Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים,

אני מעוניינת לרכוש סיטרואן C3

מצאתי C3-SX שנת 2005 טיפטרוניק רציתי לשאול אם מישהו ממליץ על הרכב,

או לחילופין אם יש לרכב הזה בעיות מיוחדות

שמעתי שהטיפטרוניק לא מומלץ

התקציב שלי הוא 45K אני אשמח אם תמליצו לי על רכב טוב שנתון לא פחות מ-2004

פורסם

שלום לך,

התיבה האוטומטית ברכב זה - מסוג AL4 - היא מושא לשנאה של כמה וכמה חובבי רכב. מדובר בתיבה בעייתית מבחינת תפקודה (מתבלבלת בהורדות הילוך) וגם מיושנת בהרבה קריטריונים. כמו כן ידוע על בעיות אמינות כרוניות עם חלק מהתיבות. אם יש אפשרות לידני - מומלץ ביותר.

מבחינת אמינות המכונית לא מבריקה ויש דיווחים על בעיות במערכת החשמל, למשל.

אלטרנטיבות מעניינות במחיר שנקבת בו - פיאט פונטו ואולי בירידה קלה מהשנתון - פיג'ו 206 (התיבה האוטומטית בה זהה לזו של ה-C3).

פורסם

יופי של המלצה. להתרחק מ C3 ולקנות 206.

אלו שני רכבים זהים. אותם מכלולים בדיוק. למה לרדת בשנתון ולקבל פחות תמורה לכסף ?

ה 206 בדגם המפואר פחות מאובזרת מ C3, (ב C3 יש בנוסף ל 206 גם מיזוג בקרת אקלים , גם פנסי ערפל , ולטעמי הוא הרבה יותר נח, וזה אחרי נסיעה של שנתיים ב 206 ).

ולפותח השרשור, רכב כזה היה בבעלותי 6.5 שנים, חוץ משסתומי לחץ בגיר שהלכו בגיל 6, הרכב נכנס למוסך רק לטיפולים שוטפים.

אחרי שנת 2004 הגירים אמורים להיות אמינים יותר, כי החליפו את ספק השסתומים לגיר, ואם אתה מחפש רכב משנת 2005 צפונה, לא אמורות להיות בעיות מיוחדות.

רכב שמור ומטופל (מכל יצרן) , אם לא נכנס למוסך על תקלות מעצבנות כל חודשיים - שלושה, לא סביר שיתחיל לעשות בעיות דווקא אצלך.

ואל תטעה, החלפת מצבר / תושבות מנוע / תפוחים / ציריות וכו , לא נחשב תקלות אלא בלאי של רכב שעובד ונוסע.

פיאט פונטו גם אלטרנטיבה לא רעה כמו שכתבו לך מעלי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

יש הרבה יותר פיג'ו 206 למכירה מאשר סיטרואן C3. זה נותן יותר בחירה והסתברות גבוהה יותר למצוא אחת שמורה, גם במחיר של ירידה בשנתונים.

לבד מזאת, לא ביטלתי את ה-C3 כלל - אמור נא לי איפה בתגובתי השתמשתי במילה "להתרחק". היא בהחלט יכולה להיות בחירה מעניינת. פותחת האשכול ביקשה אלטרנטיבות - נתתי אותן, יחד עם אזהרה להתרחק מהגיר הבעייתי שהיה אצלנו בעבר בפיג'ו 307. לפעמים אלטרנטיבה סתם מוסיפה עוד אפשרויות ולא בהכרח שונה משמעותית. ולסיום, מקווה שתסכים איתי שה-206 היא מכונית הרבה יותר קלה למכירה מה-C3.

אגב, זה נכון שהמכוניות זהות מכנית אך הן שונות באופיין ובעיצובן. גם זה פרמטר לבחירת מכונית.

פורסם
שלום לך,

התיבה האוטומטית ברכב זה - מסוג AL4 - היא מושא לשנאה של כמה וכמה חובבי רכב. מדובר בתיבה בעייתית מבחינת תפקודה (מתבלבלת בהורדות הילוך) וגם מיושנת בהרבה קריטריונים. כמו כן ידוע על בעיות אמינות כרוניות עם חלק מהתיבות. אם יש אפשרות לידני - מומלץ ביותר.

מבחינת אמינות המכונית לא מבריקה ויש דיווחים על בעיות במערכת החשמל, למשל.

פה אתה שולל את ה C3 בגלל גיר מעצבן , (מושא לשנאה ומיושן עם בעיות כרוניות) , ומוסיף "מכונית לא אמינה + בעיות במערכת החשמל." ואז נותן אופציה לקנות 206 ,שזה בעצם אותו רכב , אותו גיר , אותו מנוע , אותה מערכת חשמל וכו וכו .

יכול להיות שיש יותר 206 למכירה אבל זה בגלל שהן מסתובבות על הכביש משנת 99 , ו C3 נמכרות פה מנובמבר 2002, לא יודע כמה קל למכור אותן לעומת C3, את ה C3 שלנו מכרנו באותו יום לפי מחירון משוקלל (מחירון + 2000 ) בגלל ק"מ נמוך ותוספת יד I. אי אפשר להכליל, ובטח לא להשליך מה 307 שהגיע עם מחלות ילדות ב 2002 על ה C3

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

שוב, אתה מסיק מסקנות לא נכונות מדברי. אני לא שולל את המכונית, אלא מציין שעדיף בהרבה ללכת על הגיר הידני. ואני אומר את זה מניסיון של חמש שנים ושתי מכוניות שונות (רנו מגאן ופיג'ו 307) עם הגיר הזה. באף אחת מהן הוא לא הבריק - וגם כשהוא לא התקלקל הוא פשוט היה גרוע. אז אולי כש-PSA עדכנו את הגיר ולובינסקי עשו כמה עדכוני גיר העולם התהפך, אבל קשה לי להאמין. זה פשוט גיר שאני לא אמליץ עליו. ובקשר למה שאמרתי על האמינות - זה לא מבטל את המכונית, כי אצלי באופן אישי האמינות אינה בראש סדר העדיפויות. מצאתי לנכון להציג את הנקודה הזאת בפני פותחת האשכול שחיפשה מידע לגבי זה...

