Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על זה, אמרתי לעצמי שאיך אנחנו מטיפים לכולם לעשות קורסים וכול זה ואיך אלה

שמקיימים את הקורסים תמיד מטיפים שזה מה שיעזור להוריד את רמת הנפגעים בתאונות

דרכים.

יש בזה משהו, אני לא אומר שלא.

במהלך התקופה האחרונה אני באופן אישי ביצעתי 3 קורסים של נהיגה מתקדמת ובהחלט אני

יכול להגיד שלמדתי המון, בעיקר בקטע של מודעות עצמית למגבלות שלי ושל הרכב.

אבל, וזה אבל רציני, מחיר הקורסים האלה הוא כ"כ לא הגיוני שאני חושב שמישהו כאן מנצל את המצב הזה.

אני אתן דוגמא. קורס של 4 שעות באימון אישי עם מדריך באוטו שלך , עם הדלק שלך והבלאי

שלך עולה בין 700 ל 800 שקל. בחישוב קצר, כ 175 - 200 שקל לשעה.

איך שלא תסתכלו על זה, המחיר הזה מטורף, זה שעתון שמעט מאוד אנשים בשוק שלנו יכולים

להתגאות בו. באופן אישי, אני לא מזלזל באף מדריך או בהכשרה שהוא עבר, אבל ראבאק,

בן אדם לומד 6 שנים באוניברסטה בשביל להיות אדריכל ועד שהוא ידגדג את הסכום הזה ייקח

לו המון שנים. מיותר לצייין גם שכשאתה יוצא להדרכה הזו אין למדריך כל הוצאה כספית

כלשהי - הוא לא משלם על מכונית או בלאי של משהו, הוא לא מאמן את התלמיד במסלול

שהוא שוכר ואתם יודעים מה, אפילו חומר לימודי תאורטי לא מקבלים בסופו של יום.

מה שאני בא להגיד כאן בעצם שהמדריכים ובתי הספר לנהיגה מתקדמת לא באים לקראת

ה"צרכנים" בנושא הזה ודי מפקיעים מחירים ובכך גורמים להאטה בענף.

אני יודע שאם קורס עם מדריך היה עולה כ 200 שקל ל4 שעות (לטעמי מחיר הגיוני) ברכב

שלי, הייתי עושה לפחות פעם בחודש קורס .

אשמח לשמוע מה אתם חושבים , אשמח לשמוע גם תשובות מכול מני נציגים של בתי ספר

שאני יודע שיש כאן כאלה (אני מכיר 3) .

נ.ב

אם אפשר, להמנע מכול מדי דברים מתחכמים שיש להגיד. למי שיש משהו ענייני להגיד, קדימה.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המחירים באמת דיי מוגזמים, אבל כניראה שאנשים חושבים שזה עדיין שווה להם,

עובדה שעדיין אנשים נירשמים לקטרסים ולא ניראה שהמדריכים מיתכוונים להוריד מחירים, מה שאומר שהם מתפרנסים לא רע ואין להם מחסור בלקוחות.

שחושבים על זה, אים הם יורידו את המחיר, אולי הם יקבלו גל קצת יותר גדול של חובבי נהיגה שרוצים להישתפר, אבל גם ככה אלו שמודעים למצב הנהיגה שלהם ורוצים לשפר את עצמם בתחום הם לא כה רבים...

ואלו שבאמת חשוב להם יחסכו גם את הסכום הנידרש וילכו לקורס מתישהוא...

גם מורה טוב לנהיגה, זה לא דבר כל כך נפוץ שיש מספיק תחרות שתאלץ אותם להוריד מחירים.

לי אישית לא יצא לעשות קורס בגלל המיקום שלי עמוק בדרום.

כולם ממוקמים במרקז שזה מבחינתי למשל חיסרון.

אני מקווה לקחת קורס בקרוב, אולי אפילו בחו"ל.

