Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שקיעה בחול - איך יוצאים מזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן, אתמול הייתי עם בחורה בחולות של חוף בת ים (באיזור בתי המלון)

טוב, הגיע הזמן לנסוע הביתה. אני מתניע, מתחיל לנסוע, ופתאום אני קולט אחרי 10 מטרים של נסיעה, שזהו זה. שקענו. :(

אני מוציא את הבחורה מהאוטו ומנסה ע"י לחיצה על הגז לצאת. שום דבר. הגלגלים מפרפרים. רוורס לא עוזר.

יצאנו מהאוטו והתחלנו לחפור מתחת לגלגלים. נכנסתי שוב לאוטו, ובקושי הצלחתי לצאת מהחול כשהמנוע על 4500 RPM. ממש בקושי. בהתקדמות של 2 ס"מ בשניה.

עכשיו, מה הייתי צריך לעשות במקרה שהחפירה לא היתה עוזרת, ולא היה אף רכב ליד שהיה יכול לחלץ? האם הייתי צריך לצאת לאט לאט לאט (יענו על פחות לחיצה על הגז, ולא כמו שאני יצאתי אתמול - ע"י לחיצה חזקה על הגז) ? :oops:

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דבר ראשון איזה רכב יש לך?

דבר שני זה דווקא דיי נורמאלי לפעמים בשקיעות בחול,בבוץ ועוד...

דבר שלישי ממולץ שברכב שלך יהייה ערכת חילוץ.

אלעד.

נינג'ה לבנה!

פורסם

הבנתי...פשוט חשבתי שהייתה עם ג'יפ :roll:

ואני לא חושב שערכבת חילוץ היתה עוזרת לך במקרה של רכב סטנדרטי :shock:

וגם בסל"ד שנסעתה זה דיי סביר...מה שבטוח שנסיעה בחול בכלל לא מועילה לשום רכב!

אלעד.

נינג'ה לבנה!

פורסם
עכשיו, מה הייתי צריך לעשות במקרה שהחפירה לא היתה עוזרת, ולא היה אף רכב ליד שהיה יכול לחלץ? האם הייתי צריך לצאת לאט לאט לאט (יענו על פחות לחיצה על הגז, ולא כמו שאני יצאתי אתמול - ע"י לחיצה חזקה על הגז) ? :oops:

מוריד אויר בגלגלים המניעים ל 8-10 PSI (אם אין שעון- זה עד שהצמיג כמעט שטוח לחלוטין), ויוצא כמו גדול. לא צריך לחפור. זינוק בשני ולא בראשון גם עוזר.

אפשרות נוספת זה לשים לוחות מתחת לגלגלים.

נמרוד

פורסם

מוריד אויר בגלגלים המניעים ל 8-10 PSI (אם אין שעון- זה עד שהצמיג כמעט שטוח לחלוטין), ויוצא כמו גדול. לא צריך לחפור. זינוק בשני ולא בראשון גם עוזר.

נמרוד

ואיך נחזור הביתה עם 8-10 PSI בגלגלים?

172

פורסם
ואיך נחזור הביתה עם 8-10 PSI בגלגלים?

נדאג שברכבנו שיוצא לחולות יהיה, בנוסף לקרשים, חבלים, וו גרירה ורכב נוסף לחילוץ - גם קומפרסור.

או שנקנה ג'יפ.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

אם אין לך רכב שיש לו הנעה כפולה אז אל תיכנס לחולות נקודה.

:evil:

יצא לי לחלץ המון רכבים מהשטח כולל כמה שלא היו 4x4 וחשבו

שהם יכולים וזה הכי מעצבן לחלץ אותם.

רוב הג'יפים אינם מוכנים לחלץ רכבים שנכנסו לחולות ואין להם 4x4

תימנע מלהיכנס!!!

ואם כבר נכנסת אז תמיד יש כמה אופציות:

א.להזמין גרר- 1200 שקל

ב.לקחת כמה קרשים ארוכים ולשים מתחת לגלגים הקדמיים

ג.להוריד אוויר

*בכל אופן לא!!! ללחוץ הרבה על הגז ואם זה רכב ידני אז בכלל

עדיף לנסות להכין קודם את נתיב ההיחלצות.

הרבה פעמים הרחתי קלאץ שנשרף (והרבה נשרף) כתוצאה משקיעות כאלה

שבהן אין רגש לנהג.

פורסם
אם אין לך רכב שיש לו הנעה כפולה אז אל תיכנס לחולות נקודה.

