' דברים שאני מתכוון לישם אותם מחר.

מקווה שהמאמר הזה עזר במקצת לכל הפנאטיים לגבי סאונד ביניינו:wink:

אלי

פורסם

סחטיין על היוזמה והתירגום.

במקרה שלי אני אוסיף עוד סעיף

16. תחזור על הכל מההתחלה. [וחוזר חלילה :D]

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

תודה רבה

אליקו, חבל שאתה לא כותב מס' מאמרים בנושא. אלף אתה לא צריך לתרגם אתה כבר יודע את הדברים

ובית, מהיכרותי איתך אתה אנציקלופדיה מהלכת.

ישראל, התרופה למערכת שלך היא לסיים אותה כבר...

אלי

נ.ב אם לא תרשום אתה כיווני גיינים אם אוסצילוסקופ/ תוכנות מחשב, ארשום אני

ממה שהסברת לי ארוכות:wink:

פורסם

אין לי בעיה לכתוב מדריכים מורחבים לכיווני גיינים, פאזות, TC וכו'

זה יעזור אולי ל 2 אחוז מחברי הפורום :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אלי, תודה רבה על התרגום.

הוא גרם לי לחשוב על דברים טיפה בצורה אחרת.

בע"ה שאני אסיים את הבניות ברכב אני אכוון בצורה הזאת ואני אשמע את ההבדלים.

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

אלי כל הכבוד על היוזמה :-)

אכשיו לשאלה היותר חשובה - איפה להשיג כסף בכדי לקנות פרוססור\מחשב וכל שאר הירקות ? :lol:

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

אלי - סחטיין על הפוסט .

אליקו - תכתוב גם אתה . זה יכול לעזור (לא משנה לכמה אחוזים).

כל כותב מאמר מוצלח יזכה בחסינות מהתראות למשך שבועיים !

8)

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

+1

לא משנה לכמה חברים זה עוזר, אפילו עם יעזור רק ל2 חברים, למרות שאני מאמין שרבים מתענינים בכיוון טוב

של מערכת, דיינו.

אלי

פורסם

אלי מאיפה המאמר הזה במקור? elitecaraudio ז"ל?

קראתי אותו באנגלית והייתי משוכנע שתרגמתי אותו בעבר, אבל החיפוש לא מוצא כלום. זה מאמר מצויין!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...