פורסם

כעיקרון מסכים עם הרוב אבל בשום מקרה לא ייתכן שמדריך נהיגה מתמקדמת יקבל 50 ש"ח לשעה בעוד שכל מורה לנהיגה מושתן מקבל 80 ש"ח ל45 דקות. אני חושב ש90-100 ש"ח לשעה יהיה מחיר סביר ביותר אפילו. אם להתחשב בזה שהמורה לנהיגה נותן את האוטו שלו וזה הבלאי שלו וזה הדלק שלו, אז בקלות ניתן להוריד את המחיר של נהיגה מתמקדמת לכזה שיהיה זהה או פחות ממורה לנהיגה אבל לא 50 ש"ח. משהו באיזור 70-80.

ועוד בנושא ההאטה בענף נובעת מזה שלא מספקים לך אוטו ( חוץ מבית הספר של פרדי) ובכך כל נהג שיש לו עגלה אבל מאד מתענין בתחום ואפילו יש לו את ה800 ש"ח לתת על קורס כזה הוא פשוט לא יעשה את זה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ועוד בנושא ההאטה בענף נובעת מזה שלא מספקים לך אוטו ( חוץ מבית הספר של פרדי) ובכך כל נהג שיש לו עגלה אבל מאד מתענין בתחום ואפילו יש לו את ה800 ש"ח לתת על קורס כזה הוא פשוט לא יעשה את זה.

ראלימן

ראלימן

אפשר לקבל פרטים על הבית ספר ,מיקום, קורסים וכל זה ?

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

בארץ ישנם 3 בתי ספר (תקנו אותי אם אני טועה):

1. "מסלולים" בראשות ראם סמואל.

2. " בית הספר לנהיגה בטיחותית" של פרדי פריהוף.

3. "אלתרנטיבי" לא יודע מי מנהל אותו אבל דני G מדריך שם.

טלפונים וכתובות תוכל למצוא בכל אתר חיפוש ישראלי.

פרדי שוכר את המכוניות לכן זה יוצא טיפה יותר יקר ולראם יש גם אפשרות להוציא חבורה לקורסים בצרפת. אלתרנטיבי נחשבים הכי זולים למיטב ידיעתי.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אכן 800 ש"ח (ויותר) לקורס של 4 שעות עם מדריך, על חשבון הרכב שלך, הוא הפרזה.

עובדה שיש להם פרנסה, מה שאומר שהם לוקחים את הסכומים האלה פשוט כי הם יכולים, כי יש מי שישלם.

רוצים הפרזה נוספת - נניח שילמת 3000 ש"ח לקורס ראלי. נניח שבסוף הקורס אתה רוצה עוד סשן של 3 הקפות ביער מגידו עם האימפרזה.

מחיר - 400 ומשהו ש"ח לשלוש הקפות. כל הקפה נמשכת 3 דקות בערך. תעשו את החשבון. במו עיני ראיתי אנשים שמשלמים. אפילו באים במיוחד רק בשביל השלוש הקפות האלה ומשלמים.

אפילו אם עלויות האחזקה של המכונית הזאת הן בסדר גודל של מעבורת חלל, זה עוד לא מצדיק מחיר כזה.

פורסם
מחיר הקורסים האלה הוא כ"כ לא הגיוני שאני חושב שמישהו כאן מנצל את המצב הזה.

אני אתן דוגמא. קורס של 4 שעות באימון אישי עם מדריך באוטו שלך , עם הדלק שלך והבלאי

שלך עולה בין 700 ל 800 שקל. בחישוב קצר, כ 175 - 200 שקל לשעה.

איך שלא תסתכלו על זה, המחיר הזה מטורף, זה שעתון שמעט מאוד אנשים בשוק שלנו יכולים

להתגאות בו. באופן אישי, אני לא מזלזל באף מדריך או בהכשרה שהוא עבר, אבל ראבאק,

בן אדם לומד 6 שנים באוניברסטה בשביל להיות אדריכל ועד שהוא ידגדג את הסכום הזה ייקח

לו המון שנים. מיותר לצייין גם שכשאתה יוצא להדרכה הזו אין למדריך כל הוצאה כספית

כלשהי - הוא לא משלם על מכונית או בלאי של משהו, הוא לא מאמן את התלמיד במסלול

שהוא שוכר ואתם יודעים מה, אפילו חומר לימודי תאורטי לא מקבלים בסופו של יום.