:evil:

יצא לי לחלץ המון רכבים מהשטח כולל כמה שלא היו 4x4 וחשבו

שהם יכולים וזה הכי מעצבן לחלץ אותם.

רוב הג'יפים אינם מוכנים לחלץ רכבים שנכנסו לחולות ואין להם 4x4

תימנע מלהיכנס!!!

ואם כבר נכנסת אז תמיד יש כמה אופציות:

א.להזמין גרר- 1200 שקל

ב.לקחת כמה קרשים ארוכים ולשים מתחת לגלגים הקדמיים

ג.להוריד אוויר

*בכל אופן לא!!! ללחוץ הרבה על הגז ואם זה רכב ידני אז בכלל

עדיף לנסות להכין קודם את נתיב ההיחלצות.

הרבה פעמים הרחתי קלאץ שנשרף (והרבה נשרף) כתוצאה משקיעות כאלה

שבהן אין רגש לנהג.

1200 שקל גרר???איפה אתה חי???

עברתי שם כי ראיתי 2 רכבים עוברים שם 5 דקות לפני זה (איזו סקודה ישנה ועוד איזה אוטו שאני לט זכר מה הוא היה.... )

"אם הם עברו - גם אני אעבור !".... אויי איך שאני טעיתי...

פורסם

נמרוד

:mm_yeah:

וכמו שאמרו פה - לחיצה חזקה מדי על דוושת הגז רק תגרום לך להתחפר יותר.

והמלצה לפעם הבאה - אם כבר נכנסת לחול ואתה מרגיש שאתה מתחפר - לחיצה סבירה על הגז תוך כדי משחק מהיר עם ההגה לימין ושמאל (בדוק).

בכל מקרה, לאנטיס לא מתאימה לטיולי שטח ולמשחקי דיונות... :roll:

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

גרר שגורר מהשטח רוצה 1200 שקל.

לפחות זה מה ששגריר ביקשו ממני לפני שנה וחצי כששקעתי מטר וחצי

בתוך בוץ עמוק

פורסם

נמרוד

:mm_yeah:

וכמו שאמרו פה - לחיצה חזקה מדי על דוושת הגז רק תגרום לך להתחפר יותר.

והמלצה לפעם הבאה - אם כבר נכנסת לחול ואתה מרגיש שאתה מתחפר - לחיצה סבירה על הגז תוך כדי משחק מהיר עם ההגה לימין ושמאל (בדוק).

בכל מקרה, לאנטיס לא מתאימה לטיולי שטח ולמשחקי דיונות... :roll:

הראל.

מתאימה , מתאימה. זה ליסינג.

בטפשותי הצלחתי לתקוע את האוטו היום בחולות באשקלון.

האמת ידעתי שזה יבוא.

עצרתי במקום בו ידעתי שהאוטו לא יעבור יותר.

חזרנו מהמים. החלטתי על נסיון צילום יצירתי.

לא משנה שלפני כן כבר החלטתי שאין מצב לעבור שם.

רוורס קטן. פנימה. צילום. החוצה.

אהההה.... לא :oops:

הרכב החליט שמספיק לו.

רוורס , עוד נסיון. כמעט.

ואז בא פאג'רו.

"שקעת ?"

"לא , אבל אני עובד על זה"

"רוצה עזרה?"

"תודה.ננסה פעם , אם לא , בכיף"

"יש לך עם מה לגרור? "

"דווקא כן " (רצועת גרירה אצלי קבוע באוטו).

נסיון נוסף - רק מחמיר את ההתחפרות , אבל הרכב עדיין רחוק מלשבת על הגחון.

"אתה עדיין בעניין להוציא אותי?"

"למה לא? "

הרצועה הוצאה אחר כבוד , נקשרה לאוזן המרותכת לשילדה אצלי , לתפוח הגרירה שלו , 5 שניות , בחוץ.

האמת טיפשות מוחלטת שלי . פעם ראשונה מזה 7 שנים שאני שוקע , 17 שנה מאז שזה היה בחול. אני מניח שהייתי יוצא איכשהו לבד , אבל במחיר של שעתיים חפירה והתברברות. יצא גבר-גבר. 8)

בכל מקרה - רוב מה שיעצו לך נכון.

