Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר, לאחר 3 ימי חג, נכנסתי לרכב וניסיתי להתניע. גורנישט, בקושי שומעים את ממסר המתנע. לאחר עזרה ממצבר של רכב נוסף הצלחתי להתניע ונסעתי לעבודה, כחצי שעה, בהילוך שלישי כל הדרך בסל"ד של 3000.

לאחר שהגעתי לעבודה וכיביתי את הרכב הצלחתי להתניע ללא בעיה, משמע, המצבר טעון מספיק.

בדקתי מתחים: 12.5V ברכב כבוי, 14V ברכב מונע בסל"ד סרק של 500 משמע, האלטרנטור תקין. טרם הספקתי לבדוק זליגה.

המצבר הוא שנפ 88A (זרם התנעה 420A) משנת 2005 והרכב הוא מרצדס C240 משנת 1998. האם הגיוני שהגעתי תוך 4 שנים לסוף חיי מצבר? האם ישנה דרך לבדוק אם המצבר תקין/תקול ללא ציוד נוסף למעט רב מודד?

פורסם

יתכן שהמצבר הגיע לסוף חייו, אבל זה בדרך כלל ענין הדרגתי.

אני מציע לך לבדוק דליפה (זליגה) של זרם לפני החלפת מצבר. יתכן שהמצבר הנוכחי יחזיק עוד שנה ויותר למרות הפריקה האחרונה.

בדיקת המצבר - כפי שכבר בדקת, מתח בדימום ובפעולה של המנוע בודק את האלטרנטור וכן אם המצבר "מת". מעבר לזה - סיבוב המנוע במהירות הרגילה בשעת הנעה, והיכולת להניע לאחר יומיים בערך, מראים שהמצבר במצב סביר. אל תצפה ליותר מזה ממצבר בן 4.

דני

פורסם
סיבוב המנוע במהירות הרגילה בשעת הנעה, והיכולת להניע לאחר יומיים בערך, מראים שהמצבר במצב סביר.

לא ממש, לא הצלחתי להתניע לאחר יומיים... אני אבדוק זליגה מאוחר יותר אך לא נראה כי זה סביר כי למיטב הבנתי הרכב מכבה את עצמו לאחר 2 דקות.

פורסם

בדוק את מפלס המים המזוקקים ,(אפילו במצבר ללא טיפול) .

לפעמים מפלס האלקטרוליט יורד מאוד , ויכול לקצר את חיי המצבר , ואף לגרום למותו בטרם עת ,

(למרות שארבע שנים היא תקופת חיים מכובדת למצבר ממוצע).

פורסם

ערב רב

מצבר מ2005 פרושו בן 4 שנים

אורך חיים ממוצע של מצבר בארצנו החמה שנתיים עד שנתיים וחצי

סביר להניח שהמצבר מתכונן להחזיר ציוד

תמיד יש מקרים חריגים

אבל קח בחשבון שהוא יתפגר בזמן הכי לא מתאים (לפי חוקי מרפי)

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

"בדוק את מפלס המים המזוקקים" תודה, את זה שכחתי.

מיכוון שהמצבר הזה כנראה הולך להיות יקר להחלפה (88A...) חשבתי אולי להאריך את החיים שלו באופן זמני. נדמה לי כי קראתי (כאן או בג'יפלוג) כי ניתן לחדש מצבר ע"י טעינת יתר מבוקרת. מה שאני לא זוכר הוא האם הפעולה מתאימה רק למצברים שסבלו מפריקת יתר או גם למצבר זקן. מישהו יכול לסייע?

ד"א, מישהו יודע אולי את הפרמטרים לטעינת יתר מבוקרת (זרם/זמן)?

פורסם

במצבר "זקן" חלה התפוררות הלוחות הפעילים שבמצבר כך שטעינה ו/או החלפת אלקטרוליט (חומצה עם מיים מזוקקים)

לא יחדשו את חיי המצבר ולפעמים זה רק נותן עוד מעט זמן פעולה בסבירות כלשהיא של עוצמה חשמלית.

(גם החלפת דם אצל אדם זקן לא תגרום לו להתחיל לרוץ כמו צעיר).

ברכה - רפי לין :-)

פורסם

נראה לי שאתה רודף אחרי הרוח. אני שב ומציע לך לבדוק את הנושא של זליגה, בלי קשר לשאלה אם תשאר עם המצבר הנוכחי או תשים חדש, כי אם יש בעיה אז המצבר החדש ילך עד מהרה בעקבות הישן.