מה שאני בא להגיד כאן בעצם שהמדריכים ובתי הספר לנהיגה מתקדמת לא באים לקראת

ה"צרכנים" בנושא הזה ודי מפקיעים מחירים ובכך גורמים להאטה בענף.

אני יודע שאם קורס עם מדריך היה עולה כ 200 שקל ל4 שעות (לטעמי מחיר הגיוני) ברכב

שלי, הייתי עושה לפחות פעם בחודש קורס .

אשמח לשמוע מה אתם חושבים , אשמח לשמוע גם תשובות מכול מני נציגים של בתי ספר

שאני יודע שיש כאן כאלה (אני מכיר 3) .

נ.ב

אם אפשר, להמנע מכול מדי דברים מתחכמים שיש להגיד. למי שיש משהו ענייני להגיד, קדימה.

שלומי אתה לא צודק.

אין שום מקום להשוות זמן הכשרה. למה תוכניתנים שלא עברו שום הכשרה מקצועית מרוויחים במקרים רבים פי כמה מונים מרופא שלמד 7 שנים ועוד התמחה?

תשווה את מספר האדריכילים בשוק למספר מדריכי הנהיגה שבאמת תפקיד את חייך בידהם.

נראה לי לגיטימי לשלם 200 ש"ח לשעה למדריך מקצועי שכמותו לא קיימים הרבה. אין מדובר בעושק וניצול. אף אחד לא מחייב אותך לעבור קורס כל חודש. באמת חבל על כל מי שלא יכול להרשות לעצמו, או שסדר העדיפויות לשו מוריד את הקורס לתחתית הרשימה, אבל להאשים אותם בניצול זה לא במקום.

תראי, אין תוכניתנים שלא עברו הכשרה כולשהיא וגם אם יש , מעטים מקבלים סכומים כאלה נכון להיום.

ובקשר לדבר השני שאמרת, אז זהו שזה לא ככה, מדיכי נהיגה באמת מעולים, כאלה עם שמות מוכרים עולים כפול.

אני לא אומר שזה לא משתלם, אני רק אומר שאם היה לאלה שמעבירים את הקורסים האלה כ"כ חשוב שאנשים יעשו אותם, הם היו עושים מחירים יותר הגיוניים, אני לא מדבר עליי ועלייך שככול הנראה ייקחו את הקורסים האלה , אלה על אותם אנשים שיישמעו 800 שקל ויחשבו שזה הגזמה וזה הגזמה.

ולראלימן, דווקא הטענות שלך מוכיחות בדיוק את מה שאני אומר, מורה לנהיגה משקיע כסף בדלק, רכב, תחזוקה שוטפת ותשלום מסויים למדינה בשביל להיות אחד כזה.

נראה לי מאוד הגיוני שמדריך שאין לו את ההוצאות האלה יקבל *קצת* פחות ממורה לנהיגה.

50 שקל לשעה זה סכום יפה, לצורך העניין, זה יותר ממה שרובינו מרוויחים, זה גם כמעט כפול מהשכר הממוצע במשק, לטעמי, לא רע בשביל מקצוע.

ואגב, אני לא מדבר על מדריכים כמו פרדי או ראם שהעבר המפואר שלהם אולי שווה את הכסף הזה, אני מדבר על השאר.

פורסם

אבל מורה לנהיגה לא יכול אולי להרשות לעצמו לקחת 50 לשעה, כי הוא גם לא יכול להבטיח תפוסה מלאה לכל שעות היום, ואם תיהיה תקופה של נגיד מזג אוויר גריע, אנשים לא באים, אין פרנסה.

שחושבים על זה זה דיי מקביל ללימוד נהיגה לרישיון, שם המורה לוקח ל45 דקות 90 ש"ח אם אני לא טועה, וזה עוד על הרכב שלו, הדלק שלו.

סביר שמדריך לנהיגה מיתקדמת יקח מעט יותר על רכב שלו במיוחד אם הרכב יותר טוב, ויותר מזה, המדריך מקדיש יותר צומת לב בשיעור, יותר מלמד, ויותר מעורב.

לפי כך מדריך המלמד על ריכבו האישי, סביר שייקח 200 ש"ח.

על רכב פרטי של המיתלמד, המחיר באמת צריך ליהיות נמוך משמעותית.