מה שאתה אומר לא נכון, יש הרבה יותר פיג'ו 206 משנת 2002 ואילך מאשר סיטרואן C3, לא צריך להיות תמים. הוכחה מיד2: בחיפוש משנת 2002 יש 356 מודעות לפיג'ו 206 (נכון לרגע כתיבת המודעה), לעומת 23 (!) מודעות לסיטרואן C3. ובאותה מידה שאתה קונה בזול, אתה גם מוכר בזול.

וגם אם אתה צודק, המלצתי על ה-206 בידיעה ברורה שהיא אחות תאומה של ה-C3 (אחרת, מדוע ציינתי שיש להם גיר זהה?), ועצם ההמלצה הזאת לא נוגדת את איך שהצגתי אותה - אלטרנטיבה.

פורסם
אני אומר את זה מניסיון של חמש שנים ושתי מכוניות שונות (רנו מגאן ופיג'ו 307) עם הגיר הזה.

אתה אומר את זה מחמש שנות ניסיון שלך עם הגיר הזה ?

פורסם
אתה אומר את זה מחמש שנות ניסיון שלך עם הגיר הזה ?

ניסיון שלי בליסינג. רנו מגאן דור קודם (DPO) ופיג'ו 307 שנת 2003 (AL4) כמדומני. בשתי המכוניות הוא הפגין בעיות אמינות - אבל זה היה הדבר שהפריע לי הכי פחות בתיבות האלה - התפקוד שלהן הפריע לי הרבה יותר.

כיום אנחנו עם סקודה רומסטר שנת 2008 בליסינג, והתיבה האוטומטית שלה (טיפטרוניק, 6) היא עולם אחר לגמרי. שלא נדבר על זה שהיא בקרוב שנתיים אצלנו ללא שום בעית אמינות במכונית בכלל ובתיבה בפרט.

לא צריך ישר לקפוץ על מישהו שמבקר רכיב מכני מסויים בצורה גורפת. זה נכון, יש יוצאי דופן, ואחרי אינספור עדכונים התיבה הפכה להיות נסבלת בהחלט ב-308 - אבל זה לא מספיק בעולם המודרני. אני לא צריך לסבול את התיבה, היא צריכה לסבול אותי. ועל הרקורד הבטיחותי הפסול של התיבות הללו אפשר לקרוא בכל אתר אינטרנט שעוסק בתחום מיפוי מכוניות יד שנייה.

פורסם

אני אכן נהג חדש, אבל האם אתה סבור שניסיון וחוות דעת על רכב יכולה להתבצע אך ורק ממושב הנהג? יש עוד 4 מושבים במכונית.

לא צריך לנהוג ברכב כדי להבחין שבנסיעות רבות בכביש הגיר פשוט נתקע ועל המסך מופיעה הודעת Transmission Failure. לא צריך לנהוג ברכב כדי להבחין שההילוכים "נתקעים", או לסירוגין פשוט לא יורדים. צריך רק הבנה מינימלית בתחום, וכאחד שהמילים הראשונות שבקעו מפיו היו שמות של יצרני רכב ונסע על די והותר מכוניות עם תיבות מרובעות, מחומשות ומשושות הילוכים, אני חושב שאני בעמדה לבקר את התיבה הזאת.

פורסם

אני סבור שלמי שיש חצי שנת נסיון בנהיגה ואומר שיש לו חמש שנות ניסיון עם גירים כאלה ואחרים הוא קצת קשקשן. אין לך שום יכולת אמיתית לבדוק רכב ממושב הנוסע, אדרבא, עם חצי שנת מיסיון בנהיגה אני בספק אם יש לך כולת לבחון רכב בכלל. אני מציע לך בחום לקחת שני צעדים אחורה ולהימנע מלתת המלצות לאחרים. בכל מקרה, כאן אתה לא תהיה זכאי לפריוולגיה הזו יותר.

פורסם

ואני נותן לך עצה לחיים (למרות שכביכול יש לי חלב על השפתיים): לעולם אל תזלזל באנשים ותתנשא מעליהם כאשר אתה "מכיר" אותם דרך חיבור אינטרנט, ואינך יודע במה הם עוסקים מחוץ לגבולות המקלדת.

חבל שפורום הרכב הגדול בארץ בוחר לנקוט בגישה כה מתנשאת ומזלזלת.

פורסם

חבל שאתה לא מבין שאנחנו לא מזלזלים בך כאדם ובטח שלא כחובב רכב. פשוט מבקשים ממך להיות מודע לכך שאין לך ניסיון מספק בשביל להגיד את הדברים שאתה אומר. זה בכלל לא משנה במה אתה עוסק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ה C3 עדיפה על ה 206 בשל איבזורה, מחירה היחסי, נוחות נסיעתה ומרחב פנימי עדיף. ואגב, הגיר הזה באמת מחורבן, לפחות הוא כזה במגאן 08 בה אני נוסע, מעת לעת, כבר שנה וחצי ואם צריך אני ימציא תצהיר.

פורסם

לא יודע, אם בשנת 2005 עדיין היה גיר רובוטי ב C3, אבל אם זה מנוע 1600, יש לו גיר רובוטי, ששמו "סנסודרייב" ולא גיר AL4.

אם זה 1400, אז הגיר כן AL4

• תוכן חדש...