לגבי אורך החיים של מצבר - גם בארץ הקודש מצבר יכול, לפעמים, להחזיק ארבע שנים ואף יותר. אבל בהחלט לא במצב של פריקה חוזרת ונשנית.

דני

פורסם

אכן, בדיקת זליגת זרם הנה חשובה כדי לוודא שזליגת הזרם אינה גבוהה מהמותר, כשכל צרכני החשמל כבויים.

כמובן שצריך גם לבדוק את טעינת האלטרנטור וכל זאת כדי לוודא שאין גורם כלשהוא לפריקת המצבר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
נראה לי שאתה רודף אחרי הרוח. אני שב ומציע לך לבדוק את הנושא של זליגה, בלי קשר לשאלה אם תשאר עם המצבר הנוכחי או תשים חדש, כי אם יש בעיה אז המצבר החדש ילך עד מהרה בעקבות הישן. בדיקת זליגה אבצע בסוף השבוע. ועדיין נראה לי כי זו אינה התקלה מיכוון שבשנה האחרונה לא בוצעו כל שינויים במערכת החשמל.

לגבי אורך החיים של מצבר - גם בארץ הקודש מצבר יכול, לפעמים, להחזיק ארבע שנים ואף יותר. אבל בהחלט לא במצב של פריקה חוזרת ונשנית. אולי, אבל ברכב הקודם שלי (מזדה לאנטיס 2001) המצבר החזיק מעמד כמעט 7 שנים...

דני

ושוב, תודה רבה רפי, אפנה אליהם בנוגע למצבר לאחר בדיקת הזליגה.

פורסם

שלום,

גם אצלי זה קרה ביום ראשון -לא הניע והמצבר משנת 07' 95 אמפר שנפ.

עם כבלים הניע נסעתי 120 ק"מ והמצבר רתח והוציא ריח מסריח כל הדרך אך הניע מצויין .

היום ביקרתי אצל החשמלאי וגם אצל שנפ נתניה ונמצא שהכל תקין ונשאר לבדוק זליגה ככה שאולי גם אצלך המצב זהה.

זליגה בודקים עם ניתוק המינוס ובחיבור המד מתח בינהם?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

זליגה בודקים עם ניתוק כבל המינוס וחיבור מד זרם, המכוון לזרם של 200 מילי לפחות, בין המצבר לכבל המינוס. ראה הסבר שהיה כאן לפני שבועיים.

דרך אגב, מה שאתה מתאר "המצבר רתח והוציא ריח מסריח" נראה כמו טעינת יתר של המצבר. בדוק את מפלס המים המזוקקים בדחיפות. אם גם אצלך המצבר ממוקם בתא המטען, בדוק שאדי חומצה לא פגעו בתא.

פורסם
בדיקת זליגה אבצע בסוף השבוע. ועדיין נראה לי כי זו אינה התקלה מיכוון שבשנה האחרונה לא בוצעו כל שינויים במערכת החשמל

תסלח לי, אבל לפי ההגיון הזה מכונית בת עשרים היא תקינה לחלוטין כי כך יצאה מהמפעל... :wink:

הכלל אומר שחלק שהורכב על הרכב לשניה אחת כבר אינו חדש, ורכב שפעל שניה אחת יכול לפתח תקלה שלא היתה לפני כן.

דני

פורסם

זליגת חשמל ברכב אינה דומה לזליגת מים. רכיבים אלקטרונים ישנים אינם זולגים יותר מחדשים (בעצם כן אבל זה כימעט אינו מדיד)

ברוב המקרים סביר שזליגה חשמלית תופיע במקרים הבאים:

1. תקלה חשמלית/קצר חלקי (התופעה תתבטא קודם לכן במערכות חשמליות לא פעילות/לא תקינות כך שזליגה תהיה בעייה זניחה)

2. זליגה דרך דיודות האלטרנטור (התופעה תתגלה מהר מיכוון שטעינת המצבר תהיה גרועה)

3. תוספת חומרה חדשה ו/או הרכבה לקויה. (התופעה הנפוצה ביותר לפי קריאה בפורום)

אצלי סעיפים 1 ו3 תקינים לכן אלא אם יש לי בעייה עם דיודות האלטרנטור סביר להניח שהתקלה נובעת מהמצבר. אשתדל לבדוק ביום שישי ולהעלות את התוצאות.

פורסם

טוב, ביצעתי בדיקת זליגה וגיליתי כי הזרם הוא 0.3A מה שכנראה מצביע על הבעייה. (יכול להיות כי הבדיקה לא התבצעה נכון כי מכסה תא המטען נשאר פתוח ופרקתי את הנורה בתא המטען)

עיצות כיצד להמשיך הלאה?

• תוכן חדש...