פורסם

תראי, אין תוכניתנים שלא עברו הכשרה כולשהיא וגם אם יש , מעטים מקבלים סכומים כאלה נכון להיום.

ובקשר לדבר השני שאמרת, אז זהו שזה לא ככה, מדיכי נהיגה באמת מעולים, כאלה עם שמות מוכרים עולים כפול.

אני לא אומר שזה לא משתלם, אני רק אומר שאם היה לאלה שמעבירים את הקורסים האלה כ"כ חשוב שאנשים יעשו אותם, הם היו עושים מחירים יותר הגיוניים, אני לא מדבר עליי ועלייך שככול הנראה ייקחו את הקורסים האלה , אלה על אותם אנשים שיישמעו 800 שקל ויחשבו שזה הגזמה וזה הגזמה.

ולראלימן, דווקא הטענות שלך מוכיחות בדיוק את מה שאני אומר, מורה לנהיגה משקיע כסף בדלק, רכב, תחזוקה שוטפת ותשלום מסויים למדינה בשביל להיות אחד כזה.

נראה לי מאוד הגיוני שמדריך שאין לו את ההוצאות האלה יקבל *קצת* פחות ממורה לנהיגה.

50 שקל לשעה זה סכום יפה, לצורך העניין, זה יותר ממה שרובינו מרוויחים, זה גם כמעט כפול מהשכר הממוצע במשק, לטעמי, לא רע בשביל מקצוע.

ואגב, אני לא מדבר על מדריכים כמו פרדי או ראם שהעבר המפואר שלהם אולי שווה את הכסף הזה, אני מדבר על השאר.

שלומי אני מסכים איתך 100%,

והינה דוגמה אישית, אני תלמיד, ואני כבר משהו כמו חצי שנה רוצה לעבור קורס, אבל המחיר שנמצא שם למעלה בשחקים מרתיעה מאוד!.., אם המחיר היה הגיוני יותר, הייתי עובר את הקורס כבר ממזמן.. (וזה כולל גם את החברים שלי, שלא מסכימים לגשת בגלל המחיר).

פורסם
[quote name="be_rooאני לא אומר שזה לא משתלם, אני רק אומר שאם היה לאלה שמעבירים את הקורסים האלה כ"כ חשוב שאנשים יעשו אותם, הם היו עושים מחירים יותר הגיוניים, אני לא מדבר עליי ועלייך שככול הנראה ייקחו את הקורסים האלה , אלה על אותם אנשים שיישמעו 800 שקל ויחשבו שזה הגזמה וזה הגזמה.

[/quote]

זה כבר השיקול הכלכלי שלהם בתור עסק.

נכון, אבל הם לא מציגים את זה רק כעסק אלה כאידיאולגיה.

פורסם

דעתי זהה לדעה של שלומי.

800 שקל לקורס שנערך על פני 4 שעות,זה יותר מידי.

אם הם יורידו את זה לחצי אז אני חושב שכל נהג שקצת היה "סתום" מבחינה כספית בגלל הצרפתיה שלו

,כעת הוא יעשה את זה בקלות.

100 שקל לשעה זה המחיר שצריך לקבל מדריך.

אבל בכל זאת נראה שיש אנשים שמוכנים לקרוע את הכיס שלהם בשביל איזה קורס, למשל אנחנו האנשים שרוצים לשפר את הנהיגה, וכל החיים שלהם סובבים סביב החלום הזה-נהג ראלי.

אולי הם צריכים לחשוב על הורדת מחירים בעונות הקשות שלהם(אמצע החורף) וכך אנחנו השרופים לנושא ננצל את הרגע הנכון.

פורסם

שלומי, הטענות שלך כ"כ נכונות..

אני ממזמן רוצה לעשות קורס לנהיגה מתקדמת, אבל המחיר, בשביל מישהו בן 18 לפני צבא ושלא עובד, מופרז לגמרי..

בטוח שאם הוא היה יותר נמוך (נגיד בסביבות 400, או פחות) כבר מזמן הייתי עושה אותו..

אבל 800 שקל לכמה שעות, זה פשוט גדול מדי עליי.. וחבל.. :( (גם לי, וגם להם..)