בוא נרכז את זה - איך יוצאים מהמקום בשטח טובעני (חול/בוץ). שים לב , אלה המלצות רק למצב התחלת נסיעה מאפס , רובן לא תופסות ברגע שאתה בתנועה. שם ההיפך הוא הנכון , נסה תמיד לשמור על מקסימום תנופה :

1. בלאנטיס - ובהתאמה במכוניות אחרות - נסה קודם לצאת ב-2+HOLD. זה ישאיר את הגיר בהיוך שני וימנע מיותר מדי כח לעבור אל הגלגלים , וכתוצאה מכך לפרפר ומייד להתחפר.

2. הרגשת התחלת אובדן אחיזה - עצור מייד. סע בכיוון ההפוך כדי לצאת ממצב התחפרות.

3. בשום פנים ואופן לא להשתולל עם הגז ! כל לחיצה בריאה רק תגרום לך להתחפר חזק יותר עד למצב בו תשב על הגחון והגלגלים יסתובבו באוויר. ממצב זה יוציא אותך רק גרר , או לחילופין הרמת האוטו בעזרת מגבה (ג'ק) והכנסת לוחות/קרשים אל מתחת לגלגלים לקבלת אחיזה מחודשת. הרבה בלגן.

4. הלאה - נתקעת , אבל לא על הגחון - נסה להוציא אוויר . אם אין קומפרסור , הישאר באיזור ה-20-15 PSI , מה שייתן לך שטח פנים רחב יותר לצמיג ויותר אחיזה , עם אפשרות לנסוע לאט-לאט-לאט על הכביש. מצב זה יגמור את הצמיגים מהר , אבל אם אין ברירה ...אם יש קומפרסור , אחלה , תוריד כמה שאפשר ותנסה לצאת.

5. לא עזר , לנסות לשים קרשים מתחת לגלגלים.

בהתחלה בלי להרים את הרכב (סיכוי קלוש מאוד שזה יעזור ,אבל אם יש מי שידחף בזמן שאחר נוהג , שווה לנסות) . לא עוזר - תכיר , זה ג'ק , החבר הטוב שלך בשטח . תייצב אותו על אבן או משהו ותתחיל להרים. שים לב שלא למלא אותו בחול , זה לא ממש מוסיף למנגנון שלו קלות סיבוב.

6. לא עזר - תחפש חילוץ חיצוני , ותתפלל שזה לא יעלה לך הרבה כסף.

אביזרים מומלצים ברכב - אם אתה מחליט כן להשתעשע בחולות להבא :

1 . רצועת גרירה עם שני שאקלים (U עם בורג) - אתה תאכל את הלב אם יבוא ג'יפ אחרי שעתיים של תקיעה ולא יהיה לו איך להוציא אותך.

2. ג'ק שמן (2 טון) - כאלה נמכרים מדי פעם באוטו דיפו/אייס בכ-90 ש"ח , ויהיה מאוד שימושי אם נתקעת והג'ק המצחיק שלך מלא חול ומסרב לזוז.

3. את חפירה מתקפלת , מאלה שנמכרות ב-50 ש"ח בהום סנטר.

4. קומפרסור קטן , ורצוי אחד שנבדק ונמצא שהוא מסוגל לנפח גלגל.

זהו - אבל לפני כל זה - באמת רצוי להימנע מחול אלא אם אתה יודע טוב את מגבלותיך (או לא שוכח אותם בלהט הרגע , כמוני) - זה לא מוסיף לאוטו , ולא לכבוד שלך (לא בטוח

שהבחורה שיצאת איתה (פעם ראשונה? ) מעוניינת מייד לראות אותך מבזה את עצמך ובאותו זמן את חריץ התחת שלך בעודך מזיע לחלץ את האוטו...

פורסם

בונא, RadarJedi, חתיכת מידע סיפקת פה !

אבל הלנטיס שלי היא לא ליסינג לצערי - ולמזלי לא התיישבתי על הגחון - ולמזלי הסיפור נגמר תוך 5 דקות.

ואגב, הבחורה היא זו שישר עלתה על הרעיון של לחפור מתחת לגלגלים, והיא ישר ניגשה למלאכה, עוד לפני שאני הצלחתי להבין מה בכלל קורה מסביב ! :D:lol:8)

העיקר אני את הלקח שלי למדתי. "אם הם עברו שם, גם אני אעבור !" - זה משפט שאני מוחק מהלקסיקון שלי !

פורסם

ההפתרון הכי קל והמצליח..

גם לי קרתה "תקלה" כזאתי אז קראתי לפני שקרה לי תמקרה הזה במגזין רכב שטח

שהכי פשוט לקחת את את השטיחונים שבתוך הרכב לשים מאחורי הגלגלים ולסוע ולתת טיפה גז..ניסיתי ועזר

• תוכן חדש...