- איציק -

פורסם

ברשותכם אני אהיה הראשון להגיב,

אבל אני אגיב כחבר פורום המבין בתחום, אבל לא כמדריך - תכיף תבינו למה.

מיהו מדריך נהיגה מתקדמת ולמה לא כל אחד מחברי הפורום הוא מדריך ??

מדריך נהיגה מתקדמת הוא (לרוב) אדם שבעברו נסיון רב בתחום הנהיגה ככלל, הנהיגה המקצועית בפרט ואף מרוצי מכוניות. כמו בכל תחום - השכלה עולה כסף, רק שבתחום הזה היא עולה הרבה יותר והפרקטיקה עולה עוד יותר.

אף אחד לא מבקש ממודרכים להחזיר למדריך את הכספים שהוא הוציא עת שהוא רכש את הידע והמיומנות שלו, אבל יש להבין שהוא לא נולד עם אלו.

יתר על כן,

ישנם כל מיני סוגים של מדריכים,

בין אם מדובר בתחום ההתמחות (אספלט / עפר וכד'), יכולת ההדרכה, נסיון, מידת ההצלחה של המודרכים, מידת שביעות הרצון של הלקוחות, ועוד.

אני משער שכל אחד ואחד מכם יעדיף ללמוד עם מדריך ש :

מתמחה באספלט/עפר לפי העדפתכם, בעל יכולת הדרכה גובהה, שיביא אותכם להצליח בדברים אותם הוא מלמד, ושתצאו מרוצים.

אם תציב את המדריך העונה לכל אלו בראש הטבלה ותדרג תחתיו מדריכים בעלי כישורים פחותים, תגיע למצב שהגרוע ביותר אולי יקבל שכר נמוך / מתקבל על הדעת ואילו הטוב ביותר יקבל שכר גבוה / מוגזם.

בוא נשווה את עלויות ההדרכה בארץ לעלויות בחו"ל.

אחסוך לכם ואגלה לכם כי בארץ יותר זול - הרבה יותר זול.

אלא מה, שהמצב הכלכל בארץ הופך את המחייה יקרה גם לכם אבל גם לבעלי המקצוע ולכן בכדי שבעל המקצוע יוכל להתפרנס הוא צריך גם להרוויח משהו. כאשר כוח הקניה בארץ נמוך, נדמה שעלות הקורס גבוהה (רק נדמה).

בוא נבדוק רגע קורס שמחירו 800 ש"ח (ל-4 שעות).

נוריד מע"מ, נקבל - 678 ש"ח.

נמציא עלויות תפעול של החברה (מאחר ואיננו יודעים בדיוק) - כ 78 ש"ח, נקבל - 600 ש"ח.

600 ש"ח ל-4 שעות הם - 150 ש"ח לשעה.

את זה נחלק לרווח לחברה ומשכורת למדריך.

מהמשכורת של המדריך נוריד גם מס הכנסה.

אל תשכחו שהמדריך צריך להגיע למקום ההדרכה ולשלם דלק לשם.

מה קיבלתם ?

כמה באמת מרוויח מדריך נהיגה מתקדמת לשעת הדרכה ?

אתם עדיין חושבים שזה מופרז ?

תבדקו שוב ותגלו ששום מדריך נהיגה לא עושה עליכם קופה ולא מתעשר ע"ח מצוקתכם הכלכלית.

אז נכון,

אני מסכים שקשה לממן קורסי נהיגה מתקדמת במצב הכלכלי של היום בארץ.

אני גם מסכים ש 200 ש"ח לשעה נשמע הרבה.

אבל תבדקו לעומק ותגלו עובדות קצת שונות.

ואל תשכחו לבוא בטענות למדינה שלנו שגובה מיסים מופרזים ומספקת כח קניה אפסי.

עוד דבר קטן,

בעל רכב מוציא בממוצא בין 20K ל-30K ש"ח בשנה על הרכב (דלק, ביטוח, אחזקה, ירידת ערך ועוד). בנוסף הוא קונה רכב שעלותו היא אלפי / עשרות אלפי / מאות אלפי שקלים. 800 ש"ח זה הרבה ???

דני G.

• תוכן חדש...